SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 04.05.06 17:57
« Re: VRZGANIE - PUKANIE
Hm,teorie je to hezká.Tedy,mělo by to být tak i v praxi,ale mám pocit,že pokud to neuzná výrobce jako vadu a nezařídí hromadně nápravu všem, pak to bude boj jedince se servisem,resp.zastoupením.Tak dej vědět,tipuji, že nic neuslyší a že je to v normě. Taková zdravá pragmatická skepse podložená dlouhodobou zkušeností. :'-(
Řešením je příště se vyhnout novince a kupovat auto,které už má mouchy vychytány.Dnes jsem s tím po nějaké době jel a koncert drnčení od přední nápravy je skvělý. Překonává to i Oltcita,nebo nastejno,seč jsem v něm nejel asi 14 let,nebo 15? Nevím... -
« VRZGANIE - PUKANIE
Zdravím všetkých. Vidím že Vás tu trápi vrzganie lepšie povedane Razy - a rôzne tupé Pukanie od nápravy. To že je to neriešitelné je volovina a treba to reklamovať. Ja som to reklamoval 1x a nič, až ma to naozaj nahnevalo a rozhodol som sa konať v rámci Reklamácie na nové auto. Na budúci t. idem do servisu a idu meniť čo sa dá. V servise som v aute previezol už hádam každého technika a všetci to zhrnuli, že sa to musí naozaj odstrániť. Najlepšie je ich previezť na betónovej ceste, tam to je proste paráda. Ak nie vyrieši to Importér. Veď ak 3x závadu neodstánia tak máte nárok na vrátenie peňazí alebo na nové auto, čo je síce zdĺhavé ale určite riešiteľné. Auto ma fungovať bez vrzgania ( razy, škripot ) od nápravy a ešte máte na auto aj 3 roky záruku. Ako som pochodil v servise po kompletnej kontrole a výmene hádam celého podvozku... dám vedieť. -
"-- skrytý --" 03.05.06 16:36
« Bez nadpisu
Marcelino: ďakujem za foto!
dnes som skúsil vysunúť všetky opierky z dolnej polohy vyššie (na 1.zúbok tak aby ostali "vo vzduchu") - to hrkanie zozadu (bod 4) ustúpilo (alebo sa preladilo na inú frekvenciu, ktorú už tak nevímam...:?: ) No musím sa priznať,že som urobil aj poriadok v kufri >:D aj keď háčiky na upevnenie batožiny som ponechal volne sa povaľovať.
No najviac zo všetkého ma štve ten "pukot" na prednej náprave (bod 6) - budem sledovať / reklamovať a dám vedieť...
Tá rezerva je teda fakt rezerva s veľkým R :!: Rátal som s oveľa menšou. Mohol som si ja sledovať spotrebu od natankovania po rozsvietenie. To mi vychádzalo 8-11 l/100 km. Keby som si k prejazdeným km prirátal ďalších cca 100 možných km,vyšli by tie počty o moc priaznivejšie. No moc som sa nečudoval, lebo zabehávanie swiftu sa začalo na zimu (október) a jazdy po meste tvorili cca 80%
x-or: už sa všetci tešíme na fotky z interiéru... :shock: a na kvalitatívne dojmy z madeinjapan
akosi neviem nájsť, kto prevádzal montáž CD meniča. Poprosím foto na palodo1@pobox.sk kde je umiestnený. Ďakujem -
« Bez nadpisu
Po pípnutí rezervy lze bez problému dojet přes 100 km, vyzkoušeno v praxi. Ukazatel paliva je stručně řečeno na *.
Vrzání opěrku spolujezdce: nechal jsem ji vyměnit 2x a ta poslední vrže zdaleka nejvíc >:D Asi ji zalepím, aby se nemohla hýbat nebo co.
Vrzání pedálu spojky: taky vrže, taky vrže, ale nijak mě to nevadí. Na garančce jim to řeknu.
Vrzání přední nápravy: za určitých teplot ano, ale nijak jsem nezjišťoval, kdy ano a kdy ne, protože retardér míjím výjimečně.
Autem jezdí v podstatě jen žena, takže to moc nesleduju, ale osobně jsem s ním víceméně spokojen, hlavně ten motor je skvělý. Možná by mi stačila 1.3, ale to už teď nezměním. 1.5 má zase lepší zvuk... -
"-- skrytý --" 03.05.06 12:18
« Bez nadpisu
To x-or: To podsvietenie je podsvietenie palubnej dosky (myslim tachometer) alebo stredoveho panela s radiom? Takze volant s ovladanim radia na lavej strane bude asi podobny tomu, co je v novej SX4.
