FORD FOCUS II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto patl

patl 04.04.07  19:22

« Bez nadpisu

Zdenekold: V pohode. 4 samorezy, za dve minuty hotovo. spodek loketky je stejnej jako na c-max (aspon na obrazku [odkaz] ).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  19:17

« Re:

A co montáž? Problém nebo bez potíží?
  • 00 Reagovat !

foto patl

patl 04.04.07  18:21

« Bez nadpisu

david.novoty: Ja jsem kupoval loketku tady [odkaz] na netu ji pro FFII nenabizeji, nicmene ji prodavaji. Operka je perfektni, co do moznosti nastaveni lepsi nez original, je to skorocerny plast + tmaveseda kuze na hornim dilu (na obrazek nedej), do sedyho interieru trend sedi jak ulita. Mam ji v aute rok a zatim v pohode. Pripadne maji loketky i tady [odkaz] ale nazivo jsem je nevidel.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  14:50

« loketni operka

Nemate nekdo zkusenost s loketni operkou zn.Armster?
    Resp. s nejakou dodatecnou loketkou do Focusu?
    Treba jestli nema nekdo fotku, zkusenost jak drzi, jestli neprekazi apod.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  14:45

« Re: Re: Novy Focus

Jo, tak proti fabii bych z hlediska dilenskeho zpracovani Focusu take par veci vytknul, ale to je celkem nepodstatny(jako oplastovani sedacek, operka pro levou nohu jen koberec-jako ze se uspini...ale to neresim).
    Jinak ja mam ujeto asi 600 a za spotrebu se modlim taky, protoze moje stara 1.4mpi jezdila za 6.3(ale zase s mizernou dynamikou...spis zadnou), mam ted prumer 7.6(provoz od vseho trochu-Praha, dalnice na Liberec, okoli Liberce).
    Jinak dokud nebylo auto doma, tak jsem si rikal kolik musi mit ty plechace ET, ze jsou tak zalezly v podbehu a ono je to asi 53.5, coz me prekvapilo.
    Jinak Tobe take gratulace k novemu autu:-).
    P.S.: Auto mi stoji u zakladni skoly, takze vcera jsem jen vykoukl z okna a zrovna mi nejakej 7-mi letej tarzan narazil na horskym kole riditkem do dveri, ale nic tam neni....grrrr:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  14:36

« Re: Novy Focus

gratulace, já mám asi 3 týdny a 3 tisíce najeto, spokojenost, jenom sem tam nějaké to dílenské zpracování na mém kousku pokulhává a modlim se za klesnutí spotřeby po zajetí motoru, včera jsem absolvoval Česká Lípa-Slaný-Pha- Plzen a zpět za 8.1 litrů. mám 1.6 74kw kombi. S fábií 1.4 16V 55kw kombi jsem to jezdil i drsnější jízdou než včera za 7 litru max. Přitom mají obě auta udávanou kombinovanou spotřebu v TP stejnou :(((
    ALE JINAK SAMOZŘEJMĚ FOCUS RULEZZZ :))))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  14:22

« Novy Focus

Uz dlouhou dobu sleduji toto forum a dost mi pomohlo pri vyberu noveho auta, cimz vsem dekuji. Mam doma tyden Focuse co je dole v popisce a jsem nadmiru spokojen.
    Po presednuti prevazne z Fabie 1.4 mpi ja to radost jet kamkoliv.
    Mam jeste Trend+, tudiz mam 15" kola(coz me tak neboli, jelikoz ty stejne zustanou na zimu) a nemam tempomat, ktery jsem chtel a slevil z nej protoze jsem bral skladovku, ale nestezuji si, cena byla dobra, takze spokojenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  14:15

« Re: Re: Re: Re: uz jste to cetli :-)

Ahoj, to bych si rad precetl, nemate nekdo moznost a cas to nafotit a nekam to povesit?
    Kupoval jsem SM 10 let, ale predloni jsem s tim skoncil.
  • 00 Reagovat !

foto omik82

omik82 04.04.07  14:14

« Bez nadpisu

misoo:
    struny este nie su. cakam na nejake volne financie :))
    nevies o niecom? :-) :) :)
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 04.04.07  12:19

« Re: Re: Re: uz jste to cetli :-)

Cetli...lehce zapomneli dodat vybavu Focusu oproti ceed, kde byla vypsana do posledniho puntiku, ale stejne vyhral >:-[] :-) ...priznavam ze 2 dil sem zatim necet
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  11:49

« Bez nadpisu

Ford Kois v Banovciach,alebo Trencianskej Turnej mozem tiez iba odporucit.......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  11:48

« Re: Re: uz jste to cetli :-)

YEAH >:-[] >:-[] :!:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  11:27

« Re: uz jste to cetli :-)

thomson: s tym aurisom som to tiez uz viac krat pocul/cital a som da sa povedat v soku... :shock:
    focus rulez !! >:-[] 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  11:22

« Bez nadpisu

omik: no jasne, kamene tiez ! ;-)
    viem, pocul som, tesim sa... 8-s
    co struny ? uz mas ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  11:19

« uz jste to cetli :-)

