SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.08  07:25

« swiftík

čau chlapci.No já zatím najeto slabých 13tis,ale i tak max.spokojenost.Zatím nepozoruju vážnější problémy.Občas nějaké to drnčení plastů,ale za chvilku to zmizí a objeví se po nějaké době zase jinde.Na podvozek jsem si už zvyknul.Holt je tvrdší,ale zase parádně drží na kvalitní cestě. ;-)
    Mimochodem jestli chcete vědět kolik stojí servisní prohlídky tak zkuste odkaz:[odkaz]
    Mimochodem můžete mi poslat odkaz na ty stěrače Bosch?
    Jo a ještě bych potřeboval poradit kde koupit disky 15".Potřebuju na zimu.Plechy a nebo lité(jeté) to je celkem fuk.Nevím totiž přesný rozměr který kupovat.Psal jsem prodejci ale ještě neodpověděl.Díky za odpovědi
  • « 00 Reagovat !

foto Swordfish76

Swordfish76 11.08.08  15:49

« Re: Ree

Ja zatim vyfuk nekontroloval, takze nevim. Pneu pouzivam 2 Conti Premium Contact a 2 GY NCT5, na zimu GY Ultragrip7 165/70 R14.
    Filtr jsem menil, mam tam vlozku K&N a spokojenost. K tem zavadam Swifta - palivomer je nepresny, nejdriv jde dolu jako stihacka, za pulkou zpomali. Netesnost palivove soustavy jsem nepozoroval.
    Viko dveri od kufru mi drnci, chystam se ho sundat a vypenit a obcas drnci neco v palubce, ale jen na kocicakach. ;-) Ted me ceka garancka po 60.000km, tak jsem zvedavy na cenu a co vse se tam jeste dela krome oleje. Musim cihnout do servisniho manualu na rozpis.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.08  14:20

« Ree

Ahoj, výfuk zkorodovaný zatím není, jen to uchycení.
    Ad. bubny-používám černý lesklý sprej, vždy po zimě, nebo při přehození kol, jak je třeba, přelepit tam jedny noviny(stejně se nedají kolikrát číst:-)) )zabere 10 minut, ale nic proti štětci.
    Re stěrače- původní mi vydržely 2 roky, ty z marketu 2 měsíce, takže tu se asi nevyplatí šetřit, (to jsem překvapený s těma Aero twin :-(, také zkusím Bosch.
    Pneu zatím bez problému, letní Fulda 195/55/15, zimní BF Goodrich 175/65 (oboje patří k levnějším), hlučnost podvozku zatím nepozoruju.
    Hlučnost plastů: dveře jsem vyplnil montážní pěnou, plast provrtal a natlačil to tam, ale je potřeba opatrnost, kvůli elektrice.
    Někde jsem teď četl nejčastější závady Swiftů:1, korodující výfukový systém(U MĚ DOBRÝ..zatím), 2.netěsná palivová soustava-nepozoroval jsem, 3.nepřesný ukazatel paliva- snad vím kolik jsem natankoval, no ne?:-))
    Minulý týden jsem vyměnil origo air box za sportovní sání Simota (poslali mi na 1,5ku, ale šlo to dobře spasovat), efekt-do 3000 ot. to nejde poznat, pak má motor hlubší zvuk, o výkonu nechci polemizovat, muselo by se to nabrzdit, deklarujou až 10 koní:-)) pochybuju:-(, pokud má auto papírových 68 KW, na brzdě 73 KW, tak s kitem možná 75 KW. 75-68=7 KW=deklarovaných 10 koní..
    Uvidím co spotřeba.
    Nic dalšího už mě nenapadá, ahoj.
    PS: na youtube mají pěkný úpravy japonci-2 turba a apod.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.08  20:29

« Re: Brzdove bubny

Tip na ideálnu farbu ti nedám, ale ja som použil Alkyton (je to niečo ako Hemerite, či ako sa to píše). Najprv prvý náter lesklou a potom druhý matnou. Je to šľak to traf, ale asi lesklá je lepšia. Zatiaľ to drží dobre....uvidíme po prezúvaní na zimu a po zime samotnej ako to bude vyzerať. Moc som to neodhrdzoval, ale ja som to ešte nemal až tak moc zájdené.... ;-)

Add stierače....Bosch asi stiera najlepšie....
  • 00 Reagovat !

foto Swordfish76

Swordfish76 07.08.08  15:24

« Brzdove bubny

Ted se chystam opravit lak na brzdovych bubnech, uz jsou pekne napadene korozi. Chci zachovat puvodni cernou barvu, nechci to prznit zlutou, cervenou nebo stribrnou. Mate nekdo tip na nejakou kvalitni barvu, idealne plechovkovou, tedy ne ve spreji? Duvod pro plechovku je ten, ze nanesene stetcem to bude kvalitnejsi a nebudu muset zakryvat okolni casti kvuli sprejovani.
  • 00 Reagovat !

