SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

12.05.06  13:38

« Bez nadpisu

spotřeba nižší o nulanula nic je nic oproti tomu, že v zimě naše auto jezdí většinou krátké vzdálenosti a zimy jsou čím dále tím tužší a proto 0W a léta začínají být zase čím dále teplejší a taková svižná jízda na dálnici v jižní Itálii... a proto min. W40 8)
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 12.05.06  13:13

« Re:

no podla toho clanku je lepsie z hladiska spotreby dat 5W30 , nez 5W40 :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  16:12

« Bez nadpisu

ja som sa riadil tymto clankom a nebol som daleko od pravdy :roll:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.06  15:38

« Re:

to polmo:
    úplně sedlácky a laicky: čím nižší první číslo, tím lepší mazání za studena, čím vyšší druhé číslo, tím lepší mazání za tepla ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  15:29

« Bez nadpisu

to akoze myslis ze 5W-40 je lepsi, ja som bol v tom ze "30" ma mensi odpor (napr. vo vyssich otackach) ako "40" ale zato mensi tesniaci ucinok. :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

11.05.06  14:42

« Bez nadpisu

to polmo: má doporučené 5W30, cokoliv lepšího jen dobře ;-)
    to IT:náplň opravdu 3,9 l až po horní rysku, deci mi nechali na dolití, a jinak neříkali vůbec nic, prostě napsali do zakázky olej vlastní ( ono to některé servisy samozřejmě zkouší, ale pokud olej splňuje specifikaci a je v orig. uzavřeném obalu-no problem, ověřoval jsem si to u dovozce ) ;-)
    to sporťák: ano, je třeba dávat bacha, jestli je olej např. na syntetické bázi nebo plně syntetický :idea:
    to marcelino: jestli se nepletu, tak Selenia jsou italské oleje doporučené např. do Alfy, Fiatu a Lancie, a může to být typ K, olej na synt. bázi 5W40 ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  13:26

« Bez nadpisu

zapracujem na nich ;-)
    nema nahodou swift predpisane 5W-30?? :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  12:12

« Re:

to Polmo: A fotky jsou kde ? ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  12:12

« Bez nadpisu

Podle technicke prirucky je olejova napln vcetne filtru 3,9l. Me zahadne v servisu nauctovali 5l oleje, jenze jsem si toho vsimnul az doma. Az tam pojedu priste, tak si to necham ukazat, kam to nalili a dam si bacha, co mi uctuji. :roll:
    Jinak po precteni nekolika clanku na www.oleje.cz jsem dospel k zaveru, ze je uplne jedno jaky olej tam je, hlavne kdyz splnuje vyrobcem predepsanou normu a pak si dle uziti vyberu vhodnou viskozni tridu - v mem pripade 5W-40. Vse ostatni je pak zalezitost marketingu. Kdyz se doctete, ze v oleji deklarovanem na obalu jako "plne synteticky" nemusi byt syntetickeho oleje ani kapka a v zadnem pripade se nejedna o porusen nejake normy, ale o marketingovy tah, pak nema jakekoliv srovnavani kvality oleju smysl. Ono ani oleje nejde testovat jako napr. pneumatiky, protoze testy by byly tak drahe, ze by je nikdo nezaplatil.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  12:04

« Bez nadpisu

chlapy nahodil som tam R15 - 7J a pneu 195-50-15 -masaker :-! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 11.05.06  11:06

« Re: vlastny olej

nie je tu nejaky "olejovy odbornik" :?: co hovorite na ten olej co tam dali mne - Selenia K ... ?
    apropo, a co stal ten tvoj olej, ked sa ti ho oplatilo kupit si sam... ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  10:33

« Bez nadpisu

Haya1: Vlastní olej jim nevadí? Kolik je náplň?Nenajdu,auto si vzala dcera,já jí dal na cesty návod, kdyby něco....takže teď nezjistím. Co olej Castrol Magnatec 5W40? To by mohlo být také, tipuji. :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

11.05.06  08:46

« Swišť

tož jsem včera absolvoval 1. garančku ( 15.500 km ) ve FM a zároveň výměnu hadičky viz. svolávačka, celé to stihli za dopoledne, olej jsem si dovezl svůj ( FullSyn 0W40 ) a tak platil za garančku vč. umytí 705,-Kč vč. DPH + něco přes 900,- si účtovali přímo dovozci ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.06  20:34