Zdravim vsechny po delsi dobe.
    Jen jsem chtel upozornit na krasny clanek ve Svete Motoru 14 dil..
    jE Tam test vw golf, kia ceed, toyota auris, a nas focusek..
    Jsou to 1.6 u focusu je to ta trend plus - 100 koniku...
    No a kdo myslite ze to vyhral:-)---ano je to on.nas focus...
    Trochu jsem to cekla a tak jsemj si to koupil na pohlazeni ega >:D
    btw.: uz asi ve 3 testech jsem cetl jak ten novy auris stoji za prd..Tak to me teda soklo, hlavne ze pry i kvalita sla do haje..Tak to u toyoty koukam
  • 00 Reagovat !

foto omik82

omik82 04.04.07  09:18

« Bez nadpisu

misoo: hlavne si zabudol na "co najmenej kamenov a inych prekazok na cestach" :).
    A pozor, vraj sa dnes zacala nejaka velkonocna policajna akcia!!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  09:09

« Bez nadpisu

ano, tie servisy su vecne tema, bohuzial u nas to ide ruka v ruke s nasou mentalitou, ktora je stale velmi ovplyvnena casmi nedavno nezabudnutymi :roll:
    je vidno, ze sa zapadne znacky snazia drzat predajcov a tiez aj servisy na urcitej urovni, produkty a procesy su uz takmer zapadne, ale ako vsade je vsetko o ludoch a o tom to je...
    niekto moze mat dobre skusenosti vo svojom servise lebo sa mu v dany den prijmaci technik a servismen dobre vyspali, no na druhy den sa niekomu budu spravat uplne opacne atd... ale v zasade sa toto spravanie da ovplyvnit vyberom tych spravnych ludi a ich spravnym personalnym manazmentom a firemnou kulturou, ktore su vsak u jednotlivych predajcov odlisne... preto aj ked sa v kazdom servise moze stat hocico, globalne sa vsak da odlisit zly servis od dobreho...
    tak vela stastia vo vasich servisoch a pokojny spanok vsetkym servismenom ! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  01:07

« Re:

antonio, to je pech... a pre nas vsetkych je pech, ze je tak malo takych servisov (nielen ford) ako spomina misoo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.07  11:56

« Bez nadpisu

antonio : to nepotesi... >:-[] mozem ti len odporucit ford v banovciach, s ich servisom som bol zatial vzdy polne spokojny ako po odbornej a aj ludskej stranke :idea:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.07  10:53

« doporučte servis

to all:
    včera som dostal do daru šuter do prednej kapoty a skla. Viete niekto doporučiť ford servis, kde to vedia (klampiarina, lakovanie, výmena skla) a kde to nie je ako v BA (ak sa teraz objednám, tak ma zoberú na konci apríla :shock: a auto nebudem mať asi týždeň >:-[]
    kto by chcel, pošlem mu fotky...alebo ich niekde zavesím a dám vám link.
    predom díky
  • 00 Reagovat !

foto martas2005

martas2005 02.04.07  11:19

« Re: Vyroba Collection

2 brava:
    tak to je dobry. Topic asi myslis Tonic a tu mam taky. autoklimu jsem taky priplatil a jeste nejaky drobnosti. takze kluci asi pojedou na pasu za sebou :-)
    u koho jsi kupoval a za kolik, muzu-li se ptat. Na webu fordu se totiz objevila cena collection s 1,6 benzinem "od 379 900" coz je jeste o dost lacinejsi nez byl trend+. komplet cenik uz tam visi taky a priplatkove veci jsou stejne. jedine co se ted plati navic je rozsirena zaruka na 4R, tu davali k trendu+ zadarmo.
    nebudes si menit nick? :-)
  • 00 Reagovat !

foto

01.04.07  23:38

« re: světla

Díky za uklidnění v uvozovkách.Vlhko ve světlech asi určitě neprospívá, at je to jakkoliv. Na reklamaci mám ještě čas 2 měsice, co je auto v záruce od výrobce. Ale ted stejně nevím, jak bych to dokazoval, vzhledem k tomu, že mrazíky ráno už nebudou, tak mlžení snad nebude taky. Chtěl sem se s někým poradit, než bych to řešil.
    yoyo ; auto je jeté 30tis, celkem se zdá ve slušném stavu. Ted je podobných ff2 k mání všude dost. To taky nechápu, takovou politiku Fordu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.07  17:22

« Re: Re: Re: Re: Vyroba Collection

2 martas 2005
    Ahoj,
    barvu mám Topic a navíc aut. klimu a rádio Sony. Tempomat a 16" kola jsem si chtěl původně objednat, ale Collection by je měl mít v základu takže to u Fordů vyřešili za mě.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.07  13:33

« Re: světla

viki, blahozelam k auticku :-)
    co sa zahmlievania svetiel tyka, mne to robilo tiez. a myslim, ze viacerym tu. na nemeckych forach bolo toho tiez vela popisaneho...
    mne to vsak nakoniec zmizlo same. asi po dvoch tyzdnoch.
    edit: teraz som si vsimol, ze mas 2005ku. kupil si ojazdene??? ak to teda stale mlzi, tak by som asi riesil v servise.
  • 00 Reagovat !

foto martas2005

martas2005 01.04.07  10:57

2 brava:
    asi je to jedno, ale povera pravi, ze auta vyrobena v patek/pondeli maji vetsi sklon k zavadam. Podle sebe bych tomu klidne veril :-).
    To budeme mit teda asi "sourozence" :-), jakou mas barvu a vybavu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.07  21:36

