Auto pro městský provoz - druhé v rodině
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Re: tempesti
No, moje manzelka maly auta naprosto k smrti nenavidi... Mne osobne je to jedno, sednu v klidu do Punta a byl bych ochoten s nim jezdit, i kdyz poteseni mi to neprinasi... Manzelka vylozene pase po velkym aute, jestli si neco kompenzuje, to po deseti letech zatim nevim:)
Jeste dalsi uspora, manzelcin petilitr ma olejovou napln 8 litru. Matiz ma tak tri litry asi.. -
« Re: tempesti
Geniální, ještě jsi mohl dodat že na menší auto jsou levnější pneu protože jsou menší, že ušetříš na baterce protože stačí slabší a že se tolik nenadřeš při mytí a čištění >:D >:D >:D >:D ;-) >:D >:D Akorát to má jednu zásadní nevýhodu a to je ta že se do toho ic nevejde včetně pasažérů kteří trpí skrčeninou >:D >:D :D -
« Re: Magic
Mno, zajímavé vysvětlení, ale já mám lepší - jednak jim ty auta kupují, případně půjčují jejich manželé, milenci, přítelové a to třeba z důvodu že v tom ty ženský vozej děti a manžílek se bojí aby se něco nestalo jak buchtě tak děcku (naprosto jasný že Grand Číro vyjde ze všech crashů líp než nějaká Corsa, Getz, Matiz apod.) a jednak je i pár ženskejch, co maj radši větší auta a ty malý nechtěj (ale těch je málo, to je fakt)... -
"-- skrytý --" 11.05.05 08:15
« Re: Re: zadek
Tak byly doby, kdy si ženy nemusely léčit tolik mindráků jako chlapi, takže preferovaly menší a praktičtější auťáky. Ale doba se změnila, ženy také a tím pádem není buchta v Grand Cherokee nic neobvyklýho. Aspoň člověk jako já hned na první pohled ví, že se jí má vyhnout obloukem... :? -
« Re: zadek
Se nediv, jednak k tomu auta maj většinou větší úctu protože by ho třeba taky rádi sami měli anebo se bojej že by je ten "križník" smetl někam do pankejtu. Matizu a spol. se samo nikdo nebojí >:D Spíš to vyvolává úsměv když se z Matizu vynoří 190 cm chlap... -
« Re: Re: Re: prekladys
Ten respekt ostatnich ridicu a jejich chovani vuci ostatnim je fakt velice silne ovlivneny v cem clovek sedi... Kdyz jedu Puntem, ktery jsem mel asi pred mesicem na obchod nebo ruznejma podobnejma, vubec nikdo cloveka nikam nechce pustit, kazdej se rve pred nej, nikdo neuhne z levyho pruhu, kdyz se k nemu blizim... Musim fakt rici, kdyz jedu v solidnim MB a blizim se k nekomu zezadu, mnohem ochotneji ti co se vlecou vlevo uhejbaji, kdyz se pripojuju z vedlejsi nekde v kolone, mnohem ochotneji me pousteji.... To je zajimava otazka!!!
No, ostatne i sam za sebe musim priznat, ze kdyz jedu po magistrale v Praze 120, predjizdim a priblizi se neco solidniho, spise uhnu, nez kdyz se na me lepi a vyblikava rozzurenej Matiz, pokud mu teda sily stacej... >:D >:D :D -
"-- skrytý --" 05.05.05 18:49
« Re: Re: prekladys
Starý Mini pro ženskou ale rozhodně není. Moje po něm strašně toužila, ale když se s tím svezla, tak jí to hodně rychle pustilo. Síly na volant jako kráva, pedály to samý, je to dost jedárna v zatáčkách, tvrdě to poskakuje po silnicích a zvlášť třeba po Praze je to velká chuťovka. Navíc - místa míň než vypadá, všechno je takový jako ze žebřiňáku - fakt rychle ji to přešlo. Teda jen ten původní originál, teď zase touží po tom Baworáckým Mini, ale to by asi musela jít šlapat chodník... :) -
"-- skrytý --" 05.05.05 15:23
« Bez nadpisu
Já myslím, že měl dokonce dva, a ten druhý by TD, a že oba koupil coby nekompletní nepojízdné polotovary (jak jinak, že :-) ), ale už si to tak nepamatuju.
Jinak nás tu asi nebudou mít rádi, za takovéhle zaplácnutí rubriky, tak pro uklidnění - taky mám doma ještě jedno malé vozítko, P205D, jenom asi 13 let staré :-) akorát s tím nejezdím, je dlouhodobě půjčené. Když si do toho sednu, musím si chvilku zvykat, byť jsem s tím svého času nahopsal přes 100tis km. Na větší se holt zvyká snadno... Jinak vůbec nejlíp se mi jezdí s odtahovkou, byť je to dlouhá kráva - ale má neuvěřitelný respekt. Každý se asi bojí, že by mohl skončit na korbě >:D Kór, když se s tím veze něco zbořeného, se každý klidí a pouští mě - a to jezdím velmi piánko a ohleduplně! Na tu 205-ku si leckdo dovolí, třeba nedat přednost, ale krávu s traverzou a majákem holt ne ;-) -
prekladys 05.05.05 15:19
« Bez nadpisu
cit.: "Jenže při srážce v Yarisu máš 30% šanci ......A vo tom to je!"
Takže mini má ***** a kapotu jako pohádka...
Chlapče, při výběru městského vozítka posuzuješ jiné parametry než americkou retuš.
K tématu:
Projel jsem snad všechny čtyřdvéřové litry a 1.1 na tuzemském trhu, než jsem se rozhodl (Micra, Panda, Atos, Matiz, Yaris, Picanto - to nakonec, protože loni se touto dobou teprve uvádělo na trh). Každé auto má své klady a zápory, žádné ale ve svém celku výrazně nevyčnívá nad ostatní,
výhrady jsem měl jen k pohodlí za volantem v matizu a atosu: užší, méně vhodně tvarovaná sedadla a horší pozice za volantem pro 179cm, v matizu už vnímaná stísněnost prostoru v příčném směru. v užším výběru zůstal nakonec Yaris, Panda a k nim se přidalo picanto, Yaris byl před rokem ještě o několik desetitísíců dražší než dnes, mezi pandou a picantem rozhodla manželka. osmým měsícem kroužíme po městě picantem, které má natočeno cca 7000, takže je téměř zajeté a minikufr vůbec nevadí, pět dveří potěší. jo a parkování ve s rovnání s 406 break - prostě báseň... ISOfix je standard + další dva způsoby upevnění dětské sedačky (pro mamuše)
specifická drobnost pro majitele psa: jestli ho vozíš na zadním sedadle, 1.1 Ex má elektriku vzadu, nemusíš rukou hledat kliku a pes ti nebude slintat za ucho ;-) otevírat a přivírat zadní okno za jízdy rukou je dost riskantní (kolik stojí Yaris s elektrikou vzadu, ani nechtěj vědět)
Ale je fakt, že prďoauta přežívají prakticky výhradně v roli druhého auta. Mám několik známých, kteří se pokoušeli vytvořit teorii, že malý auto stačí (jediný). Nikdy nestačilo, vždycky šli časem do většího (protože cena stoupla minimálně, zato užitná hodnota podstatně). Ale ať si každej jezdí, čím se mu zlíbí...jen tak mimochodem, asi před dvěma lety, cca o půl noci nedal na rohu Rumunský a Bělehradský v Praze 2 přednost Grand Cherokee přednost Favoritovi. Zatímco řidič G.CH. byl na místě mrtev, důchodci z Favorita vyvázli se středně těžkýma zraněníma.