Volant je potiahnuty kozou vo farbe karoserie alebo ciernou?? -
"-- skrytý --" 03.05.06 11:35
« Bez nadpisu
Do konce týdne ho snad stihnu nafotit.
Podsvícení je se mi jeví spíše jako oranžové než žluté.
Ovládání audia vměstnali na levé rameno volantu, volant potažený kůží.
Zadní okna v elektrice.
Jiné potahy sedaček.
Vesměs všechny odlišnosti jak uvádí na webu dovozce. Jízdní vlastnosti dle ujetých kilometrů zatím nemohu moc posoudit. -
"-- skrytý --" 03.05.06 08:31
« Bez nadpisu
Tak som aj ja uz prezul na 15 palcove disky RIAL + 185/60 pnue Goodyear Excellence. Ako tu uz bolo rozoberane je citit trochu stratu na dynamike. Auto sa mi zda trochu tvrdsie na tych 15 palcovych kolesach. Aj mne sa ozyva od zadnych piatych dveri klepot po prechode nerovnosti. Neviem zistit co to je.
Uz som si zvykol tankovat kratko po rozsvieteni kontrolky rezervy plnu nadrz. Vtedy natankujem okolo 33 litrov, cize v nadrzi je este cca 12 l. -
"-- skrytý --" 03.05.06 08:28
« Bez nadpisu
PatroSK:Reklamovat lze vše,druhá věc je co uznají...Pokud něco nefunguje,tak ano, pokud je to "poslechově", v servisech najednou "neslyší". Věřím, že po záruce se jim sluch dramaticky zlepší....Řešení vidím v nekoupení novinky. :'-(
Fabia má doma najeto podstatně víc a nic nedrnčí ani neklepe.Jo,byla hůř vybavena,ale zase je v ní ticho.
Musíme pečlivěji vybírat.Nic jiného mne nenapadá.Nebo jezdit jenom po kvalitním asfaltu >:D >:D >:D Takže se přestěhovat :!: -
"-- skrytý --" 03.05.06 08:02
« Bez nadpisu
zdravím patroSK, k tomu bodu 4 mě napadá, jestli by to nemohly hrkat háčky sloužící k uchycení sklopených sedadel k předním opěrkám - sám je nemám zaháknuté v jejich vyhrazených místech, ale vozím je jen tak pohozené v kufru. Spíš teda teď jsou schované pod gumovou vanou, kterou mimochodem doporučuju - máme neoriginální (vypadá k nerozeznání stejně o originální, ale stála polovinu - 910Kč myslím) a je to velice praktický doplněk - stačí sem tam vysypat a netřeba vysávat...Co mě ale silně nevyhovuje je, že v zavazadlovém prostoru nejsou žádné háčky k uchycení "pavouka" - nesnáším, když se mi v zatáčkách přesouvá náklad sem a tam...Něco zkusim vymyslet
Přední tlumiče po ránu taky vrznou, pak už je klid...nechám to taky promazat. Na spojku čekám, že mě svolaj do servisu, pazvuky od okýnka a opěrek neregistruju.
Jinak včera sem dotankoval 36l, takže dojezd na rezervu je opravdu více než dostatečný. Spotřeba mi vyšla na 6,5/100 - mile mě to překvapilo - byla v tom totiž jízda Z Kladna do HK..v Praze sem prostál asi hodinu v koloně a pak po dálnici to doháněl - rychlost kolem 150 a z Poděbrad podle možností tak 130...zbytek jízda do limitů + 10 -
Marcelino 02.05.06 23:22
« Bez nadpisu
no pokial ide o dojazd na "rezervu", tak skutocne ak dotankujete hned po rozsvieteni "hladneho očka", tak zistite, ze viac ako cca 32l az 34l tam jednoducho nenarvete, takze dojazd vychadza logicky min. 130km mozno az 150km podla stylu jazdy - ja som sa troska preratal na dialnici -cakal som pridlho na dalsiu pumpu Shell - hladne ocko zasvietilo na ceste z Brna pred BA a dosiel som az do Trnavy vpoho - rucicka uz bola davno pod stupnicou na pismenku "E" ale este nedosiahla ten min. bod cca v prostriedku toho "E", ako ked je vypnute zapalovanie...
doplnky sa daju najst na madarskej stranke suzuki, alebo na nemeckej stranke - tam su aj ceny.
