FORD FOCUS II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
-
"-- skrytý --" 05.05.07 10:58
« Re: radio
Ahoj, kdyz se ti nikdo neozyva primo z ford menu tak ti zkusim poradit ja, prespolni (forda nevlastnim)
Na dopravni zpravodajstvi byva u radii tlacitko TP (Opel to tak ma) a po jeho zmacknuti by to melo fungovat, v pripade, ze toto podporuje i stanice. Mne se to osvedcilo tusim jen u CRO.
Hodne stesti s tou AST, vim jak dokazi podobne voloviny vytocit. -
"-- skrytý --" 05.05.07 09:55
« Re: střešní nosič
No pokud jsou v plastové liště ve střeše obdélníkové vyndavací krytky tak je pod nimi matice na uchycení nosiče. Matice je pouze zalitá jakousi hmotou, ale stačí ji propíchnout a našroubovat nosič. Mělo by to snad být u každého auta, něco vrtat se mi zdá nesmysl. -
martas2005 05.05.07 09:01
« Re: střešní nosič
jj, pisem o stejnym aute :-) akorat pry drivejsi model (do 2006?) mel tu matici normalne odkrytou a ted to skryvaji do te plasteliny. nastesti v jinem fordu na me koukali jak na blazna, jaky pry 2,5h servisu. Takze jsem se o svuj pribeh podelil s Ford CZ a uvidime, ktery z autorizovanych servisu se choval spravne. Neco mi ale rika, ze snaha stahnout me o 1700 asi nevyhraje :-). Jednim z argumentu pro servisni zakrok byla zaruka... Kdyz to servisak Fordu ma delat 2,5h, asi si na to vydloubnuti vyclenim cely dopoledne :-) -
"-- skrytý --" 05.05.07 07:53
« střešní nosič
Nevím pánové, jestli píšeme o stejném autě FOFo II a o stejném nosiči, ale já mám na střeše 4 plastové obdélníky (černé), které se pootočením zajišťovacího plastového šroubu uvolní a pod tím je ukryta matice. Jenom je zalita nějakou měkkou hmotou, která se musí před prvním použitím odtud odstranit. -
misoo 04.05.07 23:32
« Re: Collection po 500km
antonio : cenu mas fajn, daj si pozor ci to neni nahodou cena pri objednani 4ks, na aaa-pneu to tak byva !! ultra gripy 7 som mal a boli vynikajuce. teraz mam sottozera a tuto zimu som ich nemal moznost vyskusat, ale na suchu su fajn, nebudu asi take dobre na snehu, ale na suchu vyzeraju byt lepsie ako ug7, su tvrdsie a pevnejsie.
martas : s tym nosicom som to absolvoval nedavno, este mam v pamati ked sme sa chystali vyrazit na lyzovacku a ja som hodinu maturoval pred domom jak *, uz sa v oknach objavovali zvedave tvare, co tam stvaram... >:D tiez som nad tym zostal stat s otvorenou hubou - diery nikde. ale nejakou intuiciou som zistil, ze tie diery su pod tou gumou. (ten povrch dokonale maskovany vo farbe karoserie je guma!) ja som tam spravil niekolko asi 0,5-1cm hlbokych zarezov orezavacim nozikom a potom som to plochym srobovakom povylupoval... pripadne si tu dieru mozes najst nejakym spendlikom a ist jemne vrtackou na istotu, budes to mat ako od matela, ale inac je to jedno, je to aj tak stale zakryte... doteraz som nepochopil jak to tak mohli soudruzi z NDR vymysliet... :-O 8-s co uz, mam to za sebou nastastie... za tych 1700,- pozvi radsej manzelku na nejaku dobru veceru ;-)
zajtra ak nezabudnem to mozem odfotit aby si mal predstavu ako to vyzera -
martas2005 04.05.07 19:16
« Collection po 500km
Tak se po case hlasim a zatim temer plna spokojenost. Jizda je paradni. Nedostatkem bylo LZ okno, viz recenze, zatim odstraneno. Dalsi naraz me cekal dneska. Manzelka jde vyzvednout Thule stresni nosic a kdyz to prodejce Thule montuje na strechu ejhle, chybi tam diry do strechy. Takze reseni s prodejcem/servisem a vysledkem je, ze jsou schopni to vyvrtat za 2 tydny a chteji za to 2,5h prace tj. cca 1700 Kc. Muzete se, prosim, vyjadrit, jestli je to normalni? Zatim jsem nepotkal auto (pravda, zase tak moc jich neznam), u ktereho by montaz stresniho nosice byla podminena placenym servisnim zakrokem. Vite jeste o necem podobnem, na co se mam u Focuse nachystat? -
"-- skrytý --" 04.05.07 16:57
« pneu a iné
takže pneu sa presekne asi tak, že v úzkej uličke je v protismere zaparkované auto a protiidúca Škoda120 plná robošov nezastaví, ale prejde do tvojho jazdného pruhu a Ty strhneš volant doprava...zmestíte sa, ale od pravého predného kolesa príde šleha "prásk...fúúúú" a už iba spočinieš na disku. V pneumatike je diera zboku o veľkosti 5x3 cm a Š120 zmizne v nedohľadne, lebo si ani nič nevšimne. a potom v obleku vymeníš dojazdovku a večer na nete zisťuješ ceny pneu..keďže spoluúčasť je 5000 Sk, tak to bude čistá strata.
