FORD FOCUS II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.07  23:41

« špinenie auta

yoyo: auto sa v zadnej časti samozrejme špiní ale myslím, že menej ako FF1 5dver. Ďakujem za uznanie. Aj Tvoje Fofo je pjekné....alebo to som pozeral misoo-ve? to čierne 5dv s úpravami Eibach, etc. ...? Videl som po Blave lietať 5dverový Aquarius TDCi na asi 17" diskoch, s xenonmi a hlavne mal nastriekané držiaky na hmlovky (tie šedé) vo farbe karosérie...vyzeralo to super!aj ja chcem! >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto martas2005

martas2005 27.04.07  23:37

« Re: Novy

Vyrabeli ho v Saarlouis, jak uz je nekde nize psano. A delaji tam podle me vsechny Focusy pro Evropu. Ty vylepseni Focuse budou snad na vsechno vyrabene od brezna/dubna, protoze je to uz modelovy rok 2007 a 1/2 - dle dealera. Ale prisli mi vsichni dealeri Forda (vcetne Ford CZ) strasny matlaci, ze vlastne nikdy nikdo nevedel, jak presne ty auta budou vypadat. A kdyz jsem se dnes pri prebirce zeptal, jestli a jak funguje globalni zamykani a stahovani/vytahovani okynek pomoci DO, tak mi zacal dealer vykladat neco o tom, jake drazsi vybavy to maji a ze mondeo a tak. Tak jsem zkusil pridrzet odemceni na DO a vida - okynka sla dolu, pridrzet zamknuti a okynka sla nahoru. Musim rict, ze hlavne to vytahovani okynek na dalku je parada, u minulyho auta jsem musel mit klicky v zapalovani a otoceno do I abych mohl s okynky zachazet. Zapomnel jsem vzit do auta fotak, takze nekdy behem vikendu obrazky :-).
  • « 00 Reagovat !

foto misoo

misoo 27.04.07  22:49

« Re: zasterky

dik :-) no to uz mas jedno fakt >:D ja mam bez nich asi 10 tis, a ziadne skrkance zatial neevidujem... radsej sa zblizka nebudem ani pozerat... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.07  22:14

:-) mas velmi pekne auto, misoo. :-)

ja by som tie zastierky aj kupil... ale neviem, ci to uz nie je jedno... ked uz mam 65tis bez nich a auto dosrkrane, od kamienkov obite... ;-\

ps: tie prve dva linky idu, ak skopirujete odkaz, vlozite ho do prehliadaca a zmazete img aj tie % a 5... a potom klik/enter

• « 00 Reagovat !

foto misoo

misoo 27.04.07  21:26

sakra, preco sa neda editovat vlastny prispevok ??? 8-s tie linky funguju, len treba samotny link upravit o to [img] na konci ;-\
  • 00 Reagovat !

foto misoo

misoo 27.04.07  21:24

« zasterky

caute, gratulujem novym majitelom ff ;-) :yes: ja som zasterky kupoval asi pred rokom za cca 4500,- !! potom som dal auto nizsie a predne mi skrkali ked som chodil na obrubniky... ;-\ tak som ich dal dolu a mam pekne plastove vejariky. len trochu drahe no... 8-s >:D tak ma napadlo ked je o ne taky zaujem, tak by som ich aj predal. predne su ale trochu oskrkane, no inac pohodka, jak od matela >:D netusim za aku cenu, skuste navrhnut nejaku rozumnu. ale aspon par stovak, nech sa mi to oplati aspon na benzin ku kupcovi ;-) fotky so zasterkami [img][odkaz] [img][odkaz] a bez zasterok [img][odkaz] [img][odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.07  20:06

« Novy

tak mi to nedalo a zaregistroval som sa. Zdravim vsetkych Focusakov.
    Som jednym z cakatelov. Uz sa neviem dockat, kedy ho budem mat konecne doma a vybehnem s nim na jazdu. Vraj ho privezu na Slovensko zaciatkom buduceho tyzdna. Takze dufam, ze do konca tyzdna ho budem mat doma. Chcel som 2-liter benzin, musel som si ho objednat priamo z vyroby, takze tak.
    Martas2005, som prekvapeny, ze take vylepsenia, aj ked malickosti, ale napr. display palubneho pocitaca mi naozaj pripadal ako hrackarsky. Takze som zvedavy, ci aj ja budem mat novinky. Nevies, kde Ti ho vyrabali ? Mne tusim vo Valencii (v spanielsku urcite). Som zvedavi na tu fotku palubovky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.07  18:43

« Re: Konecne doma

Segray: Ja tiez schvalujem zasterky, len ma hrozne stve, ze na mojom FF I vydrzali tak kratko - proste zle vymyslene uchytenie. Este skusim urobit posledny pokus a potom to neham radsej tak. Apropo zadne zasterky - nemaju vyznam co sa tyka spinenia zadnej casti auta lebo zato je zodpovedna turbolencia vzduchu za autom, ktora hadze bordel na kufor. Maju obrovsky vyznam ako ucinna zabrana voci odstrelujucim kamenom na auta iduce za Vami. Kedze po Slovenskych cestach jazdim dost dlho, tak velmi ocenujem tych, ktory maju zadne zasterky.Nie raz som chytil kamen do celneho skla od auta iduce pro mnou a nemalo zadne zasterky. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto martas2005

