Auto pro pětičlennou rodinu

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.2005  21:43

Auto pro pětičlennou rodinu

Přátelé a kamarádi, prosím zkuste mi poradit jaké auto mám vybrat pro pětičlennou rodinu. Máme tříletého syna a čtyřměsíční dvojčata. Do normálního auta se nám tři autosedačky nevejdou .... :-(
    Děkuju za jakékoliv rozumné náměty ...
    • 00 Reagovat !

foto

03.04.2005  19:58

« Re: Auto pro pětičlennou rodinu

Co zkusit Honda FR-V nebo Fiat Multipla? (2 x 3 sedacky) Pripadne Focus C-Max.
    • 00 Reagovat !

foto

03.04.2005  21:02

Tak tohle znam. Mival jsem Primeru. Pri vhodne volbe sedacek - nakup s metrem v ruce - jsem je tam dostal. Domnivam se, ze u kategorie vozu jako Passat, Mondeo a spol by to melo jit. Problem je, ze tam jsou tak tesne, ze nouzove rozepinani je docela problem. Tak jsem ji radsi prodal. Ted mam Hondu Stream, a maximalni spokojenost. 2 deti vozim ve 3. rade, 1 v prostredni. Pokud je potreba nekdo dospely si prisedne do prostredni rady pro plny servis. Pokud je potreba, prilozim babicku i s tetickou - na vylety skvela kombinace.
      Honda se mi libi, ale FR-V je podle mne pro toto pouziti krok vedle. Zvazil bych Zafiru nebo Corolu Verso. Jeta Zafira se da poridit za rozumne penize. Vetsi auto za podobne penize muze byt od Hyundaje nebo KIA.
    • 00 Reagovat !

foto

05.04.2005  13:41

Tip na jistotu:Sharan/Galaxy/Alhambra TDI.
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.2005  15:46

« Re: Re: Auto pro pětičlennou rodinu

smudla: To je spíše tip na problémy, než na jistotu!
        • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 05.04.2005  16:18

« Re: Re: Re: Auto pro pětičlennou rodinu

Jak se to tu už psalo-MULTIPLA v JTD-šest sedaček,délka do čtyř metrů.Zaparkuješ všady a každý má stejné pohodlí,vyhodíš zadní sedačky a máš dodávku a jezdíš hlavně do 6litrů nafty. :)
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.2005  11:32

Reanult Espace, Peugeot 806,807, Ford Windstar, Toyota Previa, Kia Carnival...
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.2005  09:08

to: Cipera
      ono také mnoho záleží, kolik penízků na to chceš obětovat.
      Já sice nemám přesně tento problém (1 dítě a 2 mimina), mám dceru (14 let) a dva psy (královský a trpasličí pudl) což objemově a mnohdy i problémově >:D (myslím při cestování) vyjde nastejno a také jsem se rozhlížel po novém velkém voze. Dali jsme si s manželkou cenový limit 400.000 Kč s DPH, auto musí být od značkového prodejce nové nebo předváděcí do 1.500km, kombi nebo MPV event. SUV, žádný leasing a žádný Korejec (to poslední není rasismus, ale zkušenosti kolegů, kamarádů a souseda).
      Po intenzivním shánění materiálů u prodejců i na internetu přicházeli v úvahu: P206SW, P307SW, Renault Megane, Fiat IDEA, Fiat Stilo MW, Mazda 2, Suzuki Ignis, Škoda Fabia Combi. Nebudu unavovat, vyhrál to Fiat Stilo MW 1,4 16V 6speed Active (standard: 2-zónová klima, integrované mlhovky, 4x airbag, ABS+EBD, výškově nastavitelná sedačka řidiče, nastavitelný volant ve dvou osách, dead-lock, central s DO, rádio RDS+CD+4x repro, přední okna a zrcátka plně v el., kufr 510l :!: po sklopení zadního sedadla vznikne skutečně rovná plocha 1480l) s nadstandardní výbavou - sedadlo spolujezdce sklopné jako stolek, duhový lak šedá crono 698). To vše po akční slevě za 398.500 Kč s DPH. U jiné značky za tyto peníze není taková výbava a vnitřní prostornost vozu a to si myslím, že u tebe (i u mě) bude rozhodující faktor. (viz. rubrika FIAT - STILO - víkend se Stilem MW) :!: >:D
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.2005  11:34

