FORD FOCUS II
"-- skrytý --" 27.09.07 23:05
« Re: dobrý den
no volal jsem do jihlavskýho fordu, boryš říkal že do jedničky to nešlo a volal si elektrikáře a ten mu potvrdil, že do dvojky to jde, i když je pravda, že i v českým manuálu jsou ty hlášení v angličtině, časem se tam chystám, tak dám vědět, -
"-- skrytý --" 27.09.07 20:26
« dobrý den
přeji dobrý večer všem diskutujícím, předně musím říct, že jsem rád, že tahle diskuze existuje. Mám ji pročtenou celou. Jinak od úterka jsem vlastníkem focusu kombi 2.0 tdci, barva černá, r.v. 2005, dovoz Itálie, prodáváno jakože 60 tis. najeto bez servisky. Dneska jsem byl u kamoša co stáčí tacháky a potvrdil mi můj předpoklad, že je to smotaný, ale s tím jsem víceméně počítal, kupoval jsem to jako dvouletý auto, né jako auto se 60 tis. najetejma. V pondělí to budu dávat do servisu a tak mám pár otázek
Díval jsem se na ford etis, kde jsou servisní úkony podle km a zarazilo mě, že by se měl měnit rozvoďák až po 240 tis. km (nebo 10 let) to se mi zdá hodně (minulá astra po 120 tkm) co vy na to svazáci? Dále mě překvapili ceny v aut. servisu fordu - za přehrátí češtiny do pp - 750 Kč a tažný oko (chybí mi) 400 Kč. -
"-- skrytý --" 26.09.07 09:40
« vrzganie tesnenia dveri
ahojte
mozno sa to tu uz riesilo - vrzganie tesnenia dveri - gum. co na to pouzivate ? predpokladam, ze nejaky pripravok (videl som napriklad SONAX Gummipfleger), mozete nieco odporucit ? Auto ma cca 1 1/4 roka a uz tie tesnenia vcelku aj pocut hlavne teraz pri chladnejsich ranach. -
"-- skrytý --" 23.09.07 16:57
« tycky riadenia
to seagray:
no tak neviem ako to vsetko je ale na nete som nasiel stranku www.faro.sk kde predavaju nahradne diely na forda, ale asi to nie su originali. Najhorsie je ze v polozkach pre FordFocus II som ziadne tycky riadenia NENASIEL,tak neviem o com ten servisak hovoril???
je tam cap riadenia,alebo tycka stabilizatora, ale tycka riadenia tam nie je. Inak napr pre FordFocus I tycka riadenia existuje,no vedavi. Mam sa v utorok stretnut s jednym znamim on sa na to pozrie a uvidime. A aby som nezabudol tak cena napr tycky stabilizatora je 562,-Sk, ale ako som pisal nieje to original ford.
Inak este ohladom cien,pred FOFO II som mal stary fiat putno,a zhodou okolnosti som v predajni fiatu mal spoloziaka zo strednej. Raz som potreboval vymenit cievku a povedal ze normalna predajna cena je 3500,-SK co ma skoro prekotilo,ale hned na to ze ved ako byvali spoluziaci sa vieme nejako dohodnut,tak nakoniec hovoril ze by mi to vedel za 2000,-Sk predat, samozrejme som to bral. Ide ale o to ake musia byt naozaj ceny nehradnych dielov, ked vedel bez problemov dat z ceny 1500,-SK. Urcite je to tak aj vo forde ale tam spoluziaka nemam, kua :-).