mám tam Michelin Pilot Premacy 205/55 R16 V91 a už som zohnal na www.inmotion.sk za 3800 SK s dph.
na tom www.aaa-pneu.sk to majú za 3650 sk a na astrapneu za 5800 sk ako v Mikone :-)) Takže cenu mám dobrú. už som u nich kupoval zimné Good year Ultra Grip 7 (podľa mňa najlepšia zimná guma)
aha...a disk je v pohode. odtrhnutá guma z boku pneu sa zázrakom dostala medzi disk a obrubník a ochránila ho! šťastie v nešťastí.
Otázka: je správne,že v pneuservise dali na zliatinové kolesá (Ford Ghia) závažie zvonku - nabité kladivom??? nie je zásadou na elektróny to lepiť zvnútra?
a vŕzganie dverí je tu zas.... vďaka ideálnemu namazaniu tesnení som prišiel na to (asi), že to je od plastového obloženia dverí, ktoré sa pri krížení karosérie (stačí prejazd z pruhu do pruhu, alebo zákruta) otláča o plech dverí a vŕzga....ale toto už fakt neviem, ako odstránim. Budem to reklamovať a dám vám vedieť.
-
"-- skrytý --" 04.05.07 14:11
« Re: Kabinový filtr
Uz Ti bohuzel nepovim kde jsem to zahledl na netu, mam ten dojem ze to byly nejake ruske stranky o FoFoII a tam byla vymena filtru s odmontovanim pedalu spojky, takze filtr je nekde v tech mistech, resp nad pedaly(to zas nekdo neco vymyslel). -
misoo 03.05.07 23:13
« 205/55/16
antonio to je smola, disk je OK ? mozem ti zatial zicat zimnu ak by si chcel... >:D tiez mozem odporucit aaa-pneu.sk, maju tam najlepsie ceny, dovoz kam si povies a plati sa cash kurierovi. proste ideal ! ;-) :yes:
inac celkom by ma zaujimalo ako sa da prerazit guma... mohol by si popisat tu situaciu ? dik -
"-- skrytý --" 03.05.07 22:15
« Re: vrzganie zmizlo, radosť rýchlo zmizla!
fuuu, antonio... to veru nepotesi... a disk je OK???
v oktobri-novembri som nakupil zimne na www.aaa-pneu.sk. prislo vsetko tak ako malo. pripadne predtym som kupil na 307SW v astra-pneu.sk vo vypredaji 4 ks letnych nokian nrzi 205/55 r16 za 8.000. jedina nevyhoda - rychlostny index W. -
"-- skrytý --" 03.05.07 18:47
« vrzganie zmizlo, radosť rýchlo zmizla!
To all:
na tesnenia dverí Focusu2 doporučujem prostriedok Mercedes Spezial Gleitmittel (neznáme zloženie)!
Neviem či ho predajú, ja som sa k nemu dostal cez známeho.
Používajú ho napr. na kabriolety, kde všetky gumy (dvere, strecha) po zime vŕzgajú "jak sviňa".
A funguje, vyskúšal som!
Potešil som sa a o 2 hodiny som rozsekol pneumatiku 205/55 R16 na obrubníku...opraviť sa nedá :-( :-( :-( :-( takže radosť dlho netrvala! Očakávam Vaše tipy na dobré ceny na pneu.
Ja som mal na Focuse originál Michelin Premacy Pilot 91V.
Všimol som si, že čo týždeň, to iné pneumatiky (v showroome majú bridgestone, hankook aj good-year).
-
"-- skrytý --" 03.05.07 10:37
« radio
Ahojte..po dlouhe dobe jsem zde zavital ;-) a same dobre novinky...
Mamjen jeden velice podstatny dotaz...mam radio 6000 cd..tu klasiku a zajimalo by me jak se vypne AST od nejake doby kdy se v nem nekdo vrtal to porad sviti na displeji od radia a samo mi to preladuje porad stanice a uklada je do pameti... Dost me to stve...jo a taky nevite jak nastavit radio pro optimalni prijem dopravniho zpravodajstvi...Jestli zpravy traffic local nebo distant??
diky -
misoo 03.05.07 00:00
« eurogap a teplota
eurogap nema nic s leasingom. ak ti auto ukradnu, tak ti z eurogapu vyplatia rozdiel medzi vyplatenou sumou z havarijnej poistky a kupnou cenou auta. v pripade kradeze auta pri leasingu len poistovna vyplati havarijnu poistku leasingovke, ona si od toho odpocita tvoje buduce splatky (akoby si auto okamzite dosplacal) a zvysok ti hned vrati.
eurogap sa oplati az vtedy ked trhova hodnota auta klesne pod cenu na fakture znizenu o cenu eurogapu. co je pri novych autach bohuzial uz na druhy den po kupe >:D takze eurogap nepodcenovat a sup sup pripoistit !! ;-)
PS: eurogap funguje pri totalnej skode, cize nie len pri kradezi, ale aj pri buracke, ktora je pri plneni z havarijnej poistky uvedena ako totalna skoda !
tu teplotu mam tiez vzdy kusok pod tou strednou palickou (90°C). ani pri sportovej jazde v letnych horucavach som to nemal vyssie... bud to nefunguje (co si nemyslim), alebo tam mame super chladenie ;-) :yes: -
"-- skrytý --" 02.05.07 21:59
« eurogap
Na leasing to funguje stejně jako při hotové platbě. On ten produkt byl prý původně určen právě pro leasing.