2 PatroSK posielam ti moje foto zasterok a diskov... -
"-- skrytý --" 02.05.06 21:34
« vrzgoty / buchoty
Na našom swiftíku som spozoroval 6 druhov nepríjemných pazvukov:
1. vŕzganie od prednej nápravy - pri prejazde väčších nerovností (retardér, hlbšia jama...) - vyriešili to v servise počas zvolávacej akcie, vraj vŕzgala ochranná guma pri uchytení tlmičov alebo čosi podobné - premazali ju a je to OK
2. vŕzganie spojkového pedálu - bolo to počuť hlavne pri pomalom uvoľňovaní pedálu, mal som pocit, akoby sa pedál nevracal do svojej polohy plynulo, ale "trhane" - takisto vyriešené pri zvol. akcii
3. hrkanie okna - viacerí ste písali,že okno prestane hrkať keď sa spustí pár mm dole. No mne začne hrkať práve keď je spustené dole (cca na 1/2, nie celkom dole na doraz)
4. hrkanie zozadu - prirovnal by som to k zvuku nejakej ľahkej umeliny - najprv som myslel, že je to zadne plato, podlepil ho - no hrká to ďalej, snáď neporiadok v kufri :-) plus tie opierky ako som tu čítal - vyskúšam
5. buchot zadnej nápravy - je dosť počuteľný aj pri pomalom prejazde malých nerovností (kamienky, popraskaný asfalt...). O riadnych ranách na veľkých priečných nerovnostiach sa zmieňoval aj IT - súhlas, akurát neviem, či je to na reklamáciu. Na moju pripomienku servisák odpovedal asi: "to viete, každé auto má iný podvozok... a je to tak od výroby..." ako keby s tým v Suzuki rátali
6. pukot na prednej náprave - posledný "jav" ktorý som spozoroval a nepoznám jeho príčinu a stále viac ma >:-[] Spozoroval som ho cca po 1 týždni po výmene na letné gumy GY Eagle NCT5 s Al diskami Suzuki (dizajn Concept S). Tento pukot je počuteľný pri pomalom rozbiehaní sa s vytočenými kolesami na ktorúkoľvek stranu (nie na doraz), takisto je počuteľný aj pri cúvaní (s vytoč.kolesami). Šiel som do servisu, no just práve vtedy (pred servisákom) nie a nie "puknúť" - objavuje sa to sporadicky. Je to tupý kovový zvuk ako keď sa niečo silno tlačí (pne) a zrazu do skočí do svojej polohy (laicky napísané). Skrutky sú dotiahnuté dobré, tlmiče sú vraj tiež v poriadku, takisto guľové čapy. Máte nejaký tip, čo by to mohlo byť?
ahoj zajtra :roll: -
"-- skrytý --" 02.05.06 21:06
« nový swiftér
Zdravím všetkých majiteľov Swiftu!
Fajn informácie na tomto fóre, čoskoro prispejem vlastnými skúsenosťami (zatiaľ najazdené cca 4500 km). Chvíľku mi aj trvalo (asi 5 dní) kým som prečítal všetky príspevky... >:D
Poprosil by som diskutujúcich, ktorí majú užitočné fotky (montáže zásterok, CD meniča, bočných líšt, zadného krídla...) o zaslanie na palodo1@pobox.sk
ďakujem -
« Folie
No o tych foliach mi hovoril aj predajca, ze bud su normalne bezpecnostne priesvitne, ale ze su tak cez 1 mm hrube, takze ich je aj vidiet,cize...ale stoja par tisic,cize mozno je lepsie potom nechat prelakovat, povedal mi ze prelakovanie tak 3tis Sk. Este je moznost obycajnej folie,aku pouzivaju v reklamnych agenturach,ta je vraj lacna,ale moc pred skalkami neuchrani...no neviem,ani on nemal vela info. -
"-- skrytý --" 02.05.06 11:38
« Bez nadpisu
Sporťák: palivoměr beru s nadhledem, orientuju se spíš podle ujetý vzdálenosti (a taky zohledňuju styl jízdy):) Mam ale celkem najeto asi 1600 takže zatim zkušenosti získávám (teď od posledního tankování 580km, takže rezerva by tam eště měla být)
A jestli tě taky můžu poprosit o ten ceník - dusan.s (at) post.cz
Dík
fliegerpepe: mam taky Goodyear Eagle, takže předpokládám, že budeš mít stejné...Ono je pochopitelné, že prodejce se snaží vychválit nabízené zboží...na druhou stranu na auta se z výroby těžko budou dávat poslední novinky (zvlášť v této cenové kategorii). Tím nechci říct, že by ty, co máme, byly špatné. Jel sem za mokra cca 150km/h :*) a auto se celkově chovalo stabilně. Na Logana či Getze se, myslím, dávají o kategorii horší pneu, takže asi tak.
O fólii na přední kapotu slyším prvně.
[odkaz]