FORD FOCUS II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 18.04.06 12:26
« ručná brzda
mám dotaz na všetkých, ktorí majú zadné brzdy bubnové:
Ako vám brzdí ručná?
Mne sa táto, po presedlaní z vozu s kotúčami vzadu, zdá neskutočne slabá. Musím ju brutálne zatiahnuť, ak som v dosť strmom kopci. A zablokovať kolesá počas jazdy ručnou nehrozí, ani na mokrom povrchu. max. sneh a ľad.... Chcem vedieť, či je to "normálne" alebo si ju mám dať "nastaviť". -
« Re: Duratorq 1,8 TDCi (115 koní)
Focusa (1.8 TDCi) som si už objednal, dúfam že nebudem ľutovať. Predajca ma ubezpečil, že sa jedná o spoľahlivý motor, ktorý dokáže dokonale konkurovať 1.6 TDCi. Voči 1.8-čke montovanej do predošlej generácie sa jedná o vylepšený motor. Každopádne uvidím, neskôr sa rád podelím o skúsenosti ... -
"-- skrytý --" 08.04.06 14:59
ja som s tym mojim 1.6 TDCi velmi spokojny, teraz ked sa trochu oteplilo, ten motor vo vnutri takmer ani nepocujem.. a taha celkom slusne, po dialnici pohodlne 160 na tempomat kopec nekopec aj ked veziem viac ludi a naklad..
a je urcite lahsi, co ma pomerne velky vplyv na jazdne vlastnosti.. -
Tailor 07.04.06 16:01
« Duratorq 1,8 TDCi (115 koní)
to: Dusan Javorcek. Ted jsem se dival na nabidku Fordu Focus na nemeckych strankach (www.ford.de) a motor 1,8 TDCi tam jiz vubec neni. Z dieslu je tam 1.6 TDCi 66 kW bez filtru pevnych castic a 1.6 TDCi 80kW a 2.0 TDCi 100kW oba s filterm pevnych castic.
To je duvod, proc bych motor 1,8 TDCi asi nevolil. Dal bych prednost jednomu z trojice nabizenych motoru v Nemecku.
V Cesku se bohuzel motor 1.6 TDCi 80kW nabizi pouze s automatickou prevodovkou. (u C-Maxu je v nabidce) -
Motor 1.6 TDCi je naozaj kultivovanejší. Bol vyvinutý s francúzskym PSA, pokiaľ 1.8 TDCi je originál Forďácky motor. V Bratislave sa Focus 1.6 TDCi s DPF neponúka, čo je na škodu, pre Focus HB a bežného vodiča je to motor ako stvorený.
To Bluedream: K Focusu 1.8 TDCi, ktorý som si vybral ja, som si priplatil za ESP, čo znamená, že aj zadné brzdy sú kotúčové. Podľa informácií predajcu sa zadné kotúče bez ESP nemontujú nikde. -
"-- skrytý --" 06.04.06 21:36
« 1.6TDCI stahuji?!
No ca ja mam za informace, tak jej stahuji jen z CR/SR a to kvuli cenove politice(za DPF je nutno priplacet a to zakaznici v CR/SR neradi slysi).Na zapad od nas se ma prodavat normalne dal(je jasne, ze nikdo nestahne motor, ktery byl tak dlouho ve vyvoji, jen par mesicu co je v prodeji).Pokud ja osobne budu silhat po faceliftovanem C-maxu, tak ho urcite koupim jedine s 1.6TDCI 80kw DPF euro4(v Belgii, kdyz tady nebude v nabidce). -
"-- skrytý --" 06.04.06 20:57
ano, 1.6 TDCi 80kW splna iba EURO3, vsade inde ho ponukaju s DPF a vtedy uz splna EURO4. naozaj zaujimava informacia, ze ho od maja stahuju z predaja a ma ho nahradit starsi motor.