« filtr

Tak jsem nakonec sehnal ten filtr přímo u prodejce SUZUKI. Za 420kč.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 09.05.06  22:29

« Re: vzduchový filtr

uff, tak toto skus skorej na strankach "Swift klubu", netusim ci je tu nejaky majitel predchadzajucej generacie Swiftu... :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.06  10:47

« vzduchový filtr

Scháním vzduchový filtr na GTi, něco do 1000kč. Má někdo stímhle zkušenosti? Vyplatí se sportovní kónusový?
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 05.05.06  22:49

« Re:

OK, ved ja to berem, je dobre si vypocut objektivnu kritiku ... nemyslel som to v zlom - mozno som len nevybral spravny "smajlik" 8-s
    takto to mozno vyzera, ze ja som mal proste stastie na dobry kus, alebo mam len "posunute" hranice toho co je uz moc a co je "v norme" ...
    ...Osobne mozem porovnavat jazdu v nasom Swifte s autami, ktore pouzivam ako sluzobne ci sa vozim s kamosmi alebo rodinnymi prislusnikmi v ich autach.
    Len v kratkosti si behom jedneho mesiaca mam moznost najcastejsie si vyskusat jazdu hned na niekolkych autach ako napr.:
    Fabie: 1,2 47kW, combi 1,4 55kW aj 74kW,
    Felicia 1,3 a combi 1,6
    Oktavie I: 1,6 74kW, 1,9TDI 66kW aj 80kw(ci tak nejak), 1,8T 20V
    Oktavia II 1,6 FSI
    Opel Vectra 2,0, Zafira 2,2
    Passat 1,8T (r.2000)
    Clio II 1,2
    Punto II 1,2 8V
    Yaris I 1,0 16V
    Corola Verso 1,8 16V
    ... samozrejme obcas sa pošťastí vyskusat aj dalsie vozy, ale tie su len tak 1-2krat rocne... to nema cenu pisat
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.05.06  18:59

« Bez nadpisu

Marcelino: Ale to není asi o vyžrání či nevyžrání. Jel jsem krom mého v dalších třech a bylo to stejné.Podvozek na nekvalitní vozovce drnčel u každého.U jednoho byl i velký aerodyn.hluk-kolem A sloupku nad 100km/h.
    Jen srovnávám s obyčejnou Fabií,která má už něco za sebou. Podvozek je lepší jak v jízdních vlastnostech,auto se méně naklání a na těch samých nerovnostech je relativně ticho.Je to zcela jiné.
    Na kvalitní vozovce je Swift tichý, ale hrby či výtluky nebo záplaty jsou slyšet.Moc nevěřím,že to nikomu nedělá.
    Na konkurenci(autorevue.cz) v dlouhodobém testu potvrzuje i redaktor a současně majitel Swifta pan Broža.Shrnul poznatky s vlastním autem a shodujeme se ve všem.
    Beru,že je-li auto OK nechválím a pokud se mi něco nezdá,kritizuji.
    Uvidíme,jak se celé vyvine. S teplem je dost lepší.Když auto stojí venku,ráno na stejné vozovce drnčí víc než odpoledne.Takže vliv teploty tu je a to by asi nemělo být.Jen připomínám, že tam jsou 15" pneu. Na 14" s prof.číslem 70 je daleko lépe utlumeno.Aby nedošlo k nedorozumění a srovnávali jsme srovnatelné.Srovnáváme?
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 05.05.06  17:16

« Re: Re: VRZGANIE - PUKANIE

no zda sa ze, IT si to "vyžral" za nas vsetkych , co mame relativne tiche Swifty bez "pukania" :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.05.06  12:11

« Bez nadpisu

Včera sem si všimnul, že už i nám se klepe opěrka spolujezdce 8-s
    ale neni to nic proti tomu, co stalo na "našem" druhém Swiftu - majitelce zapadla kamsi za palubní desku dvacetikoruna a v zatáčkách putuje sem a tam :roll: Asi se to bude muset celé rozebrat (možná otočit na střechu by taky pomohlo) >:D
    mám to auto rád čím dál víc (bez ironie) >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…