Ford Mondeo 2.0TDCI + 2.0TDDI zkusenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

12.10.05  14:06

« Re:

Me kamos rikal ze tam nalil VAT 5W-40 ... to by vadit nemelo, ne?
    Jestli jo, tak proc?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.05  16:57

« Bez nadpisu

jasně každý olej splňující normu 5w30 je vhodný
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.05  19:23

« Prima

Nový videoweb s testy auťáků na [odkaz] Dnes Masserati Quatroporte, H2 a Honda Civic osmé generace - testováno první auto dodané do střední Evropy! Stream v nejlepší kvalitě na českém internetu! Fotky, diskuze.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.09.05  08:56

« Bez nadpisu

jak je to u mondea TDCi s tím zrychleným volnoběhem za jízdy?-je možné to odstranit úpravou SW-RAFI to tu uváděl.
    Nechápu proč to udělkali-kvůli snazšímu řazení?-no to je blbina.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.08.05  21:10

« Bez nadpisu

Tak tam nech dolívat olej v servisu.Já mám najeto pře 100 tkm a zatím jsem mezi prohlídkama nemusel dolévat a to ho nešetřím.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.05  09:42

« Mondeo 2.2 TDCi - jaky olej?

Uz je doma. :-)) Mam jen prosbu na odborniky. V servisu jsem se informoval na olej, ktery se pouziva konkretne do tohoto motoru 2.2TDCi.
    Technik me asi spis nechtel odpovedet, proste rekl original od Fordu 5W30. Vic jsem z neho nedostal. Na webu jsem nasel ze snad do motoru 2.0TDCi se dava Ford Motorcraft Formula E 5W30? Jak je to, ale s 2.2TDCi? Je mozne pouzit olej od ELF Evolution SXR 5W30 ? Nebo jiny? diky
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.05  10:01

« Re: TDCi a automat

Myslim ze bude problem ho sehnat s 30..
    6.0-6,7 je dlouhodoby prumer, s tim co prodavam nejsou zadne problemy, je to nebourane, garazovane, nekuracke auto, ma to plnou vybavu i ESP predjizdeni je uplna pohoda. pouzivam jen automat
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.05  21:56

« TDCi a automat

Díky, 55 000 najeto je moc, chci něco do 30 000.
    Podělíš se o zkušenosti? Tu spotřebu jsi měl ve městě nebo mimo město? Jak jde dohormady diesel a automat, jak je rychlý kickdown? Používáš ruční řazení? Co spolehlivost?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.05  17:44

« Re: TDCi a automat?

mam velke dokonce mam i jedno na prodej.
    Spotreba je u me 6,0-6,7. Nemel jsem s nim zadny problem
    napis, prosim, na petr@inmail.cz
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.05  11:40

« TDCi a automat?

Nemáte někdo zkušenosti s Mondeem TDCi a automatem? Uvažuju u autu z roku 2003 a zajímá mne hlavně spolehlivost a spotřeba, případně další vlastní zkušenosti. Díky za informace.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.06.05  20:11

« honda

Plně s tebou souhlasím.Bral bych VTX 1800 je to nadhera.Moje ,,malicka" mi vsak bude muset jeste dlouho stacit,jeste jsem ji ani nesplatil a myslim ze rodinne finance pujdou jinym smerem nez do motorky,i kdyz kdo vi.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.05  18:00

« Re: honda

to m.leky: Mam Shadowku r.v. 19996 C2 - americká verze,krásná motorka i když už trochu stařena,ale spolehlivá.Holt mladické divočení
    na Kawasaki ZX9R Ninja jsem přenechal mladším a přesunul se do kategorie usedlejších.Teď jsem měsíc mimo hru,protože mám zlomenou nohu,ale až to sundám to bude nádhera.Poslední dobou koukám po Yamaha Drag Star 1 300 nebo Honda VTX 1 800 i když ceny jsou pořád dosti vysoko.Co na to říkáš Ty? Není to nádhera když je krásné počasí a vyrazíš na motorce někam dál. :-! To je stokrát lepší než sednout do vyhřáte plechovky a stresovat se v koloně :x ale na druhou stranu rodinu na motorce neodvezeš.
    Zatím ciao
    ........................................… /> Honda Shadow C2 1 100
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.05  11:12

