FORD FOCUS II
"-- skrytý --" 16.08.06 13:46
« zvuky v interieru
Mam FII rok a problemy se zvuky mam od zacatku v obou prednich dverich. Nekolikrat to resili na reklamaci ale nevyresili. Je to nepatrne, ale pri prejezdu dlazebnich kostek je to slyset. Problem byl jak to v servisu prokazat. Na to uz jsem prisel, staci otevřít dveře bouchnout do nich rukou a poslouchat. Zadni dvere ticho, v prednich to zachrasti. Ted jsem znovu reklamoval a servis tvrdi ze jedinym resenim je objednat a vymenit cele vyplne, pry to uz delali a na garančku to neni problem tak jsem zvedavý. -
"-- skrytý --" 16.08.06 12:31
« Re: Skipanie
To mas este dobre, ze to robia len zadne dvere, mne to uz robia aj prave predne aj lave zadne a aj piate dvere (mam hatchback). Este k tomu mi nieco hrka v palubke a niekde nad prednym oknom, kde zacina calunenie. Auto ma rok a pol, toto som urcite necakal, ked som ho kupoval :-( Ked som bol v servise s ostatnymi vecami, co hrkaju, tak v jednom ma odbyli (Trnava) a robili zo mna *, a v druhom (Ba) sa im nieco podarilo (to bolo hrkanie v blatnikoch, maske, vonkajsie tesnie okna sa odlepilo a robilo pekny hluk vo vetre)... Cize zalezi len a len od ochoty servisaka, co je blbe...
Predtym som mal C3, najazdil som za dva roky 130tisic km, ale taketo problemy som nemal a so servisom som bol velmi spokojny. Asi mam len podivnu smolu na focus a mal som asi stastie na C3 a servis, lebo je to proti vsetkym mytom v tunajsich diskusiach. -
"-- skrytý --" 15.08.06 21:19
vecernicek: keby si nieco potreboval z nemciny, pokojne sa so zadrhelmi obrat na mna :-)
lomo: nestretol som sa s tym este na focuse, ale na 307ke to bol vraj spinac pre tempomat. resp. vypinac. mne to robilo na SW od zaciatku, hoci som tempomat nemal... -
"-- skrytý --" 13.08.06 22:19
« Cvakajuca spojka
Ahojte
prednedavnom mi zacala akosi cvakat spojka - taky zvuk akoby nieco spinalo, ked ju vytlacim, zhruba je to tak v polovici drahy pedalu... nie je to nic hlasneho ale pri vypnutom radiu to je pocut.
netusite co by to mohlo byt ? ide o spojku - kebyze brzda, tak by som este pochopil spinac na svetla ale na spojke ? -
"-- skrytý --" 13.08.06 20:48
« Re: Re: Re: Focus CoupeCabrio
Tajne to nie je, len nemozem prilis rozpravat o detailoch z vyvoja :-( Firma dodava zariadenia pre autofabriky a ja robim soft, vratane komunikacii s autom a tak... Je len blbe, ked sa clovek prevezie autom pol roka pred prvym novinarom a nemoze o tom nikomu povedat... Aj svoje auto (FoFo2) som mal vybrane po prvom zvezeni v marci 2004, ale ku svojmu som sa dostal az po roku odvtedy... -
"-- skrytý --" 13.08.06 20:35
« Re: Focus CoupeCabrio
Minuly tyzden som bol v Merkenichu kvoli testom na novom Mondeu a vo vyvojovom centre na parkovisku stal jeden zaparkovany. V reale vyzera este omnoho lepsie ako v tom odkaze. Nie je to sice moja krvna skupina, ale fakt sa mi pozdaval. -
« Servis Ford Rašíno Brno (pobočka Kuřim)
Byl jsem na upravu svetel, tak aby se automaticky rozsvicovaly pri startu (FordFocus2, 1.6 tdci): dali mi tam nejake relatko za 800 (tipuju cenu tak 100-200) a nauctovali si 2 hodky prace ..400kc (odhadem to meli hotove tak do pul hodiny ani ne), pritom ho tam spatne upevnili, takze pri prejezdu nerovnosti drnci. Posahali me spojku, 9tis. km v pohode, jak vyjelo auto ze servisu, tak se ozyva pravidelne lupani/cvakani pri vymacknuti spojky a nezarazene rychlosti. A pak si automechanici jeste nastartovali motor a topili si v nem (min. tak pul hodky). Zapomeli stahnout topeni a prehodit klimu do automatickeho rezimu, a taky si neuvedomili, ze pritom klesa prumerna rychlost...klesla z cca 50km/h na 30km/h...takze to museli mit pustene celkem dlouho. Zitra jedu na reklamaci..tak uvidim.