Som zvedavi ako to v utorok dopadne lebo vcera som bol s autom a zda sa mi ze zacina vrzgat vsetko,mozno by to chcel len trochu premazat, ked budemvedie nieco nove urcite sa ozvem ako todopadlo.
caute Mao -
"-- skrytý --" 21.09.07 21:57
« Re: zimne pneu
Lomo: 195/55? To sa mi nezdá, teraz mám na aute plecháče 195/65 a aj v TP su zapísané len tieto jediné 195ky. 55ky sú písané až 205ky... Ja plánujem nechať plechy na zimu, a na jar potom kúpim 16" hliníky, rád by som ale pôvodné forďácke. Ale už vidím, ako ma prekotí, keď zbadám tú cenu :no:. Holt Ford nie je Škoda :-(
Mao: No super, už sa teším. 7tisíc za tyčky??? Forďáci ma nebudú mať radi, ale za tyčky na Fabiu som platil 2200 aj s prácou... Áno áno, Focus nie je v kategórii Fabie, ale aj tak, 3x viac? Inak ak to vŕzganie počuť len pri točení volantom, mohli by to byť aj axiálne ložiská, aspoň na susedovom Swifte to bolo spôsobené nimi. V ktorom servise si bol? -
"-- skrytý --" 21.09.07 20:17
« Bluetooth
Nevím zda se to tu už neřešilo ale mám dotaz ohledně orig. Ford sady na telefonování (červený a zelený telefonek na rádiu). Spíš než obecný princip (to funguje) mě zajímají finesy typu "hlasové vytáčení,ukládání čísel, použití různých telefonů (uživatelů) apod. Nejlépe kdyby byl k dispozici návod. Díky za každou radu. -
"-- skrytý --" 21.09.07 15:48
« Re: zimne pneu
ak mas R16, tak na R15 neklesaj ... ja som tak urobil (mam sadu 195/55 R15 zimne gumy + elektrony) a voci povodnym 205/55 R16 je to diametralne odlisny pocit sedenia na ceste... je sice pravda, ze po tych dierach v zime sa na tom jazdi pohodlnejsie, ale uz ta radost z jazdy zdaleka nie je taka... -
misoo 21.09.07 11:16
« Re: zimne pneu
fofoghia: ja som mal v zime chvilu na al diskoch 205/55/16 pirelli sottozero a disky to cuduj sa svete prezili >:D ja na zimu plechace nebudem kupovat, staci kolesa a podvozok obcas prebehnut wapkou a vobec nic nehrozi... na zimu si na moje 17 budem kupovat tiez len gumy. inac tie moje 205/55/16 sottozera su na predaj, ak by si mal zaujem. dezen je 99% a su samozejme bezchybne. cena 9500 skk ;-) -
"-- skrytý --" 20.09.07 19:18
« zimne pneu
Caute, chcem vas poprosit o posudenie, ake (rozmer)zimnych pneum. si mam kupit na fofa. V servise mi doporucuju rozmer 195/65 R15 91T ma vyznam dodrzat rozmer pneumatiky tak, ako som ich kupil s autom? Mam teraz original ford Alu disky a rozmer pneum.je 205/55 R16 91V (Pirelli P7). Alebo napiste, ci niekto mal cez zimu na Alu obute pneu. a ako vyzerali po zime. Dik. -
"-- skrytý --" 20.09.07 18:09
« vrzganie - asi tycky riadenia
caute,
velmi dlho som tu nebol,ale rad by som sa podelil o novu skusenost. Asi pred troma dnami mi zacalo take slabe vrzganie pri otacani volantu hlavne pri koncovich polohach. Velmi som tomu nevenoval pozornost lebo po par kilometroch sa to "stratilo". Dnes rano to bolo horsie a vrzganie som zacal pocut aj zo zadu. Tak som sa zastavil vo forde v BA a servisny technik mi po obhliadke povedal ze to na 90% budu tycky riadenia. Auto je 6 mesiacov po zaruke tak som sa samozrejme pytal na cenu. Povedal ze okolo 7000Sk co sa mi za dve tycky zda dost, inak jedna stoji cca 2500, potrebujem dve plus dve hodiny robota cize spolu cca 7000.
Chcel som sa spytat ci niekto nemal podobny problem ohladom vrzgania pri otacani volantu, (ak ano ci to boli naozaj tycky alebo nieco ine) lebo cena 7 litrov za dve tycky a pracu s mi zda trochu vysoka.
