FORD FOCUS II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 02.02.07 18:49
« Bez nadpisu
antonio de Salla : jasne ze dokazu, robia to pri pravidelnych kontrolach so standardnymi filtrami... ako hovori Jenyk, by som si to spravil aj sam, ale chcel som mat istotu zaruky, tak som to nechal za par stovak namontovat vo Forde. samozrejme mi to robili u Koisa, v BA by som sa nedivil keby ti povedali ze my take nerobime... >:D >:D
tu identitu som nepochopil... je piatok, tak mi to menej zapaluje... :*) ;-) -
"-- skrytý --" 02.02.07 17:56
« Re: k&n air filter
Nevím jak u FoFoII, do Mondea jsem si ho dal úplně v pohodě sám. Jsou k nim na webu hodne polopatické návody. Zkus se na něj podívat a odhadneš, jestli si to sám troufneš. Jen pak nezapomeň dát na airbox (jestli chceš filtr do airboxu) samolepky s upozorněním (jsou k filtrům přibalené), aby to nějaký moula v servisu nevyměnil zpátky. -
"-- skrytý --" 02.02.07 14:49
« Bez nadpisu
Moik : nemyslel som to tak, ze patris k tym "sialencom" >:D ja som mal ESP tiez stale zapnute, len pri sportovej jazde na hrane by som si ho radsej vypol... (v C4 sa bohuzial nad 50kmh zaplo samo) 8-s
bezne jazdim tak, ze ESP nemam sancu vyuzit ani pri nahlych necakanych zmenach smeru jazdy (na C4 som kontrolku videl bliknut iba v zime na snehu a par krat na mokru a to som "chcel aby blikla"), a vo vyssich rychlostiach za necakanych situacii radsej uvitam citatelny podvozok a kontrolu nad autom ako nepredvidatelne zasahy do riadenia... :roll: -
Moik 02.02.07 11:48
« Re: Re: Re:
S tou posloupností naprosto souhlas. :-)
Neberu ESP jako nástroj k tomu, abych mohl jezdit rychleji - stejně jako ABS, ABG ani pásy. Beru to jako nástroj, který mi doufám nikdy nebude muset pomoct zůstat na živu >:D Teda že ho pravděpodobně využiju pouze několikrát za životnost toho auta. Tlačítko na vypnutí ESP jsem na Maxovi nepoužil nikdy, protože je to ESP dotatečně chytrý (nechá klouzat kola, když se nemůžžeš odněkud vyhrabat) Vypínat ESP mi přijde jako nezapínat pásy. Vším tím chce říct, že rozdíl poznáš, až bude pozdě... :'-( -
"-- skrytý --" 02.02.07 10:35
« Re: Re:
moik : jak druhy ? prvy je medziclanok medzi volantom a hl. opierkou, druhy volant, treti brzda, stvrty plyn... takze ESP moze byt tak najskor na 5. mieste... >:-[] no, robim si srandu... vazne, je to tak, ESP velmi vyrazne prispieva k aktivnej bezpecnosti, to je jasne. treba si vsak uvedomit ze ESP neni vsemocne a pomaha iba v okoli "hranice smyku", dalej uz ani ESP nepomoze... vyvstava otazka, ci je bezpecnejsi sofer co jazdi pomalsie vedomy si svojho "handycapu bez ESP", alebo sialenec co sa slepo spolieha na ESP a jazdi veselo nad schopnosti ESP... :roll:
ja osobne to vidim cca tak, ako by som si v nejakej pocitacovej hre zapol automaticke zameriavanie. pomoze mi to vyhravat, ale nebuem mat z toho az taky dobry pocit... ;-)
kazdopadne ked bude moznost, ESP si najblizsie asi kupim (vypinatelne) !!
tu je zaujimave videjko :
[odkaz]

1. 1,6i DOHC 16V - 100k
2. 1,6 TI-VCT- 115k