martas2005 27.04.07  18:22

Tak je pred barakem. 1. dojmy dobry, je tam par dalsich vylepseni (designovych): novy (mnohem lepsi) stredovy panel s automatickou klimou s lepsim ovladanim, novy je i panel radia. Zadni sedacky jsou zezadu calounene, drive tam byl plech. Zasterky mam P+Z za 1500 - jak jsem to tu cetl, tak byly dnes rano objednany :-). BC ukazuje i okamzitou spotrebu a podle me ma take lepsi displej, driv to byl takovy styl digitalek (viz stary focus, ted je to oranzove podsviceni s cervenymi cislicky. jdu jezdit, az se vratim, hodim sem foto palubky. dost drhne razeni, o¨coz me po predvadeckach prekvapilo, snad se to ochodi...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.07  13:30

vdaka!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.07  13:13

tak kebyze chcete vidiet tie zasterky tak som to pofotil (ale je to len mobilom, takze poslabsie)
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.07  08:38

zasterky som montoval sam, chce to trochu casu a nervov, hlavne na tie zadne blbe je, ze kvoli zadnym musis dat dolu kolesa, tak ta to trochu zdrzi, nejaky zasadny problem nie je, ale cakal by som ze originalne zasterky budu mat lepsie vymyslene uchytenie, a nie 3 rozne uchyty na jednej zasterke (tusim 2 rozne srouby a jeden plech)
  • « 00 Reagovat !

foto martas2005

martas2005 26.04.07  22:52

2 brava: to je pravda divny s tim terminem. ale ja jsem trochu prudil prodejce, slibil mi puvodne dodani 2. pol. dubna a jeste vcera se cukal jakoze do konce pristiho tydne to urcite bude. no a dal jsem asi dost najevo, ze mam jinou predstavu o tom, co je 2. pol. dubna :-). ve stredu rikal, ze jsou auta uz 5. den na celnim skladu. je otazka, jak rychle to kteremu prodejci uvolni ford, vetsinou musi prodejce fordu auto platit predem a tohle vsechno to protahuje. technicak dostanu az v pondeli.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.07  21:32

Gratuluji a zatím tiše závidím :-), já stále čekám, ale doufám, že to už nebude dlouho trvat, vždyť do "výroby jsme šli oba v týž den". Jinak,zástěrky mi dal prodejce zdarma, ale jen přední sadu. Tvrdil, že jako ochrana karoserie proti nadměrnému znečištění a před odlétávajícími kamínky přední sada stačí, ale nevím nevím, asi si ještě přiobjednám i zadní. Myslím, že to jednak bude vypadat lépe a za druhé přece jen se zádní část vozu bude o něco méně špinit
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.07  21:28

martas2005:Gratulujem, tesim sa na fotky. Skoda, ze u nas sa Collection nepredava. Vybava je fajn, a celkovo cena o dost nizsia, ako u nas. Co sa da robit, tam u vas na zapade je vsetko lepsie :-!
    ondro:Zatial na vsetkych autach co som mal, som mal zasterky. Na firemnych nie su a viem, ako tie auta vypadaju a preto zasterky chcem tiez. Akurat ma stve, ze som na to zabudol pri objednavani auta a uz tam davno mohli byt 8-s
    antonio:Ja tiez dakujem za fotky (ale to som pisal uz aj v maily) :-! Potom poreferujem, ako som dopadol a hodim aj nejake foto tych zadnych.
    Apropo, nemontoval tie zasterky niekto na FFII sam? Ze ci je to realizovatelne svojpomocne uplne v pohode, alebo na to treba nejake sofistikovane nastroje a zrucnosti? Pekny predlzeny vikend a bacha na cestach, zajtra to zas bude o drzku :no:
  • 00 Reagovat !

foto martas2005

martas2005 26.04.07  20:51

« Konecne doma

Teda az zitra :-). Az ho prohlidnu a projedu, hodim sem nejaky info jak tedy Collection vypada. Trochu jste me nacali s tema zasterkama, hned se zeptam, za kolik by je namontovali. Je tu nekdo se zkusenostmi s dilnou Ford Maier (Praha)? Neco jsem uz o nich cetl, ale starsi veci.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.07  19:14

« zastierky

antonio, vdaka za fotky :-) pekne auticko. ako to vyzera so zadkom auta? nespini sa velmi? ked tam zastierky nemas... na 307sw som mal od vyroby, take kratke, a boli zbytocne. ale bez nich to vyzeralo hrozne.

co sa tyka obitia od kamienkov, jurko28, mozem potvrdit, ze to mam. aj som to tu kedysi davno spominal, fotky som dal na host.sk, ktory teraz nefunguje, ked sa po par dnoch rozbehaju, dam sem link, aby ste to vsetci videli... je to zaujimave, lebo nie je to obyte za prednymi kolesami, ale pred zadnymi :-/ tie svalnate lemy blatnikov.

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.07  18:09

Zasterky su super vec, ale iba na FF II. Na tomto modely sa totiz konecne ford naucil ako sa maju zasterky naontovat. Na FF II su totiz prichytene srobami v spodnej aj hornej casti. Na FF I je vsak iba jeden srob -iba v spodnej casti a hore je iba akysi pliesok, ktory sa sem narazi. je to uplne nanic lebo po par umytiach v umyvarke mi to odletelo a zasterka bola odsklabena. Kupil so teda nahradne pliesky, ktore boli vacsie ako povodne !!! A to mi pri tom prdali priamo vo Forde. Musel som ich upravit a vydrzali asi do prveho zjazdu z obrubnika kedy opat odletel a zasterka bola odsklabena. PO takychto zazitkoch som ich radsej oboje demontoval a mam svaty pokoj. Na moju otazku ci by sa nedali napevno prisrobovat mi vo Forde povedali, ze to nejde. Hold budem muset castejsie umyvat auto a davat si bacha na kamene. ;-\ ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto rest

