SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.07  08:55

« deadlock, chladiaca, skusenosti

co sa tyka deadlocku, tak ja som kupoval swift pred rokom a tiez som mal s tym problem. odpoved bola, ze deadlock sa do swiftu uz nemontuje kvoli problemom s poruchovostou = odtah auta a komplikovana oprava.

co sa tyka chladiacej kvapaliny, tiez som ju mal na minime. leje sa tam castrol antifreeze, samozrejme podla navodu ho treba zriedit s destilovanou vodou, pokial ide o koncetrat. da sa kupit aj riedeny.

co sa tyka garancky, caka ma o mesiac. vady su, ze mi nedrzi poriadne slnecna clona vodica, dvere bude treba premazat a zadny pas sa zasekava (vymena). idem to dnes nahlasit, nech to pozru a objednaju.

co sa tyka swiftu, mam 1.3GS, dobre jazdil uz od zaciatku, ale az po 10 000km chytil druhy dych a ide velmi velmi slusne. od 4000ot/min "ako keby zaplo turbo" a pokial clovek drzi motor v hornom pasme otacok, tak je to v kombinacii s pozdvozkom a zvukom motora naozaj skvely zazitok. 5ty prevodovy stupen je vhodny akurat tak na dialnicu, dali ho moc vysoko a auto je s nim pri 80-90tke blizko srdecnej zasatave. inak kvalita je dost prijatelna vzhladom na cenu, je jasne, ze sa setrilo, ale narozdiel od inych znaciek je to setrenie vidiet na cene pre zakaznika a nie na zisku z 1ks pre vyrobcu. skor by som povedal, ze vzhladom na cenu je kvalita trochu prekvapujuca, aj ked naozaj najvacsi problem moze byt s interierom a jeho plastami. ja osobne s pazvukmi nemam problem, ale plasty aj na mna posobia lacno a par krat sa nieco ozvalo. chvalabohu to hned prestalo a za rok som nejake pazvuky pocul tak 4-5 krat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.10.07  20:32

« Re: 2. garančná prehliadka

Čistia vysokotlakovým vyfukovaním. Výmena je určená len v určitých servisných intervaloch (podľa rokov alebo odjazdených km).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.07  18:11

« Re: 2. garančná prehliadka

Jen tak,kondičně by mne zajímalo,jak že se čistí vzduchový filtr(proč nevyměnili) a proč,když je evidentně zanesený pylový filtr klimatizace,proč jej nevyměnili též?Swift má na tohle slabost a zanáší se naprosto dokonale,takže jedině měnit a měnit,jenže to by profíci v servise museli vědět,resp. by museli být profíky...Oba stojí pár korun... :-!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.07  16:45

« 2. garančná prehliadka

Dnes som bol na 2. ročnej prehliadke, vyšla 3316,- (ale 1 liter oleja som mal so sebou - v min.roku mi ho dali navyše), čiže cena by bola 3908,-.

Ceny:
    olej Castrol 5W30 SLX.....592,- (min. rok 578,- Castrol TXT)
    olejový filter.....550,- (m.r. len 290,-...)
    brzdová kvapalina.....136,-
    drobný materiál.....49,- (m.r. 69,-)
    práca.....803,- (m.r. detto)

servis: BMC Nitra

Premazali mi aj všetky dvere (občas pri otváraní/zatváraní vŕzgali zadné, občas predné...), vyčistili vzduchový filter, skontrolovali tlak v pneu. Vyčistili mi aj filter klímy (na to som ich radšej upozornil, aby nezabudli... ...v manuály k autu to je v popise servisných úkonov, ale keby som im to nepripomenul...
    A ten filter bol riadne zanesený-vyletovali zneho chumáče prachu akokeby som tú klímu zapínal dennodenne. Na budúcej garančke ho vraj bude treba vymeniť.
    Pýtal som sa aj na druh použitých sviečok (niektoré druhy treba vymeniť po 2. ročnej prehliadke). Ale vraj sú použité irídiové, ktoré sa menia po 105000 km :-)
    Upozornil som aj na pískanie bŕzd (kdesi som čítal, že do prvých swiftov dávali brzdové kotúče z mäkkého materiálu). Ale to pískanie je vraj spôsobené použitými platničkami z veľmi tvrdého materiálu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.07  15:29

