Auto pro pětičlennou rodinu
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Re:
Nezáleží na autě, ale na "pitomci", kterej v něm sedí. To si uvědom. To že Bentley není tak kvalitní jak hniat, pardon FIAT, hihihi >:D >:D >:D Nepustili tě náhodou od Dr. Chocholouška?? Srovnávat tu hnijicí příšeru říkající si auto s Bentley, to je teda dost drsný... Zkus si najet s Fiatem řekněme Tempra tak 1986 takovejch 600 000 a oproti tomu s Bentley. uvidíš rozdíl... -
petrumr 15.04.05 21:15
« Re:
Nebudu se hádat,je to moje zkušenost,ale bentley nevydrží tolik co toyota a Fiat ;-) .Mám na mysli,že kdo má bentlea,tak se neodváží jet na ranč,kde je cesta široká 1metr a musí se jet pod plynem,aby haluze otřeli bok auta jak v myčce.Každý auto nad 1500T třeba nedává směrovky,nezastavuje na stopce,vytlačí protijedoucí auto,že nezajede na krajnici aby si nepoškodilo něco nebo nedejbože aby se něco měnilo. -
« Proc dodavka?
Jestli si dobre pamatuju Renault vybavoval Lagunu combi I.generace na prani 7-mi sedadly, navic se dela i v nafte. Sam obcas na rodinne vylety pouzivam Scenic dci z roku 2001 a je to prijemna pohoda. Verim, ze s prvni nefaceliftovanou generaci scenicu s motorem 1.9dt se vlezes do 160.000,-Kc a pokud vyberes auto s jasne dokladovanym servisem, tak neslapnes vedle. Jinak jenom potvrzuji, co tu uz nekdo napsal do Primery se dozadu vejdou tri sedacky a vzhledem k tomu, ze to neni zadny obr, to znamena, ze jakykoliv vuz stredni tridy ti slusne poslouzi. Chce to vzit metr a zkouset. -
« Re: to: R.Barrichello
No, tak v tom případě už se dá radit lépe. Jestli chceš co nejlevnější ojetý MPV (Van), tak bych se podíval po menších japonksých minivanech nebo už zmiňovaný Pontiac Transport / Chevy Lumina. Tam se ceny pohybují už kolem 70 000,- Kč. Spotřeba tak těch 11-12, když to nebudeš honit. Daj se najít i verze s mauálem (kdyby ti vadil automat)...Rouhodně nebrat naftový Voager 2,5 TD (akorát problémy). Dobrej byl byl taky starej VW Transporter (hrannatej), ale ten bude dost spartansky vybaven a přeci jen je to spíš dodávka....Jinak těžko radit, pak jedině nějakej velkej evropskej kombík, jenže ty skončily Fordem Granada... -
« to: petrumr
Hezká story, jen trochu scifi. Automatickou převodovku, která při stovce vydrží vražení R (zpátečky) bych chtěl vidět. Zkus si to, vem si auto s automatem, jed kilem, vraž tam erko a uvidíš. Ozve se tak šílená rána, žes to ještě+ neslyšel a až vylezeš z nejbližšího příkopu, kde mezitím skončíš tak už vůbec nikam nedojedš, neb ta transmission bude totálně v tahu. Tohle je 100% návod jak zničit automat!!!!!! -
"-- skrytý --" 11.04.05 11:34
« Re: Re: Auto pro pětičlennou rodinu
ja muzu doporucit Multiplu. prostor jako hrom. vyhodim zadni sedacky a prestehuju kuchy a vepredu sedi 3 lidi. kdyz mam vsech 6 sedacek, tak jede 6 lidi. delka do 4 metry, plna vybava a super design. kazdy se ohledne. fakt je, ue 9 z 10 se to auto nelibi. ale z tech 9 je 8 ohromeno, kdyz si sednou dovnitr. -
"-- skrytý --" 11.04.05 11:32
« to: R.Barrichello
Je mi jasné, že v téhle kategorii aut se těžko jezdí za 6 litrů, ale tak kolem deseti bych byl schopnej akceptovat...
S těma penízkama je to horší ... manželka na mateřské, hypotéka na domeček ... to se pak těžko šetří na nové auto. :'-(
Takže si můžu vymýšlet jedině ojetý a co nejlevnější .. jak jinak, že? 8-s
Nejlépe, kdyby mi ho někdo daroval ... >:D ;-) -
"-- skrytý --" 11.04.05 09:08
« Re: Auto pro pětičlennou rodinu
to: Cipera
ono také mnoho záleží, kolik penízků na to chceš obětovat.