nevravim, ze mi to nevadi, ze to ma iba EURO3. keby som sa rozhodoval, musel by som sa prejst v obidvoch, vraj ten 1.6 je kultivovanejsi oproti 1.8, ja bohuzial poznam iba 1.6. a este jedna vec, tusim s 1.8 su standardne kotucove brzdy aj vzadu, takze ak je to za rovnaku cenu, zobral by som 1.8. -
« Re: Re: Duratorq 1,8 TDCi (115 koní)
Ďakujem za informáciu. Motor 1.6 TDCi 80kW spĺňa iba normu EURO3, preto ho údajne v máji 2006 sťahujú z predaja a jeho náhradou má byť 1.8 TDCi 85kW, ktorá spĺňa už EURO4. Predpokladám (a dúfam), že nakoľko motor je nanovo zaradený do ponuky je aspoň o niečo vylepšený, než bol ten, ktorý bol uvedený v prvej generácii. Motor 2.0 TDCi sa mi zdá byť už príliš preplatený a chcem určite diesel. Budem asi musieť zobrať tú 1.8-ku. Odradzuje ma iba tých 8 ventilov, ale snáď to bude fajn. -
"-- skrytý --" 06.04.06 15:49
« Re: Re: Re: 1.6 Duratec (100k) nebo 1.6 Duratec Ti-VCT (115k
Normalne mam sluzebni OII s motorem 1,9 TDi/77kW, ale ted jsem mel na vikend Focuse Combi II s motorem 1,6 TDCi /66kW a najel jsem s nim asi 400km. Musim, rict, ze me velmi mile prekvapil. Hlavne tim, ze je ve srovnani s Octavii o dost tissi, neprenaseji se z nej tolik vibrace, mel jednoznacne klidnejsi beh, zadny traktor. Pri predjizdeni bez problemu, akceleroval dobre plynule tahnul, ani jsem si nijak zvlast nevsimnul turboefektu. Docela mi prislo, ze treba pro rodinu to je idealni auto, prostorne, nizka spotreba, dostacujici vykon, rozumna pojistka ... -
« Duratorq 1,8 TDCi (115 koní)
Dobrý deň. Plánujem kúpu nového Focusa a predbežne som rozhodnutý o 1,8 TDCi (115 koní). Tento motor má však iba 8 ventilov a potreboval by som vedieť v čom sa líši 8 ventilový motor od 16 ventilového. Neviete mi niekto poradiť, resp. nemôže niekto poslať nejaké príspevky o tomto motore? Informácií o vlastnostiach tohto motora je ukrutne málo. Vopred ďakujem. -
Tailor 05.04.06 09:16
« Re: 1.6 Duratec (100k) nebo 1.6 Duratec Ti-VCT (115k) ?
Ve zvyhodnene nabidce Focus Forte byly jeste oba motory. Od 3.4.2006 plati nova zvyhodnena nabidka Focus Gold, kde nabizeji za zhruba stejnych podminek uz pouze 1.6 Duratec 74 kW (100k). Krome neho je tam 1.6 TDCi ve slabsim provedeni 66 kW. -
« Bez nadpisu
Nešlápneš vedle ani u jednoho a přesedláním z fábky si jistě polepšíš ve všech směrech, no a to každopádně.
Osobně máme tivct. Jako dobré, trochu hluku, hlavně od kol.
Kamarád si koupil ff mk.I s 1.6 z roku 99 (tak nevím jestli to je Zetec a nebo Duratec, asi jedno), no a tedy, zdá se mi, žeten jeho vůz je o hodně línější. Určitě bude mít i jiné převody,krom nižšího výkonu a asi i velkého opotřebení 8-s , ale tam kde já řadím ve větším kopci již za 5 on musel podřadit na 3. Má to asi trošičku dobité.
Jinak podle ceníku byl na oněch 1.6kách ff rozdíl cca. 30tis., když jsme objednávali. Nad tím jestli se ti to vyplatí se zamysli sám, mě ten motor i vůz celkově vyhovuje. Tak to vychází 2tis. za koně. Za tak málo koníčka nekoupíš a to ani do salámu :D -
« Re: Re: Re: 1.6 Duratec (100k) nebo 1.6 Duratec Ti-VCT (115k
Zdravim, ja osobne by som sa priklonil k tej silnejsej verzii, s ohladom na vyssi vykon a trosku nizsiu spotrebu Ti-VCT oproti motoru bez variabilneho casovania ventilov ([odkaz] Ja mam ten Ti-VCT a pri plne nalozenom aute mi aj tak chyba vykon (staci mierne stupanie), netrufam si predbehnut kamion kym nevidim dostatocne daleko. -
"-- skrytý --" 28.03.06 21:01
« Re: Re: Re: Spotreba
s tym brzdenim je to normalne, voda na kotuchoch znizuje brzdny ucinok, preto to treba par krat zosliapnut aby sa vyparila. tusim mercedes ma system, ktory pravidelne jemne priblizi brzd. dosky ku kotucu aby to vodic nepocitil ale voda sa vypari. -
« Re: Re: Spotreba
Tak spoko, spotreba by este mala ist dole, moj subjektivny pocit je ze niekde po 16.000 to islo dole. A hlavne mam pocit ze niekde okolo tej hranice dost ozil.
Mam ale iny problem, neviem ci len moj kus toto robi alebo je to vseobecny problem. V dvoch pripadoch mi tvrdne brzda. Pri baraku mavame po dazdi taku vacsiu mlaku. Hned za nou musim brzdit a tam mi stvrdne brzda, proste brzdi uplne slabucko. Nieco podobne sa stava na dialnici ked prsi a dlhsie nebrzdim. V jednu chvilu potrebujem brzdit a musim niekolko krat sliapnut na pedal kym brzda ozije, na prvy-krat je tvrda.