« honda

Ty mas Hondu shadow 1100 c2?Z jakeho roku?Ja ji mam taky 2002 r.v. a mondeo kombi tdci :-) .
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.05  16:58

« TDCi nebo TDDi

čus PitBulle, tak jsi mi to rozhodování pěkně zkomplikoval, :roll:
    už jsem se rozhodl pro TDCi ale zase jsi mě nahlodal,protože o odcházejících vstřikovacích rámpách po 80 000 km jsem už taky slyšel.
    Co se týká Focuse to byla moje první volba,ale po zjištění ceny ojetiny
    jsem se rozhodl že radši něco přidám a půjdu do Mondea.To už je ale pořádná kráva(combi) auto,ale z praktického hlediska super.
    Takže teď zas budu koukat po TDDi, aut je hodně , takže to nechci uspěchat.Jak jseš na tom s spotřebou a jaký je Tvůj celkový dojem z auta.
    Pokud mi můžeš napsat víc informací, budu jenom rád.
    Zatím ciao
    ........................................… /> Honda Shadow 1 100C2
  • « 00 Reagovat !

foto Outlander

Outlander 24.06.05  23:02

« Re: Re: 75 tis. km.

Čauec, koupil jsem před 14 dny Mondeo Combi Ghia, 2002, servisní knížka, 49000 km, 2.0 TDDi 85 kW. Co jsem se ptal, tak je v tomto ročníku podstatně lepší sáhnout po TDDi, protože u TDCi odcházely velice rády vstřikovací rampy - a to je investice pěkných pár desítek tisíc.
    TDDi je sice hlučnější, ale jinak velice fajn motor.
    Měl jsem před tím Focuse 1.8 TDCi 85 kW a kdybych si měl vybírat, tak sáhnu po tom 2.0 TDDi. Má jedinou nevýhodu - hluk. Jinak je po všech stránkách lepší. Když jsme dávali závody s dalším Focusem 1.8. TDCi 85 kW, tak jsem i s tou příšernou bednou za zády (combi), vyhrál.
    Pokud chceš podrobnosti, napiš.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.05  07:21

« Prohlídka

Nejvěrnější zdaleka ne, tady je mnohem víc šílenců...
    Domluv se s Ing. Šircem, spol. HALE, Dělnická 15, Praha 7, www.hale.cz .
    Také můžeš na příjem zakázek marecek@hale.cz nebo osoba zodpovědná za diesel polak@hale.cz .
    Další servisy: www.delphi-diesel.cz , všechny jsou vybaveny potřebnou technikou.
    Já budu teď chvilku mimo.
    Zdravím.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.05  23:24

« Re: 75 tis. km.

Dík za odpověd,pokud mužeš pošli kontakt na rychlou prohlídku.
    Vidím že jsi nejvěrnější čtenář tohoto fora a máš dosti přehled.Tak až půjdu to auto koupit tak Tě najmu jako poradce. :P
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.05  23:02

« 75 tis. km.

Laďo, po 75000 by mělo být v každém případě vše vychytané. Na mém autě byly mouchy do 40000, potom nic. Zdravím (poradím kam zajet na rychlou prohlídku)...
  • 00 Reagovat !

foto

16.06.05  09:27

« TDCi

Na sto procent jsem si jistý,servisku jsem viděl osobně,v inzerátu uváděl prodejce že je to r.v. 2002,ale při prohlídce servisky jsem zjistil,že je vyrobeno 12/2001.Zapomněl jsem říct ,že je to dovoz D,auto vypadá slušně,měl jsem možnost hodit to na zvedák,cena cca 340 000,-.
    Původně jsem chtěl koupit Mondeo TDDi kolem roku výroby 2002.Pak zas někdo tvrdil že TDCi je nesrovnatelně lepší.Pak zas jeden kámoš co dělá prodejce Peugeotů tvrdil že právě ty první TDCi by mě nedoporučoval,že to neměl Ford až tak vychytaný,takže když Mondeo r.v.2001-2002 tak jedině TDDi.Takže teď jsem z toho jelen.To je právě to řešení když člověk kupuje ojetinu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.05  07:27

« 12/2001

Jsi si jistý tím datem Laďo? To by musel být skutečně jeden z prvních TDCI...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…