Dik za odpovede, Mao. -
misoo 18.09.07 16:59
« Re: mrtvo
tiez mam tu korekcnu farbu a uz ju mam skoro celu minutu 8-s ale je pravda ze som aj dost pozical a aj sa mi raz vylialo... :*)
minule sme s vcedulom zistili, ze na na male skrabanceky ktore su korekcnou ceruzkou nezatretelne je najlepsie pouzit vosk. neviem ako je to z dlhodobeho hladiska, ale po vylesteni drobne skrabanceky uplne zmizli. super vec !! (turtle) :yes: :yes: -
lulipin 18.09.07 08:04
« Re: mrtvo
tak davaj fotky na net. Mě to taky dlouho trvalo, zmenšit formát a pak taky mi to server neumožnil vložit naráz.
Jináč já si koupil tu korekční barvu v odstínu vozu a lak a O.K. Hlubší rýhy od patníku v plastovém nárazníku jsou z blízky vidět ale opticky to krásně zaniká :yes: -
"-- skrytý --" 16.09.07 17:40
« Re: Novy Focus
Myslím, že výhodněji už se prodávat nebudou. Před rokem byla cena akčního modelu od 429 000 a nebyla v tom výbava za cca 50000,-, kterou teď obsahuje akční model za 379 000,-Kč . Model po faceliftu nebude určitě ze začátku v žádné akci. Takže počítám , že cena bude u motoru 1.6 (benzín) začínat někde u 440 000 bez výbavy a s výbavou co má teď akční benzínová 1.6 se myslím dostane model po faceliftu na nějakých 530000-550000,-Kč. Toť můj názor na věc. -
lulipin 09.09.07 19:14
« Re: Predný znak Ford, pokračovanie
no já jsem se s tím tak dlouho nepiplal jako ty, ale udivily mě ty plastové šroubky i ten jednorázový systém, kterým se ten znak přichycuje. Je to opravdu debi.lní vynález takto otevírat kufr. Nemluvě o tom, že když si nedáš pozor tak můžeš o ten otevřený znak odřít lak z hrany kufru. U mě tak neopatrně otvríral kufr předchozí majitel a ta hrana mi teď rezaví. Jináč já měnil sám celou masku za tu s chromovými lemi a vše bylo náramně rychle hotovo. Spokojený jsem byl až do té doby než jsem chtěl kufr znovu otevřít. Vypadla totiž ta teleskopická tyčinka, která je u znaku i zámku který je uvnitř auta cca nad chladičem přichycená na kuličce. Nebýt toho, že jsem si ten mechanismus prohlédl už při výměně a důmyslného vynálezu mého tchána (tzv. prodloužený šroubovák), kterým jsem to hodinu páčil přes mřížku, tak by mě asi čekala trapná návštěva servisu, kde by zřejmě musely sundat kryty ze spodku auta, aby se k tomu super patentu dostaly. 8-s -
"-- skrytý --" 09.09.07 18:41
« Re: Predný znak Ford, pokračovanie
A prečo nie? Porovnávam Fabiu s Focusom preto, lebo Fabiu a Octaviu som mal predtým :yes: Fabia doma zostala ako 2. auto v rodine...
