FORD FOCUS II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 19.01.08 13:07
« Re: Přítomnost u servisní prohlídky
No už jsem volal do Ford Rašíno v Brně a tam nemají s přítomností u servisky problém. Jsem tam objednaný tak potom poreferuji. Auto mám staré necelý rok, takže bude ještě dlouho v záruce a budu navštěvovat značkový servis. Ale pana Urbánka ve Stránecké Zhoři znám a byl jsem tam s Octavkou na doplnění a vyčištění klimy a byl jsem spokojený. Můžu doporučit. -
"-- skrytý --" 19.01.08 12:32
Já příště (cca květen) zavolám do Žďáru do Auto Activity a poptám se na průběh prohlídky. Když se mě nebudou pozdávat, v Brně jsou servisy tři. Švára měl cca před rokem ve Žďáře na opravě FoFo1 s poruchou zapalování a byl s nimi spokojen. Když mají kampaňové prohlídky, tak inzerují, že u prohlídky můžeš být. O Brně nevím nic. Pokud auto není v záruce, tak doporučuji pana Urbánka ze Stránecké Zhoře. Dva roky osobní zkušenost, maximální spokojenost. Druhý švára za ním taky spokojeně jezdí. -
"-- skrytý --" 19.01.08 08:59
« Re: otazocka
Presne to je to co myslim :), taky podivny zvuk to vydava, ale len ked sa nato zameriam tak to pocujem.
Vdaka za odpovede.
Este jedna mala otazka, ked zapnete alebo vypnete vyhrievanie zadneho okna pocujete zvuk tlacidla. Teda mne to pocut ako ked stlacim spinac, divim sa preto, pretoze som to predtym nepocul a vyhrievanie predneho okna to nerobi. -
"-- skrytý --" 18.01.08 20:30
Ahoj, s TipaF mám malou zkušenost. Když jsem vyfasoval loni v dubnu nové Mondeo, v pohodě mě aktivovali automatické rozsvěcování světel a zamykání auta po rozjetí. Pak jsem v září byl na prohlídce ve 20tkm a vše také zdánlivě v pořádku. Za pár týdnů ve 21,5tkm jsem přezouval letní gumy, které na předku rychle ubývaly, na zimní a zjistil jsem, že mají na vnějšku 3mm a vnitřek je totálně smetený!! Tak jsem jim volal, jestli není špatná geometrie. Bylo mě řečeno, že to možné je, ale geometrie je na záruku jen do 1. prohlídky. Když jsem začal zpochybňovat provedení prohlídky, že ji mechanik odflákl a nevšiml si toho rozdílu, tak mi řekli, ať přijedu, že to nějak udělají. Chtěl jsem jít k autu, abych viděl měření. Přijímací technik mě slíbil, že mě k němu vezme. Pak jsem se díval, jak si mechanik auto hned odvezl a až po 40 minutách mě technik vzal na dílnu. Auto stálo na heveru a mělo sondy na kolech. Technik se rozplýval, jak je ta geometrie perfektní. A prý jsem měl podhuštěné některé kola, které před tím neutekly ani o ň a od té doby také ne. Jejich závěr byl, že za to můžou pneumatiky Continental, které se blbě sjíždí a častá jízda v ostrém rejdu (jezdím 50% rovně po dálnici). Po rozjetí byl volant takový vláčnější ve středu, hůř se vrací do rovné polohy, jakoby na něj působila menší síla. Při diskuzi před odjezdem mě bylo řečeno, že při celé servisní prohlídce nemůžu být u auta, ale že tam se mnou technik na chvíli zajde. Protokol s body, které mechanik prochází také nedávají (na rozdíl od mého předešlého Opela). Můj závěr (za 40 min. údajné dohuštění kol zvednutí na heveru a přisazení sond, nebo seřízení geometrie?) je takový, že jim nevěřím a nerad bych příště odjížděl s polovinou nového oleje a starým palivovým filtrem. Raději se poohlédnu jinde, i když přijímací technici jsou slušní a ochotní. -
"-- skrytý --" 18.01.08 17:53
« Přítomnost u servisní prohlídky
Ahoj pánové, mám jednoduchý dotaz. Pokud jdete se svým autem na servisku, můžete být u toho? Nebo vás do dílny nepustí? Koupil jsem vloni Focus ST a čeká mě první prohlídka a rád bych byl u toho. Jdu k Ford TipaF v Třebíči tak se podělte o své zkušenosti prosím. Ať vím jak to chodí i jinde popř. jestli máte někdo zkušenost i s tímto servisem.
Díky moc -
"-- skrytý --" 18.01.08 15:42
tak s tou klimou ti myslim poradim. mi to dela taky.ale teda nemuzu rict, ze to je hluk.Jen kdyz nemem pustene radio a je ticho a zamerim se na to, tak slysim jak se tam neco zpousti. neboli asi stejny problem jako ty.a dela to mysliim i kdyz klimu vypnes, zase na chvili.
Ale ted pozor.Ten samy zvuk pozoruju i u Civicu - a tem klukum japonskym ja teda verim.
Myslim, ze to bude neco s tlakem v kompresoru klimy,ale ze to nema vliv na fci -
mehturt 18.01.08 13:46
Ahoj, podobne problemy s vyhrievanim skiel po nastartovani ani s hucanim klimy nemam.
