FORD FOCUS II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
omik82 17.10.06 15:47
« Bez nadpisu
zachytil som tu niekde na fore staznosti na dazdovy senzor, vraj nefunguje uplne tak, ako by mal. Da sa tento senzor deaktivovat a pouzivat manualne ovladanie stieracov obycajnym prepnutim paky ovladaca stieracov,alebo je potrebny nejaky iny zasah?
Nikdy som takuto "zbytocnu" elektroniku nemal a nepouzival.... -
« Bez nadpisu
lomo: ak dobre ratam blatnik by ti vyrzait nemalo ak je odporucane ET pre vsetky rozmery pneu rovnake (52,5) tak by sa potom malo v pohode zmestit este aj ET 30 pre 6,5palcovy disk. (52,5-1"=27,1). Casti napravy vsak budu zatazovane vecsimi silami (vacsim momentom z dovodu posunutia stredu pneu smerom od stredu auta) co moze mat negativny vplyv na zivotnost ich casti. Stabilita v zatackach vsak moze byt este lepsia ako s odporucenymi ET:-) STK neviem ci vie odhalit o par mm ine ET, rozmer pneu si overia zato lahko (samozrejme ak gumy ocividne nelezu z blatnikov:-) -
"-- skrytý --" 17.10.06 14:29
« Bez nadpisu
Mám oficiální odpověď od FORD CZ, dávám ji pro ostatní zájemce.
Dobrý den, pane Pacholíku,
posíláme vám rozměry:
6J X 15 H2 ET 52.5; 195/65 R15 87 T
6.5 J X 16 H2 ET 52.5; 205/55 R16 87 T
6.5 J X 17 H2 ET 52.5; 205/50 R17 87 T
7.5 J X 18 H2 ET 52.5; 225/40 R18 87 T
6 J X 15 H2 ET 52.5; 195/65 R15 87 Q M+S
dokonce tedy můžou být zimní jen Q. Můj prodejce mi na upřesňující dotaz odpověděl dost divně že T nemají dostatečný hmotnostní index (odpovídal šéf servisu a ND), už zase se setkávám s tím, že v servisu ví méně než já. Doteď jsem měl Škodu Fábii a až na servis naprosto bezproblémová auto (najeto 105000), doufám že Focus bude jen lepší. -
"-- skrytý --" 17.10.06 09:57
« Bez nadpisu
renep jediny problem vidim v STK, osobne si myslim, ze Tcka stacia tiez (dufam, prave som jedny kupil), tie H su naozaj o minimalne par stovak drahsie
mna by dost zaujimalo ako to je s diskami, kedze som chcel aj na zimu kupit elektrony - rozmery v technickaku su dost ine nez sa bezne predava.
Hlavne ma zaujima hodnota ET - v TP je 52.5 a otazka je o kolko sa tato hodnota moze lisit. Bezne disky (AEZ, OZ, ... ) maju ET okolo 40 tak dufam, ze mi to na prvej jame nevyrazi blatnik :-) -
"-- skrytý --" 16.10.06 23:10
« Zimní pneumatiky na 1.6 Duratec 74kW
Mám objednaný Focus Combi 1.6 Duratec 74kW a potřeboval bych vědět jaké zimní pneumatiky použít. Auto bude až začátkem prosince, ale zimní gumy je výhodné koupit již teď. Prodejce tvrdí Rozměr pneumatiky Focus – 195/65R15 91V, je možno pro zimní pneumatiky též použít 195/65R15 86H.
Mne zaráží ten rychlostní index, podle mne stačí T (190km/h) na auto s maximálkou 180km/h, ty gumy jsou pak rapidně levnější. Nemá někdo stejný typ auta a nanapsal by mě co je uvedeno v TP, včetně poznámky dole kde se uvádí alternativní pneumatiky.
Díky -
"-- skrytý --" 06.10.06 22:41
« Re: C-MAX či Focus combi?