« Re: Re: Re: Vyroba Collection

to martas 2005
    Ahoj,
    můj Fokus jde taktéž do výroby 3.4. , ale myslím, že je snad jedno, v kterém dnu auto vyrobili. Nebo se snad mýlím ?
  • 00 Reagovat !

foto

31.03.07  10:17

« světla

Zdravím, jsem čerstvím majitelem FF2 1,6 100k 2005 a jsem trošku rozčarován z toho, že se nekdy lehce mlží svetla. Máte s tím někdo zkušenost? Jinak spokojenos, podvozek super.
  • « 00 Reagovat !

foto martas2005

martas2005 31.03.07  08:34

« Re: Re: Vyroba Collection

Nojo, tak to nevim, jestli se mam bat nebo radovat. :-) Tak snad bude dulezitejsi, ze je to utery a ne patek/pondeli.
    Ne webu Fordu je uz Collection jako akcni nabidka, akorat cenik tam porad visi na Trend+.
    Muzete nekdo z cerstvych majitelu napsat, jak dlouho jste cekali od vyroby do prevzeti? Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.07  15:59

« Re:

Zirafak mas pravdu. Bracho si dal namontovat lacne xenony do svojej Toyoty a dopadlo to tak, ze som pomaly videl ako za dna ale vsetci na ceste by mi najradsej rozbili svetla. :x . nakoniec sa to vyriesilo tak, ze sa do svetla osadili sosovky so spravnymi xenonmi a teraz je to konecne ok.
    Dost ma vytaca ked mi nejaky oktavista vysvecuje do spataku. Na Fabiach a Oktaviach mozes casto vidiet pouzitie prave tychto lacnych ale totalne oslnujucich xenonov.
    Original je original aj ked za vyssiu cenu.
  • « 00 Reagovat !

foto rest

rest 29.03.07  15:47

« Re: Re: už je doma

to Zdenek old:
    ale ja tu OII doma aj mám ;-) , tak sa nečil. Obe dve autá sú v pohode Focus jednoznačne lepší podvozok a riadenie. Octa pre mna symp. interiér. To je všetko, ja fandím všetkým autám.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.07  13:07

« Bez nadpisu

Thomson-ko...Iba este k tym neorigo xenonom...auta starsej konstrukcie to mali bez cociek,mas pravdu,ale v tom pripade tam boli osadene vybojky s clonitkom/D2R/,ktore oslnovaniu zabranovali.Svetla s cockou su osadzane vybojkami typu D2S a D1S bez clonitka,nakolko oslnovaniu zabranuje jednak usmernenie toku svetla cez cocku a automaticke nadstavenie vysky.Dolezite je ale taktiez spravne nadstavenie svetlometov.
    To co tam namontovali tebe,je sada HID vybojok,ktorych pouzitie je v beznej prevadzke obmedzene len na pouzitie v dialkovych a hmlovych svetlach.V stretavacich svetlach je pouzitie uvedenych vybojok nelegalne,nepovolene a riskujes v extremnom pripade aj stratu technickej sposobilosti vozidla,odobratie TP.
    Osobne mi vsak tiez vadia viac nespravne,do blba nadstavene klasicke svetlomety,ako spravne nadstavene HID vybojky,aj ked ja by som ich na svoje auto nedal. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

29.03.07  11:58

« FF2 FlexiFuel

Zdravim, nevi nekdo jak je to s FF2 FlexiFuel ohledne servisu? Mam na mysli cetnost a cenu prohlidek. Dekuji
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.07  08:38

« Re: Ford Focus

.... este zopar veci. Pristrojovka vobec nevrzga - plasty su makkcene a dobre vyzeraju. Volat je hrubsi ako na FF II, co mne osobne velmi vyhovuje. Volant je tu dobu trochu vylesteny. V rukach sedi dobre. V zime, ked rano nastartujem je volant trochu klzky, staci vsak pockat kym sa interier trochu vyhreje a je to ok. Zavisi to aj od toho ako sa ti potia ruky. Sedadla maju trochu slabsie bocne vedenie, co zistis az ked pojdes na hranu - inak su v pohode. Co je ale uplne super je sprevodovanie auta. Stupne su dlhe cim pri potiahnuti ziskas naskok. Pri 110 km/h toci rovnych 3000 ot - nizka hladina hluku dobra spotreba. Pokial chces trochu zavodit, tak nema zmysel tahat to az na 7000 ot, max je tych 6000 ot, ked mas maximalny vykon. Potom to uz len reve.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 29.03.07  08:31

« Re: Re: už je doma

Zdenekold: Známý si koupil OII combi, dal za ni o 200 000 Kč. víc než já a stále hledám, kde jsou ty prachy v jeho autě ukryty.
    Taky sem tech 100kkc navic ve sluzebnich O2 hledal...a zatim nasel jen 120l kufru :-) ...jo a lepsi ostrikovace predniho skla
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.07  08:21