« Re: Re: Auto pro pětičlennou rodinu

ja muzu doporucit Multiplu. prostor jako hrom. vyhodim zadni sedacky a prestehuju kuchy a vepredu sedi 3 lidi. kdyz mam vsech 6 sedacek, tak jede 6 lidi. delka do 4 metry, plna vybava a super design. kazdy se ohledne. fakt je, ue 9 z 10 se to auto nelibi. ale z tech 9 je 8 ohromeno, kdyz si sednou dovnitr.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.2005  11:08

Bez nadpisu

já mám taky dvojčata 10 měs auto honda accord aerodeck a tři sedačky tam vlezou :*)
  • 00 Reagovat !

foto

03.04.2005  21:52

Bez nadpisu

ta honda fr-v zase az taky krok vedla nie je. v pohode sa daju dat dve sedacky dozadu a tretia dopredu na stredne sedadlo a ide sa traja vpredu a dvaja vzadu. ale na takto velku rodinu by som tiez asi siahol po este niecom vacsom napriklad renault scenic grande. alebo mazda 5, ktora onedlho pride. ak peniaze nie su problem tak dobre riesenie moze byt aj toyota avensis verso.
    • 00 Reagovat !

foto

04.04.2005  13:05

« Re:

a co takhle 307SW, ta ma taky 7sedacek
      • 00 Reagovat !

foto

05.04.2005  09:55

« Re: Re:

Co takhle Chrysler Voyager nebo Pontiac Transport/Chevrolet Lumina. Ty seženeš levně...Nebo si kup nějakej americkej sedan, tam je místa dost, např. Chrysler Vision/Concorde 3,5 V6...Tam zkrčeninou trpět nebudeš a sedačky se ti tam vjedou v pohodě :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.2005  11:59

Bez nadpisu

Dík za typ.. ale já bych potřeboval tím autem jezdit a ne se na něj jenom dívat a šetřit na jeden nedělní výlet za měsíc ... >:-[]
    • 00 Reagovat !

foto

05.04.2005  13:14

« Re:

Zafiru mám a do druhé řady se 3 sedačky nevejdou, musel bys použít sedadlo z třetí řady, a tam nevím - děti a sedačky mám dvě. Zafira je prostě jen vyšší Astra.
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.2005  13:49

to: Cipera

Vtipný, jestli se ti zdá 13 litrů moc tak holt budeš muset trpět skrčeninou >:D :D
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.2005  20:50

« Re: to: Cipera

Ano, 13 litrů se mi opravdu zdá moc .. :-(
      teď jezdím max za 6 ... :P
      • 00 Reagovat !

foto

06.04.2005  09:20

« Re: Re: to: Cipera

Hm, tak to máš blbý. To se musíš porozhlídnout po nějakém prdítku v ropě (rozuměj v dýzlu) :o-)
        • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 06.04.2005  19:16

« Re: Re: Re: to: Cipera

je to možná škaredý,ale je to in,když v tym budeš jezdit,tak ti to vadit nebude. :*)
          • 00 Reagovat !

foto

07.04.2005  09:50

« Re: Re: Re: Re: to: Cipera

Jezdit ve škaredým autě, který se mi nelíbí je trochu na palici. V tom případě si takový člověk nemůže říkat "že ho baví auta", protože je to jen uživatel, jezdící spotřebkou z bodu A do bodu B. Na to stačí když jsme u toho Favorit. Ten tě tam taky doveze :D
  • 00 Reagovat !

foto

06.04.2005  09:19

to:petrumr

To je všechno hezký, jen je to škaredý jak noc a vypdá to jak když jsi to s tím napasoval pod nějakou stříšku a proto to má schod
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.2005  09:47