Zdravim,
skontroluj rozmery kufra.... po zadne sedadle a po predne sedadla, mozno budes prekvapeny...
kombi:
Maximálna výška batožinového priestoru 913
Minimálna šírka medzi podbehmi kolies 1156
Dĺžka batožinového priestoru po zadné sedadlá 1048
Dĺžka batožinového priestoru po predné sedadlá 1658
objem 520/1580
C-MAX
Maximálna výška 925
Maximálna šírka medzi oblúkmi blatníkov 1050
Dĺžka batožinového priestoru po zadne sedadla 855
Dĺžka batožinového priestoru po predne sedadla 1734
objem 550/1620
Pri 1.6TDCi je udany rozdiel v kombinovanej spotrebe o 1 deci /100km v prospech kombi, pri vyssich rychostiach to bude asi viac -
Moik 06.10.06 19:39
« C-MAX či Focus combi?
O starým Focusu umím poradit, ale i když vím, že podobné téma tu existuje, chci položit otázku obráceně:
Mám dát přednost Focusu combi před C-MAXem?
Pro mě jsou + Focusu následující:
nižší cena, větší rozměry, skladnější,větší kufr, nižší spotřeba, nižší aerodynamický hluk
Mínusy Focusu jsou (pro mě)nižší posaz, menší variabilita kufru, Focus asi bude tuctovější auto, IMHO nudnější design.
Radši bych FOcuse, pomůžete mi se přesvědčit, že dělám 100% dobře? :-) -
"-- skrytý --" 02.10.06 14:07
« Re:
Já je tedy měl obě v benzínu 1,6 a u těch bych se paušálně rozhodnout neuměl. Mně ta auta přišla dost srovnatelná. Vlastníci a novináři více vychvalovali Focus, ale IMHO to byla spíš móda. Kup podle toho, co se ti bude více líbit a na jaký kousek padneš. -
"-- skrytý --" 02.10.06 14:01
« Bez nadpisu
miles oboje je myslim dobra volba, zalezi na co natrafis pri hladani kedze to bude ojazdene... myslim, ze focus I. ma kusok horsi interier (malo odkladacich priestorov) ale zasa lepsi podvozok..
inac pozeral som prave pre znameho do cenniku a vybava sport sa na slovensko uz nedovaza ? akosi zahadne zmizla z cenniku a ani na webe nie je spominana. -
« Focus vs Astra
Zdravím. Rozmýšlím se, jestli koupit Ford Focus nebo Opel Astra. Chtěl bych v naftě a kombi. Na ročník bych měl podle cen tak maximálně 2001. Co mě radíte ve srovnání - spolehlivost, poruchovost, spotřeba, údržba, ceny náhradních dílů apod. Možná mě v tomto fóru budete radit Focuse, ale stejně mě zajímají jakékoli názory. Ještě koupit 1,6 nebo 1,8 motor? (max do 1850 ccm, kvůli ručení) Díky! -
mates2 01.10.06 19:52
« motor 2.0tdci
čus lidi. jsem tu tak nějak novej neboť jsem se tři roky vozil v nissanu. nicméně jsem v bazaru zakoupil focus 2.0tdci a jelikož jsem byl ve fofru tak mě nějak uniklo, jestli má tenhle motor ozubený řemen nebo řetěz na rozvodech. v podstatě jsem česky dostal ovládání autorádia a to je tak vše. jenom ty rozvody nemůžu nějak dohnat.
pomůže někdo ???? jinak uvítám veškeré informace -
« Bez nadpisu
K tej otázke na aut.klímu:
Automatickú klímu mám a pochvaľujem si ju. Dobre funguje jednak samotná automatika, jednak rozdelenie na ľavú a pravú stranu.
Ešte sa vrátim k spotrebe - holt, ak pri 130-ke na 5-ku musí motor točiť 4000 otáčok, spotreba je vysoká - je to daň sprevodovaniu (a sprevodovanie zasa daň vyššej váhe auta). Hovorím o 1,6/85 kW benzín.
