Přídavné dálkové centrální zamykaní
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Přídavné dálkové centrální zamykaní 15.04.2005 21:27
-
Re: Přídavné dálkové centrální zamykaní 15.04.2005 22:11
petrumr
- Re: Re: Přídavné dálkové centrální zamykaní 16.04.2005 10:43
-
Re: Přídavné dálkové centrální zamykaní 15.04.2005 22:11
petrumr
- Bez nadpisu 18.04.2005 15:29
- + GSM Pager... 18.04.2005 16:22
- Central 21.04.2005 23:49
- Bez nadpisu 22.04.2005 10:17
- otevírat kufr u Fabie 22.04.2005 14:43 Radim70
-
Přídavné dálkové centrální zamykaní
Zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenosti s nějakým dodatečně montovaným dálkovým centrálem. Co jsem zatím viděl, tak se dají koupit tak kolem 2 až 3 tisíc. Jak náročná je montáž? Jak je to třeba s bezpečností? Můžete mi třeba některé značky doporučit, nebo naopak nedoporučit.-
petrumr 15.04.2005 22:11
« Re: Přídavné dálkové centrální zamykaní
Doporučuji aby to mělo dálkový ovladání s plovoucím kodem.Zaslepíš zámky a budeš jen otvírat dálkově,kufr necháš pro jistotu když dojdou baterky,a nezapojuj na motorku ovládací-spínací obvod-prostě když tam ponecháš zámek,tak klíčkem neotevřeš všechny dveře.Vyhni se dálkáču co má určitou frekvenci-stálou. 8)-
-
petrumr 16.04.2005 11:53
« Re: Re: Re: Přídavné dálkové centrální zamykaní
Zkus si najít jablotron,ten nemám,ale jsou kvalitní,já to mám 7let a koupil jsem to na autosaloně v Brně,je toho moc.Já mám to s imobilizérem-relé odpojovací rozpojí naftu a žhavení a blikají parkovačky.A když si nejsu jist,tak z okna zmáčknu a 5X to zabliká,když to bylo zavřený.Po potopě všechny navody,schémata a záručáky jsou vyhozený.Prostě na pohodlí si zvykneš-žadný klíček do zámku,žádný rozmrazování v zimě .Ten ovladač-jsou dva má dvě tlačítka a 12V malou tužkovou baterku která vydrží asi dva roky-
« Re: Re: Re: Re: Přídavné dálkové centrální zamykaní
Já mám Jablotron a stál mě tuším 1.600 Kč. Instalace celkem primitivní. Stačí si někde vytáhnout 12V a pak jen napojit jeden drát (větev) k tlačítku centrálnímu zamykání a pak volitelně druhý drát na otevírání kufru. Kufr tedy funguje jen když je v autě na kufru elektrický zámek (odskok) samozřejmě.
Ovšem... Pokud jsou v autě všechny tlačíka už vedena přes přes datovou sběrnici CAN-BUS, tak samozřejmě tenhle centrál fungovat nebude.-
« Re: Re: Re: Re: Re: Přídavné dálkové centrální zamykaní
Jen bych chtěl podotknout, že to auto nemá ani centrál klíčkem a jen dvě dveře (+kufr samozřejmě). Má Jablotron i typ pro třídvéřák bez centrálu? Moc se v těch jejich popisech neorientuju ...-
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přídavné dálkové centrální zamykaní
jo aha... to je auto úplně bez centrálního zamykání :shock: ? Uff no tak to je problém a to jak instalační tak i finanční, protože je třeba dodělat veškerou mechaniku ovládání zámků. Tedy táhla a servomotorky. Pff... no tak přeji hodně úspěchů :roll:-
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přídavné dálkové centrální zamyk
Ještě nevim, jestli to budu pořizovat. Nejspíš do toho ale asi nepůjdu. Jen jsem se chtěl tak ze zvědavosti informovat, kolik by to stálo a tak. Je pravda, že dálkovej centrál hodně usnadňuje používání auta (na jednom autě ho mam), ale do teď jsem ho tam neměl a taky to šlo.