rest 26.04.07  17:57

Tie zásterky si chcem zadovážiť aj ja, najmä potom ako som videl naše 3 firemné focusy po 25 000km jazdy bez nich. :no: Majú úplne zničené spodnú časť zadných blatníkov, plus časť spodných dvier od odlietavajúcich kamienkov. Sú to hatchb. - ja mám combík ale aj tak mám obavu. Nechcel som tomu veriť, ale naozaj to vyzeralo otrasne - samozrejme servis povedal , že je to naša chyba, mali sme používať zásterky. ;-\ LOMO ak môžeš hoď sem tie fotos ako to vypadá so zásterkami. BTW tá cena za 4 ks gumy je fakt trošku mimo. ... nedá sa tu nastaviť podpis ako na minulom fóre, editácia? No, že by to bolo lepšie ako minulé fórum, sa nedá povedať.
  • 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 26.04.07  14:18

« hrátky s čertem

vy jste mi ale hračičkové :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.07  07:56

« Re: offtopic poznamka

S tím souhlasím. Já jsem udělal chybu v uzavíracím tagu tučného a celá stránka až dolu je tučná. V dalším jsem to alespoň ihned vypnul.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  23:53

« offtopic poznamka

funguje to... len zrazu je to vsetko tlste... nezabudat na z prikazu :-)

skoda, ze nejde upravit prispevok...

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  23:51

« test

bold

enter

preddefinovany text

podciarknutysikmyiba sikmy koniec testu html tagov, parovych...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  23:03

« zasterky

tak tie zasterky boli dost drahe (tusim 1440 za jeden par, cize dokopy 2880 korun) viem ze to bolo daco menej ako 3 tisic, za tie 4 kusy plasu ktore sa vyslovene s prepacenim chujovo nelogicky montuju (najma zadne) je to skutocne dost, ale stoji to za to. ak nezabudnem, tak ich zajtra odfotim aby ste videli ako to vyzera. ak rozmyslas nad univerzalnymi, tak trochu bacha, aspon take co som videl ja by namontovat na zadne blatniky ani nesli.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  22:53

« Ošetření

Mají to špatně ošetřeno na vkládání html, neumí to ošetřit lidské chyby.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  22:51

« Jsem *

Sorry, spletl jsem si underline a bold. Holt stáří nezastavíš.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  22:50

« Zkouška

Tento text by měl být tučný.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  22:39

« Re: Funguje to!

Ale nejde to napisat - takze este raz: na zalomenie textu pouzit znamienka "mensi+BR+vacsi"
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  22:38

« Funguje to!

Hura, funguje to! Takze namiesto enteru treba pouzit html tag "" (vynechat znamienka -) :yes:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  22:37

« seagray

Yoyo: Dik za gratulaciu. Zatial maximalna spokojnost a samozrejme nadsenie. Trend X Plus ma klimu manualnu, ale fakt sa mi nezda to chladenie. Dam to preverit, som zvedavy na servis v BA, kedze som sa o nom zatial nedocital moc pozitivneho. Mame tam dialkovy central s obvodovym alarmom, podla vybavy je to kod SLG4, klucik je 3 tlacitkovy nesklopny. V navode to nie je celkom vysvetlene, resp. navod sa mi zda dost nepresny vo viacerych veciach.

AntonioDeSalla: Mail som poslal. Tiez mi je jasne, ze ked sa rozdeli fukanie vzduchu na viacero smerov, bude to slabe. Ale povedal by som, ze fukanie smerom hore je asi 4x tak silne, ako ked ho dam na fukanie hore+nohy. Na tempomat som si uz zvykol, ale vadi mi ukon navyse, a to je zmacknutie tlacitka On. U Fabie som mal tempomat vzdy zapnuty prepinacom na On, stacilo macknut + alebo - a rychlost bola ulozena.

Dong1: Ano, presne na to som prisiel dnes. Ale aj tak casto zabudnem a pri vypinani motora dam klucik do 0 a potom stukam do gombika na zapnutie. Fabia to mala tak, ze tam sa radio vyplo az po vytiahnuti klucika. Je to tak praktickejsie, lebo ak sa vybera klucik, tak sa opusta auto a teda radio ma prestat hra. Tuto je to nelogicke, vypnem motor, vypne sa radio - ale auto neopustam, cakam v aute a musim radio znova zapinat.

Lulipin: Tiez ma sokovala cena toho gumeneho koberca, ale to povodne calunenie kufra je tak pekne a fajnove, ze som zainvestoval. Casto sa kufor bude vyuzivat na rozne krabice, kufre, plastove bednicky a na tej gume to bude lepsie.

Lomo: Zasterky dam aj ja, skusim niekedy buduci tyzden sa zastavit a kupit. Som zvedavy, kolko budu stat :-O

Skusil som pouzit html tagy na naformatovanie textu, som zvedavy, ci to zabralo ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  20:03

« Re: Vyroba Collection

To martas2005: Zdravím Vás a konečně mohu odpovědět. Barva je samozřejmě Tonic, auto jsem objednal u firmy Autotip ve Žďáru nad Sázavou, velmi solidní jednání. Konečná cena našeho ( polovička auta patří mé drahé polovičce ) Focuse je 418 790,-. Je to s výbavou, kterou jsem tu už někde uváděl, včetně prodl. záruky + něco navíc. Teď už jen čekám až zavolají a těším se. Apropós - nick měnit nehodlám. Vím, že může působit trošičku provokativně používat na fóru o Fordech takový nick, ale ujišťuji, že s názvem modelu jisté italské automobilky vůbec nesouvisí :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 25.04.07  19:59