Bohužiaľ u nás je cenová politika zjavne odlišná - rozdiely sú zďaleka nie zanedbateľné! Z vlastnej skúsenosti trebárs ten blbý predný znak, predné a zadné zásterky, strešný nosič, guma do kufra... Všetky tieto položky boli viac než 2-krát také drahé, ako u škodovky (neberiem do úvahy len Fabiu, ale aj Octaviu). Samozrejme, že ceny u všetkých automobiliek nemôžu byť úplne identické, ale ruku na srdce, viac než dvojnásobná cena za konkrétny diel pre auto v tej istej kategórii je už hodne mimo :no:
Takisto normohodina na Focus je u nás stanovená na 950 Sk, čo je asi o 200 Sk viac, než u konkurencie. A že by ten servis veru stál za to, nemôžem povedať - dlhé lehoty, nedodržanie časov opráv... V oblasti popredajných služieb je na tom jednoznačne Škoda lepšie! -
"-- skrytý --" 08.09.07 09:51
« Re: spotreba 1,6 TiVCT
nitron,seagray: neviem kolko kW motory to mate, ale ja na svojej 1,6 TiVCT 85 kW 115k, a po 5500 km zatial mesto 10,2 a mimo mesta 7,6/100 km. No a tiez dodrziavam rychlosti...skvor ma zaujima, pri kolko otackach/rychlosti preradujete. dik. :yes: -
nitrion 07.09.07 19:29
« Re: spotreba 1,6 TiVCT
nechcem sa chvalit ale ja momentalne jazdim za 6,3 litra , a to takym stylom jazdy ze v obci dodrzujem predpisi (jazdim na co najvyssi rychlostny stupen),ale mimo obce nie ,vacsinou tak 110 ,nekedy aj 150 to sa mi stalo priceste do Prešova, ked som bral 4 auta naraz bola to sranda, do Presova som dosiel s priemernou spotrebou 5,8 >:D litra na 100km ,naspet to uz bola 6,2 isiel som trochu sviznejsie cely cas bola zapnuta klima na 22oC a v aute boli 3 ludia ale aj tak to je dost dobre pri priemernej rychlosti 69 km/hod
P.S mam uz nabehanych 1338km je to krasa ist za 5000ot/min >:D väcsinou ked idem z kopca brzdim motorom ,ked davam do neutralu tak mam zhruba o 0,3 litra vacsiu spotrebu ako pri brzdeni motorom na rovnakom useku -
"-- skrytý --" 06.09.07 22:49
« Predný znak Ford, pokračovanie
Tak, predný znak Fordu je už znova na svojom mieste. Rád by som ale stretol Helmuta, ktorý ten geniálny mechanizmus vymyslel. Nakoniec samozrejme nepomohlo zlepiť ten starý znak, ale musel som kúpiť nový. Takže "skvele" investovaných 1231 Sk (znak + pružinka, západka a šróbik šli použiť pôvodné). Ak by niekto niekedy potreboval pomôcť, pýtajte sa :-!
Inak aby som pravdu povedal, vcelku som sklamaný z Fordovských technologických/technických riešení. Napr. na tú prednú masku stačí len obrazne povedané škaredo pozrieť a sama odpadne. Je totiž len nacvaknutá a chytená cez 2 jednorázové rapidky. Už sa teším dopredu, kedy sa mi podarí zraziť psa alebo líšku (zatiaľ sa tomu nevyhlo žiadne moje auto), vôbec sa nebudem čudovať, keď sa tam všeto poláme a poškodí aj chladič.
Namontovať ten nový znak a správne umiestniť pružinku so západkou do správnej polohy bola tiež práca na takmer hodinu, a to sa na to vrhli štyria strojárski inžinieri. Raz darmo, Ford v porovnaní z Fabiou jednoznačne ťahá za kratší koniec - tam boli k dispozícii všetky servisné manuály a s ničím som nikdy nemal problém. A to už nehovorím o cenách dielov a sevise celkovo - nebe a dudy! Len nech niekto napíše, že ceny dielov na škodovku sú rovnaké, ako na iné značky, nech si ma neželá :no: -
"-- skrytý --" 05.09.07 22:33
« Re: spotreba 1,6 TiVCT
yoyo no problem, ja som take dokazal uz po cca 5000km na TiVCT... 6.1l trasa BA-KA (180km, polovica dialnica).. ide o to nemat tazku nohu a maximalne udrziavat konstantnu rychlost. inac opacnym smerom na useku KA-NR som dokazal v pohode spravit aj 5.7 spotrebu. teraz som uz asi 8000km neresetoval palubak a ukazuje mi to 7.0 priemernu ale to sa obcas skutocne neobmedzujem. najvacsi zrut su aj tak mesto a dialnica kde ides viac nez 120km/h. ta siesta rychlost tam bohuzial chyba :-( nechapem, ze sa ford nepoucil, ani do noveho mondea nedava 6rychlostnu prevodovku pri benzine (az 2.5T).
ja mam teraz cca 35000km, spotreba klesla, motor perfektne ozil, koncene citit aj vtlacenie do sedacky pri vacsom pridani plynu :-) aj ked turbo to nie je... a tie zakruty jedna basen.