Ten dazdovy senzor ale funguje divne aj mne, to s tym kedy ma stierat a kedy nie si z knizky nepametam, pouzivam len 2 polohy toho kolecka - ked stiera pri malom mnozstve vody, a ked az pri velkom. Vecsinou to stieranie so senzorom ale nepouzivam, zda sa mi ale ze ked ho mam zapnute funguje tak, ze ked je uz maly dazd tak sa snazi utriet to okno do sucha, a teda stiera castejsie ako treba; ked prestane prsat tak stiera rychlo, aby to utrel do sucha a potom sa vypne, ked je ale velmi maly dazd, tak sa zda ako keby stieral rychlo aj ked je malo vody na skle. Tiez to riesim tak, ze ked sa mi ta intenzita stierania nezda, tak stieranie vypnem a potom zapnem; alebo ako vravim senzor nepouzijem a sem tam tuknem do packy smerom dole, co je 1 zotretie. -
"-- skrytý --" 18.01.08 12:26
« Ford Focus II
Mám FF Kombi 1.8TDCi vo výbave Sport, rok výroby 06/2006, je čipovaný z 85kW na 105kW. Po čase sa mi začalo stávať, že pri naštartovaní studeného motora (jedno, či v zime alebo v lete), a preraďovaní z 1. na 2. a z 3. na 4. mi samovoľne vyskočia otáčky približne o 250-300 vyššie. V autorizovanom servise mi povedali, že to robia skoro všetky fordy (najmä mondeo), a že treba vymeniť celú riadiacu jednotku. Mám ale aj informácie, že to môže mať na "svedomí" čidlo spojky, alebo aj "sytič". Ak máte s takouto "závadou" skúsenosti, budem rád, ak sa podelíte reakciami, prípadne riešením tohoto problému. Ďakujem, Braňo. -
"-- skrytý --" 18.01.08 12:21
« Ford Focus II
Mám FF Kombi 1.8TDCi vo výbave Sport, rok výroby 06/2006, je čipovaný z 85kW na 105kW. Po čase sa mi začalo stávať, že pri naštartovaní studeného motora (jedno, či v zime alebo v lete), a preraďovaní z 1. na 2. a z 3. na 4. mi samovoľne vyskočia otáčky približne o 250-300 vyššie. V autorizovanom servise mi povedali, že to robia skoro všetky fordy (najmä mondeo), a že treba vymeniť celú riadiacu jednotku. Mám ale aj informácie, že to môže mať na "svedomí" čidlo spojky, alebo aj "sytič". Ak máte s takouto "závadou" skúsenosti, budem rád, ak sa podelíte reakciami, prípaden riešením tohoto problému. Ďakujem, Braňo. -
misoo 17.01.08 23:29
johny: aut. stierace nemam, ale okna a klimu hej. to co popisujes sa mne nestava, vsetko funguje tak ako ma. co poznam chalanov co maju aj aut. stierace, tak sa vobec nestazuju. vyzera to na nejaku centralnu poruchu elektroniky. rozhodne by som s tym siel do servisu, nech ti to poriadne pozru. nenechaj sa odbyt typickym pre nase servisy : "to tak ma byt" !! ;-)
drzim palce, daj vediet ako si pochodil -
"-- skrytý --" 17.01.08 21:30
« otazocka
Zdravím,
po dlhšej dobe mám zase nejakú otázočku.
Mam focus ghia-x 1.8tdci a rad by som sa spýtal na pár veci ohľadne funkčnosti niektorých vecí. Najazdil som asi 3500km a všimol som si že občas po naštartovaní sa mi samovoľne zapne vyhrievanie zadného skla, aj keď pri vypínaní motora nebola zapnutá. Číže občas naštartujem a hneď kontrolka vyhrievania svieti. Ako je to možné?
Párkrát sa mi to stalo aj s vyhrievaním predného skla.
Ďalšia otázka je na dažďový senzor. Po prvé funguje úplne naopak ako je popísané v knižke, číže keď ma stierať pri malom množstve vody tak stiera až pri veľkom a naopak. Na toto som si už zvykol a je to ok, ale bežne sa mi stáva, že keď nechám senzor zapnutý večer a ráno aj keď prší naštartujem senzor nič, nereaguje. musím ho vypnúť a zapnúť a aj to niekedy reaguje opozdene. Neviem si naň vôbec zvyknúť, keď je málo kvapiek, napríklad je mokrá vozovka a okno sa špiní pomaly neje žiadna funkcia, ktorá by to automaticky stierala, senzor nato nereaguje. Číže musím pracne stále stierať sám. Dnes sa mi napríklad stalo že pri rovnakej intenzite dažďa, senzor bol v jednej polohe reagoval dobre, stieral optimálne a po vypnutí a zapnutí začal stierať bez prestávky , číže reagoval úplne inak ako pred malou chvíľkou. JE TOTO V PORIADKU?
Nakoniec by som sa rád spýtal či aj vám pri štarte hučí klíma, teda vydáva také zvláštne zvuky akoby sa niečo vo vnútri prístrojovky nastavovalo.
Ďakujem vopred za reakcie a ospravedlňujem sa za chyby, pretože som to písal tak trochu v rozčarovaní.