Ma este niekto tento problem?
D. -
"-- skrytý --" 27.03.06 15:31
« Re: Spotreba
noooo, pekna spotreba na smädnu 1,6 TiVCT!!! lepsie, nez u mna. :-) ja som asi tak mesiac dozadu mal svoj rekord 5,9. ale fakt som sa nikam neponahlal a resetoval PP s teplym motorom (po natankovani), potom jazda po dialnici do BA pri 80 kmh (tachometrovych) mi to zralo 5,5. v meste sa zvysilo na 6,2 (kolony + krizovatky). za den nabehanych 260 km.
nedavno som si vsimol, ako sa vietor ukaze na spotrebe. miesto tych 5,5 bolo 7,2. silny celny vietor.
edit: odpozerana spotreba podla PP pri priem. rychlosti 128 (PP) => 8,5. asi fukal zahorsky vetrik do chrbta, lebo sa mi to zda velmi slusne. -
« Spotreba
yoyo: Prave som sa vratil z dovolenky a tyzden som jazdil strasne pohodovo. Bol som milo prekvapeny, priemerku som mal vzdy medzi 4.8 - 5.3 litra, jazdil som 80-90 na 5-ke, resp. 50-60 na 4-ke, bez vyraznych akceleracii, bez vyraznych stupani, 2-ja ludia v aute. Je to ale na nervy, neviem si predstavit jazdit takto stale. Prvy-krat som vsak uveril hodnotam uvedenym vyrobcom. V BA sa vsak neviem zmestit pod 9 l. Mam najazdenych nieco okolo 24.000 km. -
"-- skrytý --" 20.03.06 08:51
« Re:
jacques: tieto necakane vydavky a chodenia so servisu vedia nastvat, tiez o tom viem svoje.
co sa tyka volnobeznych otacok, ja ked zastavim, tak sa mi o nieco zvysia, asi aby sa minimalizovali vibracie, mam 1.6TDCi, takze to bude uplne normalne ked su ine pri stojacom aute. -
« Bez nadpisu
Zabehával som a nejaký magor z nákladiaku, ktorý išiel oproti mi rozbil kameňom pravú hmlovku. Kým som sa spamätal bol fuč.
Ešte jednu vec som si pri tom zabehávaní všimol a to, že po vyradení do neutrálu, napr. pri dojazde ku križovatke mi niekedy otáčky motora neklesnú hneď na cca 800, ale držia sa okolo 1000 a až potom keď pribrzdím dostanú sa do normálu na cca 800. Nedeje sa to ale vždy a niekedy spadnú na 800 po vyradení ihneď. Toto som u predošlého auta nemal, ked som vyradil rýchlosť, hneď spadli na voľnobežné.
Neviem, či je to OK.
Ďakujem za radu. -
"-- skrytý --" 18.03.06 21:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
bluedream: ano, ale to je uz dnes standard. Mal som doma riadiacu jednotku, senzory a motorceky (keby si sa opytal vtedy, mozno by sme sa dohodli :-) ), ked som vyvijal kalibracny soft a reagovalo to celkom pohotovo na zmeny senzorov. Ale rychlost reakcie je dana skor rychlostou krokovych motorov, takze su urcite situacie ked to nie je schopne ukocirovat okamzite zmeny. -
"-- skrytý --" 17.03.06 21:21
« Re: Re: Re: Re: Re:
yoyo: s tym Golfom IV sa mi to nezda, kedze mame soft aj vo fabrikach, kde robia golfy (nie v BA). Sucastou nasej procedury je aj kalibracia a test auto LWR pre xenony. Golf IV mal urcite auto LWR, aj ked nie uplne dynamicky (nevyrovnaval okamzite zmeny naklonu auta, potreboval zhruba 30 sekund na zmenu), ale mal. -
"-- skrytý --" 17.03.06 21:06
« Re: Re: Re: Re:
a este, bluedream:
add...novy ovladac svetiel bez kolieska na vysku svetiel...