foto Swordfish76

Swordfish76 07.08.08  15:06

« Swift

Zdar chlapi po dlouhe dobe. Muj Swift ma take skoro 60.000km a zatim krome dvou svolavacek, 3 garancek a jedne opravy po nehode s nim nebyly zadne problemy. Vyfuk mi zatim drzi, nekontroloval jsem jak moc je zkorodovany a jestli vubec. Mam specialni stribritou barvu odolnou vysokym teplotam, takze to letos nastrikama snad bude pokoj.
    Podvozek je hlucnejsi, to jsem tu probirali v minulosti casto. Ja jsem pred mesicem menil dve pneu (jednu jsem prorazil a nesla opravit). GY NCT5 se uz nevyrabi, tak jsem vzal Conti Premium Contact2 a nestacil jsem se divit, jak najednou podvozek ztichnul. Napr. jizda na kocicich hlavach je o poznani tissi.
    Ad sterace - koupil jsem aero twin od Valea, staly asi 1300 Kc a celkem zklamani. Levy sterac delal smouhu od pocatku, pri vyssich rychlostech smerem nahoru setrel vse perfektne a kdyz se vracel, tak udelal smouhu presne v nejpouzivanejsim zornem poli. Proste nejak nedolehal. Ted je to jeste horsi, smouhy uz jsou temer po cele delce. Pravy sterac to nedela. Mam je cca. od zacatku roku. A taky po umyti auta v boxu a pouziti vosku mi sterace na skle skakaly. Pomohlo ostriknout sklo ostrikovacem, ale po trech setrenich to bylo stejne. Predtim jsem mel normalni raminka od Bosche a ty byly super, zadne podobne problemy s nimi nebyly. Co se tyka zarovek, pouzivam Osram Silverstar a maximalni spokojenost.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 30.07.08  22:24

« Re: Přichycení zadního dílu výfuku

no moj ma vyse 55tis a zatial som spokojny... :yes: teda az na hlucnejsi podvozok, ale ten je taky uz od vyroby ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.07.08  15:01

« Přichycení zadního dílu výfuku

Ahoj, na autě je teď 59.000 KM, tj. těsně před garančkou, r.v.05. Zatím krom svolávací akce na brzdové hadičky a uchycení lanovodu ruční brzdy nebyla žádná závada. Ale poslední dobou při startování zadrnčel výfuk, dneska jsem pod auto vlezl, jeden z uchycení zadního tlumiče výfuku (jsou tam 3), byl ve spoji s výfukem utržený-nevím snad špatný svár´, ale šlo to poměrně snadno svařením opravit, do servisu se mě kvůli tomu nechtělo. Jinak kolik si myslíte, že může mít Swiftík životnost, vydrží při servisování 200.000 KM?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.08  20:22

« Swiftklub v ČR

Tak a už aj v ČR je Swiftklub....
    [odkaz]
    :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.06.08  21:42

« Re: stěrače

Bosch Twin..... priznám, že ja ich ešte nemám, ale sú dobré...kolega má a je veľmi spokojný.

Hmmm...autíčka jazdia veľmi dobre....práve som sa vrátil z 1. International Swift Meeting-u..... ;-) ...v Neresnici.. >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.08  22:35

« stěrače

Já jsem si koupil Bosch,a spokojenost,předtím jsem chtěl ušetřit,tak jsem koupil nějaký šunty za stovku v Tescu,nepřežily první déšť,normálně se odtrhla ta tenká gumová část od té silnější 8-s
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.08  09:15

« stěrače

pánové mám na vás dotaz ohledně stěračů... :-) Potřebuju vyměňit stávající stěrače,které již po roku přestaly sloužit(pořád tam mám ty které dávají v japonsku na auto).Chci se zeptat jaké tedy používáte vy a s čím jste spokojeni.Případně kde jste kupovaly(net).Nechcu koupit totiž nějaké šmejdy.
    Jinak piště jak vám autíčka jezdí,je to tu nějaké mrtvé.
    Já najeto 15 tis a zatím spokojenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.08  22:41

« Re: marcelko

Skús sa pozrieť sem...
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.08  22:46

« marcelko

super,tak už vím na co se ptát,teď ještě sehnat firmu,která udělá jednu samolepku a mám vyhráno :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.08  22:05

« Re: re

Tak som sa dnes pýtal kamoša a povedal toto: zivica je pryskyrice.

Tak hádam ti to pomôže..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.08  22:51

« Re: re

Heh, tak teda fakt urputné... Živica...tak to ti teda poviem, že ma napadá len slovo živice. Neviem. Na Slovensku takto hovoríme aj smole, ktorá vyteká zo stromov...živica...
    Ak zistím niečo lepšie ... napíšem..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.08  21:31

« re

Díky za tvé urputné přemýšlení :-) Obyčejná samolepka,to by asi nebylo ono,a bylo by to nejspíš při brždění prosvícené celé a ten nápis by nebyl vidět. Nevíš jak by se do češtiny přeložilo slovo živicová? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.08  20:04

« Re: re:

Napriek urputnému premýšľaniu, ma nenapadol žiaden rozumný nápad, ako by sa k tebe tá nálepka mohla dostať. Tak len jedna rada. Spoj sa s Kulim, nech ti pošle aspoň grafický návrh a skús si to dať vyrobiť u vás v CZ. Kuli to dával robiť ako živicové nálepky. Ale na začiatok by možno postačila aj obyčajná, vyrezaná. Také robia pomaly na každom rohu a stojí to pár desaťkorunáčok...
    ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.08  08:47

« re:

Marcelko děkuju za odpověď ohledně ventilace.
    Ad nálepky-ano,mám to z diskuze na SK fóru,bohužel tam ten,který je nechává dělat,psal,že je poštou posílat nebude,a ani se mu nedivím :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.08  21:39

« Re: topení topí,i když nemá:-)

To prúdenie vzduchu nie je závada. Je to normálne. Ventilácia sa vypnutím ventilátora neuzavrie a vlastne stále vetrá tlakom vzduchu, ktorý vzniká pri jazde (náporom).

Add...nálepka...mohol by som ti dať len kontakt na slovenské fórum (SWIFT CLUB), ale odtiaľ máš asi túto fotku...takže predpokladám, že ho máš, ale je to pre teba komplikované (dodanie). Inak teraz sa asi budú robiť...ak sa to podarí (aj na Slovensku je záujem).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…