-
"-- skrytý --" 06.01.08 11:18
« folie
prekvapila ma informacia, ze u vas cesku mozu byt folie na prednych bocnych sklach s priepustnostou 70% a nebude u danych folii problem nikde v europe...
klik sem [odkaz]
doteraz som si myslel, ze predne bocne nemozu byt polepene nicim. ani bezfarebnou bezpecnostnou foliou.
bratři češi, su zverejnene informacie pravdive? -
Dong1 04.01.08 09:18
« Re: Servisní prohlídka
Z toho si nic nedelej na Fabii staly obycejny sterace (set tusim Pal) 670Kc ...i kdyz ten litr se mi taky uz zda docela dost :-)
Jinak sem nasel fakturu za moji servisku:
1,6TDCi 1.prohlidka po 20tis. km (3/4 roku)
pal. filtr vymena 0,4h 207,60 Kc
rocni udrzba 1ks 973,80 Kc
Kontrola palivovy system 0,3h 155,7
pyl. filtr vymena 0,4h 207,6 KC
+ material:
olejovy filtr 373 Kc
zatka do vany 218,10 Kc !!
vzduch. filtr 504 Kc
Olej Formula E 4,5l 1134 Kc
pylovy filtr 906,10 Kc
palivovy filtr 1358,06 Kc
Celkem: 7185Kc
To ujde ne? -
"-- skrytý --" 03.01.08 22:10
Ano, ta cena za práci se mi opravdu zdá hodně a není to pro mě běžná cena. Kdybych nepotřeboval záruku, tak se to dá udělat u normálního soukromníka asi tak za 1900,- . A to že mají 1x dražší kapalinu do ostřikovače než jinde je normální zlodějna, protože by to měli spíše mít o cosi levnější, jelikož berou v daleko větších objemech z velkoskladů.
Ještě že existují mladí kluci, kteří koupí i diagnostiku, přitom mají rozumné ceny a dá se jim věřit.
Když jsem se ptal po ceně stíracích lišt, tak jsem si ihned v normálním obchodě koupil raději 2 gumičky á 80,- a vyměnil pouze vlastní gumičky. Borec byl velmi udivený, že nechci "set" od Valejo na Forda, za lidových 1000,-. No nekup to. :-) -
Moik 03.01.08 19:58
Tyjo chlapi, já platím 450Kc/hod a serviska po 60k mě stála 2400Kc . Navic pak za dalsi dva tisice menili zadni desticky. Pak jen zadarmo opravili vrzající sedadlo.Cely to trvalo 2hod a dobre jsem si popovidal s technikem, u auta jsem chvilku byl pokecat s mechanikem. Mám 1,6TDCi -
"-- skrytý --" 03.01.08 09:27
no kvapaliny dolievaju vsetky, 50 korun co si zaplatil za vodu do ostrekovaca ti moze byt ukradnute pri tej cene za servis
a hodiny za servis - to je bezna cena, taxa je rovnaka pri triede auta, a je jedno ci je 10 rocne alebo nove, u mna to bolo naposledy tusim 800 Sk za hodinu co je zhruba to iste ako tvojich 600Sk akurat ze za prehliadku po 20tisic som platil cca 5000 Sk co sa mi zda dost viac -
"-- skrytý --" 02.01.08 16:03
« Servisní prohlídka
Tak jsem dnes byl na 1. servisní prohlídce, protože Focuse mám právě rok. Pocity mám trochu rozporuplné. Na jedné straně jsem byl potěšen cenou - 2860,-, protože jsem očekával o něco vyšší cenu, na straně druhé jsem jsem si myslel, že bude dražší spíše materiál. Naúčtovat si 1,6 hodiny po 600,- u nového auta, kde ještě není co řešit mi přijde trošku síla. Samozřejmě to bylo krajně neosobní, u auta jsem nebyl a že by mechanik, který to dělal přišel alespoň říct co a jak, tak to vůbec. Hlavně, že dolili 0,5 litru do nádržky ostřikovače, samozřejmě za cenu 2x vyšší než v obchodě. Že jsem měl v autě asi 2,5 litru vlastní kapaliny, to neřešili. Trochu mi to připomíná první garančku ještě s Feldou, kdy měl borec tendenci mi vrtat do nastavení trysek na ostříknutí předního skla. Ale u toho jsem byl, tak jsem ho stihnul včas zabrzdit. -
"-- skrytý --" 31.12.07 11:08
« Re: pozor na Ford Focus 2
nechce sa mi (dnes) browsovat po ruskych a kadejakych weboch, ale co sa tyka toho peloveho filtra,jeho vycistenia a nastriekania antibakt. sprayom, tak ak by niekto hodil link na vymenu filtra tak no probl. si myslim. Spray si zaobstarat nebude probl. a raz 2x do roka si kazdy najde cas. Nech je rok 2008 pre Vas a Vase rodiny lepsi, zdravsi, uspesnejsi a menej nervoznejsi (servis a pod...),ako ten co nas opusta! -
"-- skrytý --" 31.12.07 10:45
margman, v tvojom príspevku je cítiť hnev, ktorý poznáme všetci pri neochote servisu.
Odhliadnuc od toho, je môj Focus 2 (1,8 diesel) výrazne tichší ako predchádzajúci Focus 1 (1,6 benzín), perfektne tlmí prejazdy nerovnosťami a vonkajší hluk (vďaka dvojitým tesneniam).
To len aby to tu bolo vyvážené.
