Přídavné dálkové centrální zamykaní

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

15.04.2005  21:27

Přídavné dálkové centrální zamykaní

Zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenosti s nějakým dodatečně montovaným dálkovým centrálem. Co jsem zatím viděl, tak se dají koupit tak kolem 2 až 3 tisíc. Jak náročná je montáž? Jak je to třeba s bezpečností? Můžete mi třeba některé značky doporučit, nebo naopak nedoporučit.
    • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 15.04.2005  22:11

« Re: Přídavné dálkové centrální zamykaní

Doporučuji aby to mělo dálkový ovladání s plovoucím kodem.Zaslepíš zámky a budeš jen otvírat dálkově,kufr necháš pro jistotu když dojdou baterky,a nezapojuj na motorku ovládací-spínací obvod-prostě když tam ponecháš zámek,tak klíčkem neotevřeš všechny dveře.Vyhni se dálkáču co má určitou frekvenci-stálou. 8)
      • 00 Reagovat !

foto

16.04.2005  10:43

« Re: Re: Přídavné dálkové centrální zamykaní

A můžeš mi doporučit nějakou značku?
        • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 16.04.2005  11:53

« Re: Re: Re: Přídavné dálkové centrální zamykaní

Zkus si najít jablotron,ten nemám,ale jsou kvalitní,já to mám 7let a koupil jsem to na autosaloně v Brně,je toho moc.Já mám to s imobilizérem-relé odpojovací rozpojí naftu a žhavení a blikají parkovačky.A když si nejsu jist,tak z okna zmáčknu a 5X to zabliká,když to bylo zavřený.Po potopě všechny navody,schémata a záručáky jsou vyhozený.Prostě na pohodlí si zvykneš-žadný klíček do zámku,žádný rozmrazování v zimě .Ten ovladač-jsou dva má dvě tlačítka a 12V malou tužkovou baterku která vydrží asi dva roky
          • 00 Reagovat !

foto

16.04.2005  20:23

« Re: Re: Re: Re: Přídavné dálkové centrální zamykaní

Já mám Jablotron a stál mě tuším 1.600 Kč. Instalace celkem primitivní. Stačí si někde vytáhnout 12V a pak jen napojit jeden drát (větev) k tlačítku centrálnímu zamykání a pak volitelně druhý drát na otevírání kufru. Kufr tedy funguje jen když je v autě na kufru elektrický zámek (odskok) samozřejmě.
            Ovšem... Pokud jsou v autě všechny tlačíka už vedena přes přes datovou sběrnici CAN-BUS, tak samozřejmě tenhle centrál fungovat nebude.
            • 00 Reagovat !

foto

17.04.2005  11:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Přídavné dálkové centrální zamykaní

Jen bych chtěl podotknout, že to auto nemá ani centrál klíčkem a jen dvě dveře (+kufr samozřejmě). Má Jablotron i typ pro třídvéřák bez centrálu? Moc se v těch jejich popisech neorientuju ...
              • 00 Reagovat !

foto

17.04.2005  17:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přídavné dálkové centrální zamykaní

jo aha... to je auto úplně bez centrálního zamykání :shock: ? Uff no tak to je problém a to jak instalační tak i finanční, protože je třeba dodělat veškerou mechaniku ovládání zámků. Tedy táhla a servomotorky. Pff... no tak přeji hodně úspěchů :roll:
                • 00 Reagovat !

foto

17.04.2005  19:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přídavné dálkové centrální zamyk

Ještě nevim, jestli to budu pořizovat. Nejspíš do toho ale asi nepůjdu. Jen jsem se chtěl tak ze zvědavosti informovat, kolik by to stálo a tak. Je pravda, že dálkovej centrál hodně usnadňuje používání auta (na jednom autě ho mam), ale do teď jsem ho tam neměl a taky to šlo.
                  Je to ale hrozný dilema, jestli investovat do vlastního pohodlí (žádný jiný přínosy to totiž nemá). Jak to vidíte Vy?
                  • 00 Reagovat !

foto

17.04.2005  20:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přídavné dálkové centrální z

já si nedokážu auto bez cetrálního zamykání představit. Pro mě je to v autě naprostá samozřejmost kterou ani nepovažuju za výbavu. Jednou jsem jel Felicii a pamatuju si jak jsem zamknul poctivě auto. Přijdu za dvě hodiny zpět a s překvapením jsem zjistil, že jsem sice poctivě zamknul, ale jenom dveře řidiče... >:D
                    U staršího auta si člověk nevybere a u 3dv to zase asi taková tragedie není, ale u 4/5dv. bych z toho asi zešílel.
                    • 00 Reagovat !