Môj bývalý FF I. (1,6/74 kW benzín) pri 4000 otáčkach na 5-ke šiel rýchlosťou 155 km/h.... -
« Re: Re: zimne pneu
patl: V technicaku k autu 15' disky spomynane nie su :-(
Takze si mal pravdu, diky za upozornenie :!:
Tie 15' som mal v technicaku pre 1,6l 100k, na ktorom som jazdil predtym.
Hmm, takze zese musim investovat do novych zimnych pneu... Oplati sa vlastne investovat do nejakych lepsich? Popripade by sa hodil neaky eShop s dobrymi cenami :roll: -
-
« Re: Re: zimne pneu
Tak si ma dostal :shock: Tento vikend som planoval kupit 15' plechy, lebo mam skoro nove zimne 15' pneu z minuleho auta.
Dik za info, ale este si to pre istotu preverim. Zda sa mi, ze zadne diskove brzdy su dost mensie ako predne, tak neviem ako by mohol vzniknut taky problem... :?: :?: :?: -
"-- skrytý --" 19.09.06 19:52
« Stierace
Zdravim,
nevie mi niekto poradit ako sa daju vymenit gumicky stieracov na forde (stierac vyzera ako ohnuty ocelovy profil)? Pozeral som sa na stierac, ale nenasiel som sposob ako dat dole plastovy koniec (predpokladam, ze tak treba vymenit) Skusal som so srubovakom, ale bojim sa, ze sa ten plast - koncovka - zlomi a ani neviem ktorym smerom mam zapacit.
Stierace maju na oboch koncch rovnake plastove koncovky ale gumicka je prichytena pevne len na jednej strane.
Rad by som sa dozvedel ako gumicky menit, nove stoja vela.
Za info dakujem. -
« Re: Vybava
Zdravim majitele FF II. Momentalne ho mam na spici pelotonu aut, ze kterych vybiram nove. Chci vybavu Trend+ a zvazuji dovybaveni o automatickou klimu, el. zadni okna s globalnim zamykanim a sedadlo ridice s el. vyskou a bederni operkou. Mate nekdo s temito prvky zkusenost a muzete je doporucit? Nejvic me asi zajima autoklima, protoze Fordovu neznam. Ridi dobre automat rozdeleni vzduchu do jednotlivych vetraku? Diky.
Máš pravdu t.č. je vynikající nabídka Fordu Focus 1.6 benzín Trend + za 399 tis.- to je za cenu sraček ala 307, C4, či Megane. Ale pravdou je, že nové auto bych si koupil pouze na leasing jako odpis z daní. Já sám mám 1.5 roku starého kombika 1.6 TDCI 80 kw, ve výbabě Sport. Ohledne vybavy musim rict , ze to jsou věci, které bych si tam nikdy nedal, rozumějte těch řádově 20 tis. bych investoval do např. ESP či xenonů, metalizy, zámku zpátečky či prodlouřené záruky. Ale co člověk, to názor. Tak to rozhodně neber jako kritiku. -
"-- skrytý --" 18.09.06 16:25
« Problémy s řazením zpátečky
Mám FII kombi benzín 1.6 s 5 st manuálem durashift a občas mi nejde napoprvé zařadit zpátečka. Musím zařadit jinou rychlost a potom teprve jde. Nejdříve mě mechanik v autorizovaném servisu řekl, že je to normální u 80% Focusů což mě naštvalo vlezl jsem do předváděčky a auta na salonu nikde mě to neudělalo, tak jsem sjednal garanční opravu. Rozebrali převodovku a zpátečkové kolo mělo trochu omačkané plošky na čelním ozubení, viděl jsem ho prý nedokalené tak ho vyměnily. Převodovka nemá synchron na zpátečku a řadí se tam pomocí čelního ozubení s tím že zuby po sobě sklouznou. Nejdříve se mi to zdálo dobré, ale už se mi to asi 2x stalo znova. Než to budu řešit, máte ještě někdo podobnou zkušenost? -
martas2005 17.09.06 08:41
« Vybava
Zdravim majitele FF II. Momentalne ho mam na spici pelotonu aut, ze kterych vybiram nove. Chci vybavu Trend+ a zvazuji dovybaveni o automatickou klimu, el. zadni okna s globalnim zamykanim a sedadlo ridice s el. vyskou a bederni operkou. Mate nekdo s temito prvky zkusenost a muzete je doporucit? Nejvic me asi zajima autoklima, protoze Fordovu neznam. Ridi dobre automat rozdeleni vzduchu do jednotlivych vetraku? Diky. -
Tailor 15.09.06 16:00
« Palubni pocitac FFII
Palubni pocitac je jednou z nejmene pokrokovych zarizeni ve focusu.