-
"-- skrytý --" 31.12.07 10:20
margman: Poviem to rovno. mozes za to vdacit servisu. :-( . kebytotiz boli poriadny tak by ti v ramci udrzby premazavali tesnenia na dverach ( aj na kufry) a takyto problem by si nepoznal. vsteko je to o udrzbe. Smradlava klima je bol pre mna a Antonia celkom tvrdy oriesok. V drvivej vacsine to posrali v servise lebo nemenili pelovy filter, na ktorom sa mnozili bakterie. v lete sme klimu pouzivali aj tak, ze tesne pred vypnutim motora som vypol klimu, otvoril okna a naplno pustil kurenie - dosiahnes tym vysusenie peloveho filtra, v ktorom sa ti drzi vlhkost ked chladis. velmi ucinny je aj dezinfekcny spray, ktorym by ti mali opat v servise dezinfikovat klimu (vobec to nerobia iba ked ich na to upozornis) Klima mi prestala smrdiet potom co som ju prestal pouzivat na kratkych vzdialenostiach. Ak som v aute bol dlhsie ako 30 minut tak som ju zapinal a vtedy nebol problem. Vacsinu smradlavych klim ale sposobi zaneseny pelovy filter, kde sa vytvoria bakterie. Chod do Fordu reklamuj to - trvaj na vymene peloveho filtra a nech ti poriadne dezinfikuju klimu. vela zdaru
:-) -
"-- skrytý --" 29.12.07 18:32
« Re: Trafil ma Focus :)
predne zatierky setria aj zadne lemy blatnikov :-) a cierna sa menej spini. rozumna volba....
krivka vykonu motoru [odkaz]
ale neviem, ci je to novy alebo stary focus.
margman, na smradlavu klimu je lepsie podla mna vymenit filter, nez "dezinfikovat". filter stoji tusim okolo 1200 skk, uz si nepamatam presne. -
"-- skrytý --" 29.12.07 13:13
« pozor na Ford Focus 2
Mám Ford Focus dva roky.Je uvnitř výrazně hlučnější než předchozí verze.Co je ale nejhorší od 8 měsíce mi zapáchá klimatizace,nepomohly ani dvě dezinfekce během 14 dní,dovozce
i prodejce si ze mě dělají srandu že nic nesmrdí a že je vše v pořádku.Naví mi ted ještě zamrzá kufr takže se nemůžu už 14 dní pořádně dostat dovnitř.Nedoporučuji tento model !!! -
dreede 28.12.07 14:51
antonio: No to zahrievanie mi ani veľmi nevadí, viac sa bude jazdiť medzimesto. Navyše stará vectra sa zahrievala kurevsky dlho >:D Spotreba bude hádam ok. No mám pár kamarátov čo robia v servisoch a vraveli, že u fordov zvyknú odchádzať čerpadlá... Ale to okolo 150tis km a to tá záruka aj tak nepokryje. Každopádne ale suma 14tis nie je až taká horibilná ak zoberiem do úvahy, že mi má po 2och rokoch odísť také čerpadlo a pod. K motoru, tak to si ma potešil, že sa dá točiť,lebo na ceede napríklad to cez 3500 nemalo vôbec žiadnu cenu tlačiť. Ale svoje robí aj sprevodovanie. Nevieš mi približne povedať koľko km/h sa asi dá na jednotlivých prevodoch? Resp. nikde na nete som nenašiel graf priebehu kruťáku a výkonu nieto ešte sprevodovanie :-)
Na vectre som na 2ku pri 6600 dal 110.... 3ka 165 ... Vtedy som predbiehal z 3ky a kľudne celú kolónu bez radenia do 140 a zaradil sa s rukami na volante. Ale spotreba...
K tej lakťovej opierke... hmm tak neviem akú myslela ona za 4500.-
Každopádne dík za postrehy. Ešte som sa chcel spýtať, dokúpil som iba predné zásterky, lebo si myslím, že zadný plast sa moc neobúcha. Aké sú skúsenosti? :-) -
"-- skrytý --" 27.12.07 20:33
« lakeť a iné
a ešte k lakťovej opierke. ja mám originál čo bola k výbave Ghia...je na *...teda nič do nej nedáš. odklopíš vrchnú časť a dáš tam max. kľúče od bytu. odklopíš spodnú časť a dáš tam 4 desaťkoruny!!! vážne! to musím na fotiť a hodiť sem.
rozšírenie záruky...ja som nad tým neuvažoval - mal som predtým a máme doteraz Focus 2003 1.6i 74kW a nič sa nepokazilo. teraz má cca 145000 km a začína papať olej - vraj simeringy. ale beriem to ako opotrebenie. oprava nie je až taká drahá. -
"-- skrytý --" 27.12.07 20:30
čau Dreede, vlastním 1.8 TDCi čierna metalíza kombi :-) Som veľmi spokojný. vrzgoty nejaké boli ale na všetko sa nájde liek (mazivo, skrutkovač, apod). tento motor je výborný a predpokladám ho kupuješ preto prečo ja - v akcii je to najsilnejší diesel (2.0 TDCi nerobili v akcii a na objednávku vyjde pekne draho). 1.6 TDCi je zase pre veľa ľudí slabá (ešte tá prvá verzia 109 koní bola vraj fajn, ale teraz predávajú iba 90 koňovú). Keďže si si už objednal, tak nemá zmysel ti písať veľa vecí, uvidíš sám...ale úprimne môžeš sa tešiť. Ja mám pocit, že sa akurát dlho zohrieva, má liatinový blok (1.6 TDCi aj 2.0 TDCi =hliník). je to aj tým, že jazdím krátke jazdy (do 10 km)...takže stále studený motor (=vyššia spotreba 6,5 litra v lete, teraz 6,7 a neužijem si motor, lebo mi je ľúto ho vytáčať, keď je studený). ale keď ho zohreješ, tak si užiješ 280 Nm, motor sa dá krásne točiť až do 3800 ot (má to zmysel... v porovnaní s TDI VW) a spotrebu 5,5 až 6,0 l. mám najazdený 46000 km a zatiaľ žiadnu závadu. Blahoželám k skvelému výberu a farbe :-) -