Bez nadpisu

Sem si nevšiml že by to bylo in...Nějak se to moc neprodávalo a výrobce byl nucen to předělat (viz nová Multipla) A kdyby bylo - to že je něco in neznamená, že do toho skočím jako ostatní s prominutím "pitomci" >:D Stříbrná Ochcávka TDI v kombajnu je taky In, a už z toho důvodu bych si jí nikdy nekoupil :D
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.2005  10:07

Bez nadpisu

Previa je junk, Windstar (mimochodem taky z USA), Espace a Peugeoty taky nejezděj za 6 litrů, ale tak za 10-12...To se čiperovi líbit nebude, jenže je třeba si uvědomit že v kategorii MPV a Van auta jezdící za 6 litrů (beznínu) nejsou a i s naftou je to problematický se do toho vejít. Navíc nafta se nevyplatí pokud s tím najede 8 000,- Km ročně...navíc nám nesdělil zda chce nový nebo ojetý auto a kolik na to má děngů. To se pak těžko radí...
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.2005  10:47

« Re:

R.Barrichello: Mas nejakou konkretni informaci (odkaz) pojednavajici o problematicnosti Previe? Nezastavam se ji, jen me to zajima. Jelikoz bych ocekaval, ze bude mit povest, co se kvality tyce, shodnou s ostatnimi produkty Toyoty - tj. spolehlive vozy.
      • 00 Reagovat !

foto

08.04.2005  10:52

:D No jasně, ještě jsem neviděl jedinou rozbitou Corollu >:D :D
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.2005  15:44

Re sadacky

Caute,
    ja by som ti poradil novu Octaviu II, pokial neuvazuje o vane. Mam dojem, ze ma miesto na upevnenie 3 sedaciek. Jedno v predu a dve v zadu. Takze na jedno dieta by si teoreticky :-! mohol davat pozor pocas jazdy ty a na zvysne dve manzelka vzadu ;-) .
    Navyse ma poradne velky batozinovy priestor. >:D
    Caute :P
    • 00 Reagovat !

foto

09.04.2005  13:14

« Re: Re sadacky

Octavii mam jako sluzebni, a jako rodine auto pro 5 clenou rodinu bych ji nedoporucil.
      Nabizeny Peugeot 307SW - ty dve sedacky ve treti rade jsou vhodne tak do reklamy. Zafiru jsem zkousel, a 3 sedacky jsem doprostred dostal, musis ale vybirat uzsi sedacky kolem 42cm. Na trhu jsou. Pokud by to bylo na me, vybiral bych mezi Zafirou, Scenicem, Corolou verso. Za podobne penize se da jeste poridit KIA Clarens, nebo Traject, Korejce ale zatim porad nechci. Ma volba byla pred rokem a pul Honda Stream, a pro rodine cestovani tato trida (porovnaval bych ji se Zafirou) staci.
      Jinak pri ustalenem cestovani na vetsi vzdalenosti se pri 156 konich da jet rozume za 8.5l benzinu.
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.2005  16:26

Bez nadpisu

Skus Scenica,je tam miesta dosť.Ked som presadol do novej Ochcávie cítil som sa hrozne ztiesnený...A jazdím za 5,5 litra nafty po meste...
    • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 10.04.2005  21:33

« Re:

Tá toyota previa je dost kvalitní,jednou se ji měl na cestu do Vídně,jelo nás 6 a bylo pohodlí stejný pro každýho.Měla najetý přes 300t,dvě topení.Nazpátek jel řidič co neznal automat a asi při stovce chtěl vykvaltovat a podařila se mu tam dát zpátečka nebo blok-padesát metrů sme gumovali-o :arrow: třepala se a jela dál.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.2005  11:32

to: R.Barrichello

Je mi jasné, že v téhle kategorii aut se těžko jezdí za 6 litrů, ale tak kolem deseti bych byl schopnej akceptovat...
    S těma penízkama je to horší ... manželka na mateřské, hypotéka na domeček ... to se pak těžko šetří na nové auto. :'-(
    Takže si můžu vymýšlet jedině ojetý a co nejlevnější .. jak jinak, že? 8-s
    Nejlépe, kdyby mi ho někdo daroval ... >:D ;-)
    • 00 Reagovat !