« Re: prvni vrzani

;-\ Tak s takýmito pazvukmi mám problém aj ja. Čo poradiť? Skús pozrieť či nie je ten kryt vedľa páky na sklon sedačky moc blízko k tej páke. Mne to tam tiež vrzalo. Proste som tou pákou šprngol jak na drumbľu a bol som doma. Potom stačilo len pritiahnuť jednu skrutku na tom kryte na boku sedadla (asi som to zle zatiahol, keď som nahadzoval poťahy).

Inak mne sa najviac pazvukov z umelých hmôt v interiéri objaví po vyčistení interiéru - tie kokpitspreje sú asi lepkavé.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.07  14:28

« prvni vrzani

Cau
    Tak mi po 1800KM zacalo ve Swiftu neco vrzat zatim prvni vec. Subjektivne to jde nekde od levych dveri spolujezdce, jenze presny zdroj se dari vypatrat dost tezce. Jen se tu ptam jestli nekdo nevi kde to dela hluk, uz jsem tu na foru videl nekolik rad proti ruznemu vrzani :). Je to takovy cvakavy zvuk ktery se projevuje pokud jedu po nerovnem useku. Jde to spise odnekud ze spoda, jakoby od paky na polohu sedadla spolujezdce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.07  09:19

« Re: dead-lock x bezklicove zamykani

A pri najhoršom stačí doliať trošku destilky ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 02.10.07  20:32

no aj ja som sa cudoval - tiez tam mam furt tesne nad LOW - uz od zakupenia auta a to mam najazdene uz vyse 41tis. km
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.07  07:06

Aj ja ju mám asi v takejto úrovni od zakúpenia. V každom prípade je to v tolerancii. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.07  19:07

Dikes za radu. Volal jsem prodejci a ten mi rekl ze tuhle funkci nemam, mam 3D verzi mozna je to tim.

Jeste jsem si vsiml ze chladici kapalina motoru je v nadrzce jen asi 2 cm nad ryskou LOW. Nemelo by to byt az na rysce FULL?
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 26.09.07  22:23

no, este to skus tak, ze skusis zamknut na 2x a potom skus to auto zvnutra otvorit, ale bez kluc nesmies mat pri sebe - t.j. musi ta tam zamknut niekto druhy, kto potom odide dostatocne daleko od auta...
    ...inak povedane, cele to skusanie deadlocku "kazí" prave pritomnost kluca v detekovatelnej blizkosti auta... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.07  08:57

těžko radit...snad ještě porovnat s jiným Swiftem a pak už jen servis
    jinak ten deadlock je i slyšet - zamkneš jednou, zámky zapadnout a i po druhým zmáčnutí je slyšet (ne tak hlasitě) jak někde uvnitř cosi zapadne...navíc znovu bliknou směrovky

a tím je pro mě téma dead-lock vyčerpáno :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.07  08:16

Snáď len navštíviť servis, predveď im to a odvolávaj sa na postup z príručky manuálu, že to nefunguje. Dnsr má pravdu, ak je aktívny deadlock, tak sa nemôže dať otvoriť auto zvnútra ani po otočení poistky pri kľučke).

Ale pozor, to že odomkneš dvere tlačítkom pri ovládaní sťahovania okien, môže byť tým, že máš pri sebe kľúče s ďiaľkovým ovládaním - auto ťa detekuje a dovolí odomknúť (tak isto ako funguje bezkľúčové otváranie a štartovanie). To je "elektronický" spôsob odomknutia. Skús otvoriť auto zvnútra "manuálnym" spôsobom - teda kľučkou po otočení poistky. No je to len moja teória - nemám vyskúšané.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.07  19:56