"-- skrytý --" 27.12.07 19:06
cierna je najpredavanejsia farba na fofoII :-) patrim tiez k ciernym :-)
otazka na teba Dreede ohladom laktovej opierky - je to nejaky original? alebo ako vyzera? lebo ta u mna potrebuje nejake super lepidlo a vela casu na rozobratie, co znamena kompletne rozobratie stredu, na co cas a asi ani nervy nemam.... :-/ obycajne sekundove drzia cim dalej, tym menej... -
dreede 27.12.07 16:50
yoyo,misoo: Ďakujem za postrehy. Dnes všetko dobre dopadlo a na papieri sme si s fofom povedali svoje prvé áno >:D Jediné nad čím teraz dumeme, je rozšírenie záruky na 4 roky za 13 800.- a predná lakťová opierka za 4 500.- ... pekne sa nabaľuje tá výbava :-)
Už to začalo... včerajšie obavy už vystriedali návaly nedočkavosti na čiernu krabicu :-) -
"-- skrytý --" 27.12.07 09:36
« spotreba TP
viete mi poradit, co urobit, aby mi v TP prepisali spotrebu? podla udajov na strankach fordu (.sk, .at, .de) je spotreba 1,6 TiVCT v meste 8,7, mimo 5,4, kombinovana 6,6. ja mam este stare udaje, kde tusim mimo mesta bolo 5,1 a kombinovana 6,4. potrebujem to pri nahrade nakladov od zamestnavatela... -
"-- skrytý --" 27.12.07 09:15
Dreede, ja patrim prave k tym, ktorych popisuje misoo. na 307 vsetci nadavali, pisali, ako sa kazi, ake je to hrozne auto. nam na 307sw ako vsetkym sem-tam buchla predna naprava, vraj kosticky stabilizatora a v zime jemne rezonoval pri 2.000 otackach kablik za radiom. inak auto nenechalo nikdy v stichu. ani ked sa pokusilo posunut strom.
a detto fofo. teraz ma nieco cez 91.000 km, auto dva roky. citit trochu uz nervoznu prednu napravu, mozno to bude tlmicmi, mozno to iste, co 307ka... uvidime. auto jazdi a jazdi a jazdi a zboznuje zakruty. nic nehrkoce, nerezonuje... skoda len tych odkladacich priestorov. ked som na tom vela jazdil, tak som velmi postradal vacsiu schranku vo dverach, apson na 0,5 pet flasu. ale za volantom sa nesmie pit ani jest, takze.... ;-)
na 1,8 tdci som par kilometrov najazdil. jedina skoda, ze nema 6. prevodovy stupen. ale do detailu ti o nom neprezradim nic viac, ako to co som sem uz napisal. na to som na nom jazdil iba malo. prenecham to na inych, napr. antonio by vedel viac povedat. -
misoo 26.12.07 22:36
Dreede: ak mas rad soferovanie, je fofo podla mna lepsia volba ako ceed. 1,8 diesel som tusim ako jediny z fofo nejazdil a diesle nemusim takze nemam presny prehlad, ale ten tah tam budes mat urcite, na to sa spolahni ;-)
a vrzgajuce plasty sa mozu vyskytnut v kazdom aute. ale vies ako to je, do roznych for ludia vacsinou pisu ked maju problemy, takze sa moze zdat ze sa to vyskytuje casto, ale neni to tak. je ovela viac spokojnych co nemaju potrebu niekde pisat a len si jazdia. ktovie ako by to vyzeralo na takom fore ceed-u :-)
PS: cierna je dobra ! >:D ;-) -
dreede 26.12.07 21:32
« Trafil ma Focus :)
Ahojte ľudia.
Pokúsim sa vám priblížiť moju ošemetnú situáciu. Potrebujeme kupovať nové auto(kombi) a už pár mesiacov som mal vyhliadnutý Ceed 1.6crdi EX. Kamarát ho má v plnej TX výbave s týmto motorom, viezol som sa v ňom, je tichý, výbava bohatá, nič nevŕzga. Má na nej nabehaných už 17 tis km a šlape ako hodinky. Mal som už aj vykalkulovaný leasing a objednané konkrétne auto až.... Až kým som sa minulý týždeň nezastavil vo forde. To auto mi tak trochu učarovalo. Cítim v ňom trochu menej voľnsti ako v Ceede, nemá toľko odkladacích schránok, nemá mp3, nemá niektoré veci čo Ceed SW má, ale aj tak ma niečo viac ťahalo k fofovi... Bohužial som bol celé Vianoce na chate bez internetu. Včera som prišiel domov a prečítal 2000 príspevkov tu na auto.cz .... preštudoval som aj ford-focus.cz a ostal som trochu zhrozený z tých klepaní, vrzgotov a podobných problémov. Doteraz som mal mazdy 323F ktoré šlapali ako hodinky bez poruchy. Teraz jazdím opel vectru 2.0 benzín a opla už nikdy v živote nechcem vidieť :-) Na druhej strane ale neviem čo môžem čakať od Ceeda, predsa len je to nové auto, ktovie aké chyby vyplávajú na povrch. Jediná vec čo ma držala, bola záruka 5 rokov na motor, resp. 150 tis km. Otázne je koľko by som preplatil na servisných prehliadkach kvôli "super" záruke.
Zajtra je ten deň, kedy mám ísť záväzne objednať fofo vo výbave Collection X a čiernej metalíze čakajúce v nejakom sklade. Po týchto dvoch úmorných dňoch spracúvania faktov som sa nakoniec rozhodol pre fofáča. Dúfam, že som sa rozhodol správne :-)
Po tom čo som čítal o motore viem, že to bude ťažké presedlať z 2.0 benzínu, ale nie som typ čo rád točí auto aby dobehol koktávku 2.0tdi kde "iba" pridá plyn. Diesel sa mi vlastne ani neoplatí finančne, ale vyhovuje mi ten ťah, ktorý prichádza skôr.