« Re: Ford Focus

Ahoj Alesi,
    co sa tyka Focusa I, 1,6 i 16V 2003 tak na toto auto nedam dopustit. Fofo bude mat v decembri 4 roky, teraz ma nabehanych 122 000 km a co sa tyka nejakych poruch tak mozem povedat, ze zatial ma nic neprekvapilo. Podvozok, riadenie a motor je super. Motor bezi hladko a ticho. Co sa tyka sposobu jazdy tak je to 60 % rychlejsia jazda a 40 % pomalsia. Spotreba nie je problem - ked idem ako clovek do 130 km/h tak sa pohybuje od 6,9 - 7,1 l/100 km. Ked si uzivam (ale nie brutalne) tak je to tych 7,5. Rekord sa mi podaril v januari 6,16 - to som ale isiel ako dochodca. Pri rychlosti nad 140 km/h sa ti do kabiny tlaci aerodynamicky hluk, nastavenie vetrakov je trochu horsie (mam na mysli bocne), ked su nastavene na bocne okno nevyhnes sa tomu, ze ti prud vzduchu bude fukat trochu na prsty. Podvozok nie je tak dobre odhlucneny ako pri FFII, ale pokial sa na to budes pozerat, ze auto je z roku 2003 tak je to fakt sila. Fofo je vyborne ovladatelne aj na hrane. Zadok da presne vediet kedy je dost a spatna vazba od volantu je perfektna.
    Moj osobny pocit je velmi dobry. je to auto, ktore ma smrnc a co je podla mna obzvlast dolezite je, ze je vdaka tuhsiemu podvozku a presnemu riadeniu bezpecne. :P
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.07  23:52

« vrzgy a iné

jurko28, šetri si ten motor a odmení sa ti po 13-15 000 km krásnou spotrebou a dynamikou. hlavne mu teraz nedávaj "po chrape". a všeobecne ho nevytáčaj, kým nie je zohriaty - škodí to, hučí to, nejde to >:D
    staré fofo1 1.6i má 11,8 s z 0 na 100 kmh. rozdiel cca 1 s je veľmi malý, na to, aby vždy vyhralo fofo2. na benzíne je to jednoduché dáš dvojku a ťaháš do 90. na diesli je to dilema o tom, kedy preraďovať...
    dracs: nespomenul som, že vŕzganie som reklamoval, lebo som si pôvodne myslel, že sa mi pokrútila karoséria. na tretíkrát mi to uznali a namazali tesnenia okolo dverí (všetky) a premazali aj zámky (ostala tam biela vazelína). myslel som si, že to bola zbytočná iniciatíva, ale po tvojej poznámke, že to môžu byť zámky....pozrem to.
    pravdou je, že po úkone vo Forde 10/2006 to prestalo a objavilo sa to až v 3/2006.
    Skúšal som pritláčať zadné dvere za horný okraj na aute v showroome a vŕzgalo to tiež. Myslím, že to môže byť to najvonkajšie horné tesnenie (kombinácia hladká guma a plsť)....skús si to pomačkať. odtiaľ vychádza ten zvuk.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.07  22:12

« Re: už je doma

Pokud jsi očekával větší dynamiku, tak jsi si měl koupit zmiňovanou OII. Taktéž pokud si myslíš, že O má lepší interiér, tak jsi si neměl kupovat Focuse. Já tyhle poznámky nechápu.
    Známý si koupil OII combi, dal za ni o 200 000 Kč. víc než já a stále hledám, kde jsou ty prachy v jeho autě ukryty.
  • 00 Reagovat !

foto rest

rest 28.03.07  20:51

« už je doma

tak už som aj ja šťastným majiteľom Fofíka. :-) Zatiaľ spokojnosť, možno som očakával trošičku vačšiu dynamiku, ale je to len v zábehu, tak dúfam, že to pojde neskor lepšie (porovnávam s O II 1.9 TDI)
    Interiér je podĺa mňa v škodovke krajší, solídnejšie spracovaný - ale to je vec názoru.
    Antonio: ako si to mohol prehrať? ;-) Skúšal si reálne 0-100km/hod.? Ford udáva 10,9 čo sa mi zatial nezdá.
  • 00 Reagovat !

foto

28.03.07  15:35

« Vŕzganie dverí

antonio: Dvere mi tiež vŕzgajú pri prejazde spomaľovačov, nerovností a podobne. Mám ale podozrenie na závesy, resp. zámky. Nezdá sa mi, že by to boli tesniace gumy.
    FoFo II sedan
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.07  21:12

« Bez nadpisu

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.07  16:56

« Re: jeste ke xenonum

:shock: pežó, renó, ochcávka...hmmm a nejaký lepší argument nemáš?
    srandujem >:D šťastný majiteľ Forda :-!
    ale keď ti neblikajú a si spokojný, tak OK.
    potvrdzujem, že vo FF2 je vnútorné spätné zrkadlo nižšie (oproti FF1) a aj keď sedím najnižšie, tak cez neho nevidím...a to mám iba 1,82 m
    Včera ma kolega trhol pri rozbehu z nuly na cca 120kmh so starším FF1 1.6i 100k! Sakra! asi som niečo robil zle alebo ešte s tým dieselom neviem jazdiť :roll:
    Ušiel mi asi o 15 metrov pri tej 120ke!!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.07  15:32

« jeste ke xenonum

Jen takova poznamecka..ohledne te cocky jak rikal antonio de Salla...v peugeotu 607 jsem mel xenony a byla to taky normalne jen vybojka bez čočky...a myslim ze to neni jedine auto co to tak ma (vim jeste o Lagune)
    Zaver ke svetlum...zkuste to ..videt je fakt dobre a to je podstatny...a to oslnovani nebude tak hrozne..to by mi ridici v protismeru blikali...
    a jeste jedna poznamecka,,,kamos mel v nove octavce xenony..a nez mu je seridili tak to automaticke serizovani na napravach bylo nejake zblble.takze jsme svitilinad strechy aut co jely pred nama:-) a to byl podiv kdyz protijedouci blikali at to stlumime, tak jsem taky bliknul dalkovyma a on chudak nechapal co se deje... a to bylo nove auto od vyroby...haha
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.07  15:24