foto

11.04.2005  12:40

« Re: to: R.Barrichello

No, tak v tom případě už se dá radit lépe. Jestli chceš co nejlevnější ojetý MPV (Van), tak bych se podíval po menších japonksých minivanech nebo už zmiňovaný Pontiac Transport / Chevy Lumina. Tam se ceny pohybují už kolem 70 000,- Kč. Spotřeba tak těch 11-12, když to nebudeš honit. Daj se najít i verze s mauálem (kdyby ti vadil automat)...Rouhodně nebrat naftový Voager 2,5 TD (akorát problémy). Dobrej byl byl taky starej VW Transporter (hrannatej), ale ten bude dost spartansky vybaven a přeci jen je to spíš dodávka....Jinak těžko radit, pak jedině nějakej velkej evropskej kombík, jenže ty skončily Fordem Granada...
      • 00 Reagovat !

foto

11.04.2005  12:50

« Proc dodavka?

Jestli si dobre pamatuju Renault vybavoval Lagunu combi I.generace na prani 7-mi sedadly, navic se dela i v nafte. Sam obcas na rodinne vylety pouzivam Scenic dci z roku 2001 a je to prijemna pohoda. Verim, ze s prvni nefaceliftovanou generaci scenicu s motorem 1.9dt se vlezes do 160.000,-Kc a pokud vyberes auto s jasne dokladovanym servisem, tak neslapnes vedle. Jinak jenom potvrzuji, co tu uz nekdo napsal do Primery se dozadu vejdou tri sedacky a vzhledem k tomu, ze to neni zadny obr, to znamena, ze jakykoliv vuz stredni tridy ti slusne poslouzi. Chce to vzit metr a zkouset.
  • 00 Reagovat !

foto

11.04.2005  12:32

to: petrumr

Hezká story, jen trochu scifi. Automatickou převodovku, která při stovce vydrží vražení R (zpátečky) bych chtěl vidět. Zkus si to, vem si auto s automatem, jed kilem, vraž tam erko a uvidíš. Ozve se tak šílená rána, žes to ještě+ neslyšel a až vylezeš z nejbližšího příkopu, kde mezitím skončíš tak už vůbec nikam nedojedš, neb ta transmission bude totálně v tahu. Tohle je 100% návod jak zničit automat!!!!!!
    • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 11.04.2005  17:33

« Re: to: petrumr

Tobě se to zdá hezky,ale když něco máš pujčený,a nevíš co druhej tam dal a jel bys s tím a ze spánku tě probudí pískot zadních kol tak bych tomu neříkal story.Není to návod a nevím určitě co tam dal,prostě toyota to vydržela.
  • 00 Reagovat !

foto

11.04.2005  13:12

Bez nadpisu

Vlezete se i do menšího vozu. Jedno dítě dopředu a manželka vzadu bude mít přehled o všech. Ne jako ta moje, která se co deset minut ptá našich 4letých dvojčat co dělá 5měsíční mimino vedle nich. Máme 3dveřovou fiestu a vepředu nejde vypnout airback. :(
    • 00 Reagovat !

foto

11.04.2005  15:13

« Re:

Dítě mladší tuším 12-ti let nesmí sedět na předních sedačkách, pokud je mi známo........
  • 00 Reagovat !

foto

11.04.2005  16:00

Bez nadpisu

Může v dětské sedačce proti směru jízdy a bez airbagu.
  • 00 Reagovat !

foto

12.04.2005  14:22

Bez nadpisu

R-ko sotva protože to by ta předovka nemohla nikdy vydržet ani kdyby to byl Bentley. Anebo nejel stovkou, ale tak 30-40....Pak možná...
    • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 15.04.2005  21:15

« Re:

Nebudu se hádat,je to moje zkušenost,ale bentley nevydrží tolik co toyota a Fiat ;-) .Mám na mysli,že kdo má bentlea,tak se neodváží jet na ranč,kde je cesta široká 1metr a musí se jet pod plynem,aby haluze otřeli bok auta jak v myčce.Každý auto nad 1500T třeba nedává směrovky,nezastavuje na stopce,vytlačí protijedoucí auto,že nezajede na krajnici aby si nepoškodilo něco nebo nedejbože aby se něco měnilo.
      • 00 Reagovat !