Som zvedavý ako to zajtra dopadne, mám zmiešané pocity. Asi 2 mesiace rozmýšlam nad jedným autom a zrazu mi padne do cesty meteor s menom Focus a všetko zmení ;-\
PS: Neviete mi niekto zhodnotiť dynamiku 1.8tdci v porovnaní s inými motormi? Veď z ciest už musíte mať kopec skúseností ;-) -
"-- skrytý --" 23.12.07 14:59
« Jednání s pojišťovnou.
Pro odlehčení Vám ve stručnosti popíši jednání s pojišťovnou.
Jelikož to bude rok, co mám Focuse, tak jsem vyrazil na pojišťovnu tzv. přepsat smlouvu - jednak na vyšší spoluúčast a taky na podstatně nižší hodnotu auta. První konflikt nastal, když mi řekla, že záleží na mně, na kolik si auto pojistím, že oni mohou maximálně doporučit. Tak jsem ji na základě zkušenosti z bouračky s Feldou řekl, že jsem platil pojistku na auto za 250 tisíc (já blbec) a v okamžiku bouračky to likvidátor ocenil na 80 tisíc. Tudíž dle mě musí mít nějaké tabulky a hodnoty. Tak se podívala do počítače a řekla cenu asi o 30 tisíc menší než byla nákupní. Tak jí říkám, že si asi dělá ze mě legraci, že každý, kdo se pohybuje v této branži ví, že první rok je největší pád ceny, že v mém případě to odhaduji tak na 80 tisíc dole. Vzápětí přiznala, že se spletla a udala cenu nižší o 70 tisíc. Říkám budiž. Teď vyjela předběžnou kalkulaci a mě málem omyli. Cena byla skoro stejná, přitom mi naběhlo dalších 5% na havarijní, vyšší spoluúčast! a nižší hodnota auta. Vzhledem k tomu, že jsem spěchal, tak jsem jí řekl, že přijdu k večeru a ať to přehodnotí. Telefonoval jsem na jejich linku s dotazem, zda zdražili od letošního ledna havarijní pojištění. Prý ne, ale záleží to na typu , .... blabla. Říkám, že auto je to pořád stejné a ..., a nakonec jsem to vzdal.
Naštěsti k večeru již ta cena byla odpovídající tomu, co jsem si on-line spočítal na jejich stránkách. Ale ten její kec, že si mám sám určit cenu auta, ten mi zní ještě dnes v uších. Jinak mi jeden známý řekl, že i tak to přeplácím, že ten pád po roku je opravdu skoro těch 100 tisíc. -
"-- skrytý --" 23.12.07 14:23
« Re: Vibrace
děkuji za radu, zástěrky mám nyní už taky namontovány od první garančky a je docela možné, že ten problém s vibracemi bude i zde. Mrknu na to. Taky jsem si jednu dobu myslel, že je to nějaká z těch "volně ložených částí" nad předními koly třící se při jízdě o blatník (je tam takovej mrňavej kousek něčeho jako "molitan", který asi má za úkol utlumit ty nepatrné vibrace přenášené na karoserii), ale i toto mi bylo ústeckými odborníky vyvráceno.
Co se týče spotřeby léto až 4,7 ale teď už 4,9 l. Trošku přituhlo a tak uvidím co to udělá včilka. Je jízda půl na půl město/dálnice a samozřejmě lehká noha. -
"-- skrytý --" 23.12.07 12:34
« čelné sklo
priatelia už mám nové čelné sklo :-) tónované aj s vyhrievaním, senzorom svetla, dažďa..tak ako predtým (Champion X).
pred výmenou som si všimol, že som mal "odšklebené" tesnenie v hornej časti skla (pri pohľade zvonka. možno to spôsobovalo nejaké zvuky...ale pri mojom hlasnom posluchu hudby som to nepostrehol.
zároveň teraz v zime stále častejšie sledujem efekt "udus sa svojimi sadzami" - niekto to tu popisoval..ráno pri úplne studenom motore sa prvých 30 sekúnd po naštartovaní do interiéru šíria dieselové pachy....potom to zmizne. niekto písal, že to je nejaké tesnenie veka, kde sa nalieva olej, iný zase, že to je príruba výfukového potrubia.
pozorujem o trochu vyššiu spotrebu teraz v zime - mesto cca 6,7. na jeseň to bolo cca 6,2.
prajem veselé vianoce
-
"-- skrytý --" 23.12.07 12:28
« opozdeny plyn
opozdený plyn: myslím, že v našom prípade (1.8TDCi) nejde o turbo dieru. keď mám neutrál, šlapnem na plyn (napríklad až na podlahu >:D ) a trvá cca 1 sekundu, kým začne motor zvyšovať otáčky!...a toto spôsobuje zo začiatku zlý odhad pri rozbehoch (skape motor, pustenie spojky ešte pri malých otáčkach 1200 ot/min a potom čakanie na nebeské turbo pri 1800 ot/min).
Myslím, že majitelia tohto motora mi to teraz potvrdia.