foto

17.04.2005  22:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přídavné dálkové centrál

Právě, že to je 3 dv. auto a když si na to člověk zvykne ...
                      Centrál je fajn věc, znám to z druhýho auta (stejně po zamknutí pro jistotu kontroluju, jestli se to skutečně zamklo - ale jen na jedněch dveřích - bez centrálu musim všechny).
                      Tak já opravdu nevim, jestli do toho jít, nebo ne.
                      [odkaz]
                      Je tohle všechno, co potřebuju? Cenově je to kolem 3 tisíc.
                      • 00 Reagovat !

foto Radim70

Radim70 18.04.2005  10:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přídavné dálkové cen

centrální zamykání jsem koupil za cca 750.- ale taky jsem si nebyl jistý jestli mám zamčeno,tak nakonec jsem ještě dokoupil dálkové ovládání a jsem spokojený.Při zamknutí mi to blikne a vím jestli je odemčeno nebo zamčeno.. pokud máte někdo zájem,koukněte se sem : www.4car.cz
                        Dobrý ceny.. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.2005  15:29

Bez nadpisu

Ano to je vše co je potřeba. Pak jen trocha šikovnosti, nebo najít si dílnu kde se zabývají alarmy, hi-fi atd... tam ti tohle i namontují.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.04.2005  16:22

+ GSM Pager...

zajímavá věc se prodává tady: [odkaz]
    jedná se o využití staršího mobilu , kterou hodlám pořadně testnout cca za týden..
    • 00 Reagovat !

foto

22.04.2005  00:18

« Re: + GSM Pager...

Nejlepsi je rada pohodit mobil v aute. To se pak ten pager hodi...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.2005  23:49

Central

Zdravim pani, dakujem za radu ohladom dialkoveho k centralu, vobec som nevedel, ze nieco take sa da dokupit a za taky smiesny peniaz :shock: ale mam iny problem: kupil som manzelke jazdenu fabku, peknucka za dobry peniaz, dokonca s klimkou a ide ma vytrhnut, je tam iba obyc. central, ale to vdaka vam vyriesim, ale co je najhorsie, ze kufor sa da otvorit iba z miesta vodica! nakolko do fabky nevlezie kocik, tak mi manzelka bere moju 307 veselo dalej a ja pouzivam fabku a nikdy by som si nepomyslel, aky je to problem s tymto otvaranim... myslite, ze by sa to nejako dalo poriesit otvaranie kufra dialkovym resp. zvonku? totizto moj otec ma tiez fabku, ellegance a ma na kufri nejaky mikrospinac, ktorym to otvara... a pre istotu, aby ma uplne vyvalilo, tak na sklopnom kluci ma aj otvaranie kufra dialkovym >:-[] ak sa niekto vyzna, resp. ak to uz niekoho ineho trapilo okrem mna, poprosim o radu a aj pribliznu cenu. Dakujem
  • 00 Reagovat !

foto

22.04.2005  10:17

Bez nadpisu

JarynoRS: Ano dálkové otevírání kufru lze a mám to tak udělané na autě. Stačí když si zakoupíš ten Jablotron za cca 1.600 Kč a tento systém má dvě větve. Jedna větev slouží pro dálkové otevírání dveří a druhá větev pro dákové otevírání zámku kufru.
    Bohužel nevím jak je to u Fabie, ale lze to udělat pouze u těch aut u kterých se zámek kufru otevírá elektricky a ne mechanicky táhlem. Pak stačí jen připojit vodič z Jablotron jednotky přímo na kontakt tlačítka pro otevírání kufru a je to. Je to velmi jednoduché na instalaci a dokáže ten Jablotron nainstalovat každý kdo si umí přečíst návod. Tedy i elektricky nevzdělaní jedinci.
  • 00 Reagovat !

foto Radim70

Radim70 22.04.2005  14:43

otevírat kufr u Fabie

..jde to dodatečně namontovat..Jsou dvě varianty.Buď se do zadních dveří namontuje motorek,který se potom ovládá alarmem,nebo motorek s mikrospínačem a funguje to jako originál... řešil jsem to a nejlépe ti asi poradí firma 4CAR.Můžeš najít na stránkách www.4car.cz jejich telefon nebo adresu.. zdarec
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.2005  21:32

« Re: otevírat kufr u Fabie

Pani, dakujem za radu, dam to urobit, ani neviete, ako ste ma potesili, ze sa to da tak jednoducho ;-)
      Este raz vdaka!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…