Auto pro pětičlennou rodinu

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.05  09:08

« Re: Auto pro pětičlennou rodinu

to: Cipera
    ono také mnoho záleží, kolik penízků na to chceš obětovat.
    Já sice nemám přesně tento problém (1 dítě a 2 mimina), mám dceru (14 let) a dva psy (královský a trpasličí pudl) což objemově a mnohdy i problémově >:D (myslím při cestování) vyjde nastejno a také jsem se rozhlížel po novém velkém voze. Dali jsme si s manželkou cenový limit 400.000 Kč s DPH, auto musí být od značkového prodejce nové nebo předváděcí do 1.500km, kombi nebo MPV event. SUV, žádný leasing a žádný Korejec (to poslední není rasismus, ale zkušenosti kolegů, kamarádů a souseda).
    Po intenzivním shánění materiálů u prodejců i na internetu přicházeli v úvahu: P206SW, P307SW, Renault Megane, Fiat IDEA, Fiat Stilo MW, Mazda 2, Suzuki Ignis, Škoda Fabia Combi. Nebudu unavovat, vyhrál to Fiat Stilo MW 1,4 16V 6speed Active (standard: 2-zónová klima, integrované mlhovky, 4x airbag, ABS+EBD, výškově nastavitelná sedačka řidiče, nastavitelný volant ve dvou osách, dead-lock, central s DO, rádio RDS+CD+4x repro, přední okna a zrcátka plně v el., kufr 510l :!: po sklopení zadního sedadla vznikne skutečně rovná plocha 1480l) s nadstandardní výbavou - sedadlo spolujezdce sklopné jako stolek, duhový lak šedá crono 698). To vše po akční slevě za 398.500 Kč s DPH. U jiné značky za tyto peníze není taková výbava a vnitřní prostornost vozu a to si myslím, že u tebe (i u mě) bude rozhodující faktor. (viz. rubrika FIAT - STILO - víkend se Stilem MW) :!: >:D
  • « 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 10.04.05  21:33

« Re:

Tá toyota previa je dost kvalitní,jednou se ji měl na cestu do Vídně,jelo nás 6 a bylo pohodlí stejný pro každýho.Měla najetý přes 300t,dvě topení.Nazpátek jel řidič co neznal automat a asi při stovce chtěl vykvaltovat a podařila se mu tam dát zpátečka nebo blok-padesát metrů sme gumovali-o :arrow: třepala se a jela dál.
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.05  16:26

« Bez nadpisu

Skus Scenica,je tam miesta dosť.Ked som presadol do novej Ochcávie cítil som sa hrozne ztiesnený...A jazdím za 5,5 litra nafty po meste...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.05  13:14

« Re: Re sadacky

Octavii mam jako sluzebni, a jako rodine auto pro 5 clenou rodinu bych ji nedoporucil.
    Nabizeny Peugeot 307SW - ty dve sedacky ve treti rade jsou vhodne tak do reklamy. Zafiru jsem zkousel, a 3 sedacky jsem doprostred dostal, musis ale vybirat uzsi sedacky kolem 42cm. Na trhu jsou. Pokud by to bylo na me, vybiral bych mezi Zafirou, Scenicem, Corolou verso. Za podobne penize se da jeste poridit KIA Clarens, nebo Traject, Korejce ale zatim porad nechci. Ma volba byla pred rokem a pul Honda Stream, a pro rodine cestovani tato trida (porovnaval bych ji se Zafirou) staci.
    Jinak pri ustalenem cestovani na vetsi vzdalenosti se pri 156 konich da jet rozume za 8.5l benzinu.
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.05  15:44

« Re sadacky

Caute,
    ja by som ti poradil novu Octaviu II, pokial neuvazuje o vane. Mam dojem, ze ma miesto na upevnenie 3 sedaciek. Jedno v predu a dve v zadu. Takze na jedno dieta by si teoreticky :-! mohol davat pozor pocas jazdy ty a na zvysne dve manzelka vzadu ;-) .
    Navyse ma poradne velky batozinovy priestor. >:D
    Caute :P
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.05  10:52