-
misoo 22.12.07 23:01
« Re: Vibrace
franto : mal som presne rovnaky zazitok s plastovymi vibraciami nad urcitou rychlostou (u mna to bolo tusim 80kmh). a robila to nedobre uchytena zasterka za prednym kolesom. povodne su tam dva sroby a jeden mi nejako uletel. potom som tam dal nejaky co som mal doma a opat ticho jak v hrobe. :yes:
geniusss : bratranec ma ten motor co ty, vacsinou ma 6l priemer aj v zime, ale jazdi dlhsie trasy, takze za studena v meste nevie. zajtra rano skusi prvy kilometer za studena, dam vediet. -
"-- skrytý --" 22.12.07 22:28
« Vibrace
Zdravím všechny focus-áky. Chlapy, lóni jsem si pořídil 1,6 TDCi-čko. Musím uznat, že jsem byl až do nedávna maximálně spokojen do těch 30000, ale teď, jako by ta třicítka byla zakletá. Při jízdě rychlostí vyšší jak 90 km se z přední, zřejmě, podvozkové části ozývá nepříjemný zvuk něco jako vibrování plastových částí. Myslím si, že to souvisí s náporem vzduchu, ale nemohu přijít na to odkud to je. Byl jsem s tím už u "ústečáků", ale moc mě zrovna s tímto problémem prozatím nepomohli. Nejprve mi tvrdili, že to je gumovým těsněním, které se k mému překvapení odchlíplo na horní části čelní skla, ale bohužel nebylo, poté že je to držák výfuku, který prasknul, prý výrobní vada, dnes mám sice novej prý jinak konstrukčně řešenej, ale problém bohužel přetrvává. Nemáte někdo podobnou zkušenost s těmi vibracemi? Je to fakt k n.....í, když to člověk musí při jinak velmi pohodlné jízdě poslouchat. Díky a hezký Vánoce Vám všem focus-ákům. -
"-- skrytý --" 22.12.07 22:26
« Sakra vysoká spotreba!!!
Ľudia, odkedy prituhlo a trochu nasnežilo, a teraz to myslím úplne vážne mám po meste na mojom Focuse II 2.0 Tdci spotrebu včera 10,6 l/100 a dnes 11,7 l/100 pri priemernej rýchlosti čo ukazuje palubák 26 km/h. Neviete mi niekto napísať či je to v poriadku, alebo či s tým niečo je??? Mne sa to nezdá, to by som mal asi tak rekord pri všetkých dieseloch čo som mal. Aj keď zvážim to že nechodím najpomalšie tak keď som to dnes ráno zresetoval tak mi to večer ukázalo 11,7/100 a to sa mi zdá veľa.
pozn. uvádzaná spotreba je po meste!
ak máte nejakú skúsenosť, tak sa podeľte pozdravujem -
"-- skrytý --" 22.12.07 01:53
« Re: opozdeny plyn
zdravim vas. konecne som sa dostal ku cafe.auto.cz, a vidim, ze sa tu riesia zaujimave veci...
oneskorena reakcia na plyn - pocul som, ze to je tym elektronickym pedalom, co sa mi zda smiesne. skor naopak... i ked, dnesna elektronika :-/ pamatam si vsak i ja, ze ked 307SW bolo novucicke auto, tak regoval na plyn strasne zle.pri rozjazde bolo treba viac plynu, alebo nechat spojku chvilu v zabere. casom to pomizlo.
jazdim i na 1,8 tdci, ma si 10.000 km, takze vcelku malo nabehane, no uz je to lepsie ako o jednu nulu menej. pri rozjazde je treba dat viac plynu, inak zdochne. a to, co popisujes, johny, to je turbo diera. nez vyfukove plyny roztocia turbinu, tak to trva. skus sa normlane rozbehnut na jednotku, zarad dvojku, pusti plynovy pedal, az pokym to nepojde same a potom pridaj. nemusis az na podlahu, ale stlac tak do polovice pedal. uvidis, ako sa hrrrroooozne pomaly bude rozbiehat a okolo 2000 nastane peklo :-) -
mehturt 21.12.07 08:36
« Re: plyn
nevola sa hento "turbo diera"?
inac podobne nieco sa stava aj mne s benzinovym motorom ked je este studeny, pri nizkych otackach trva kym zaberie.. konkretne ked vychadzam od domu na cestu, vela krat sa mi stalo ze som chcel rychlo vyrazit pred prichadzajucim autom ale ked som sa pohynal s malymi otackami tak to chvilku trvalo kym som sa rozbehol -
misoo 20.12.07 22:35
« Re: plyn
antonio: trefne napisane >:D :yes:
johny b sk: nemam diesla ale jazdil som co to. podla mna je to uplne normalne. len neviem presne ci ide o nastavenie elektroniky, alebo sa da to "oneskorenie" pripisat reakcnej dobe zopnutia turba. kto vie, nech povie ! celkom by ma to zaujimalo ;-) -
"-- skrytý --" 20.12.07 22:11
« plyn
ano, tiež som sa na začiatku musel učiť rýchly rozjazd. sprava prichádza auto, naraz pustíš spojku a stlačíš plyn....nastane 1-2 sekundy slimačie tempo...ideš zošedivieť, auto sa blíži... a potom zatiahne turbo, hodíš tomu autu trochu sadzí, urobíš obláčik a zmizneš brutálnym zrýchlením. -
"-- skrytý --" 20.12.07 21:13
« Re: opozdeny plyn
ok :-) zvyknem si, ale mas aj ty taky opozdeny plyn? ked stlacis plynovy pedal idu ti tiez otacky nahor az po chvilke? ja nechodim tiez pod 1600 len ked idem z jednotky na dvojku mam na jednotke takmer 3000 otacok a po preradeni na dvojke nejakych 1250 :-) takze sa snazim pomahat spojkou. -
"-- skrytý --" 20.12.07 16:08
« opozdeny plyn
Zdravim,
mám nový focus 1,8tdci nabehané asi 1450km a všimol som si, že plyn je trošku opozdený. Chcem sa spýtať či je to normálne. Pri stlačení plynu zareaguje až tak po sekunde-dvoch. Až potom otáčky idú nahor. Je to veľmi o zvyku pretože na benzíne som nič podobné nezaregistroval a hlavne pri radení dvojky keď auto pri 20Km/h točí asi 1100 otáčok sa mu snažím pomôcť spojkou. Veľmi tažko sa to však triafa kvôli tomu opozdeniu.