neviem, ci to bola "nahoda" alebo kedysi to bolo mozne, ale na golfe IV s orig. xenonami bolo prave to koliesko na ovladanie vysky svetiel... ako pri klasickych svetlach. ziadna automatika, ako pri inych znackach. -
"-- skrytý --" 17.03.06 21:01
« Re: Re: Re: Re:
bluedream: ci sa im to ale bude chciet potom robit, ked im z toho "moc nekapne"... ale bolo by to fajn. iste lepsie, nez silvestary... :-)
jacques: ta spotreba klesne. len pekne zabehavaj :-) z dvojky na trojku mi tiez islo s tazkostami, ale iba ked som sa "ponahlal", pri maximalnom zrychleni. je to sila zvyku. (akoby trojka bola viac vpravo, nez som bol zvyknuty)
pegy: 6,4 pri normalnom style jazde? to je super. ja mam taku spotrebu pri jazdeni na spotrebu (citliva noha, atd), ale ked zaroven nechcem zavadzat kamionom na dialnici. -
« Bez nadpisu
Také jsem měl ten problém. Byl jsem zvyklej z předchozího auta na určitý styl řazení a trojka mi tam nějak nešla. Tak jsem s tím zajel do fordu, že je něco špatně. Technik se byl se mnou projet a říkal, že je vše v normálu. Tak jsem si při řazení trojky na to začal dávat pozor a dnes je vše OK. Je to otázka zvyku. Ale řekl bych, že je to tam nějak jinak ,posazený´, protože ve vozech jiných značek jsem s tím nikdy problém neměl. -
« Re:
Zdravim, momentalne mam nabehanych nieco cez 22.000 a spotreba sa podstatne upravila. Na pociatkoch to bolo cez 9 litrov. Teraz je to okolo 6.4 pri normalnej jazde, a zhruba 7,5 pri dynamickej jazde, vsetko dlhe cesty BA - vychod. V meste sa to stale drzi medzi 8 - 10.
Servisna prehliadka je pri 20.000 km alebo po roku pouzivania. Po zabehani motora sa jeho hluk dost znizi, aspon ja to tak subjektivne vidim. -
« Bez nadpisu
Ešte som sa chcel opýtať akú ste mali zo začiatku priemernú spotrebu, mne ukazuje 9,5 litra (TI VCT), mám najazdených len cca 300 km a jazdím po okresných cestách, pričom auto len zabehávam.
Ako to je so servisnými prehliadkami ? Predajca tvrdil, že treba po roku aj keď nie je najazdených 20.000 km, čo sa mi vidí zbytočné.
Niekde som tu čítal, že TI VCT je dosť hlučný, ale ja ten dojem nemám, skôr naopak.
S tým krytom motora mi to pripadá také sofistikovanejšie, neviem, či sa aj viac nešpiní zvnútra kapota motora, ale priznám sa iný dôvod jeho využitia neviem. -
"-- skrytý --" 17.03.06 10:38
« Re: Re: Re:
yoyo: Povedzme orig svetlomety by ma vysli €300, viem ze ALWR (automaticke nastavovanie vysky) na passata stoji €250, tak nech to na focusa stoji rovnako. Ostrekovace mam od vyroby. Neviem kolko by mohli stat nove kable a konektory, novy ovladac svetiel bez kolieska na vysku svetiel a asi vymena FW v hlavnej riadiacej jednotke. Ale 100.000 to nebude. Uvidim ci sa mi podari zohnat tie orig. svetla a potom sa skusim opytat priamo mechanikov zo servisu. -
"-- skrytý --" 17.03.06 10:32
« Bez nadpisu
to martink: ak je ten hluk iba z jednej strany a nie je to bezny zvyseny hluk ktory je u kombi prakticky vzdy vacsi ako pri HB ci sedane, tak je to urcite na reklamaciu a bude potrebne pretesnit gumove tesnania okolo dveri. Svokor mal urcitym sposobom podobny problem na novej Corolle kde mu od 130km/h zacalo silno piskat pri prednom okne. Pretesnili mu v ramci reklamacky okno a bolo to. Inak rada- v servise to vyskusali tak ze cele okno oblepili sirokou lepsiacou paskou. Hluk ihned zmizol-takze za 15min vedeli o co ide. Ak by to nezmizlo (po oblepeni tou paskou) Moze to byt este okolo okna. nema to byt uz co ine -
"-- skrytý --" 17.03.06 10:13
« Znacny aerodynamicky hluk
zdar, jsem tady novackem. takze jsem nestacil precist celou diskuzi. je tedy mozne, ze toto tema se tady jiz probiralo. mam problem s novym focusem kombi 1,6 ti vct. pri jizde nad cca 80km pozoruji znacny aerodynamicky hluk od zadnich dveri za spolujezdcem. pripada mi to jako bych mel otevrene okno, ale opravdu nemam :-) . Setkali jste se s tim nekdo? co to muze byt? diky za odpovedi.M. -
"-- skrytý --" 17.03.06 09:36
« Re:
jacques: je to uplne normalne s tym palivomerom, u mna je to rovnako. je tam nejaka rezerva, ved skus natankovat plnu a uvidis, ze to vychadza.
co sa tyka krytu, ani ja ho nemam na 1.6 TDCi, stoji 2580 SKK, povedali mi pri kupe, ze vraj ten kryt zvysuje hlucnost, co sa mi nejak nechce verit, tak si ho pojdem kupit. -
« Re:
Mam ten isty motor a myslim ze to je v pohode. Zrejme si jazdil s poslednou nadrzou na spotrebu a tym padom on teraz rata ze na 100 km potrebuje povedzme iba 5.5 alebo 6 litrov. Mne robi to iste, zase ak idem razantnejsie tak jeho odhady su zase ine, to vysvetluje aj rozne hodnoty dojazdu pri plnej nadrzi. Niekedy je to 640 inokedy 750.