"-- skrytý --" 05.09.07 20:06
« spotreba 1,6 TiVCT
no, pani, asi vo vas vyvolam dojmy neveriaceho tomasa... otec na ceste do tatier a spat urobil priemerku 6,1 l/100 km. priemernu rychlost mal 78 km/h podla palubneho pocitaca... isiel sice sam a bez batoziny, ale asi stale dole z kopca. ;-) ja som nikdy nedokazal takuto kombinovanu priemerku mat. a kedze auto zacal v plnej miere pouzivat on (ja som skoncil skolu a prestal pracovat pre/s/u neho), dosahuje priemernu spotrebu do max 6,5. nechapem ako jazdi. musim sa s nim povozit niekedy. i ked kazdy den vravi, ako to krasne drzi v zakrutach a jazda po pezinskej babe ho nesmierne bavi.
auto je po vymene oleja a olejoveho filtra, pneu su P7 - 205/55 R16, klimu nepotreboval. vzduchovy filter som iba "povysaval" od prachu.
nuz, asi mu i pneumatiky vydrzia dlhsie ako pri mojom style jazdy.... -
"-- skrytý --" 05.09.07 19:54
« Re: Svítí tlačítka tempomatu ?
tak neviem, ale mne sa zda ovladanie tempomatu velmi jednoduche a intuitivne - hravo som sa naucil ho ovladat i za tmy i pocas dna bez pozerania sa nan :-)
a tiez mi nevadi velkost... asi nie som chlap ako hora a nemam velke ruciska... -
"-- skrytý --" 05.09.07 19:51
« Re: cukani motoru
thomson, ja som sa na svojej 1,6 TiVCT stretol s cukanim len pri jazde konstantnou rychlostou a i to bolo len take ubratie plynu a jeho nasledne pridanie. chystam sa na diagnostiku motora, uvidime, co to bude. zatial su len dohady, ze by to mohla byt nejaka cievka. nepamatam si, ze by niekto spominal rovnaky problem, ako spominas ty...
ohladom benzinu - ak by to bolo v nom, asi by to cukalo castejsie a pri nizsich otackach, podla mna. a je tu palivovy filter - co tak skontrolovat/vymenit? resp. naprv vyjazdit "nekvalitny" a skusit, ci to cuka i po dvoch-troch nadrziach "kvlaitneho". ja by som urcite najprv vyskusal zmenit cerpaciu stanicu. -
"-- skrytý --" 04.09.07 14:26
« cukani motoru
Nazdarek...Mam jeden dotaz..Mam na 1.6 100k najeto cca 9500 km...takze uz sem zacal auto honit do plnych a najednou mi prijde ze na 2 to nad 4500 ot. trochu cuka..Myslim motor..Je to velice decentni vynechavani, ale oproti my dosavadnim Japoncum, kde jsem na nic takoveho nebyl zvykli je to preci jen citit...Jo a cestou na dovolene (nalozene auto) to delalo na dalnici na 5 pri zaberu taky..
Nevite jestli to muze byt benzinem? je fakt ze vetsinou cepuju u Globusu :-( takze ted zacnu bryt asi u Shell.
Diky za pomoc...celkem by mi bodly vase postrehy...Myslim ze o tempomatech uz vime vsichni ze nesvit,, s tim se ale nic neda delat :-! -
"-- skrytý --" 03.09.07 22:20
« Re: Svítí tlačítka tempomatu ?