« Re: Clony

hele já to mam vedel zrcatka taky zacernene, ale to dost nestaci...a merim taky 1.9 metru ovsem vyhled mi problem nedela...sundavam si sedadlo tak at sedim nizko, a proste to ale pak sviti..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.07  14:47

« Clony

K těm clonám: nevím, od kterého modelového roku se to dělá, ale já už mám mezi clonami u zrcátka sklo zatmavené, ale jestli to stačí jsem vlastně ještě pořádně nevyzkoušel, protože měřim 190 a tak jsem dost vysoko :-) zase mi ale občas překáží ve výhledu právě to zrcátko, holt něco za něco
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.07  14:20

« Bez nadpisu

Tak..ptal ses na ty mouchy od novoty...a dnes jsem jednu objevil...nefunguje mi vetrani na nohy ridice..u spolujezdce to normalne fouka, ale u ridice nic.Tak s tim skocim do fordu..snad to bude jen prkotina
    Dale absolutne souhlasim s temi clonami..jsou fakt na ho...ale co se da delat.jedine tam neco pridelat at to tu clonu trochu zvetsi.ale to je zase jakov cirkuse.Takze to tak necham a budu nosit sve Polaroidy:-)
    A ted k tem svetlum..doufam ze fungovat budou..daval mi na ne zaruku ford.a zadruhe, myslim ze moc neosilnujou, asi tak stejne jako normalni xenony..kdyz jedu s novym allroadem tak mi auta v noci pousteji at je predjedu, pac je asi taky osilnujou.a tou jsou origo bixenony..Vsechny xenony proste trochu osilnujou..
    A viditelnost je s temi svetli suprova
    Jo jinak prosim neberte prede mnou do huby nejake tunery...ze srdce je nesnasim...Proste mi ty svetla nabidli v obchode a mi se to zdalo dobre.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.07  09:58

« Re: Nové auto - závady

Abych byl upřímný, jediné, co mě fakt štve, jsou sluneční clony.. Připadám si jako nějaký "Cimprlich" ale jet přímo proti slunci, když je nízko :roll: 8-s ... Mám na mysli ten prostor kolem zpětného zrcátka. Po sklopení clon tam je ještě hromady volného prostoru, kudy slunce ještě může. Tak přemýšlím, jestli si nezvednout sedačku co to půjde, nebo clony nějak nadstavit či zalepit kus okna fólií... :idea:
    Co Vy na to? :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.07  09:11

« Nové auto - závady

ahoj všem,
    měli jste při koupi nového vozu nějaké závady nebo něco co by vás "nakrlo"?
    Jste spokojení se zpracováním interiéru apod?
    Mě se odchlípl ten černý plast na sloupku zadních dveří, ale to budu řešit až při servisní prohlídce na 20tis, jinak spokojenost
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 27.03.07  07:03

« Re: Re: Re: xenony a svetla pro denni sviceni

A to ty xenony nejsou ani moc levne...
    [odkaz]
    (a to sem se moc nepidil :-) )
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.07  02:33

« Re: Re: xenony a svetla pro denni sviceni

antonio de Salla, som podobneho nazoru ako ty. obzvlast ked som videl ten scenic... :roll:
    v kazdom pripade zelam thomsonovi, abym u dobre svietili svetla a dlho bez problemov vydrzali. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.07  23:21

« Re: xenony a svetla pro denni sviceni

thomsone, pozeral som si tie "levné xenóny" a oni sú to naozaj levné xenóny. je to iba výbojka do pôvodnej paraboly. To nemôže svietiť...to môže iba oslepovať (preto ti všetci uhýbajú). originál xenón má aj šošovku a podľa predpisov (aj kvôli funkčnosti)musí mať aj ostrekovače. Takže mi to príde ako lacný a nefunkčný tuning. Toť môj názor.
    Skús ma presvedčiť o opaku, resp. vyvolávam diskusiu :-!
    Ad: vŕzganie dverí (tesnení dverí)
    pretrváva aj po namazaní indulonou. To to nikomu tak nevŕzga ako mne??? Existuje na to definitívne riešenie/prostriedok?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.07  23:07

« Bez nadpisu

nickey: - já přesedlal do focusu z Felicie :shock: A nemohu si autíčko vynachválit. Mám teď najeto 3 Tkm a s příchodem jara a letních gum mám dojem, že by ta spotřeba mohla jít o něco dolů. Já těch 6,7 mám, ale snažím se jezdit s citem, to zn. že mimo město víc jak 100 km nejedu.
    Subjektivně se mi zdá, že motor se trochu ztišuje a kolem 2500 otáček jsem velmi spokojen s minimálním hlukem.
    Světla pro denní svícení (LED světla, universal sada), o kterých jsem zde několikrát psal, zatím vzdávám, protožo mi z HELLY napsali jejich cenu: 4700 bez DPH, což při ruplých 2 žárovkách za rok je návratnost někde na 10-ti letech.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.07  21:59