Na co je dobry taky plastovy kryt?
D. -
« Bez nadpisu
Mám nový FF II, 1.6. TI VCT. Ručička na palivomere mi ukazuje cca polovicu medzi hodnotou nula a prvou ryskou. Vychádza mi to cca na 7 - 8 litrov paliva. Palubný počítač ale hlási distance to empty 145 km, čo sa mi vidí akosi priveľa. Je to podľa Vás v norme ?
Aké máte skúsenosti s motorom 1.6. TI VCT.
Prekvapilo ma, že na motore nie je plastový kryt. -
"-- skrytý --" 16.03.06 12:50
« Re: Re: Re: dlhodobe skusenosti - 1.6 Tdci
yoyo: jedno svetlo stoji 25.000, potom treba senzory, riadiace jednotky, je treba menit FW, nove kable a pod., dohromady by to vyslo 100.000. aj keby som na ebay.de kupil par svetlometov (teraz su tam napr. 2 ponuky) za 300 EUR, tak stale by ma to stalo 60.000, a to by sa u mna uz nemuseli riesit ostrekovace, lebo tie uz mam. proste nestoji to za tie prachy, napr u octavie je priplatok za xenony iba 20.000 ak sa kupuje nove.
cez vikend nainstalujem silvestar a dam vediet ci je vidiet nejaky rozdiel, lebo podla mna su tam original od vyroby long life ziarovky, kedze treba kvoli vymene vyberat cely svetlomet. a long life maju vzdy nizsiu svietivost. -
"-- skrytý --" 16.03.06 11:34
« Re: dlhodobe skusenosti - 1.6 Tdci
yoyo: takze kryt motoru stoji 2.580 SKK, je to sice viac ako som cakal, ale asi si ho tam dam namontovat. Dorobit klimatizovanu schranku stoji 2.000 SKK aj s pracou a dorobit xenony by stalo 100.000 SKK, takze aj keby som kupil orig. svetlomety lacnejsie na ebay.de, tak by som sa pod 50.000 nedostal, tymto je to vyriesene, pojdem kupit silverstary :) -
"-- skrytý --" 16.03.06 11:00
« Re: Re: Re: Re: dlhodobe skusenosti - 1.6 Tdci
misov: spodny kryt motoru tam mam, vrchny bohuzial nie, ale spytam sa na to v servise teraz ked budem volat qoli tym xenonom, podla mna ak bude tvoje rozhodnutie kupit focusa zavisiet na kryte motoru, velmi radi ti ho tam dorobia, ved to nemoze stat viac ako 1500 SKK.
yoyo: ak sa nebudu dat dorobit xenony (orig. v servise so vsetkym co k tomu treba), tak cez vikend zadelim silverstary H7, nech to stoji co to stoji :) -
"-- skrytý --" 16.03.06 09:08
misov: tu hrdzu som tu zaondil ja... nerob si z toho tazku hlavu, sice to nie je pekne, ale uzitok to plni - brzdy brzdia, auto ide... klaksón troubí :-)
ked som kupoval auto, Civic prave prichadzal na trh. do finale sa u mna nedostal kvoli dlhemu cakaniu (auto som potreboval okamzite), tiez kvoli vyssej cene.
bluedream: az neskor som si vsimol, ze blesk uvadza cenu H4 za par... :*)
a ohladom xenonov, napis ako si dopadol a co sa ti podarilo zistit. som zvedavy tiez. :-) -
« Re:
blesk999: yo asi mas pravdu... Ale aj tak, ked pominiem tuto vec, stale mi vadi, ze ford nema take samozrejme veci ako kryt motoru (spodny, vrchny), co je u japoncov hadam aj standard; celkom sa mi zapacilo aj optitronove podsvietenie :-) .. no ale to vsetko sa da prekusnut..uvidime na autosalone :) -
"-- skrytý --" 15.03.06 23:20
« Bez nadpisu
misov: s tym hrdzavenim by som sa nezatazoval, je to len kozmeticka zalezistost to co tu bolo uvedene su vsetko casti ktore su dost hrube na to aby co len trochu vadilo ze s nich hrdzavenim ubudne:-). druha vec je kolko planujes mat auto? 10 rokov?, dlhsie? neboj za tu dobu to neprehnije:-) Mna len mrzia tie kotuce vzadu (ze tam nie su), kombik vsak ma kotuce aj vzadu, uz som to bol aj overit u predajcu. V-Tec 140k je fajn vec ale cena G8 je dost vyrazne vyssia ako Focusu First edition vybava Ghia stala s 1,6TiVCT len cca 550tis Sk podla cennika (jezis a to som sa ja tesil ze som kupil O2 s pultovou cenou 670tis. Sk za 609tis 8-s a to mam 1,6 MPI Ambiente s nejakymi par doplnkami. No nic utesuje ma aspon vedomie toho ze jeden moj obchodny partner povazuje Focus za nizssiu triedu ako O2 8-s A to ze mam vzadu kotuce... a viac vzduchu v kufri:-) -
« Re: Re: Re: Re: dlhodobe skusenosti - 1.6 Tdci
bluedream: fizli :-) pravda to zobrali s chladnou hlavou.. jedine co povedali bolo, ze toyoty sa nekradnu.