Áno, tlačítka bohužiaľ podsvietenú nie sú... Detail, ale zamrzí. Takisto podľa mňa sú umiestnené dosť neštandardne, veľakrát sa mi stane, že pri prehmatnutí volantu zmačknem Off - je tam malá medzera medzi vencom volantu. -
"-- skrytý --" 03.09.07 22:18
« Re: Predný znak Ford
No, tak pre zaujímavosť - predný znak na Focus MkII stojí 1089 Sk, pružinka 135 Sk, poistný krúžok 76 Sk a šrób 6 Sk. Suma sumárum, takých 1300 Sk 8-s Stará dobrá Fabia, tam človek zohnal všetko za pár korún :-!
misoo: Poslal som ti mail :-) -
"-- skrytý --" 03.09.07 21:32
« cukani motoru
Ale nevim jestli to je fakt tim benzinem protoze jak rikam na japoncich to nic nedelalo -
"-- skrytý --" 03.09.07 13:48
« Re: Svítí tlačítka tempomatu ?
Opravdu tam žádné žárovky nejsou. Po tmě se můžeš orientovat jen jako nevidomý hmatem anebo jako netopýr ultrazvukem(předpokládám, že nejsi ani jedno ani druhé :-) ). Pouze pravá skupina tlačítek to slepcům trochu usnadńuje, protože prostřední ze tří tlačítek ( set+ ) má při svém vnějším okraji tři ubohé hrbolky.Navíc jsou tlačítka velká (malá) akorát tak pro malé ženské prstíky. My chlapi, co máme palce jako kolíky na řípu, se v tom někdy těžce orientujeme, ale zvykáme si což? -
"-- skrytý --" 02.09.07 23:46
« Predný znak Ford
Tak sa hlásim po dlhom čase. Náš FoFo je už pekne zabehaný (9tkm), všetko fungje tak, ako má, spotreba pomaly ale isto klesá :yes:. Bohužiaľ, pri návšteve nášho rodného Slovenska sa niekomu zapáčil predný znak Ford a niekto ho urval. Podarilo sa ho nájsť zahodený kúsok od auta, pretože chytrák ho dolámal a keďže zistil, že mu bude na nič, tak ho zahodil. Pozbieral som úlomky, ale pochybujem, že sa mi ho podarí nejak použiteľne namontovať. Neabsolvovali ste niekto už výmenu predného znaku? Čo som sa na to pozeral, predná maska je chytená len 2 šróbmi, následne znak je chytený cez tú plastovú (aktuálne polámanú) trubičku, na ktorej je z vnútornej strany taký štopel so skrutkou. Zastavím sa zajtra vo Forde, som zvedavý, čo stojí ten znak :'-( Niektorým ľuďom by mali lámať ruky rovno pri narodení :no:
misoo:Ešte stále sú tie disky na predaj? Skúsil by som doma zapôsobiť, že by sa hodili na nášho FoFíka ;-) -
"-- skrytý --" 30.08.07 21:26
« Re: Servisna prehliadka
k foliam: ja som si daval folie na Mondeo a kedze som vedel ze skoro vsetci takyto "foliaci" rozoberaju dvere tak som si zavolal do summit ci nerobia folie. Povedal som si ze ked uz sa maju rozoberat dvere tak radsej vo forde a tam ked nieco zle poskladaju tak aspon mate koho chytit pod krk.... inde mozte tak niekomu asi len podpalit garaz. Lenze ked mi chlapik povedal cenu tak som skoro padol pod stol. 7.7OO,-Sk /mam sedan/. tak mi kolega zohnal cislo na chlapika, ktory dvere nerozobera, folie su nalepene dobre a cena bola 3.900, Sk. -
"-- skrytý --" 29.08.07 15:49
« Re: servisy FORD SK
pani, musim priznat, ze s tym filtrom to bolo unahlene.