Doplněno: Tedy jako ochrana investice při leasingu.Protože za určitých okolností (i při nezaviněné totálce) ještě musí člověk něco doplatit leasingovce a nemá ani auto, ani peníze. -
"-- skrytý --" 02.05.07 21:00
« Teplota motoru
s tou teplotou to mám stejně, taky je níž než 90 a kamarád, co si ho kupoval, to má taky, navíc ta teplota zajímavě stoupá, zkuste to někdy vypozorovat, je to nic, nic, nic a pak se najednou zhoupne na tuhle lehce "podchlazenou" hodnotu a pak už se nehne, buhví jestli to vůbec měří :-) -
"-- skrytý --" 02.05.07 19:21
« Re: Nové auto
misoo: A ako funguje ten EuroGap v pripade, ked je auto na lizing? Pisal som im, ale zatial mi nedosla odpoved.
all: Tak uz som nasiel v TP zapisanu tu spotrebu :yes: V kolonke 51.8 je sice pomlcka, ale v casti "Dalsie uradne zaznamy" je to pekne napisane >:D Vsimol som si vsak inu vec v suvislosti s autom - aj po hociako dlhej jazde rucicka teplomera nevystupi na 90*C, zostava niekde okolo 80*C. Taky maly detail, ale ja som puntickar... -
misoo 02.05.07 08:49
« manzelka, dcera, znami, pes, rybicky...
ja mam zatial iba manzelku, ta nema vodicak, takze sa nemusim s nikym delit >:-[] :-! :yes: obcas som auto pozical brachovi, brantrancovi u ktorych nemam problem, su dobri vodici. ale niekomu este s teplym vodicakom neviem neviem, asi iba niekde na parkovisku, pripadne vo vynimocnej situacii... 8-s -
"-- skrytý --" 01.05.07 21:07
ja sa tiez uz neviem dockat auta. Mal som Feldu Kombi, avsak pod stromcek som dostal pekny darcek od bratislavskeho podsvetia. Ukradli mi ju hned rano 28.12. Bola uz dobre ojazdena, aj ked funkcna a bezproblemova. Nechaval som ju spinavu, ze nech "neberie oci". Ale smola, aj tak sa ulakomili. Obycajna Felda, aj o nu mali zaujem. Havarijne poistenie som nemal, ved kto by to uz kradol...Takze z Feldy nemam ani korunu. Moje kazde dasie auto bude urcite poistene.
Ked budem mat Focusa (dufam, ze uz tento tyzden, huraaaa), tak si ho urcite poistim proti kradezi a investicia do EuroGAP je v porovnani s tym, o co mozem prist, uplne smiesna. Takze davam aj EuroGAP.
Ja uz 4 mesiace jazdim do prace autobusom, cesta autom mi predtym trvala 10 minut (aj s nasadnutim a vysadnutim), autobusom mi to trva 40 minut, asi aj pesi by tom bolo rychlejsie. Takze Focus pre mna znamena navrat do civilizacie...
Auto poziciavam aj manzelke, nemam s tym problem. Ale ked sme si objednali Focusa, tak som dal manzelke hned otazku: Co si myslis, kedy si prvy krat sadnes za volant ? Skoro bolo z toho veeelmi zle....