« Bez nadpisu

mam hatch...taky jsem z nej nadsen...myslim proste neprkonatelny pomer cena/vykon...a podvozek je to nejlepsi co na aute shledavam..
    Jinak tu spotrebu jsem meril jen na tom useku co jsem psal.jinak od startu byla prumerna do ted asi tak 8.5 litru..dost jsem ji ale zvednul ve snehovych kalamitach v poslednich dnech.
    BTW. zda se ti taky trochu hlucnejsi motor a cast toho ze jde od vyfuku??
    po zahrati se to snizi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.07  20:13

« Bez nadpisu

thomson: máš hatch nebo rakev? spotřeba stabilní nebo při zajetí klesá? já mám kombík 1.6 100kw doma týden, najeto asi 1500km a modlim se aby spotřeba šla dolů, dostat se zatím pod 7 litrů v kombinované spotřebě je dřina.
    Ale jinak chlapci, po přesednutí do focusu z fábie je to balzám, střihat zatáčky radost a je to už solidní kus káry ;)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.07  20:11

« Ford Focus

Ahoj lidi.Chtěl bych poradit stačí pár vět.Chci koupit Ford Focus 1,6 r.v. 2003 a nevím jaký to je auto.Dost lidí mi to rozmlouvá ale mě se moc líbí!!! >:D Jo je to hatchback.Díky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.03.07  10:45

« xenony a svetla pro denni sviceni

Nazdarek focusaci... hlasim se po delsi dobe...a mam pro vas zjisteni..zjistil jsem co jsou zac me dodelavane xenony primo ve fordu jak jsem psal...rikam si jestli tady mam delat reklamu nebo ne..ale jo dam vam to tady...Ty svetla mely z www.levnexenony.cz .Je to nekde v ostrave.Je tam vse vysvetlene..A je tam jeste lepsi cena nez jsem mel (beru to jako dan za to ze na to mam 2 roky zaruku primo od fordu)...
    Tak si rikam ze si je dam i na svou 4 roky starou primeru:-)
    btw: 2000 km.vcera jsem si uz uzival vymozenosti zajeteho auta a ...spotreba na 50 km ve 4 osobach, predjizdeni, celkem slapani na plyn i na ostatnich usecich = 120 mimo obec, mesto tak 20%...no a po dojezdu mi pp napsal 6.4
    vrele doporucuji drzet se rad s tim mirnym povolenim plynu po dosazeni cestovni rychlosti:-)
    taky se vam zda ze ta 1.6 100k je zprevodovana tak ze dvojka ani tak moc netaha, ale trojka bozi..nejlepsi na jakekoliv predjizdeni:-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 26.03.07  07:15

« Re: Re:

Da se to zjistit dle VIN...najdi si na netu nejaky VIN dekoder
    V technicaku mam pouze napsano "vyrobce" a to je Ford Werke GMBH Kolin, ale auto mam vyrobene v Saarluis.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.07  23:27

« Re:

Ako sa zistuje kde bolo auto vyrobené?
    Dá sa to aj inak ako z techničáku?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.07  19:24

« Bez nadpisu

mm483: moj focus bol vyrobeny v Koline
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.03.07  23:48

Tak hlasim, ze az 3.4. nastoupi Turci v Koline na sichtu, jednim z montovanych bude i muj FoFo Collection. Ve 2. polovine dubna tedy budu moci podat komplet info o vybave a detailech. Do te doby jsem vdecny za dalsi info o spotrebe a tipech na 1,6 100k benzin. Smile
    :) Tak ti turci v koline Ti to monovat urcite nebudu - tam sa Focus nevyraba, jedine tak francuzski nemci v Saarlouis (teda aspon na nasich linkach robia traja robotnici zo styroch povodom z francuzska) alebo spanieli...
  • 00 Reagovat !

foto rest

rest 23.03.07  21:52

« dík všetkým

za reakcie a info. V utorok si idem po 1.8 ;-) ... sa nemožem dočkať!
  • 00 Reagovat !

foto martas2005

martas2005 23.03.07  17:55

« Vyroba Collection

Tak hlasim, ze az 3.4. nastoupi Turci v Koline na sichtu, jednim z montovanych bude i muj FoFo Collection. Ve 2. polovine dubna tedy budu moci podat komplet info o vybave a detailech. Do te doby jsem vdecny za dalsi info o spotrebe a tipech na 1,6 100k benzin. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto omik82

omik82 23.03.07  10:58

« Re: doporučujem 1.8TDCI

antonio:
    ak sa nemylim, tak porovnanie bolo povodne medzi 1.8TDCi 85kW a 1.6 TDCi 80kW. Takze rozdiel nie je 25koni, ale radovo iba 5.
    Bohuzial som s 1.8TDCi jazdil len vo FF1, kde bol rozdiel oproti FF2 1.6TDCi 80kW podla mna vyrazny, ale FF1 bolo lahsie, tak sa ten rozdiel mozno na FF2 trosku zmensil...
  • 00 Reagovat !