« Re: Radio

Staci neotocit klicek az do konce, ale jan na 1. polohu vypnuti...potom radio bezi dal (to mi pripada skoro stejne jako ve fabii :-) ) A nebo pak jeste jde po vypnuti a treba i vytahnuti klicku radio znovu zapnout cudlikem on/off a radio potom hodku hraje. Po uplynuti dojde k automatickemu vypnuti. (to mi pripada lepsi nez ve Fabii tam mi bez klicku radio proste nejelo)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  19:19

« nove forum

fuuuha, tu nefunguje enter??? trochu som naformatoval ten povodny text a vysledok je dost neprehladny... akoby som nic nerobil. hmmm :-O :-O :-O
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  19:17

« Re: vytiahnutie radia, aux vstup

lomo: mam Parrota 3200 LS, prepojene cez radio s mute modulom. zvuk ide cez repraky, vsetkych sest :-) a spatna vazba nie je. no netusim, ako je to s Nokiou. no som prekvapeny, ze ti to vo forde BA povedali... mne zas na margo mojho parrotu povedali, ze oni montuju nokie a ze ich i odporucaju... pravda, ci ich prepajaju s reprakmi neviem... kismod, seagray: blahozelam ko fofom :-))) majte s autom vela stastnych, bezporuchovych kilometrov! kismod, ako si to doviezol. uvazujem nad dovozom zo zahranicia... ale som taky neveriaci tomas... seagray: suhlasim s antoniom :-) odpovedal spravne :-D mam tiez dualny autom, vsetko ide, ako ma. co sa zle chladiacej klimy tyka, nie je to obvykle nedostatocnym mnozstvom chladiacej naplne? to otvaranie/zatvaranie okien na dialku funguje podla vybavy, to su tie ich SGx (x=1...n :-) ) antonio: kapotu daj rychlo nastavit. nech to urobia este v ramci opravy... a ako misoo povedal. neskor nepredas ako neburane... >:-[] zaroven ta prosim o podlanie fotiek aj mne... mam ciernu potvoru a jazdim cestami-necestami... pre e-mail klik na moj nick.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  11:20

este som zabudol dodat k tomu AUX, ze som sa docital kdesi aj to, ze na niektorych radiach je ten AUX vstup zablokovany, takze je mozne, ze sa budete snazit marne. Mate niekto Handsfree sadu (najlepsie CK-7W od nokie) pripojenu cez radio? mna od toho odhovarali vo forde, ze to bude chytat spatnu vazbu, co sa mi ale nezda a ten reprak pri spolujazdcovych nohach je vyslovene ohyzdny 8-s a ani ta kvalita nie je bohvieco. tak ci sa mam vobec unuvat a prepojit to cez radio.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  11:15

Ad radio - ja som ten AUX nikdy neskusal robit, len som na to nasiel navod na ruskom fore (resp. na nemeckom s odkazom na ruske). vidim, ze uz maju aj wiki - [odkaz] ale som lenivy si oprasovat rustinu. ja som to nakoniec vyriesil kupou SONY MP3 CD radia (toho co je priplatkove) na ebay za cca 190 GBB, kedze nove vo forde mi chceli predat za vyse 27000 Sk. Okrem toho hra vyrazne lepsie nez to 6000CD. Inac zasterky vam velmi odporucam kupit ako prvu vec do auta, usetrite si kopec skrabancov a otlceneho laku a farby na blatnikoch, podbehoch a prednych dverach a vyzera to aj celkom dobre, najma na sea grey farbe, kde ich takmer nevidno, lebo ten sedy plast je zhruba rovnaky odtien.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  10:07

« Re: Huraa, uz je doma.

seagray: sieťku do kufra som dostal (málo si zjednával)...aj keď je veľmi nepraktická. háčiky na igelitky tam sú, ako tu už niekto písal. Palubný počítač (neviem či to tak môžem u Forda nazvať...) neukazuje aktuálnu spotrebu na žiadnom u nás predávanom type (aj keď v návode sa to spomína). Prevodovka je super presná a má výbornú krátku radiacu páku. Vo Focuse1 to bol nepresný kutáč...(ale ináč to bolo super autíčko). Používanie tempomatu je logické a určite bezpečnejšie tak ako to funguje. Pošli mi email na antoniodesalla@centrum.sk a pošlem ti foto môjho fofo s prednými zásterkami. sú to originál ford. 1) mám duálnu automat. klímu takže neviem o čom hovoríš, chladí to samé a celkom slušne 2) množstvo vzduchu sa vždy delí do množstva zón, ktoré si navolíš, takže ak si nastavíš výfuk hore+stred+nohy, tak bude výfuková rýchlosť veľmi malá (viem o čom hovorím, robím vo vzduchotechnike) 3) v TP je napísaná spotreba jasné. globálne otváranie a zatváranie okien mám, ale viem, že je to iba vo vyšších výbavach s dvojitým zamykaním (proti zlodejom...ak rozbije okno, tak vnútornou kľučkou neotvorí dvere). :-! :-! :-!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  07:45

« Ford

Do kufru jsem si vystřihl podložku z koženky, opatřil 4x suchým zipem a položil na původní podlahu. Nic tekutého se mi nikdy v kufru nevylilo, tak to považuji za dostatečné. Zástěrky mám originální od fordu, jsou celkem krátké, takže to vypadá velmi decentně a solidně, ale mám deep navy karoserii, takže se to navíc ztrácí v celku vozidla. Já tedy nevím, ale pokud jenom vypnu motor, tak mi rádio hraje dál, musím to ještě vyzkoušet. jinak mě všichni děsíte tím vrzáním gumy ve dveřích, protože to bych asi zešílel - pazvuky bytostně nesnáším a na Feldě jsem odstraňování těchto věcí věnoval neskutečné množství času. Ale měl bych otázku - možná se to již řešilo. Když nemám vyveden AUX od výrobce, je na rádiu připravený konektor na zastrčení kabelu nebo to vyžaduje zásah do rádia? Rádio jsem ještě venku neměl.
  • « 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 25.04.07  07:13