Musim tiez podakovat Misoo-vi a Ondrovi za tipy, co kontrolovat pri preberani. Avsak aj tak mam velky strach, ze budem v deliriu a nedokazem nic skontrolovat. Ale na druhej strane si myslim, ze existuje zarucna doba, pocas ktorej sa snad budu dat reklamovat nejdene chyby... -
"-- skrytý --" 01.05.07 20:44
Připojištění dělají 2 pojišťovny - ta druhá má lhůtu 90 dní od koupě vozidla. I když si myslím, že mého fokouska, který je jenom v základní výbavě a bez metly těžko někdo ukradne, tak přeci jenom těch 12 tisíc je směšná částka proti rozdílu již třeba po 6 měsících. Zatím do 4000 km jsem si s tím jezdil sám, teď k tomu budu pouštět i manželku. Trošku si musí zvyknout na rozměry, ale jízdní vlastnosti si pochvaluje. bude se moct předvést na italských dálnicích, kam v červnu vyrážíme na nejdelší (zatím) výlet mého života. -
"-- skrytý --" 01.05.07 19:45
« Nové auto
To misoo a Ondro : Díky za užitečné tipy. Pokusím se nepodlehnout euforii o prozkoumám vše co jste mi poradili, i když to bude velmi a velmi těžké. Už se na Focusíka moc těším.Čekám na něj už dva a půl měsíce. Zatím jezdím se starou Š-125, takže si možná dovedete představit, co to pro mě asi bude přesednout ze škodovky do focuse. Ale škodovku si nechám, zatím nám dobře sloužila a zejména mojí ženě přirostla k srdci, tak s ní může dál jezdit do práce a na nákupy (pokud nedá přednost focusovi) :-). To all - Mimochodem, teď mě napadá: Pánové, půjčujete své plechové miláčky svým manželkám, přítelkyním, dcerám nebo k volantu nikoho jiného nepustíte? Docela by mě to zajímalo ;-). -
"-- skrytý --" 01.05.07 19:44
« Nocvé auto
To misoo a Ondro : Díky za užitečné tipy. Pokusím se nepodlehnout euforii o prozkoumám vše co jste mi poradili, i když to bude velmi a velmi těžké. Už se na Focusíka moc těším.Čekám na něj už dva a půl měsíce. Zatím jezdím se starou Š-125, takže si možná dovedete představit, co to pro mě asi bude přesednout ze škodovky do focuse. Ale škodovku si nechám, zatím nám dobře sloužila a zejména mojí ženě přirostla k srdci, tak s ní může dál jezdit do práce a na nákupy (pokud nedá přednost focusovi) :-). To all - Mimochodem, teď mě napadá: Pánové, půjčujete své plechové miláčky svým manželkám, přítelkyním, dcerám nebo k volantu nikoho jiného nepustíte? Docela by mě to zajímalo ;-). -
"-- skrytý --" 01.05.07 13:00
Zdravím. Okrem možných škrabancov by som ešte pozrel povinnú výbavu - lekárnička, náradie, rezerva a určite by som skontroloval či náhodou nevŕzgajú tesnenia na dverách ako písal Antonio. Odskúšali sme to tak, že sme zatlačili prstami na rám dverí v uplne vrchnej časti (je tam kde sa horne tesnenie opiera o karoseriu) Pri pritlacani dveri prstami sa môže ozvať vŕzgane tesnenia. U Antonia sa to prejavilo ked bolo teplo. Postup ako to však zistiť by ti asi najlepšie opísal Antonio. -
misoo 01.05.07 12:00
brava: na co sa pri kupe zamerat ? to je tazko, hlavne si daj pozor na papiere a daj si pripoistenie havarijky - EuroGap !! ak ti auto ukradnu nedostanes smiesnu trhovu cenu, ale plnu kupnu. treba to vsak do 30 dni od kupy !! to je moja zakladna rada a vlastna skusenost !! samotne auto som si tiez chcel skontrolovat, ale bol som taky nadrzany, ze som sadol a odfrcal >:D je to nove, takze si teoreticky nemusis dat na nic pozor. ALE pre istotu si pozri karoseriu ci ti to nejaky babrak neoskrel, pozri si ci mas komplet vybavu, ci neni niekde poskodeny interier a tak. mala by sa spravit aj testovacia jazda s predajcom. tam by som si vsimal hlavne nastavenie kolies, ci ti neklepe volant, ci je vycentrovany a ci niekde nieco nedrnci a tak. este by som kukol ci vsetky ovladace idu tak ako maju, nezasekavaju sa. hlavne netreba podlahnut euforii z vonaveho noveho auta a upozornit na kazdu nedokonalost, na kazdy detail. ;-) -
"-- skrytý --" 01.05.07 07:39
« Nové auto
to martas2005 - všiml jsem si, že ty plastové lemy nárazníků nad mlhovkami jsou už lakované. Řekl bych, že to vypadá o trochu lépe než u předchozích modelů. Jinak,včera mi psal můj prodejce, že tento týden by měli moje auto přivézt, tak s ním budu zítra domlouvat termín převzetí. To all - pokud byste mi mohl někdo poradit, na co se při přebírání nového auta zaměřit, co kontrolovat, byl bych vděčný za každou radu.Je mi jasné, že není možné kontrolovat vše, ale na co se mám především zaměřit? Předem dík. -
misoo 30.04.07 23:16
« Re: moje.auto.cz
ondro, dik za pochvalu :-) sedi to dobre, co viac povedat... :-) dokonca az tak dobre, ze ked som siel minule na boxsterovi do znamej zatacky, tak som tam vletel tak, ze piskali gumy a sunulo ma von. myslel som si, ze porsche na 235/265 gumach podrzi daleko lepsie ako "trapny focus" na 205-kach. no nebol to az taky rozdiel ako som cakal ! ;-) ad biky : ziadne koleso dolu, staci vytocit riaditka a je to. ked pojdeme nabuduce, musim to odfotit ! samozrejme tu batozinu som nemyslel dva lodne kufre, stan a styri spacaky >:D myslel som to tak, ze sa na tie biky vzdy da este nieco polozit ;-) -
"-- skrytý --" 30.04.07 21:12
Antonio: Sakra veď mi aj trvalo, kým som tam tie vozy našiel >:D
vcedula: No problem, my sme tiež podpisovali zmluvu a 2 dni na to klesla cena o 30tisíc. Vcelku ma to vyplašilo, zložená záloha 10tisíc a už som mal nachystaný kopec argumentov, dokonca som uvažoval nad zrušením objednávky s tým, že prídeme o 10tisíc (stále by sme ale ušetrili 20tisíc). Nakoniec som odchádzal úplne spokojný, lebo mi bolo oznámené, že auto bude vyfaktúrované v deň prevzatia v aktuálnej cene platnej pre ten deň, takže sme predsalen ušetrili 30tisíc :-!