Docela je rozcilujici, kdyz vam dojde voda v ostrikovaci, pak jedinnou informaci na palubnim pocitaci, kterou se lze dozvedet je, ze nemate v ostrikovaci kapalinu. Stejna situace je, kdyz si vypnete ESP, pak na palubnim pocitaci sviti pouze upozorneni, ze nemate zapnute ESP a dalsi informace se nelze dovedet. -
"-- skrytý --" 13.09.06 16:48
« Bez nadpisu
lomo
Preco? Ja mam 1,8 TDCi a na dialnici mi toci pri 130 kmh cca. 2500 otacok, takze sa to da, aj dlhodobo :-)
Druha vec je horsia, a sice ked pridam plyn , tak pri cca 2700-2800 rpm ma motor taky trosku neprijemny zvuk, vznika akasi vibracia motora, ktora sa ale po dosiahnuti tych tachometrovych 140-145 strati a dalej ide auto tusim coraz tichsie :shock:
Z toho mame radost >:D -
"-- skrytý --" 12.09.06 09:55
« Bez nadpisu
osobne sa mi zda, ze je to trochu zle polozena otazka...
otacky zavisia od rychlosti, tusim nemali by klesat pod 1500, a asi by sa nemali dlhodobo pohybovat pod hranicou 2000. Tusim idealne je nieco medzi 2000-2500, tak nejako sa odporuca myslim aj zabeh motoru. Co sa na dialnici pri 130km/h samozrejme dosiahnut neda :( -
« Optimální otáčky
Dobrý den, tak už i já jsem podlehl kouzlu FoFo a od minulého týdne též drandím. Zatím jsem s autem maximálně spokojen, jen mě mrzí, že funkce jako globální zavírání (se zavřením okének) v mojí výbavě nefunguje.
Rád bych se zeptal, jaké jsou optimální otáčky motoru při jízdě po rovině bez zatížení. V manuálu jsem to nenašel. Mám 1.6 benzín.
Děkuji. -
"-- skrytý --" 10.09.06 20:22
« Re: Spotreba
Zdravim, podla prospektov je spotreba udavana v dokladoch merana v laboratornych podmienkach nasledovne:
Mesto: Auto sa nastartuje, auto jazdi premenlivou rychlostou maximalne do 50km/h pricom priemerna rychlost je 19km/h a to na trase 4km.
(co v preklade zanmena, rovna cesta, pravdepodobne so zakladnou vybavou, bezvetrie, idealne podmienky ....)
Mimo mesto: vykona sa bezprostredene po merni mesto. Polovica jazdy je so stalou rychlostou (pravdepodobne pri rychlosti s najmensou spotrebou - moja poznamka) druha polovica s premenlivou rychlostou max. s rychlostou 120km/h. Trasa pre mimomesto je 7 km
Priemer je vyratany ako vazeny priemer z dvoch predchadzajucich merani.