Já sice nemám přesně tento problém (1 dítě a 2 mimina), mám dceru (14 let) a dva psy (královský a trpasličí pudl) což objemově a mnohdy i problémově >:D (myslím při cestování) vyjde nastejno a také jsem se rozhlížel po novém velkém voze. Dali jsme si s manželkou cenový limit 400.000 Kč s DPH, auto musí být od značkového prodejce nové nebo předváděcí do 1.500km, kombi nebo MPV event. SUV, žádný leasing a žádný Korejec (to poslední není rasismus, ale zkušenosti kolegů, kamarádů a souseda).
Po intenzivním shánění materiálů u prodejců i na internetu přicházeli v úvahu: P206SW, P307SW, Renault Megane, Fiat IDEA, Fiat Stilo MW, Mazda 2, Suzuki Ignis, Škoda Fabia Combi. Nebudu unavovat, vyhrál to Fiat Stilo MW 1,4 16V 6speed Active (standard: 2-zónová klima, integrované mlhovky, 4x airbag, ABS+EBD, výškově nastavitelná sedačka řidiče, nastavitelný volant ve dvou osách, dead-lock, central s DO, rádio RDS+CD+4x repro, přední okna a zrcátka plně v el., kufr 510l :!: po sklopení zadního sedadla vznikne skutečně rovná plocha 1480l) s nadstandardní výbavou - sedadlo spolujezdce sklopné jako stolek, duhový lak šedá crono 698). To vše po akční slevě za 398.500 Kč s DPH. U jiné značky za tyto peníze není taková výbava a vnitřní prostornost vozu a to si myslím, že u tebe (i u mě) bude rozhodující faktor. (viz. rubrika FIAT - STILO - víkend se Stilem MW) :!: >:D -
petrumr 10.04.05 21:33
« Re:
Tá toyota previa je dost kvalitní,jednou se ji měl na cestu do Vídně,jelo nás 6 a bylo pohodlí stejný pro každýho.Měla najetý přes 300t,dvě topení.Nazpátek jel řidič co neznal automat a asi při stovce chtěl vykvaltovat a podařila se mu tam dát zpátečka nebo blok-padesát metrů sme gumovali-o :arrow: třepala se a jela dál. -
« Re: Re sadacky
Octavii mam jako sluzebni, a jako rodine auto pro 5 clenou rodinu bych ji nedoporucil.
Nabizeny Peugeot 307SW - ty dve sedacky ve treti rade jsou vhodne tak do reklamy. Zafiru jsem zkousel, a 3 sedacky jsem doprostred dostal, musis ale vybirat uzsi sedacky kolem 42cm. Na trhu jsou. Pokud by to bylo na me, vybiral bych mezi Zafirou, Scenicem, Corolou verso. Za podobne penize se da jeste poridit KIA Clarens, nebo Traject, Korejce ale zatim porad nechci. Ma volba byla pred rokem a pul Honda Stream, a pro rodine cestovani tato trida (porovnaval bych ji se Zafirou) staci.
Jinak pri ustalenem cestovani na vetsi vzdalenosti se pri 156 konich da jet rozume za 8.5l benzinu. -
« Re sadacky
Caute,
ja by som ti poradil novu Octaviu II, pokial neuvazuje o vane. Mam dojem, ze ma miesto na upevnenie 3 sedaciek. Jedno v predu a dve v zadu. Takze na jedno dieta by si teoreticky :-! mohol davat pozor pocas jazdy ty a na zvysne dve manzelka vzadu ;-) .
Navyse ma poradne velky batozinovy priestor. >:D
Caute :P -
"-- skrytý --" 08.04.05 10:47
« Re:
R.Barrichello: Mas nejakou konkretni informaci (odkaz) pojednavajici o problematicnosti Previe? Nezastavam se ji, jen me to zajima. Jelikoz bych ocekaval, ze bude mit povest, co se kvality tyce, shodnou s ostatnimi produkty Toyoty - tj. spolehlive vozy. -
« Bez nadpisu
Previa je junk, Windstar (mimochodem taky z USA), Espace a Peugeoty taky nejezděj za 6 litrů, ale tak za 10-12...To se čiperovi líbit nebude, jenže je třeba si uvědomit že v kategorii MPV a Van auta jezdící za 6 litrů (beznínu) nejsou a i s naftou je to problematický se do toho vejít. Navíc nafta se nevyplatí pokud s tím najede 8 000,- Km ročně...navíc nám nesdělil zda chce nový nebo ojetý auto a kolik na to má děngů. To se pak těžko radí...