ToAll: Help SOS zrada - idem si oči vyočiť, ale v TP som nenašiel spotrebu. V časti V.8, kde je kolónka pre spotrebu je len jedna tučná pomlčka ;-\ Vy ostatní tam fakt máte napísanú spotrebu?? -
"-- skrytý --" 30.04.07 18:28
misoo: tvoje fofo vyzera fakt dobre. :-) Najviac ma fascinuju tie upravy. Neviem si ani predstavit ako dobre musi sediet na ceste ! Len tak mimochodom, vies to zhruba zhodnotit o kolko je to teraz lepsie ? na margo 2 biky + batozina v 5 dveráku ? No, nalozis iba ak demontujes kolesa z bicykla a das ich bokom. Potom ano :-! -
lulipin 30.04.07 12:27
« display
já už chci taky fofo §!!!! ještě dva měsíce. Ale mrzí mě, když budu kupovat ojetého tak bude se starým displayem. Já jsem ulítlý na oranžovou barvu a to mi bude moc líto. Nový vzhled radia mě sice neuchvátil, tedy kromě toho oranžového displaye a jestli se jedná jen o změnu vzhledu a ne funkčnosti tak to ani nestojí za to. Preferuji spíše rádio sony, nějak mi tam do té palubovky opticky zapadá :-) a zřejmě bude mít i lepší produkci. -
"-- skrytý --" 30.04.07 08:57
« facelift interieru
misoo - veru, bajky sa pohodlne odvezu aj v HB, aj ked myslim, ze je to lepsie ich hodit na strechu alebo dozadu na drziak. :-)
inac ten facelift radia a klimy sa mne osobne celkom paci, rozhodne pokrok voci CD6000, dufam, ze aj kvalitu zvuku vylepsili.
ozaj, neviete aky rozmer repro sa dava do FFII? nikde som sa nedopatral a dvere sa mi odmontovavat nechce, aj ked asi budem musiet, lebo tie pazvuky od dveri vodica ma obcas neskutocne nasieraju :-) je fakt, ze interier je poslabsia stranka FFII. -
"-- skrytý --" 30.04.07 00:02
« moje.auto.cz
všimnite si, že si sme viacerí s Focusmi II na moje.auto.cz hodili autíčko do kategórie Focus (I) >:D >:D >:D Asi je to tým, že aj Focus II je stále len Focus, so všetkým čo k jeho charakteristike patrí (výborné jazdné vlastnosti, bezporuchovosť, bezpečnosť, apod). Prečo to rozlišovať na Focus I a Focus II, že ano? :-) -
"-- skrytý --" 29.04.07 23:47
« Môj truhlík!
Nazdar! Doplnil som fotky na mojom aute: [odkaz] Napadlo mi nakoniec odfotiť aj vnútro auta (zložené zadné sedadlá) s dvomi horskými bicyklami (s nasadeným predným kolesom a nezníženou sedačkou!) prepravkou blbostí, roletkou kufra, kýblom s čistiacimi prostriedkami a igelitkou s montérkami >:D Ak by niekto pochyboval o veľkosti auta. Combi je Combi :-! Zároveň ďakujem misoovi za vysvetlenie "nevzdelancovi" lorenzovi že je možné aby som mal Ghia a zároveň Champion X. A že 1.8 TDCi sa naozaj vyrába. Nemyslel som si, že to niekto tak prežíva ako lorenzo. Man! Relax! ... alebo je to závisť? :-! ...a teraz som aspoň vo všetkých vzbudil zvedavosť pozrieť si tú diskusiu k môjmu autíčku :-) -
"-- skrytý --" 28.04.07 22:26
« Prevzatie
Este ma napadla jedna vec, co by som potreboval poradit. Pravdepodobne buduci tyzden si pojdem po auto a dost ma stve, ze som ho objednaval este v case, ked zaklad GHIA stal 719 000, teraz som pozeral, ze zlacnel na 689 000. Mam totizto podpisanu zmluvu, kde je uz uvedena celkova cena. Tak som este planoval utok na dealarku, ze chcem nieco navyse, drobnosti typu koberce a po prebehnutej diskusii som si isty, ze chcem aj zasterky. Skusali ste uz niekto potlacit na dealera pri preberani objednaneho auta ? Ake mate s tym skusenosti ? Kupujem to v BA. -
martas2005 28.04.07 21:49
« Re: Dealeři