Neviem či si mám len zvyknúť alebo kontaktovať predajcu. -
misoo 19.12.07 10:56
« Re: volant
cauko, tak bol som u p. Krausa a videl som vzorovy volant. musim povedat, ze je to fakt ako original a vyzeralo to uplne super. koza je jemna, nie az taka ako som zazil na boxsterovi, ale rozhodne daleko lepsiea ako na beznych kozenych volantoch :yes: :yes:
ale je tu jeden problem. treba mu doniest uz demontovany volant a to netusim ako by som spravil... 8-s -
"-- skrytý --" 17.12.07 15:45
« vnitřní kryt motoru
Tak zdravím po delší době...
Vím, že už jsem se tu na to ptal, ale nejak se to ztratilo ve vlaknu nasi diskuze :-)
Nekdo tady psal ze si dal kryt zevnitr motoru-odhlucneni na 1.6 benzin...
tak jestli by mi pls nemohl rici kde to kupoval a dat nejake zajimavejsi pozvatky co se tyce hluku, prace a dalsich aspektu.
Diky -
misoo 17.12.07 00:10
caf ondro: ale nie, skor je to tak, ze ma odhovaral od toho alcantaroveho/bruseno-kozeneho. dokonca aj sam kois mi povedal, ze brusena koza sa za kratky cas vyderie a tiez mi odporucil klasicku kozu. povodne som chcel taky drsny, ale 2x rocne sa mi to nechce menit. asi pojdem do tej normalnej koze, len sa chcem este vopred na to pozriet, uz som s nim dohodnuty tento tyzden. ma tam vzorkovnik, tak si kuknem aspon ten material. a robi aj z perforovanej koze, tak by som si dal tie boky asi tou perforovanou a zbytok normalnou, tak ako to je v ST >:D
dam vediet co a ako !
PS: uz som to tu raz pisal, ale pre istotu: da sa kupit od fordu aj origos volant ST, stoji 12000 skk >:-[] -
"-- skrytý --" 16.12.07 10:03
« Re: remeň
rozvodovy remen nie je drahy. teraz som zistoval cenu vo Forde v BA a je nasledovna: 1250 Sk - rozvodovy remen, 2554 - samodopinacia klapka, to mas spolu 3804 Sk. k tejto cene si prihod este 2500 za nove tesnenia + praca (4 hodiny - 4 * 890) a vysledna suma za celu vymenu bude 9864 Sk s DPH.
Ja mam bohuzial smolu a moj FFI zacina pekne zrat olej. Na 3000 km to bolo 1,2 litra oleja co je sialene. Vo forde sa skor priklanaju k simeringom na ventiloch. teraz ma caka vymena rozvodoveho remena tak pri jednej robote budu rovno menit aj simeringy - resp. uvidia kde je pes zakopany. Ja bohuzial nemam ani potuchy kade olej unika lebo motor je uplne suchy a pod vanou nie je ziadna mlaka. Dam potom vediet. Simeringy stoja 90 Sk za kus, cize 90 * 16 = 1440 Sk za ventily. -
"-- skrytý --" 16.12.07 09:55
Cau Miso: Tak to ma teda mrzi. :-( Tento chlapik inak obsiva volanty pre Hyundai. Bracho robi na importe a pokial ma zakzanik poziadavku na kozou obsoty volant tak to davaju robit prave jemu. Podla toho co si napisal mi to pripada tak, ze ta chcel asi slusne odmietnut. Skusim este ine kntakty cez bracha. Snad sa to podari -
"-- skrytý --" 15.12.07 10:01
« ABS
Zdravím ,
nikdy před mým Focusem II jsem neměl auto s ABS. Teď v zimě, když jsem to chtěl vyzkoušet :-) jsem byl překvapený zpětnou reakcí v podobě rázů do brzdového pedálu ( úplně mě "kopal" do nohy :-( ) . Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti - popř. je-li tahle reakce normální .
Díky za názory, zkušenosti, postřehy, odpovědi . -
"-- skrytý --" 11.12.07 18:24
« Spodní kryt motoru
Chlapci,
chtěl bych si pořídit spodní kryt motoru. Firma Elit ho na FoFo II vyrábí a prý docela pasuje. Problém je v tom, že se nemůžu dostat na jejich internet.stránky - momentálně nefungují, pořád mi to vyhazuje nějakou chybu.Nevíte, čirou náhodou, kde mají kamenné prodejny? Díky za ev. pomoc. -
misoo 11.12.07 14:57
Ondro/Antonio: tak som volal p. Krausovi. povedal mi, ze alcantarou neobsiva, ze to je umelina, ze to nevydrzi. tak ma teda preorientoval na brusenu kozu. ze sa zvykne obsivat umelou kozou, ale tu nema, to by musel kupit za 12 tisic nejake minimalne dane mnozstvo. dal mi kontakt na chlapika co ma brusenu kozu, ale je to az v kosiciach, takze nic :'-(