Inak uplne suhlasim s Tebou ohladom toho v-tecu :-) to sa neda takto porovnavat.
O tyzden je v bratislave autosalon, tak sa pojdem na focus pozriet.. mozno ma presvedci...
Ak Ta zaujima viacej ohladom tej kradeze a leasingoviek, kludne posli v sukromne sprave nejaky kontakt.. rad zodpoviem.. -
"-- skrytý --" 15.03.06 15:15
kotuce mas vzadu vtedy, ak mas ESP, v "zapadnej" EU je ESP seria, takze tam maju kotuce vsetky focusy. co sa tyka hrdzavenia, casom hrdzaveju vsetky bubny, ja by som tiez radsej zobral auto s kotucmi, ale zas tak zasadne to nie je.
co ti na to povedali policajti? ze s leasovanymi autami je to bezne? -
« Re: Re: dlhodobe skusenosti - 1.6 Tdci
bluedream: nemam rozhodnute :-) .. zial.. a este mam cas rozhodnut sa kym sa veci okolo poriesia.. leasingovka bola/este chvilu je TFS (toyota). Popravde rozmyslam aj nad focusom.. Inak ako je to s tymi bubnami - u nas sa tusim vobec nemontuju do zadu kotuce.. Okrem toho som cital ako ste viaceri pisali, ze to hrdzavie.. co tiez nie je prijemne... -
"-- skrytý --" 15.03.06 14:49
misov: aka to bola leasingovka? ja mam csob.
co sa tyka mojej spotreby, tak treba brat do uvahy, ze napr s oktavkou I 1.9TDI 66kW som mal priemernu spotrebu 6,9 - 7,3 l/100km, takze je to aj dost o style jazdy, viem jazdit aj na spotrebu, ale vacsinou to dlho nevydrzim. napriklad bezne aj focus C-Max s tymto motorom dokaze mat priemer okolo 5,0. Kedysi s fabiou 1,4 44kW som mal dlhodobu spotrebu 7,8 l/100km, tak si viem predstavit, ze na novom civicu by som pod 9 nesiel, najma ak by som to vytacal tak ako sa na hondu patri, zobral by som urcite ten 1.8 benzin.
podla mna to nie je az take odvazne tvrdenie, ze by som bral focusa radsej ako novy civic. focus je vyvazene auto, s vybornym podvozkom, relativne lacnym servisom. ale uznavam, ze ak by som si vyberal auto, tak by som sa rozhodoval medzi civicom a focusom. ty uz mas zda sa rozhodnute, ak budes mat toho civica, daj vediet ako sa ti paci. ja som sa na nom este nebol previezt, zajdem asi niekedy za predajcom.. -
« Re: Re: dlhodobe skusenosti - 1.6 Tdci
bluedream: no yo, bol to leasing.. ale skoro zaciatok, ani nie rok.. Inak povedat ze focus radsej ako aj novy civic je uz trochu odvazne ;) podla mna. Uvadzas dlhodoby priemer 6.19, nova 1.8 V-TEC ma 6.4 a to ma vykon nad 100 kw... a co sa tyka hondy, da sa jazdit aj pod papierove hodnoty.. :-) ale to je mimo..
Este by som sa spytal na kvalitu podvozku a motora, nehrdzavie to? Neviem si pomoct ale nejak tym fordom stale uplne neverim :)
dik za info -
"-- skrytý --" 15.03.06 14:03
« Re: Re: Re: Re: test ziaroviek
No v navode to asi nie je, ale mi to chlapci z Visteonu ukazovali, teda okrem ineho :-) VIN dekoder nemam, viem len to co vidim vo fabrikach, ked obchadzam alebo ked nabiehaju nove modely, alebo ked si s niekym z fabriky pokecam... -
"-- skrytý --" 15.03.06 13:52
« Re: Re: Re: test ziaroviek
mm483: mam tam aj "palubny pocitac", ale v navode som nevidel ziadne info o tom, ze sa zobrazuju chybove hlasenia zo svetlometov. co viem, ze pri konfiguracii su ostrekovace svetlometov viazane na palubny pocitac, takze mozno to tam uz je na to predpripravene.. neviem, skusim sa spytat v servise.