« Re: Huraa, uz je doma.

zajimavá je ta tvoje "akciová cena" na gumovou vložku do kufru 2513 SK, tady ji mají v Opavě za neakcových cca 1700 Kč. Včera jsem byl v servise a ptal se na to, ale i to mi připadalo více jak dost za takový výlisek. No ta nejednotná cenová politika se ale netýká jen fordů. 8-s
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.07  23:49

« Radio

Este ma napadlo - neda sa nejak to radio (Ford CD6000) nastavit, aby sa po vypnuti motora nevyplo? Na fabii sa vyplo az po vytiahnuti klucika, tak mi to vyhovovalo lepsie...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.07  23:45

« Huraa, uz je doma.

Tak, nas FoFo je od vcera doma. Zatial naprosta spokojnost a nadsenie, to auto je proste perfektne :yes: Zvykam si, kedze je to nasa prva neskodovka. Oproti Fabii chyba zatial jedine ten sietovy program v kufri. Dokupil som ale gumeny koberec do kufra, akciova cena 2513 Sk (uff, do Fabie stal 800). Skoda, ze palubny pocitac neukazuje aktualnu spotrebu (vraj u 1.6 74kw to tak je), rovnako si neviem zvyknut na tempomat, ze ho najprv treba zapnut tlacitkom ON a az potom ulozit rychlost cez +. Motor je napriek surovosti uplne perfektny, lubi sa mi zvuk a dokaze aj pekne potiahnut (samozrejme, vytacal som len max do 3500 ot). Zvykam si aj na prevodovku, oproti Fabii nie je taka presna, je to ale len o zvyku. Zatial najazdenych ukrutnych 134 km :-! Dnes sme absolvovali prvy dazd, auto je dost zasvinene, kedze nema zasterky. Mate niekto foto, ako vyzera Fofo so zasterkami vpredu aj vzadu? Urcite pomozu, aby sa auto tak nespinilo, ale chcelo by to vidiet, ako to vyzera. A este dotazy: 1.) klima - chladi o dost slabsie, nez vo Fabii. Tam stacilo dat na cca 20*C, zapnut ventilator a bol chlad. Tuto musim dat regulator na minimum, a ventilator minimalne na 2-ku, aby to zacalo fukat chladnejsi vzduch. 2.) pri nastaveni ofukov na nohy a hore, je hore fukany vzduch ledva citit. 3.) mate v TP napisanu spotrebu? Isiel som si oci vyocit, ale nenasiel som to tam. Z casu na cas pouzijem svoje auto aj na pracovne ucely a neviem podla coho mi budu preplacat benzin, ked to nie je uvedene v TP :'-( 4.) manual pise, ze stlacenim tlacitka na zatvaranie po dobu 2 sekund by sa mali zavriet stiahnute okna. Mackal som mackal, ale nic, okna kaslu na to.
  • « 00 Reagovat !

foto misoo

misoo 24.04.07  22:53

« Re: opravená kapota!

antonio : no to mas stastie, obcas sa v servisoch zadari :-) :yes: tu kapotu si urcite daj nastavit, pri predaji budes tazko presviedcat, ze tie medzery medzi plechmi su len zle nastavenou kapotou... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.07  22:32

« Re: pazvuky v interiéru?

wilik: dej vědět, jak s pochodíš s pazvukama v servisu, ať vím na co se připravit, díky. Taky bych to u takovýho auta nečekal ;-\
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.07  18:02

« opravená kapota!

yoyo a misoo: už mám opravenú kapotu po šutríku. Ford Trnava, cena 8000 sk s dph. Ešte im dám nastaviť kapotu, lebo mi vznikli rôzne medzery naľavo a napravo...veľmi sa s tým nepohrali. ale po lakírnickej stránke super!100%. a to že ma objednali 2 dni od môjho telefonátu a bolo to do 3 dní je tiež bomba. (tí čo chodia do Ford BA vedia o čom hovorím).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.07  17:58

« Pazvuky....ano ano

nickey a wilik: aj mne to robí...už som to tu spomínal. vŕzgajú hlavne zadné dvere...teda tesnenia okolo nich. Je to o voľbe maziva - už som vyskúšal špeciálne krémiky na gumu, modrú indulonu a nič... Na druhej strane prvýkrát som to reklamoval po mesiaci od kúpy a vo Forde Blava mi to namazali a vydržalo to 3 mesiace. S tým, že mi povedali, že použili dva prostriedky - jeden na gumené tesnenia, druhý na plstené (najvonkajšie :-) ) tesnenia. Ako hudobník som chronicky zaťažený na pazvuky a už som objavil aj cinkotanie strunky, ktorá je pod držiakom pásu vodiča (hore). Stačilo však do neho ťuknúť prostredníkom o sile 5 Newtonov a zmizlo to. Ale čo sa týka vŕzgania tesnení tak to je neznesiteľné pre bežného človeka...nie že by som bol precitlivelý. Prejavuje sa to za slnečného počasia...asi sa tie gumy "zvraštia" a trú sa o seba. Na margo diesel alebo benzín....je to skoro jedno. v prípade ford-dieselu sa nekupuje diesel kvôli spotrebe, ale kvôli lepšej odpredajnej cene po pár rokoch. (pri VW je aj spotreba vážny argument). Ak jazdíš v aute sám a bez nákladu tak je zábava aj s 1.6i (previezol som sa nedávno v našom starom FF1 1.6i 100k a bol som milo potešený...ale až keď som to vytáčal nad 4000). Moja spotreba je teraz cca 6,4 l (70% mesto, 30% mimo mesta, 50% závodenie) ....áno možno Vám vyšlo 150%...ale ja naozaj jazdím na 150%!!! >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.07  12:18