« Re: Re:

:D No jasně, ještě jsem neviděl jedinou rozbitou Corollu >:D :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.05  10:47

« Re:

R.Barrichello: Mas nejakou konkretni informaci (odkaz) pojednavajici o problematicnosti Previe? Nezastavam se ji, jen me to zajima. Jelikoz bych ocekaval, ze bude mit povest, co se kvality tyce, shodnou s ostatnimi produkty Toyoty - tj. spolehlive vozy.
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.05  10:07

« Bez nadpisu

Previa je junk, Windstar (mimochodem taky z USA), Espace a Peugeoty taky nejezděj za 6 litrů, ale tak za 10-12...To se čiperovi líbit nebude, jenže je třeba si uvědomit že v kategorii MPV a Van auta jezdící za 6 litrů (beznínu) nejsou a i s naftou je to problematický se do toho vejít. Navíc nafta se nevyplatí pokud s tím najede 8 000,- Km ročně...navíc nám nesdělil zda chce nový nebo ojetý auto a kolik na to má děngů. To se pak těžko radí...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.05  11:32

Reanult Espace, Peugeot 806,807, Ford Windstar, Toyota Previa, Kia Carnival...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.05  09:50

« Re: Re: Re: Re: to: Cipera

Jezdit ve škaredým autě, který se mi nelíbí je trochu na palici. V tom případě si takový člověk nemůže říkat "že ho baví auta", protože je to jen uživatel, jezdící spotřebkou z bodu A do bodu B. Na to stačí když jsme u toho Favorit. Ten tě tam taky doveze :D
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.05  09:47

« Bez nadpisu

Sem si nevšiml že by to bylo in...Nějak se to moc neprodávalo a výrobce byl nucen to předělat (viz nová Multipla) A kdyby bylo - to že je něco in neznamená, že do toho skočím jako ostatní s prominutím "pitomci" >:D Stříbrná Ochcávka TDI v kombajnu je taky In, a už z toho důvodu bych si jí nikdy nekoupil :D
  • « 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 06.04.05  19:16

« Re: Re: Re: to: Cipera

je to možná škaredý,ale je to in,když v tym budeš jezdit,tak ti to vadit nebude. :*)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.05  09:20

« Re: Re: to: Cipera

Hm, tak to máš blbý. To se musíš porozhlídnout po nějakém prdítku v ropě (rozuměj v dýzlu) :o-)
  • 00 Reagovat !

foto

06.04.05  09:19

« to:petrumr

To je všechno hezký, jen je to škaredý jak noc a vypdá to jak když jsi to s tím napasoval pod nějakou stříšku a proto to má schod
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.05  20:50

« Re: to: Cipera

Ano, 13 litrů se mi opravdu zdá moc .. :-(
    teď jezdím max za 6 ... :P
  • « 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 05.04.05  16:18

« Re: Re: Re: Auto pro pětičlennou rodinu

Jak se to tu už psalo-MULTIPLA v JTD-šest sedaček,délka do čtyř metrů.Zaparkuješ všady a každý má stejné pohodlí,vyhodíš zadní sedačky a máš dodávku a jezdíš hlavně do 6litrů nafty. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.05  15:46

« Re: Re: Auto pro pětičlennou rodinu

smudla: To je spíše tip na problémy, než na jistotu!
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.05  13:49

« to: Cipera

Vtipný, jestli se ti zdá 13 litrů moc tak holt budeš muset trpět skrčeninou >:D :D
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.05  13:41

Tip na jistotu:Sharan/Galaxy/Alhambra TDI.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.05  13:14

« Re:

Zafiru mám a do druhé řady se 3 sedačky nevejdou, musel bys použít sedadlo z třetí řady, a tam nevím - děti a sedačky mám dvě. Zafira je prostě jen vyšší Astra.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…