Nemas nahodou nejaky Ford VIN dekoder? Ze by si mi podla toho vedel povedat viac, ja som nasiel na nete iba to ako s VIN kodu zistit ze kde bolo auto vyrobene a kedy. -
"-- skrytý --" 15.03.06 13:37
« Re: Re: test ziaroviek
Obidva sa riadia na rovnaky sklon, senzory su len na jednej strane auta. Natacacie svetla su iba halogenove a maju zase inu riadiacu jednotku - oni to volaju AFS. Tam je zase jednotka riadena na zaklade informacii zo snimaca vo volante. Som celkom zvedavy co ti povedia v servise, ja som trochu skepticky - bude to chciet prekonfigurovat aj centralnu jednotku palubky, pretoze jednotka pre xenony zobrazuje chybove spravy na displeji cez centralnu jednotku. -
"-- skrytý --" 15.03.06 13:24
« Re: test ziaroviek
mm483: takze sklon kazdeho svetlometu sa riadi osobitne? a ako to je s automatickym natacanim v zakrutach? podla toho by teda stacilo kupit svetlomety, riadiacu jednotku a senzory, skusim to navrhnut v servise, co mi na to povedia..
samozrejme, ze by som to neriesil, ak by som si auto skladal, ale kupoval som first edition a tam sa nedalo nic menit, proste kvoli zlave som sa vybodol aj na ESP, xenony a okenne bagy. Z tohto by sa dali najjednoduchsie dorobit prave xenony. Vacsinou jazdim za tmy, takze by to dost prispelo ku komfortu. Svetlomety aj s riadiacou jednotkou sa daju kupit v DE za 250-300 EUR ak ma clovek stastie, neviem ako to je s tymi senzormi, ale podla mna sa to do 40.000 SKK (cennikovy priplatok za xenony) zmesti. -
"-- skrytý --" 15.03.06 13:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: test ziaroviek
O xenonoch trochu viem, kedze ich moj kod kalibruje na vyrobnej linke v Saarlouis. Takze su tam krokove motory, riadene samostatnou jednotkou, ktora ma senzory naklonu na napravach a vyhodnocuje zmeny a podla toho riadi motory a tym naklon samotneho xenonu v svetlomete. -
"-- skrytý --" 15.03.06 13:01
« Re: Re: Re: Re: Re: test ziaroviek
mm483: zo zakona musia byt xenonove svetlomety vybavene ostrekovacmi, aby necistoty nerozptylovali svetlo do oci oprotiiducich. s tym automatickym riadenim sklonu mas pravdu, to este budem musiet overit, ze kde su schovane tie gyroskopy. pozeral som jednu diskusiu, pokial su to original ford svetlomety, tak to staci iba vymenit, pokial na aute uz su spominane ostrekovace aby to splnalo zakon. tvrdil to chalan priamo z fabriky v saarlouis, kde bol vyrobeny mimochodom aj moj focus :-) (podla VIN kodu).
samozrejme, ze dobastlene xenony v klasickej parabole je dost velka neohladuplnost voci ostatnym, takze toto u mna neprichadza do uvahy. -
"-- skrytý --" 15.03.06 12:33
« Re: Re: Re: Re: test ziaroviek
skor teraz rozmyslam, ze kupim kompletne originalne xenonove svetlomety, kedze ostrekovace tam uz mam.
S tym xenonom to asi take jednoduche nebude, to nie je len vymena svetlometov, xenony maju navyse jednu riadiacu jednotku pre riadenie naklonu a senzory na napravach. Viem, ze tuneri dorabaju xenony, ale orignal risenie je zlozitejsie. A trochu mi uchadza suvislost medzi ostrekovacmi a xenonmi... -
"-- skrytý --" 15.03.06 12:25
misov: su to *.. a ze japonci sa nekradnu.. mal si to na leasing? mama mi nedavno hovorila, ze jej kolegovi ukradli auto tesne po skonceni leasingu.. som si myslel, ze tieto praktiky skoncili koncom 90-tych rokov..
inak ja mam 1.6TDCi 80kW, som velmi spokojny, FORD SUMMIT v BA je korektny ako predajca tak aj servis, mam najazdenych 30.000, dlhodoba spotreba 6.19, jazdim skor svizne, v servise som bol akurat na prehliadke, opravy: raz mi to niekto na parkovisku trochu oprel do predneho blatnika a raz mi niekto odkopol spatne zrkadlo (asi si viete predstavit ako som bol nas*aty, stalo ma to 160 EUR uplne zbytocne). takze problemy s autom ako takym nie su. rozmyslal som, ze co by som si kupil teraz, ale nic lepsie ako focus ma nenapadlo :-) dokonca by vyhral aj nad novym civicom. -
"-- skrytý --" 15.03.06 12:12
« Re: Re: Re: test ziaroviek
pokial je to cena za 1 ziarovku, tak to zas tak lacne nie je. asi bude lepsie kupit to na benzinke. mne sa ten oranzovy pas vpredu celkom paci, len keby tie ziarovky mali lepsiu reakcnu dobu, videl som uz aj non-led smerovky, ktore maju dost dobru "reakcnu dobu".. ale to su detaily.. skor teraz rozmyslam, ze kupim kompletne originalne xenonove svetlomety, kedze ostrekovace tam uz mam. -
"-- skrytý --" 13.03.06 21:48
« Re: Re: test ziaroviek
blesk: vdaka za tip :-) na tu cerpacku skocim pozriet. hladal som nejakeho predajcu na webe, nasiel som len conrad.sk s veeelmi zaujimavymi cenami (Az sa mi verit nechce)
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
prekvapenim pre mna je cena tych DIADEMov... za kus???