Zdravím všetkých Forďákov. Chcem sa opýtať LOMA či ten link na dorobenie AUX vstupu na radiach Ford 6000 funguje, pretože mne to nejde.Prípadne ho chcem popýtať o zverejnenie toho návodu ešte raz. Diki. Inak som mesiac majitelom FF 2 1,6 74 kw a neskôr uvediem moje poznatky z prevadzky.Ide o dovoz z DE.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.07  12:04

« Re: pazvuky v interiéru?

Mam Focus II 2.0,Ghia, a přesně ty semé problémy.Pekne me to stve. Zitra s tim jedu do servisu at si s tim poradi.
  • « 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 24.04.07  07:06

« Re: Spotřeba

právě nad tím uvažuji jestli benzín nebo diesel. Asi koupím ten diesel i když ani tady podle zkušeností skoro všech není reálná spotřeba podobná té deklarované :-O
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.07  22:15

« el. ovladani oken

Mam Focus II s vybavou Trend+, t.j. pouze predni el. ovladane okna. Dost mi vadi 2 veci: Kdyz zastavim a vypnu zapalovani uz nejde zavrit otevrene okna, musim znova zapnout klicek do polohy II a zavrit okna. Dolu se da okno ridice stahnout jednim klikem (druha poloha na tlacitku) ale nahoru uz musim tlacitko drzet. To uz by bylo lepsi kdyby to neslo ani dolu. Ptal jsem se v servise zda to nejde nejak resit a rekli mi ze jsem si mel koupit lepsi vybavu se vsemi okny v elektrice. Kdybych to vedel tak jsem to udelal, jenze na to me nikdo neupozornil. Navic pri objednavani mi prodejce vsechny okna v el. rozmlouval ze je to zbytecne :-) Nevite o nejakem reseni.
  • « 00 Reagovat !

foto rest

rest 23.04.07  20:53

« Re: ff2 facelift

ten ff3 vyzerá pekektne! Chcel som sa spýtať na tú gumené dno do kombíka, kolko to asi koštuje?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.07  18:58

« Spotřeba

Pokud bych kupoval ojeté auto, tak bych šel do Tdci. Souhlasím s ostatními příspěvky - benzínu se z hlediska vlastností nic vyčítat nedá, ale ta spotřeba je horší než deklarovaná. Jezdím zatrím celkově za 6,9, ale je to tak tak. A hodně meziměsto.
  • « 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 23.04.07  14:42

« Re: Problem so signalizaciou zapnutia bezp. pasu

ale to je to samé i u doktora. Tam mě taky všechno přejde >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.07  14:11

to je zakon schvalnosti : )
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.07  11:04

to jsou ty nejblbější závady, měl jsem předtím problémy s elektrikou na škodovce, ale v servisu to samozřejmě vždy fungovalo...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.07  10:52

viem, lenze ono to nejde ani ked idem 150km/h....to je ten problem.... aj v servise na mna pozerali akoze som blby blavak co si neprecita manual, posadili ma do mojho auta a zacali ze teraz ked ideme pomaly tak to nepipa, potom ten servisak zrychlil ze to hned zacne pipat, siel takou 100km/h a zacal sa tvarit ze teda to asi naozaj nejde... tvaril sa jak somar... auto bolo v servise 3 x a vzdy ze to preskusali, hodili na pocitac, zeresetovali a ze je to OK, no a hold potom pridem domov a o den, dva to zasa nejde...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.07  10:11

« pazvuky v interiéru?

Máte? Já bohužel jo. Něco pocinkává na nerovnostech v místě, kde je záklopka s nápisem "airbag" nad uchycením bezpečnostního pásu, na obou stranách, je to hned vedle hlavy, takže otrava. Potom ještě prapodivný lupání, praskání či co nad předníma dveřma, opět na obou stranách, myslim, že v těch místech by měl být v obložení stropu airbag. Uvidím, co s tím udělají na garančce :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.07  10:05

křičet by to na tebe měli začít po dosažení tušim 23km/h (nevim proč zrovna tak) a mně přeruší to řvaní jen když do toho třeba zapnu blinkr, ale to asi neřikám nic nového
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.07  09:50

« Problem so signalizaciou zapnutia bezp. pasu

Nemali ste niekto problemy so signalizaciou nezapnutia bez. pasu ? Proste sadnem do auta, nezapnem si pas a kontrolka nepiska a neblika. Niekedy to ale funguje uplne normalne, potom zasa ten isty problem a tak dokola. Uz som bol v servise na Tuhovskej s tym 3 x na reklamaciu a stale to striedavo funaguje a nefunguje. Focus 1.6 Ti-VCT, Ghia, 2006.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.07  09:17

« focus 2

spotreba Vam pojde este urcite smerom dolu.Ja ked som kupil nove auto,tak som mal aj na 15" kolesach vacsiu spotrebu,ako teraz,ked mam najazdenych skoro 50 000 a jazdim na 17".Az po najazdeni cca 20-30 000 km sa spotreba znormalizuje/vlastna skusenost/
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.07  08:57