Je to ale hrozný dilema, jestli investovat do vlastního pohodlí (žádný jiný přínosy to totiž nemá). Jak to vidíte Vy?-
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přídavné dálkové centrální z
já si nedokážu auto bez cetrálního zamykání představit. Pro mě je to v autě naprostá samozřejmost kterou ani nepovažuju za výbavu. Jednou jsem jel Felicii a pamatuju si jak jsem zamknul poctivě auto. Přijdu za dvě hodiny zpět a s překvapením jsem zjistil, že jsem sice poctivě zamknul, ale jenom dveře řidiče... >:D
U staršího auta si člověk nevybere a u 3dv to zase asi taková tragedie není, ale u 4/5dv. bych z toho asi zešílel.-
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přídavné dálkové centrál
Právě, že to je 3 dv. auto a když si na to člověk zvykne ...
Centrál je fajn věc, znám to z druhýho auta (stejně po zamknutí pro jistotu kontroluju, jestli se to skutečně zamklo - ale jen na jedněch dveřích - bez centrálu musim všechny).
Tak já opravdu nevim, jestli do toho jít, nebo ne.
[odkaz]
Je tohle všechno, co potřebuju? Cenově je to kolem 3 tisíc.-
Radim70 18.04.2005 10:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přídavné dálkové cen
centrální zamykání jsem koupil za cca 750.- ale taky jsem si nebyl jistý jestli mám zamčeno,tak nakonec jsem ještě dokoupil dálkové ovládání a jsem spokojený.Při zamknutí mi to blikne a vím jestli je odemčeno nebo zamčeno.. pokud máte někdo zájem,koukněte se sem : www.4car.cz
Dobrý ceny.. :-)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
"-- skrytý --" 18.04.2005 16:22
+ GSM Pager...
zajímavá věc se prodává tady: [odkaz]
jedná se o využití staršího mobilu , kterou hodlám pořadně testnout cca za týden.. -
"-- skrytý --" 21.04.2005 23:49
Central
Zdravim pani, dakujem za radu ohladom dialkoveho k centralu, vobec som nevedel, ze nieco take sa da dokupit a za taky smiesny peniaz :shock: ale mam iny problem: kupil som manzelke jazdenu fabku, peknucka za dobry peniaz, dokonca s klimkou a ide ma vytrhnut, je tam iba obyc. central, ale to vdaka vam vyriesim, ale co je najhorsie, ze kufor sa da otvorit iba z miesta vodica! nakolko do fabky nevlezie kocik, tak mi manzelka bere moju 307 veselo dalej a ja pouzivam fabku a nikdy by som si nepomyslel, aky je to problem s tymto otvaranim... myslite, ze by sa to nejako dalo poriesit otvaranie kufra dialkovym resp. zvonku? totizto moj otec ma tiez fabku, ellegance a ma na kufri nejaky mikrospinac, ktorym to otvara... a pre istotu, aby ma uplne vyvalilo, tak na sklopnom kluci ma aj otvaranie kufra dialkovym >:-[] ak sa niekto vyzna, resp. ak to uz niekoho ineho trapilo okrem mna, poprosim o radu a aj pribliznu cenu. Dakujem -
Bez nadpisu
JarynoRS: Ano dálkové otevírání kufru lze a mám to tak udělané na autě. Stačí když si zakoupíš ten Jablotron za cca 1.600 Kč a tento systém má dvě větve. Jedna větev slouží pro dálkové otevírání dveří a druhá větev pro dákové otevírání zámku kufru.
Bohužel nevím jak je to u Fabie, ale lze to udělat pouze u těch aut u kterých se zámek kufru otevírá elektricky a ne mechanicky táhlem. Pak stačí jen připojit vodič z Jablotron jednotky přímo na kontakt tlačítka pro otevírání kufru a je to. Je to velmi jednoduché na instalaci a dokáže ten Jablotron nainstalovat každý kdo si umí přečíst návod. Tedy i elektricky nevzdělaní jedinci. -
Radim70 22.04.2005 14:43
otevírat kufr u Fabie
..jde to dodatečně namontovat..Jsou dvě varianty.Buď se do zadních dveří namontuje motorek,který se potom ovládá alarmem,nebo motorek s mikrospínačem a funguje to jako originál... řešil jsem to a nejlépe ti asi poradí firma 4CAR.Můžeš najít na stránkách www.4car.cz jejich telefon nebo adresu.. zdarec