foto omik82

omik82 23.03.07  10:56

« Bez nadpisu

to Sisa:
    na prvu otazku neviem odpovedat. dpf nemam.
    V druhom pripade zatial po 30000km problem nebol, sef ma 1.6tdci 66kW, nejakych 50000 a tiez zatial bez problemu. Je to vlastne koncernovy motor vyrabany v spolupracui s peugeotom (1.6 HDi) a zatial som sa o podobnych problemoch nikde nedocital a nie je to novinka, takze snad je to ok.
    Co sa tyka rozdielu medzi 66kW a 80kW verziami, tak sa mi subjektivne ta 80kW verzia zda mierne zivsia, ale na druhej strane s tou sefovou 66kW som najazdil iba nejakych 500km... Ale ako tu uz pred par prispevkami povedal misoo, vykonu nikdy nie je dost :)).
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.07  22:16

« Filtr u verze 80 kw

Měl již někdo problém u motoru 1,6 TDCI 80 kw s filtrem pevnýc částic, případně již jej musel měnit. Mívají tyto motory problémy s čerpadly či vstřiky podobně jako 2,0 TDCI v Mondejích. Je velký rozdíl mezi verzí v jízdě mezi 66 kw a 80 kw. Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.07  18:53

« doporučujem 1.8TDCI

jurko28, najprv som mal blbý pocit z toho čo som kúpil (1.8 TDCI), hlavne keď som sa dočítal samé prekvapenia (motor koncepčne vychádza zo starej Siery, liatinový blok, 8ventil, apod). ale potom, čo mi klesla spotreba na 5,9 l v meste, tak som max. spokojný. >:D >:D
    25 koní (1.6tdci má 90k) by mi chýbalo. :'-(
    Vzhľadom na skvelé odhlučnenie interiéru nového Focusu mám vnútri väčšie ticho ako známy s Mondeom sedan 2.0 TDCi 2006...závidel mi to.
    A možno si aj časom zvyknem na dízlovsky pomalú odozvu plynového pedálu.... :-(
    starý Focus 1.6i 100k štartoval ako raketa. >:-[] >:-[] >:-[]
    snáď ti to pomôže v rozhodovaní.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.07  18:47

« Re:

thomson, myslím, že to signalizuje iba vodičov pás. spolujazdec sedí na sedadle smrti, tak prečo ho varovať? >:-[]
    z výfukom by som počkal aspoň 5000 km. buď sa to spraví, alebo sa ti pridajú ďalšie chybičky krásy ...sorry
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.07  16:19

« Bez nadpisu

Cau...jeste mam jden dotaz....mam ted na moji 1.6 100k nalitane 1600 km....A po nastartovani je celkem hlucny motor...To je jeste celkem pochopitelne (je zaply sitic),,ale spis me prekvapuje ze vyfuk ma zvuk jako kdyby byl prorezly...po ujeti nekolika kilometru se motor dostatecne zahreje a celkem to stichne...ale i tak me to prekvapuje protoze toto bych cekal spis u dieslu
    Jo a jeste jeden dotaz...Nesviti mi kontrolka signalizace nezapnuti bezpecnostniho pasu spolujezdce..mam to reklamovat
  • 00 Reagovat !

foto patl

patl 21.03.07  12:02

« Bez nadpisu

jurko28: Mam 1.8 diesel, kamoska 1.6. Rekl bych, ze 1.8 je o malo hlucnejsi nez 1.6, zivejsi - lip tahne hlavne v rozmezi 1500 - cca 2200 otacek (osmiventil) ale neni to drasticky rozdil, dale se pomaleji ohriva (litinovy motor) a o trosku vic zere. Spotrebu mam dlouhodoby prumer za 40tkm 6.2, kamoska na 1.6 po 30tkm prumer 5.6. U me cesty autem jsou bud kolem mesta, nebo dalnice - odhaduju cca 70% (vetsinou nemecky 150-160 km/h). Jo jeden mozna podstatny rozdil, na 1.8 nejdou 15" kola, je treba pocitat s drazsima gumama. Takze asi tak, jestli kupuje firma sluzebni, tak bych to moc neresil a rozhodoval se spis podle ceny a dalsi vybavy.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.07  12:59

« Bez nadpisu

jurko28: diky :-! >:D
    skus si potom vybrat podla toho ako jazdis. na dlhe trate by som si vybral tazsi a silnejsi motor, na kratsie a mestske trasy by mohla byt vyhoda nizsia hmotnost a ten vykon tam az tak nezavazi i ked vykonu nikdy neni dost ;-)
    osobne mi je sympatickejsi modernejsi motor aj ked s trochu nizsim vykonom (nemam skusenosti, predpokladam ze je tam krajsi zvuk, lepsi priebeh vykonu - skus sa popytat na ford-focus.cz).
    PS: spotreba na sluzobaku dufam zily netrha ;-)
  • 00 Reagovat !

foto rest

rest 20.03.07  12:28

« Bez nadpisu

misoo: no jo, to by bolo ideálne, ale v PP nie je žiadny predajca (zatiaľ) a tú 1.8 vraj nemaju ani v Prešove. Asi to nechám na vedení, myslím že oba motory sú fajn. Chcel som len vedieť od majiteľov týchto motorizácií ich skúsenosti, resp. vedieť ich prakticky porovnať. Ale dík za reakciu. Inak tvoj fofo je fakt velký fešák ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.07  11:57

« Bez nadpisu

na tvoj "problem" existuje iba jedina rada : chod sa s oboma previezt a sam uvidis, ktory ti viac vyhovuje. neni vsetko len vykon, spotreba a datum vyroby. zaujimal by som sa o zvuk, reakciu na plyn, sprevodovanie a priebeh vykonu a tociveho momentu.
  • 00 Reagovat !