skoda, ze v prednych smerovkach to nejde iba tak vymenit... treba rozobrat reflektor a vybrat ten nepekny oranzovy pas. rozobrat kvoli nemu reflektor velmi nechcem, takze aspon tie zadne vymenim... -
« dlhodobe skusenosti - 1.6 Tdci
Cafte,
Kedysi davno (no nie az tak ;) ) som sa rozhodoval aj medzi focusom a corollou. Vyhrala to corolla, s ktorou som bol maximalne spokojny, ktoru mi ale nedavno nejaky parchant slohol.
Znova som pred vyberom a rad by som pocul, ako sa tento focus ukazal ohladom spolahlivosti, kvality, servisu, zaujima ma hlavne diesel. Pocul som, ze sa daju ziskat vyrazne zlavy, aj preto mi tato moznost opat vrta v hlave
Vdaka za info
miso. -
"-- skrytý --" 13.03.06 11:45
« Re: test ziaroviek
yoyo: presne to som potreboval vediet, vcera som googloval a nesiel som zhruba podobne vysledky, najlepsie su vzdy Silvestar alebo VisionPlus. Tak do nich pojdem a uvidim kolko vydrzia na focuse. A kupim aj tie "biele" ziarovky do smeroviek, fakt by to vyzeralo lepsie :) -
"-- skrytý --" 13.03.06 11:26
« Bez nadpisu
Osram Silverstar som kupil do Manzelkinej Almery N15 a musim uznat ze naozas to svieti vyrazne dalej a intenzivnejsie (svetlo je tiez belsie). Pri jazde pred manzelkinou almerou bolo svetlo v spataku az neprijemne silne (rozhodne silnejsie ako bezne H4 co tam boli).
Za co sa kde daju kupit tie Osram Silverstar, mam skusenost ze ceny su aj dva krat take v niektorych obchodoch. Forstinger (kory ma inak velmi lacne AL disky) ma asi vsetko ostatne predrazene (napr oleje). H7 Silverstar od Osram tam stoji cez 800,- Sk/1 ks! H4 cca 570,- Sk. Ja som kupoval H4 na OMV Gagarinova v BA za 540,- sk 2ks. Kde maju H7 za dobru cenu? (pre moju O2). -
"-- skrytý --" 12.03.06 15:44
« Re: Re: Re: Re: Vymena ziaroviek - servis alebo to zvladnem
prave ta zivotnost ma odradzuje od ich kupy a aplikacie...
a co sa tych hmloviek tyka, myslim, ze predosla generacia fofo mala prave tie vykonnejsie, preto som nad nimi uvazoval... asi si to vsak tiez rozmyslim. -
"-- skrytý --" 11.03.06 21:21
« Re: Re: Re: Vymena ziaroviek - servis alebo to zvladnem sam?
yoyo: 35W a 55W bude urcite velky rozdiel aj v tvorbe tepla, ja by som to neriskoval, aj tak hmlovky pouzivas len raz za cas. lenze stretavacky pouzivame denne a tam by sa zislo aby to lepsie svietilo. s tymi silvestarami je jeden problem, ze vydrzia iba 230h, co je polovica oproti "obycajnym". -
"-- skrytý --" 11.03.06 00:34
« Re: Re: Vymena ziaroviek - servis alebo to zvladnem sam?
som sa rozpisal o zadnych svetlach... v tych by som chcel vymenit ziarovky smeroviek za biele/strieborne. od philips, ci osram. zadne skupinove svetlo je potom bielo-cervene. nie bielo(-s-nadychom-oranzovej)-cervene :-)
inak, potom napis, ako to svieti s tymi silverstarami. som zvedavy, ci to bude naozaj lepsie svietit.
neviem, ci som sa tu uz pytal na predne hmlovky. su to H8 s 35W. a H3 s 55W maju rovnaky konektor. co myslite, zlepsil by som nieco ich vymenou? alebo iba dos..l? z casu na cas sa silnejsie hmlovky zidu, ale menit potom komplet svetlo, parabolu a kabelaz kvoli vyssiemu teplu nechcem.