foto

18.04.2005  10:57

Nezáleží na autě, ale na "pitomci", kterej v něm sedí. To si uvědom. To že Bentley není tak kvalitní jak hniat, pardon FIAT, hihihi >:D >:D >:D Nepustili tě náhodou od Dr. Chocholouška?? Srovnávat tu hnijicí příšeru říkající si auto s Bentley, to je teda dost drsný... Zkus si najet s Fiatem řekněme Tempra tak 1986 takovejch 600 000 a oproti tomu s Bentley. uvidíš rozdíl...
        • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 18.04.2005  18:21

« Re: Re: Re:

a ty si myslíš že ten fiat těch 600 000Km neudělá,co na tym bentejovi je lepší?cena?Má to dvouzonovou klimu?Má to digitální hodiny?centrál na dálku?Tempru sem nevlastnil,ale 65% co jezdí u nás má najeto přes 500000Km a :roll: chocholoušek mě zakázal se rozčilovat. >:D
          • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 18.04.2005  18:32

« Re: Re: Re: Re:

Dotaz,ta spotřeba 30,5L/100km je překlep?samozřejmě u toho bentaje >:D
            • 00 Reagovat !

foto

19.04.2005  09:21

« Re: Re: Re: Re: Re:

Jáká spotřeba 30,5??? Jestli to teda bylo na mne? Já o žádné spotřebě 30,5 nikde nepsal....
          • 00 Reagovat !

foto

19.04.2005  09:24

« Re: Re: Re: Re:

Udělá, možná že udělá, ale v jakém bude stavu - do šrotu nebo povyměňováno 60% věcí. Sorry, ale srovnávat Fiat s Bentley, to je jako srovnat ARO a Toyotu LandCruiser 100 nebo Range Rover. Nebo jako srovnat Spitfire a F-18.....
            • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 19.04.2005  16:19

« Re: Re: Re: Re: Re:

bentej ma spotřebu jak šest Fiatů.To já sem si našel a vylezli mě oči z důlku.A o té kvalitě-máš bentleja abys tak mohl tvrdit >:D
  • 00 Reagovat !

foto

19.04.2005  16:57

Bez nadpisu

Nevěř všemu co si přečteš....30 Litrů na 100, jo?? Věřím, jestli to je tak rok 1970. Jinak ani omylem. Pokud budem brát průměr - samo že s tím jde za těch 30 jet, s Fábií jde taky jezdit za 15 litrů a třeba s 2,5 v6 za 22....všechno jde, ale to není běžní jízda a tím pádem průměrná spotřeba. Bentley nemám, bohužel nekradu a děděček nebyl ročild, ale něco o RR a Bentley vím....
    • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 19.04.2005  19:04

« Re:

Tych 30,6L/100Km má ve městě ročník 2005.Já mám ročník 97 a jestli by mě ve městě to šlo přes 6 L/100Km nafty tak bych to zešrotoval.Ty drahý auta moc KM nenajedou,natož ve městě,oni by se bali poškození,to sou auta tak do garáže
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.2005  14:47

Bez nadpisu

To je blbost, ani ve městě to za 30 nepojede...Obdobně těžké americké vozy s V8 (4,5; 5,0;6,0) jezdí ve městě tak za 15-17, starší produkce (50-70. léta) tak mezi 17-25. 30 litrů je blud, pokud s tím nepojedeš městem 140 stylem plnej od križovatky, zabrzdit na červený a dokola....Hm, každýho věc co má a za kolik je ochoten jezdit, jestli jezdí na LPG, na benzín nebo má Koktávku v ropě (rozuměj dýzl). Ale když vidím ty přečipované nebo obstarožní dýzly, co hulej jak tovární komín, tak opravdu nevim.....
    Jinak samo že luxusní auta najedou málo km, kdybys měl RR, taky s ním nebudeš jezdit nakupovat do Hypernovy a nebudeš s ním vozit kachličky na chalupu apod. :o))))))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…