v servisnej knizke, kde sa znacia vykonane ukony mam napisane PACHOVY filter, nikde nie je ani zmienka o vzduchovom/pRachovom filtri. na fakture zas stoji pRachovy filter. ani zmienka o pelovom filtri. cela dokumentacia ohladom servisnych ukonov je pre mne na prve precitanie maximalne neporozumitelna.
popozeral som stare faktury, a vyzera to tak, ze pachovy (mozno to je pelovy???) je na fakture prachovym filtrom, ten menia kazdych 20.000 km a vzduchovy filter mi menia kazdych 60.000. zaujimave, podla mna je to extra dlha doba.
v jednej z knizocok, co je k autu (uz to nemam pri sebe) je ohladom vymeny vzduchoveho filtra pisane, ze ho maju vymenit podla nejakeho cidla, ak treba... predpokladam, ze to tak urobili.
takze som dnes znovu rozobral krabicu, vycistil jej dno od necistot, opatrne ocistil vzduchovy filter. najradsej by som tam dal otvoreny K&N, ale ten tomuto motoru nesedi... :-/
kazdopadne az sa vratim z dovolenky, idem na kontrolu motora ku koisovi, v banovciach vsak nemaju pristroj na diagnostiku, len v trencianskej turnej. -
"-- skrytý --" 29.08.07 14:44
Zdravim,
ja som bol v Summite uz dva krat a zatial nebol problem. Raz mi robili geometriu a raz prehliadka po 40 tis. plus par drobnosti (ochr. nater na skrabanec na prahovom leme, aux vystup...). Pri geometrii nato sice potrebovali pol dna, ale zas bola na konci automaticky skusobna jazda ako ma byt. To viacmenej rozhodlo, hlavne po tom co inde nezvladli geometriu ani na druhy pokus (a cela skus. jazda bolo rolovanie po krivom parkovisku), nasledkom coho boli predne pneu po 8 tis. na srot. To vsak nebol jediny preslap, tak som borcom v duchu zamaval.
Ako prebehla prehliadka po 40 tis. v Summite, to neviem posudit -mozem len verit ze bolo vsetko urobene tak ako malo. (filtre ani olej som nekontroloval). Body navyse boli tiez vykonane k mojej spokojnosti a auto bolo umyte pripravene v dohodnutom case. Mozno to bola nahoda, mozno nie. Neviem. Dufam ze im to vydrzi a nebudem nuteny dovolit si ten luxus a travit kvoli beznej garancnej prehliadke dovolenku v Banovciach. Uplne mi staci rano auto odovzdat a vecer pren utekat - uz zato mi dava rodina noz na krk.
O roznych pristupoch a ochoty prijimacich technikov nielen u Ford-a by sa dala napisat kniha. Co som zazil, cital a pocul od znamych ako to chodi u Skody, Renaultu a dalsich. U nas je to zial stale tak, ze ak ma niekto zly den, tak zakaznik je pre neho skodna, jedno pod akym logom derie gate.
Este k foliam. Tiez som sa nedavno rozhodol pre Carolline a nemozem sa zatial stazovat. Folie su tam ale este kratko na nejake velke sudy. Co sa tyka casu a pristupu - bez problemov. Trvalo to asi tri hodiny a na poziadanie mi bolo vysvetlene co a ako. Cena 8100,- SKK s DPH : pät skiel (kombi), priepustnost 20. -
misoo 28.08.07 14:04
« Re: servisy FORD SK
hned cez cestu je predajna Gabor, ja tam zvyknem s polovickou nakupovat topanky. v BA stoja cca 3500 a v BN tak do 2000. do centra je to pesobusom asi 40 min. ale mozem tam odporucit skvelu pizzerku Slniecko, velke a bohato oblozene pizze s tenkym cestom, cena tak 100-170, mnam mnam ;-)
btw a ako prebehla výmena? Myslím časovo, prístup, nervy.... bo myslím že u FF I je to celkom porod
:-) ... tiež čakám každú chvíľku že sa odpália, mám FF II.
A ešte, aký typ H7 sa Vám osvedčil naj...?