Radio 6000 CD, coz je tusim neco priplatkoveho, ale v Collection je to standard. Zvuk mi prijde celkem OK na standard auta v teto tride. V aute zvuk nejak extra neresim a operu neposloucham :-). Zvazoval jsem priplatek za MP3 verzi, ale 6tis. navrch mi prislo dost za to, ze tam neni USB pripojka => jen to prehrava CD MP3. Me ten novy design a barvy prijdou o tridu vys nez minule (sorry vsem majitelum starsi verze :-). Akorat je trochu nezvyk, ze vsechno info o nastaveni vetrani je ted na displeji, takze i treba vnitrni cirkulace a ja jsem zvykly na kontrolku na tlacitku. Takhle mi kontrola stavu trva trochu dele. Ale to je o zvyk. Dneska jsem sedel v Mondeu V6 Titanium se starsi verzi palubky a rozhodne bych nemenil. Se vsemi prodejci jsem jednal v Praze, pripadne blizkem okoli. Kupoval jsem nakonec v Praze. A zkusenosti nebyly horsi nez s ostatnimi. A fer je napsat, ze jsem dost narocny zakaznik. -
"-- skrytý --" 28.04.07 21:24
Díky za foto palubky, kvalita je pro představu postačující .Vypadá to ovládání radia s auto klimou fakt tak nějak divně(moc se mi ten design k focusu nehodí) nebo ve skutečnosti je to lepší? Můžeš ještě napsat se kterým prodejcem si měl tak špatné zkušenosi? (stačí město) -
"-- skrytý --" 28.04.07 21:18
ja som bol zatial s dealerkou spokojny (v BA). Nemam sa zatial na co stazovat, ale zasa na druhej strane ja som strasne trpezlivy clovek, takze malickosti mi nevadia, ani si ich nevsimam. Ale keby sa mi stalo to, co si pisal, tak to by ma uz asi vytocilo.
Este by si mi mohol napisat, ci to radio v tom aute je to zakladne, alebo si ho doobjednaval ? Lebo co sa zatial cital, tak ludia s tym radiom, ktore sa tam davalo doteraz, neboli velmi spokojni (co sa tyka zvuku). Tak som uz aj rozmyslal, ze som spravil blbost, ze som si mal objednat to priplatkove. Aky to ma teda zvuk (prve dojmy) ? -
martas2005 28.04.07 20:44
No tak usili dealeri moc nevyvijeji. Teda jak u ktere znacky. Musim rict, ze hodnotit jen podle chovani dealeru, tak uz mi stoji v garazi Toyota. Obzvlast po podpisu smlouvy se nejakym zvlastnim pusobenim servis snizi :-). Naposled me prodejce pobavil pri predavce auta, kdy mi oznamil, ze nemaji aktualni brozurku asistencnich sluzeb (ci zaruky, ted presne nevim) a ze jim je Ford brzy posle. A at mu pry tak za 2 tydny zavolam a reknu si o ne. Jsem skutecne vyjimkou, kdyz mi to od nej prijde pridrzle a ocekavam, ze jakmile mu dorazi, proste mi je sam posle domu? Katalog DE dobry, dal jsem na mojeauto prvni recenzi a je tam pridana fotka palubky. Dalsi budu pridavat prubezne, tahle zatim nicmoc kvalita. Parkoval jsem dneska vedle Aurise a musim rict, ze uz me vubec nemrzelo rozhodnuti pro Focuse, vice v recenzi :-). -
"-- skrytý --" 28.04.07 19:48
« Dealeři
Otázkou je, zda vyvinuli dostatečné úsilí, aby potřebné informace si zjistili. Protože já používám větu, že všechno je o lidech. Na jednom fóru jiné cizí značky si uživatelé stěžovali, že většina dealerů kazí tomu autu jméno ještě víc, že se chovají k zákazníkům šíleně a já nevím co ještě. Bohužel, po koupi Fordu zažívám určité rozčarování taky. Začal jsem cítit určité ochladnutí a přehození na kolej - zákazníku plať, už tě máme. O peripetiích s domontováním speciálních světel na denní svícení jsem psal. Mě úplně šokovalo, že vedoucí servisu u dealera odmítl abych mu jenom přeposlal email s technickými podrobnostmi o těch světlech. Nezlobte se na mě, člověk který svojí prací žije, by si takový email přeposlat nechal, kouknul na to, pověřil Frantu aby otestoval, zda je to montovatelné, jednu sadu objednal (cena bez DPH a velkoobchodní směšná ve srovnání s rozpočtem servisu) a zákazníkovi to namontoval. A po nějaké době by se určitě další zákazníci objevili. Doporučení je nejlepší reklama. Asi tolik. -
"-- skrytý --" 28.04.07 10:06
« Re: Novy
tak som si hladal nieco o vylepsenych castiach interieru a mozno som to nasiel, na nemeckych strankach uz maju asi zmeneny katalog a v nom je vidiet nove radio aj nova klima. Tu je link na katalog.