« Re: už brzo

nickey: Uff, to je docela dosť tých reálnych 8 litrov voči písaným 6.7! Naše bude jazdiť hlavne po meste a sem tam okolí, takže tá spotreba veru až taká nízka nebude. Len verím, že po zábehu sa to aspoň o niečo zníži.
  • « 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 23.04.07  08:40

díky za zkušenosti, asi to vážně u mně vyhraje ten diesel, díval jsem se na jednu německou stránku, kde přispívá svými výsledky mnoho řidičů a rozdíl mezi 1,6 benzín a nafta byl mnohdy i 2 l a to už se mi zdá dost. A protože jak říkáš v JZD netankuju tak to asi s tím TDCI prubnu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.07  22:43

jezdím teď měsíc s 1.6 74kw benzínem, mám najeto necelých pět tisíc a kdybych vybíral znova, vzal bych ten diesel, jestli nehodláš šetřit tankovaním nafty někde v JZD a najezdíš dost km, stojí to za úvahu tomu benzínu jízdně nic nevytýkám, v pohodě mi stačí, jezdí slušně, ale spotřebu mám průměr zatím 8 litrů na sto, mimo město s podílem dálnice (zatim tak do 140 km/h) se dá jezdit k 7.5, ale ve městě to pak rychle letí nahoru, stejně tak jako na dálnici, tam to chce lehkou nohu a +/- se držet rychlostního limitu. Doufám, že to po zajetí trochu klesne, ale moc si nefandim, je to prostě dost veliký auto, motor převodovanej trochu víc "na lehko", takže vyšší spotřeba je asi logická, jen mě štve, že to nenapíšou do techničáku, když mi totiž chlebodárce na cesťáku proplatí 6.7 místo 8 litrů, tak to je na prd.......
  • « 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 22.04.07  18:40

« Re: manual fofo II

a v češtině to ještě nikdo nezveřejnil?? To je ovšem škoda
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.07  18:17

« Re: manual fofo II

Už se to tu řešilo, ale ušetřím Ti práci s hledáním. Je to pro všechny motorizace a stačí si jen vybrat model auta: C-MAX,Connect,Fiesta,Focus,Fusion,Galaxy & S-MAX,Ka,Mondeo,Ranger a Transit viz odkazy: anglicky - [odkaz]%20Manuals/ německý - [odkaz]%20Fahrzeugen…
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.07  17:19

« manual fofo II

caute, neviete mi niekto poradit, zhanam manual pre FoFo II r.v. 2005 1.6, 74kW. Kde bz sa to dalo na nete zahnat? Nasiel som ale vsetko bolo len pre americke FoFo. Dik
  • 00 Reagovat !

foto misoo

misoo 22.04.07  11:54

« ff2 facelift

hosi, pockajte do jesene, bude facelift v style noveho mondea !!! :yes: a takto by mal vyzerat ff3 [odkaz] seagrey : ten "sietovy program" chyba aj mne, co uz... :-( ale ford ponuka origos gumene dno do kufra, je to presne na mieru, ak vozis obcas nejaky bordel, tak vrelo odporucam ! :yes:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.07  09:14

« Focus Gold Collection

Nemá někdo z vás už nový Focus z akce Collection doma? Liší se něčím design od Trendu +? Někdo tady psal, že bude mít trochu jinou palubovku ala nový C-Max a plasty kolem mlhovek v barvě karoserie, ale na webu Fordu nic takového nevidět.
  • 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 21.04.07  20:40

« už brzo

už v červnu budu kupovat fofo II combi, dovezu si ojeté auto z Německa. Trochu mě mrzel ten výpadek fóra, protože jsem na pročítání vašich příspěvků byl poslední dny závislý. 8-s Stále faktt nevím jestli koupit 1,6 85 Kw benzín nebo 1,6 TDCI 80 kw. Rozumím, že dynamika dieslových motorů se za poslední roky značně bezíňákům přiblížila, ale bojím se problémy se vstřikováním kvůli nekvalitní české nafty. Hodně se toho psalo o problémech dvoulitrů u mondea hlavně výroba do března 03. Je nějaké zvýšené nebezpečí i u této 1,6 TDCI?? Podle vašich příspěvků jsem pochopil, že rozhodovat se podle papírové spotřeby nemá ani smysl, protože skoro všichni píšete okolo 1 l navíc. :'-( no nerozumím tomu proč Ford v tomto parametru klame ;-\
  • 00 Reagovat !

foto rest

rest 21.04.07  18:20

« HI ALL

kenedz: ja mám zatiaľ veľmi krátke skúsenosti s týmto motorom - 3500km, všetko šlape OK - nic neškube. Spotreba okolo 7l.Trošku by to mohlo byť živšie, ale to sa hádam postupne poddá, jazdné vlastnosti -SKVELÉ. Niekto tu tuším písal že mu sadla spotreba nižšie až po 12-15000km. seagrey: ja tie "háčiky" na igelitky mám (TREND), určite ich tam budeš mať aj ty ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.07  13:02

