Auto na protiúčet!???...je to dobrá volba!???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Re: Re: Kupoval jsem nové...
A taky jeste jedna drobnost (ale dost dulezita). Pokud auto prodavate na inzerat nebo v bazaru v komisi, drzite kupujicimu pul roku zaruku a pokud se vyskytnou s autem potize, je na vas a kupujicim, abyste se "nejak" dohodli. V pripade prodeje auta na protiucet (nebo pri odkoupeni auta za hotove) a jeho naslednem prodeji tuto zaruku poskytuje bazar. Takze i z tohoto duvodu muis byt cena nizsi... -
« Re: Re: Kupoval jsem nové...
Mam konkretni priklad - ted jsem kupoval novou Fabii a mel jsem starsi z roku 2000. Ptal jsem se primo u dealera na moznost protiuctu a bylo mi nabidnuto 172.000,- Kc. Sel jsem do AAA a behem hodiny dostal 210.000,- Kc!!!!!!! Na druhou stranu jsem objel i nekolik "obycejnych" bazaru a tam mi nabizeli "na ruku" 150 - 160 tisic ... -
« Kupoval jsem nové...
Koupil jsem u oficiálního prodejce nóvou Fabii, nechal jsem tam protiúčtem starého favouše... dostal jsem za něj 9k. Motor a obecně jízdními vlastnostmi byl ok, pravda byl trošku odřenej, ale s tím jsem ho už koupil... Kdybych prodával na inzerát mohl bych dostat možná 15, do jinýho bazáče nevím, tam by mohla být cena taky tak cca 10k. Pokud člověk neuvažuje o prodeji na inzerát ale chce strčit auto do bazaru, pak je myslím jedno jestli to prodá jinde nebo to tam nechá protiúčtem. Mě se ten protiúčet líbí víc, člověk přijede starým a odjede novým... přiznávám ale že jsem cca 30% tratil než kdybych to prodal na inzerát, nicméně 6 tisíc mě extra nevytrhne, navíc by se to mohlo vléct dost dlouho... -
"-- skrytý --" 12.05.05 21:20
« Bez nadpisu
S prodejem na protiučet nemam dobre zkušenosti , ale mam dobre zkušenosti s prodejem pres AAA AUTO . Přinesl jsem si k nim vše potřebné k prodeji a poslouchal jejich nabidku jak klesala a , když už se zastavila sebral jsem doklady a jel prič .Pak v klidu druhy den jsem koukl na jejich plochu, kolik taková auta u nich stoji a dal jsem inzerat do anonnce s cenou o deset procent navic. No a do třech dnů bylo auto prič . Oni jsou výborni obchdnici a jejich nabidka je opravdu přesná. Prodal jsem takto dvě auta. -
modus ponens 12.05.05 14:51
« Re: Auto na protiúčet!???...je to dobrá volba!???
Ide aj o to, ci a do akej miery Ti predajca zlavi z noveho auta. Aby si neprisiel o dve vyhody naraz. Prva = uspokojivy az vyhodny predaj (pri protiucte musis naozaj pocitat s nie malou marzou predajcu), druha = zlava pri kupe noveho auta. Dnes uz nie je vynimocne, ze auta sa predavaju za nizsie ceny ako cennikove (aj ked su vynimky) - zalezi na vyjednavacom procese. Viem si vsak predstavit, ze prave sluzba protiuctu Ti bude vykreslovana ako "zlava". ;-)
Preto si skus pozriet v bazaroch/inzeratoch, za kolko sa predavaju take auta, ako mas Ty. Potom si obehaj predajcov a pozistuj si moznosti zliav bez toho, aby si hovoril o protiucte. -
"-- skrytý --" 12.05.05 10:57
« Re: Re: Re: Auto na protiúčet!???...je to dobrá volba!???
něco to stojí..to jo,ale zase je to kolikrát lepší než prodávat auto třeba půl roku a jít postupně z cenou dolu,pro člověka kterej potřebuje jezdit se asi vyplatí přijít o pár kaček a odfrčet v jinym´autě.. -
"-- skrytý --" 12.05.05 09:30
« Re: Auto na protiúčet!???...je to dobrá volba!???
Samozřejmě záleží na ceně. Jisté je, že si prodejce započítá nějakou marži a při prodeji nemůže cenu výrazně nadsadit(jinak by těžko prodal), tak bude cena asi o něco nižší-což je nevýhoda. Na druhou stranu se nemusí čekat na kupce,někdy asi dosti dlouho. Při normálním prodeji-pokud bude cena nízká, prodám rychleji,ale možná za stejnou cenu jako na protiúčet. Zaleží také na značce vozu(některé se prodávají lépe, jiné hůře).
Pokud nabídnutá cena za protiúčet bude přijatelná(vzhledem k cenám obvyklým-nutno počítat určitou marži prodejce)nechl bych na protiúčet. -
« Auto na protiúčet!???...je to dobrá volba!???
Mám na letní prázdniny naplánovanou koupi auta (z autobazaru) a to výměnou za mé současné. Problém je v tom. že nevím jak dostat za současné auto co nejvíce peněz, abych nemusel čekat, než se auto někde v autobazaru prodá.:? ..Jako nejlepší způsob se mi jevila asi výměna na protiúčet s tím, že bych rozdílovou částku doplatil. Myslíte, že je to dobrá volba!???:?:
Prosím o radu!!!