Takze mimo mesto nie je 120km/h pripadne 130km/h. -
"-- skrytý --" 09.09.06 15:36
« Spotreba
Mám rovnaký Focus len ha. 33000 km a spotrebu ruvnakú len s rozdielom že u mňa je priemerná, počítač p.s. nulovaný v BA na Einstenovej na trati do TT a späť a večer pred domom mi ukazovalo rovnakú spotrebu ako píše FordFocus. Merané posledný augustový týždeň 1-deň rovnaká trasa s rýchlosťou na dialnici 110 ďalší deň 120 a nakoniec 130. Ale večer mi pred domom ukazovlo spotrebu presne ako tebe len tuším pri 130 som mal 7,8-7,9 l aj s klímou v automatike.
Momentálne skúšami iný stýl jazdenia a zatiaľ mám po BA p.s. 7,5l. -
« Spotreba
Tak som si pozrel na www.ford.sk, akú to má mať môj FF kombi 1,6/85 kW spotrebu - a vraj 5,1 mimo mesto.
Mám nabehaných cca 7000 km, a podľa pal.počítača spotrebu 5,1 mám pri ustálenej jazde rýchlosťou približne 80 km/h.
Nedávno som si dal tú námahu a na diaľnici som pri zapnutom tempomate sledoval spotrebu. Teplota 20 stupňov, bezvetrie, sám v aute, prázdny kufor, klíma vypnutá, nič na streche.
Výsledky (samozrejme jazda na 5-ty prev.stupeň):
110 km/h = 6,7 l
120 km/h = 7,4 l
130 km/h = 8,1 l -
"-- skrytý --" 09.09.06 00:02
« Bez nadpisu
miro : ja mam to iste ako ty, a zatial mam najazdenych 5000km. motor sa len pomaly zacina zlepsovat. na chiptuning v nasom motore zabudni, pri najlepsom pripade z toho mozu dostat par % a tie aj tak realne nepostrehnes, avsak s najvacsou pravdepodobnostou ti to asi poseru a este s tym budes mat problemy a mozno aj nizsi vykon. 8-s
podla mna je to celkom slusny motor na tuto triedu, len ho treba poriadne zabehnut. ja ho zabehavam tak, ze za studena pomalicky jemne s plynom tak do 2500 otacok a akonahle sa rucicka ustali na svojej zvycajnej teplote (kusok pod strednou palickou), tak to tocim bezne tak do 3000 - 4000 otacok. ak je volna a prehladna cesta, tak az do cervena ! ;)
tak vela stastia !
inac asi som to uz spominal, ale vrelo odporucujem original eibachy struny ! montuju to vo forde, takze zaruka zostane, cena aj s pracou a geometriou je 13.000,- SKK. su to progresivne struny, takze komfort vo velkej miere zostane, ale stabilita sa zvysi neporovnatelne !! a to este nehovorim o tom, ze auto vyzera daleko lepsie, fakt super vec !! ;) -
« Re: Chiptuning na benzinovy motor FF II 1.6 85kw
barny:
Este jedna otazka k tomoto motoru: Nezda sa vam trochu lenivya na 115PS a vsetku koncernovu reklamu okolo neho?
Kolko mas na nom nabehane? Myslim ze do 5-7000 km od toho este plny vykona necakaj. Chce to zabehnut motor.
A dalsia vec je, ze teraz sa auta nahanaju za NCAP hviezdickami (co je spravne) a kvoli tomu su stale tahsie. Myslim, ze nejaky Civic 6G s 90k motorom by sa kludne mohol porovnavat s 115k v FFII...
Co uz :o -
"-- skrytý --" 07.09.06 14:09
« Chiptuning na benzinovy motor FF II 1.6 85kw
Niektore nase a ceske firmy ponukaju +16kw/+40Nm, takze tych 9kw sa mi zda celkom prijatelnych.
Ake dalsie upravy by bolo treba na benzine urobit pre zvysenie vykonu?
