Ford Mondeo 2.0TDCI + 2.0TDDI zkusenosti
"-- skrytý --" 13.08.05 09:42
« Mondeo 2.2 TDCi - jaky olej?
Uz je doma. :-)) Mam jen prosbu na odborniky. V servisu jsem se informoval na olej, ktery se pouziva konkretne do tohoto motoru 2.2TDCi.
Technik me asi spis nechtel odpovedet, proste rekl original od Fordu 5W30. Vic jsem z neho nedostal. Na webu jsem nasel ze snad do motoru 2.0TDCi se dava Ford Motorcraft Formula E 5W30? Jak je to, ale s 2.2TDCi? Je mozne pouzit olej od ELF Evolution SXR 5W30 ? Nebo jiny? diky -
« Re: honda
to m.leky: Mam Shadowku r.v. 19996 C2 - americká verze,krásná motorka i když už trochu stařena,ale spolehlivá.Holt mladické divočení
na Kawasaki ZX9R Ninja jsem přenechal mladším a přesunul se do kategorie usedlejších.Teď jsem měsíc mimo hru,protože mám zlomenou nohu,ale až to sundám to bude nádhera.Poslední dobou koukám po Yamaha Drag Star 1 300 nebo Honda VTX 1 800 i když ceny jsou pořád dosti vysoko.Co na to říkáš Ty? Není to nádhera když je krásné počasí a vyrazíš na motorce někam dál. :-! To je stokrát lepší než sednout do vyhřáte plechovky a stresovat se v koloně :x ale na druhou stranu rodinu na motorce neodvezeš.
Zatím ciao
........................................… /> Honda Shadow C2 1 100 -
« TDCi nebo TDDi
čus PitBulle, tak jsi mi to rozhodování pěkně zkomplikoval, :roll:
už jsem se rozhodl pro TDCi ale zase jsi mě nahlodal,protože o odcházejících vstřikovacích rámpách po 80 000 km jsem už taky slyšel.
Co se týká Focuse to byla moje první volba,ale po zjištění ceny ojetiny
jsem se rozhodl že radši něco přidám a půjdu do Mondea.To už je ale pořádná kráva(combi) auto,ale z praktického hlediska super.
Takže teď zas budu koukat po TDDi, aut je hodně , takže to nechci uspěchat.Jak jseš na tom s spotřebou a jaký je Tvůj celkový dojem z auta.
Pokud mi můžeš napsat víc informací, budu jenom rád.
Zatím ciao
........................................… /> Honda Shadow 1 100C2 -
Outlander 24.06.05 23:02
« Re: Re: 75 tis. km.
Čauec, koupil jsem před 14 dny Mondeo Combi Ghia, 2002, servisní knížka, 49000 km, 2.0 TDDi 85 kW. Co jsem se ptal, tak je v tomto ročníku podstatně lepší sáhnout po TDDi, protože u TDCi odcházely velice rády vstřikovací rampy - a to je investice pěkných pár desítek tisíc.
TDDi je sice hlučnější, ale jinak velice fajn motor.
Měl jsem před tím Focuse 1.8 TDCi 85 kW a kdybych si měl vybírat, tak sáhnu po tom 2.0 TDDi. Má jedinou nevýhodu - hluk. Jinak je po všech stránkách lepší. Když jsme dávali závody s dalším Focusem 1.8. TDCi 85 kW, tak jsem i s tou příšernou bednou za zády (combi), vyhrál.
Pokud chceš podrobnosti, napiš. -
"-- skrytý --" 17.06.05 07:21
« Prohlídka
Nejvěrnější zdaleka ne, tady je mnohem víc šílenců...
Domluv se s Ing. Šircem, spol. HALE, Dělnická 15, Praha 7, www.hale.cz .
Také můžeš na příjem zakázek marecek@hale.cz nebo osoba zodpovědná za diesel polak@hale.cz .
Další servisy: www.delphi-diesel.cz , všechny jsou vybaveny potřebnou technikou.
Já budu teď chvilku mimo.
Zdravím. -
« TDCi
Na sto procent jsem si jistý,servisku jsem viděl osobně,v inzerátu uváděl prodejce že je to r.v. 2002,ale při prohlídce servisky jsem zjistil,že je vyrobeno 12/2001.Zapomněl jsem říct ,že je to dovoz D,auto vypadá slušně,měl jsem možnost hodit to na zvedák,cena cca 340 000,-.
Původně jsem chtěl koupit Mondeo TDDi kolem roku výroby 2002.Pak zas někdo tvrdil že TDCi je nesrovnatelně lepší.Pak zas jeden kámoš co dělá prodejce Peugeotů tvrdil že právě ty první TDCi by mě nedoporučoval,že to neměl Ford až tak vychytaný,takže když Mondeo r.v.2001-2002 tak jedině TDDi.Takže teď jsem z toho jelen.To je právě to řešení když člověk kupuje ojetinu.
Jestli jo, tak proc?