foto rest

rest 20.03.07  09:38

« 1.8 TDCi 85 kW or 1.6 TDCi 80kW

2 x
  • 00 Reagovat !

foto rest

rest 20.03.07  09:37

« 1.8 TDCi 85 kW or 1.6 TDCi 80kW

Takže vo firme mi dali na výber z týchto dvoch motorizácií. Viem, že tá 1.8 je zastaralejšia a ťažšia a len 8 ventil. Ale je zasa o chlp výkonnejšia. A tu na fore som o nej čítal len fajn veci. Takže poradte ako sa mám rozhodnúť. Aby som nezabudol ide o kombík ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.07  07:49

« Bez nadpisu

nickey : graulace !! :-! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.07  22:28

« Re: Je to doma! :)

Tak to zbývá jedině blahopřát a doufám, že si ho užiješ.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.07  21:57

« Je to doma! :)

tak konečně! už můžu přestat jen žvanit, ale konečně s tim i jezdit :-)
    1.6 100k, kombik, modrá aquarko
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.07  20:25

« Bez nadpisu

caute vsetci, tak som tu chvilu nebol, bol som si zajazdit na polane (kto pozna, vie o com hovorim - 10km klukata jednosmerka v kopcoch, jazdi sa "na smeny" a v zime iba s retazami - je to stupak ! musim pochvalit avetko, ze po 14tis km sa vykon stale zvysuje, boli sme v aute styria + lyze... a dokonca to este aj na trojke celkom svizne zrychlovalo !! spociatku to tak nezrychlovalo ani ked som bol sam !!! spotreba hore cez 20 a dolu takmer zadara, len sa nechytit potom brzdoveho kotuca !! :-) a tie struny a podlozky to je jedna basen, da sa chodit neustale na hrane, pritom (hlavne zienka) neni vobec citit, ze je auto uz na hrane ! mnam :-! ;-)
    kukam ze ste tu naklabosili velmi vela, tak nebudem kazdemu osobne odpovedat i ked diky za tu "trvalku" ;-)
    - vrzganie tesnenia - preventivne davam pred kazdou zimou klasicku indulonu (harmancek s aloe vera je naj >:-[] >:D ), zatial 100% spolahlivost a nikdy mi nic nevrzgalo
    - facelift focusu, zatial som nic zasadne nevidel, ale ako kazdeho uz majitela ma to pekne sere >:-[] (ten pix fcl c-maxa co je tu dole sa mi chvalabohu moc nepaci, chcelo by to kuknut vo ff)
    - tie sede plasty okolo hmloviek, pod hmlovkami je fakt hruza, nechapem preco tam nedali aspon nejaky cierny plast... 8-s ja si to planujem v priebehu tohoto leta nastriekat nejakou obycajnou ciernou matnou farbou. pytal som sa na to vo forde a chcu za to cca 15 tisic, to ich mozem os*** >:-[] zaskolim sa trochu v lakovani a spravim to sam !
    - aerodynamicky hluk vo ffII je podla mna velmi dobry, nemam s tym absolutne problem, skusil by som omrknut auto z vonku ci nieco netrci (aj zospodu), potom vsetky tesnenia a priestor okolo okien...
    - ja mam bocne zrkadla obe tak, aby som videl co najviac von + minimum auta pre orientaciu. mrtvy uhol neriesim, mam tyk kuknut sa do stran vzdy ked menim smer, takze mi to az tak nechyba. i ked na predoslom aute som mal asfericke a vo ff mi to spociatku chybalo... (ten rally styl ma dost rozosmial, rad by som vedel, ktory rally jazdec sa kuka do spatnych zrkadiel >:D >:D )
    - antonio ten tlmic mam tiez v plane, je to vraj super vec, uplne to zmeni pocit zo soferovania, len je potom velky narast spotreby >:-[] ale chcem to najprv vyskusat, nevyhodim prachy za tlmic, dialnica s vatou v usiach a tlmic do kosa... :roll:
    - spotreba - ja to moc nesledujem, ale minule som vyskusal jazdit v meste extremne na spotrebu - viac u mna na moje.auto.cz :-! ;-)
    - tulak : sturec milujem !!! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.03.07  08:49

« Re:

wilik, ten aerodynamicky hluk nie je (podla mna) iba od zrkadiel. ja ho pocujem od vsetkych okien - gumene tesnenia a listy okolo nich nie su bohvieake...
  • « 00 Reagovat !

foto martas2005

martas2005 16.03.07  18:14

« Re: ach aquarius - mlhovky v plastu 2 antonio

Jednou z dalsich novinek vybavy Collection je horni cast plastu, ve kterym jsou mlhovky, v barve karoserie. Takze uz to neni takova vopicarna. Jenom tak napul :-) A zrejme to tedy nalakovat jde - treba to zvladnou ve Fordim servisu :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.07  13:15

« Bez nadpisu

Dobrý den, mam mesic stareho FF II, kombi, Ghia, 2.0 benzin, 107 kW, jezdi moc pekne. Mam akorat dotaz zda je normalni, že ca pri 110 km a vice se v kabine vytvaří aerodynamický hluk, pravděpodobně od zrcátek.Predtím jsem mel Octávku II a tam bylo absolutní ticho. Máte s tím nekdo zkusenost?Diky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…