Este jedna otazka k tomoto motoru: Nezda sa vam trochu lenivya na 115PS a vsetku koncernovu reklamu okolo neho? -
"-- skrytý --" 07.09.06 13:31
« Re: Re: Chiptuning na benzinovy motor FF II 1.6 85kw
pri atmosferickych benzinoch cisty "chiptuning" nema zmysel. treba urobit aj nejake mechanicke upravy.
ja som rozmyslal, upravit 1.6 TDCi, ale tiez som do toho nesiel, vraj u common-railov sa tieto upravy neodporucaju. -
"-- skrytý --" 07.09.06 11:10
« Chiptuning na benzinovy motor FF II 1.6 85kw
Zdravim,
chcel by som poznat vas nazor na upravu riadiacej jednotky
pri benzinovych motoroch.
Ma vobec pri benzine zmysel?
Ma niekto takto upraveny benzin - konkretne tento motor?
Aka je spokojnost?
O firmach, ktore to ponukaju som velakrat cital na webe nelichotive prispevky.
Ako rozoznat serioznu ponuku? Vsetci tvrdia, ze su super a niektori slubuju aj pre mna neodbornika neuveritelne narasty vykonu. -
« Vylepsena nafta pre 1.8TDCi
Caute, prave mam najazdene 7500 km a rozmyslam, ze nakrmim auto s vylesenou naftou od OMV.
Vacsinou sa pise o skusenostiach s vylepsenym benzinom ale ako to je s vylepsenou naftou? Oplati sa to, resp. da sa nou aj nieco pokazit?
Za kazdy postrech dakujem :-)
Inak spotreba pri mojej poslednej "kalibracnej" 500 km ceste klesla pod 5L/100km pri pohodovejsej jazde s 2 spolucestujucimi ;-) -
"-- skrytý --" 29.08.06 20:49
« Bez nadpisu
yoyo : to, ze motor "ozije" po obcasnom vytacani je znama vec. motor treba obcas vytocit. najlepsie minimalne kazdych 500km tesne pod cervene pole otackomera na kazdej rychlosti. takto motor nezlenivie a udrzi si vysoky vykon a krutiaci moment.
- ja som si nevsimol
- staci aj 95, ja osobne obcas precistim creva shell v-power racing ;)
- o takom niecom som nepocul, ale to neznamena ze to tam neni... -
« Re: Re: Re: Skipanie
Stejný problém jsem měl taky.Tření a vrzavý zvuk na dveřích u řidiče. Nepomohlo žádné mazání -byl jsem už na nervy. V servise chtěli přeělávat dveře atd.Nakonec jsem na to přišel- povolil jsem šrouby,přitáhnul mírně konzolu dveří na středním sloupku,takže se dveře více dovřely.Od té doby klid.Mám teda Focus I,ale možná se to bude hodit. -
"-- skrytý --" 25.08.06 13:53
« 1,6 TiVCT
nedavno som natankoval do skoroprazdnej nadrze slovnaftacky benzin s "vysokym oktanovym cislom"... akym, nik nevie... :-)
okrem zaujimavej ceny na stojane (2.222,20 Sk) nic zvlastne - zvuk motora, charakteristika sa nejako nezmenila. spotreba tiez nie. avsak uplne zmizlo jemne klepkanie od motora pri akceleracii v celom rozsahu otacok (ci uz jemnej, alebo pedal na podlahu)
jazdim uz 30.000 km defenzivne a na spotrebu. a tak som po vyjazdeni nadrze dal znovu 95 oktan. s touto nadrzou prislo sialene klepanie (ventilov?) a neskutocna priemerna spotreba (5,7 - predtym 6,4). klepanie sa casom znizilo, spotreba zvysila...
ale ta sa asi zvysila po sobote na treningu bezpecnej jazdy, kedy som neustale len akceleroval, 1., 2. stupen - spotreba 21 l/100 km. po tejto sobote je motor nejaky zivsi, plny sily...
a tu otazky:
- vsimol si este niekto z vas jemne klepotanie pri akceleracii (pocut ho prvych par sekund)?