Misoo, fakt pekne auticko, ja mam tiez objednany cierny Focus, vyzera kraaasne.... -
"-- skrytý --" 28.04.07 00:15
Zdravím Vás a těším se na fotky.To o těch dealerech mohu potvrdit. Přestože se Collection mohl objednávat už v únoru, nikdo přesně nevěděl, jaké změny budou u Collectionu oproti Trendu+. Při objednávce auta mi bylo sice sděleno, že budu mile překvapen a ještě se prodejce zmínil o pár detailech, ale to bylo vše, nic bližšího mi nebyl schopen říct. Nezazlíval jsem mu to, prostě víc informací neměl. Mám za to(ale možná se mýlím), že nikde nejsou dodnes zveřejněny oficiální fotografie změn interiéru Collectionu, ani podrobnější údaje, čeho všeho se tyto změny týkají, a to už je tato výbava od začátku dubna ve výrobě.Pokud fotky zveřejníte a přidáte nějaké doplňující informace, budete asi průkopníkem, a ti co mají Collection objednaný, ale asi nejenom ti, Vám budou vděční.Dík. -
"-- skrytý --" 27.04.07 23:41
« špinenie auta
yoyo: auto sa v zadnej časti samozrejme špiní ale myslím, že menej ako FF1 5dver. Ďakujem za uznanie. Aj Tvoje Fofo je pjekné....alebo to som pozeral misoo-ve? to čierne 5dv s úpravami Eibach, etc. ...? Videl som po Blave lietať 5dverový Aquarius TDCi na asi 17" diskoch, s xenonmi a hlavne mal nastriekané držiaky na hmlovky (tie šedé) vo farbe karosérie...vyzeralo to super!aj ja chcem! >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D -
martas2005 27.04.07 23:37
Vyrabeli ho v Saarlouis, jak uz je nekde nize psano. A delaji tam podle me vsechny Focusy pro Evropu. Ty vylepseni Focuse budou snad na vsechno vyrabene od brezna/dubna, protoze je to uz modelovy rok 2007 a 1/2 - dle dealera. Ale prisli mi vsichni dealeri Forda (vcetne Ford CZ) strasny matlaci, ze vlastne nikdy nikdo nevedel, jak presne ty auta budou vypadat. A kdyz jsem se dnes pri prebirce zeptal, jestli a jak funguje globalni zamykani a stahovani/vytahovani okynek pomoci DO, tak mi zacal dealer vykladat neco o tom, jake drazsi vybavy to maji a ze mondeo a tak. Tak jsem zkusil pridrzet odemceni na DO a vida - okynka sla dolu, pridrzet zamknuti a okynka sla nahoru. Musim rict, ze hlavne to vytahovani okynek na dalku je parada, u minulyho auta jsem musel mit klicky v zapalovani a otoceno do I abych mohl s okynky zachazet. Zapomnel jsem vzit do auta fotak, takze nekdy behem vikendu obrazky :-). -
"-- skrytý --" 27.04.07 22:14
« Re: zasterky
:-) mas velmi pekne auto, misoo. :-) ja by som tie zastierky aj kupil... ale neviem, ci to uz nie je jedno... ked uz mam 65tis bez nich a auto dosrkrane, od kamienkov obite... ;-\ ps: tie prve dva linky idu, ak skopirujete odkaz, vlozite ho do prehliadaca a zmazete img aj tie % a 5... a potom klik/enter -
misoo 27.04.07 21:24
« zasterky
caute, gratulujem novym majitelom ff ;-) :yes: ja som zasterky kupoval asi pred rokom za cca 4500,- !! potom som dal auto nizsie a predne mi skrkali ked som chodil na obrubniky... ;-\ tak som ich dal dolu a mam pekne plastove vejariky. len trochu drahe no... 8-s >:D tak ma napadlo ked je o ne taky zaujem, tak by som ich aj predal. predne su ale trochu oskrkane, no inac pohodka, jak od matela >:D netusim za aku cenu, skuste navrhnut nejaku rozumnu. ale aspon par stovak, nech sa mi to oplati aspon na benzin ku kupcovi ;-) fotky so zasterkami [img][odkaz] [img][odkaz] a bez zasterok [img][odkaz] [img][odkaz] -
"-- skrytý --" 27.04.07 20:06
« Novy
tak mi to nedalo a zaregistroval som sa. Zdravim vsetkych Focusakov.
Som jednym z cakatelov. Uz sa neviem dockat, kedy ho budem mat konecne doma a vybehnem s nim na jazdu. Vraj ho privezu na Slovensko zaciatkom buduceho tyzdna. Takze dufam, ze do konca tyzdna ho budem mat doma. Chcel som 2-liter benzin, musel som si ho objednat priamo z vyroby, takze tak.