to dsnr: aha mas pravdu.
    Tak jsem zjistil ze dead-lock mi nefunguje vubec ani dalkovym ovladacem. Nechal jsem stazene okynko, dvakrat stiskl zamknout, auto se zamklo ale byl jsem schopen odemknout kdyz jsem prostrcil ruku dovnitr - tlacitkem na odemceni vedle stahovani okynek. Otazkou je jestli nemam nekde neco spatne, mam totiz pocit ze dead-lock je ve vsech verzich swiftu, pochybuju ze zrovna v te nejvyssi by to nebylo. Nevis kde by mohl byt problem? Ne ze by to byla nejaka stezejni funkce, ale bylo by skoda ji nevyzivat pokud ji tam mam.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.07  15:54

pavel x: nevím, jestli ti dobře rozumím, ale obávám se, žes nevyzkoušel dead-lock..U Swifta zamknuté dveře (bez ohledu na dead-lock) vnitřní klikou neodemkneš (narozdíl od např. francouzkých aut, kde když při zamknutým autě zabereš za vnitřní kliku, celé se odemkne). Takže u Swifta si uvnitř musíš dveře nejdřív odemknout knoflíkem u kliky, pak teprv můžeš vzít za kliku a otevřít dveře. No a dead-lock právě zabrání abysis tim "knoflíkem u kliky" odemkl (typicky - někdo rozbije okno, sáhne dovnitř a otevře si).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.07  15:22

Ak som to pochopil správne, 1x stlačením tlačítka na dverách sa ihneď aktivuje Dead lock...(to je myslím výhoda - ja keď odchádzam od auta, musím 2x stlačiť tlačítko na dverách a stihnúť to v krátkom intervale aby som ich znova neodomkol).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.07  19:33

zamykam i odemykam tim tlacitkem na klice - bezkontaktne.
    Kdyz to same udelam dalkovym ovladacem tak dead-lock aktivovat muzu.
    Kdyz to ale udelam bezkontaktne dvojklik kdyz pri odemknutych vsech dveri - dojde k zamceni a ihned k odemceni dveri u kterych jsem.

Zkousel jsem ale zamknout bezkontaktne, otevrit jen jedny dvere - jeden klik a pak zevnitr otevrit dvere spolujezdce, neslo to. Znamena to ze dead-lock je aktivni? Stejne je ale divne ze ten dvojklik ne a ne fungovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.07  19:30

Dik za odpoved. Mam urcite Swifta vyrobeneho v Madarsku - antena je vpredu, volant neni kozeny, podsviceni je klasicke rude.

Dead-lock asi opravdu funguje, ale u me se z nejakeho duvodu aktivuje uz pri prvnim stisku tlacitka na klice. Zkousel jsem otevrit jen jedny dvere - jedno zmacknuti. A zevnitr otevrit dvere spolucestujiciho - neslo to.
    Z toho usuzuju ze ta funkce je asi aktivni. Ale opravdu nechapu proc mi to nejde na ten dvojklik.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.07  09:36

pavel x - nemáš náhodou Swifta made in Japan? Tam to totiž, myslím, funguje jinak..Má ho "tchýně" a taky zamyká pouze jedním stiskem..když dvakrát, zase si odemkne...Docela sem na to koukal, ale neřešil to - beru to jako vlastnost, ne vadu :-) Jestli funguje dvojité zamknutí zjistíš jednoduše - sedni se dovnitř a nech někoho venku aby tě zamknul (tlačítkem na dveřích). No a pak uvidíš jestli se dostaneš ven nebo ne...
    edit - když si otevřeš okýnko, můžeš to samé vyzkoušet i sám...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.07  09:10

a čím odomykáš/zamykáš? tlačítkom na kľučke alebo na ďiaľkovom ovládaní? na ovládaní je zvlášť gombík na zamknutie a zvlášť na odomknutie. (teda ak máš verziu GS, v Čechách GLX s bezkľúčovým otváraním a štartovaním...)
    Ak máš len jedno tlačítko na zamknutie aj odomknutie, vyskúšaj rôzne časové intervaly medzi prvým a druhým stlačením.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…