- do 1,6 Ti-VCT staci 95 oktan?
- ma tento motor "chytru" riadiacu jednotku, prisposobujucu sa stylu jazdy? -
« Re: cvakanie spojky II.
nedelalo to prvnich 8000km, pak jsem byl v servisu a sotva jsem vyjel uslysel jsem cvakani spojky pri vymycknuti a nezarazene rychlosti. Tu pruzinu promazali nebo co jeste a uz to nedela.
Od doby co mi namontovali samorozsvicovani, tak z vpravo dole od motoru (tam kde jsou pojistky a kde domontovali krabicku na samorozsvicovani) vychazi drncici zvuk pri prejezdech nerovnosti, reklamoval jsem to, nic nenasli, pak se to zdalo byt v poradku, ale ted to dela znova. Jo a kdyz nahodou nekdy zapomenu a zapnu svetla rucne a pak chci vypnout motor, tak mi stale bezi (klickyuz mam vyndane se zapalovace) a az pootocenim do pozice 0 se vypne. Parkovacky nepouzivam,ale nevite jestli se standardne pri vypnutem motoru a zapnutych parkovackach ozyva oznamovaci ton, ze jsou zapnuty svetla? -
« Re: gg
He-Dabel:
1.8TDCi v Sporte mam teraz, takze zhrniem to:
Ano, je trochu citit ze auto je v predu tahsie ako benzinove motory. Ale vzhladom na to, ze v Sport je pritvrdeny podvozok a 205 pneu, tak sa jazdne vlastnosti minimalne vyrovnava so 100k benzinom na 15' 195 gumach s "neSport" podvozkom (vlastne skusenosti). Myslim ze na cestach malo kto zachadza do takych krajnosti, aby v tom niekto videl problem >:D Sport je trochu tvrdsi, ale asi to viac robia tie 16' disky. Na zimne planujem 15' plechy, takze dovtedy je to vsak len moj odhad....
A co sa prednej napravy tyka, tak treba dufat, ze ho soudruzi v NDR nadimezovali pre ten najtahsi motor... ;-)
Ak sa rozhodnes pre diesel, tak usetris na palive a po dialniciach si uzijes viac ticha. A ak pre benzin tak budes mat o trocha obratnesie auticko a nebudes sa musiet starat o turbo atd... -
« Bez nadpisu
to Cobana:
Blikanie kontrolky zhavenia indikuje zavadu v riadeni motora a palivoveho systemu obecne. Moze to mat vela pricin od majmensej po najvacsiu- napr. slaba bateria, zle kontakty kostry, cidlo polohy vacky, ale aj spatne vstrekovace, netesny palivovy system, vadny EGR ventil... .
Pokial blika kontrolka zhavenia musi byt chybovy kod ulozeny v RJ => diagnostika (WDS) u forda by to mala odhalit >:D .
Mimochodom focus ma aj internu diagnostiku palubnej dosky. Nulovac kilometrov podrzat pribl. 10s + nastartovat. Vypise chybovy kod.
Presny postup najdes tu: [odkaz] ->Co v navodu nenejdete->Diagnosticky mod pristrojove desky
Druhá a třetí poloha ovladače jsou stálé rychlosti, plus já mám ještě regulaci intervalu v krocích 1-6. To jsem nikdy nepoužil, ale myslím, že to je k těm stálým. Nebo je to citlivost senzoru? :-) Prostě nevím, nepotřebuju, funguje to skvěle.
Jediná chyba je, že když ovladač zůstane v poloze senzor, po návratu do auta a otočení klíčkem v zapalování se jednou setře přední i zadní - na znamení, že je aktivován. Což je úplně na * v garáži, nebo když už neprší, nebo tak. Zde soudruzi udělali chybu ve stylu Billa Gatese, který si taky myslí, že nám bude ulehčovat život.
Jo a bydlím v Belgii, a tady prší teda fakt hodně, aby bylo jasno. :)