Martas2005, som prekvapeny, ze take vylepsenia, aj ked malickosti, ale napr. display palubneho pocitaca mi naozaj pripadal ako hrackarsky. Takze som zvedavy, ci aj ja budem mat novinky. Nevies, kde Ti ho vyrabali ? Mne tusim vo Valencii (v spanielsku urcite). Som zvedavi na tu fotku palubovky. -
"-- skrytý --" 27.04.07 18:43
« Re: Konecne doma
Segray: Ja tiez schvalujem zasterky, len ma hrozne stve, ze na mojom FF I vydrzali tak kratko - proste zle vymyslene uchytenie. Este skusim urobit posledny pokus a potom to neham radsej tak. Apropo zadne zasterky - nemaju vyznam co sa tyka spinenia zadnej casti auta lebo zato je zodpovedna turbolencia vzduchu za autom, ktora hadze bordel na kufor. Maju obrovsky vyznam ako ucinna zabrana voci odstrelujucim kamenom na auta iduce za Vami. Kedze po Slovenskych cestach jazdim dost dlho, tak velmi ocenujem tych, ktory maju zadne zasterky.Nie raz som chytil kamen do celneho skla od auta iduce pro mnou a nemalo zadne zasterky. :-) -
martas2005 27.04.07 18:22
Tak je pred barakem. 1. dojmy dobry, je tam par dalsich vylepseni (designovych): novy (mnohem lepsi) stredovy panel s automatickou klimou s lepsim ovladanim, novy je i panel radia. Zadni sedacky jsou zezadu calounene, drive tam byl plech. Zasterky mam P+Z za 1500 - jak jsem to tu cetl, tak byly dnes rano objednany :-). BC ukazuje i okamzitou spotrebu a podle me ma take lepsi displej, driv to byl takovy styl digitalek (viz stary focus, ted je to oranzove podsviceni s cervenymi cislicky. jdu jezdit, az se vratim, hodim sem foto palubky. dost drhne razeni, o¨coz me po predvadeckach prekvapilo, snad se to ochodi... -
"-- skrytý --" 27.04.07 08:38
zasterky som montoval sam, chce to trochu casu a nervov, hlavne na tie zadne blbe je, ze kvoli zadnym musis dat dolu kolesa, tak ta to trochu zdrzi, nejaky zasadny problem nie je, ale cakal by som ze originalne zasterky budu mat lepsie vymyslene uchytenie, a nie 3 rozne uchyty na jednej zasterke (tusim 2 rozne srouby a jeden plech) -
martas2005 26.04.07 22:52
2 brava: to je pravda divny s tim terminem. ale ja jsem trochu prudil prodejce, slibil mi puvodne dodani 2. pol. dubna a jeste vcera se cukal jakoze do konce pristiho tydne to urcite bude. no a dal jsem asi dost najevo, ze mam jinou predstavu o tom, co je 2. pol. dubna :-). ve stredu rikal, ze jsou auta uz 5. den na celnim skladu. je otazka, jak rychle to kteremu prodejci uvolni ford, vetsinou musi prodejce fordu auto platit predem a tohle vsechno to protahuje. technicak dostanu az v pondeli. -
"-- skrytý --" 26.04.07 21:32
Gratuluji a zatím tiše závidím :-), já stále čekám, ale doufám, že to už nebude dlouho trvat, vždyť do "výroby jsme šli oba v týž den". Jinak,zástěrky mi dal prodejce zdarma, ale jen přední sadu. Tvrdil, že jako ochrana karoserie proti nadměrnému znečištění a před odlétávajícími kamínky přední sada stačí, ale nevím nevím, asi si ještě přiobjednám i zadní. Myslím, že to jednak bude vypadat lépe a za druhé přece jen se zádní část vozu bude o něco méně špinit -
"-- skrytý --" 26.04.07 21:28
martas2005:Gratulujem, tesim sa na fotky. Skoda, ze u nas sa Collection nepredava. Vybava je fajn, a celkovo cena o dost nizsia, ako u nas. Co sa da robit, tam u vas na zapade je vsetko lepsie :-!
ondro:Zatial na vsetkych autach co som mal, som mal zasterky. Na firemnych nie su a viem, ako tie auta vypadaju a preto zasterky chcem tiez. Akurat ma stve, ze som na to zabudol pri objednavani auta a uz tam davno mohli byt 8-s
antonio:Ja tiez dakujem za fotky (ale to som pisal uz aj v maily) :-! Potom poreferujem, ako som dopadol a hodim aj nejake foto tych zadnych.
Apropo, nemontoval tie zasterky niekto na FFII sam? Ze ci je to realizovatelne svojpomocne uplne v pohode, alebo na to treba nejake sofistikovane nastroje a zrucnosti? Pekny predlzeny vikend a bacha na cestach, zajtra to zas bude o drzku :no: -
martas2005 26.04.07 20:51
« Konecne doma
Teda az zitra :-). Az ho prohlidnu a projedu, hodim sem nejaky info jak tedy Collection vypada. Trochu jste me nacali s tema zasterkama, hned se zeptam, za kolik by je namontovali. Je tu nekdo se zkusenostmi s dilnou Ford Maier (Praha)? Neco jsem uz o nich cetl, ale starsi veci. -
"-- skrytý --" 26.04.07 19:14
« zastierky
antonio, vdaka za fotky :-) pekne auticko. ako to vyzera so zadkom auta? nespini sa velmi? ked tam zastierky nemas... na 307sw som mal od vyroby, take kratke, a boli zbytocne. ale bez nich to vyzeralo hrozne. co sa tyka obitia od kamienkov, jurko28, mozem potvrdit, ze to mam. aj som to tu kedysi davno spominal, fotky som dal na host.sk, ktory teraz nefunguje, ked sa po par dnoch rozbehaju, dam sem link, aby ste to vsetci videli... je to zaujimave, lebo nie je to obyte za prednymi kolesami, ale pred zadnymi :-/ tie svalnate lemy blatnikov.