« Re: Čau všecí

Hurá, konečne fórum znova funguje :yes: Mal som zopár dotazov a nebolo kde nájsť na ne odpoveď... V podstate už je to jedno, lebo auto je objednané a ak sa stihne, koncom týždňa bude doma >:D A čo to bude? Focus Wagon 1.6 74kw Trend X-Plus (el. okná+zrkadlá, diaľkový centrál s alarmom, palubný počítač, klíma, tempomat, kožený multifunkčný volant, rádio s CD, hmlovky), vo farbe sea gray. Výbava plne postačujúca, navyše sme dali len parkovacie senzory, keďže ženy majú obvykle problém niekam nacúvať aj s malým autom, že áno ;-) Auto sme objednávali 10. apríla, cenníková cena vyšla na 586tisíc Sk. Bohužiaľ žiadnu zľavu sa nepodarilo vyhádať, vraj sa už nič nedá dať - dostali sme aspoň povinnú výbavu a koberce >:D Na autosalóne som sa dozvedel, že Ford 15-teho znížil cenu o ďaľších 30tisíc, a nakoniec podarilo sa o toľko znížiť aj našu cenu, takže auto bude nakoniec za 556tisíc :yes: :yes: :yes: Inak prinajmenšom zaujímavý prístup u predajcu, zohnať auto na skúšobnú jazdu v sobotu zhola nemožné - všetky autá sú preč (zaujímalo by ma, kde). Motoricky to bude tiež mačka vo vreci, pretože predvádzačka Focus s benzínovým motorom tiež scifi. Hádam ale bude všetko fajn... Aha ešte dotazy: 1.) na koľko je reálna deklarovaná spotreba u 1.6 74kw? 2.) máte tip na nejaký gumený koberec do kufra? Bojím sa, že ten pekný jemný koberček dostane zabrať pri nakladaní... Vo fabii sme mali originál gumený koberec so zvýšeným okrajom, ten bol perfektný, aj keď sa niečo náhodou vylialo. 3.) ak si dobre pamätám, tak v kufri kombíka som nevidel žiadne háčiky na zavesenie tašiek ani nič podobné. Vo fabii sme mali v kufri sieťový program, v rámci ktorého boli v kufri háčiky, na ktoré šli zavesiť igelitky alebo sa dali zachytiť takými sieťkami. Perfektné riešenie, hádam jediná vec, čo mi bude z fabie chýbať :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.07  10:18

« Čau všecí

Ahojte všici příznivci Fordu a Focusu II zvlášť. Už se konečně rozjelo nové fórum, tak rychle pište vaše zkušenosti a poznatky s tímto fantastickým autem. Zdravím P.shark
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.07  09:21

« Motor 1,8TDCi 85kW

Zdravim. Ma tady nekdo zkusenosti z motorem 1,8 TDCi 85 kW? Je normalni aby za studena dochazelo ke skubani motoru? Hodlam jit do servisu, tak jsem zvedavy co mi na to reknou. Auto mam stale v zaruce, najeto kolem 57 tis. Jo a jeste jedna vec, trochu nemile mne prekvapuje spotreba kolem 7,5l. Diky za reakce.
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.07  12:46

« Bez nadpisu

Zacali nove akce Fordu na Focuse , Fiestu a Fusion
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.07  20:59

« Re: Re: Re: acho jaj

dnesny den... tp boli patalie. ale znovu sa, bohuzial, dokazalo, ze ak je clovek slusny a mily a vybavi tak makovy prd. a aj ten dostane az po tyzdni, dvoch. treba byt zly. a vybavite vsetko. nakoniec prisla odtahovka. nahradne auto som nedostal, lebo auto mi opravili dnes. zloba hybe svetom.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.07  20:58

« sraz

misoo - kde je ten sraz? Jsou nëkde nejake www stranky?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.07  11:41

« Bez nadpisu

omik : no o volnych prachoch neviem, tiez by sa zisli, ale mam dobry recept ako prist k strunam - je mozne, ze sa ukazem na zraze v cr 14.4. a dam ti dam pojazdit... potom si financie najdes velmi rychlo !! >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.07  09:33

« Re: Re: acho jaj

zaujimave, jurko28, prave idem pisat na moj zazitok s nimi... pani ma prepojila s technikom, ktory mi povedal, nech to priveziem po vlastnej osi. a ak mi to zdohne niekde na dialnici, az potom pridu po mna. ked som sa pytal na nahradne vozidlo, tak mi odpovedali, ze az po prijati a kontrole v servise budu moct vediet, ci je porucha opravitelna behom dna a ak nie, tak az potom mozno tuto moznost zvazovat...
    takze teoria je to dobra, clovek je fajn, ze ak bude potrebovat pomoc, tak sa ma na koho obratit a pri tom je ta karticka, podla dnesneho zistenia, dobra tak akurat na odhrnanie snehu a namrazy z okien. a letacik nie je vhodny ani pre rozkurenie ohnika, z takeho papiera je.
  • « 00 Reagovat !

foto rest

rest 04.04.07  23:58

« Re: acho jaj

hm, ja keď som teraz preberal FF na Zl.pieskoch... tak mi predajca presne hovoril o takomto prípade. Vraj mám vtedy zastaviť a zavolať asis.službu. Vraj veľa ľudí sa snaží dostať ešte do servisu čo je vraj chyba, nevyužijú na čo vraj majú právo, nedostanú v prípade potreby hneď náhradne auto ... Som na neho takto pozeral :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  20:10

« Re: acho jaj

To buď rád, že Ti kontrolka svítila. Mně na Feldě odešlo dobíjení bez varování a najednou jsem zůstal stát s vyšlehanou baterkou. Naštěstí v mém městě, asi 1 km od baráku. ALE: bylo to 2 dny po návratu z Itálie. FUJ.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.07  20:03

« acho jaj

vcera bol moj focus na prehliadke po 60.000 km. a dnes mi zacala svietit kontrolka pre dobijanie baterie... :x cca 200 km od domu. nastastie vydrzalo, ale par km pred domom mi zacala svietit kontrolka ABS + plno inych... mal som riadne stiahnuty zadok... v servise (ford ba) uz nik nebol, idem tam zajtra. som zvedavy, co to bude...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…