Ford Mondeo 2.0TDCI + 2.0TDDI zkusenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.05  13:32

« Re: RE:RE:RE:

to patrikos:Plnej souhlas s tebou, mel jsem taky jeden problem(mam c-maxe 1,6TDCI a pri prudkem seslapnuti plynu se mi objevilo"engine system fault", kdyz jsem to vypnul a znova nastartoval tak bylo zase vse o.k.), ale jinak jsem s tim autem spokojen.Najeto 20000km a nic nevrze,dobra spotreba,komfort atd.Takze jeden problem mi nemuze zkazit celkovej nazor.Ted jedu na vymenu oleje, tak jsem zvedavej na co prijdou, cim to mohlo byt, ze sel motor do nouzoveho rezimu(max.3000rpm) :?: Cus Blazin
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.05  11:56

« RE:RE:RE:

to matuS: Ano jsem spokojeny, nemam duvod nebyt, jedna zavada, ktera se vyskytla nemuze prevazit nad 48 tisici km ujetych bez problemu ve velkem komfortnim aute. Auto stalo bez dph 538tic Kč, vybava trend (automaticka klima,abs,6st.prev.,vse v elektrice,4xairbag...atd). Navic jezdim se spotrebou kolem 6,8l/100km. Soudim prece podle toho jak mi auto vyhovuje a me proste vyhovuje.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 22.02.05  21:25

« Re: Re:

to ze si s tym autom spokojny je asi vtip, ze?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.02.05  16:19

« Re:

chciplo to za jizdy a neslo tak 5 minut nastartovat. pak se to rozjelo, ujel jsem cca 10km a zase to chciplo. Takhle jsem to zopakoval 3x než už nešlo dělat nic jinýho než to odtáhnout do servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.05  14:19

« Re: Re: Re: nafta

Jaké řídící jednotky ?? jak se to jmenuje v originále ?? Okolo okýnek to prostě sviští........:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.05  07:52

« Re: Re: nafta

Tak koukám, že nejsem jediný, kdo si toho všiml. Když jsem jel s předváděčkou 2,2TDCi tak při rychlostech nad 100km/h to docela nepříjemě fičelo okolo předních okýnek.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.05  23:16

« Re: Re: nafta

Po výměně řídící jednotky u TDCi 6/2002 klesla spotřeba o cca 1-2 l..
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.05  10:40

« Re: nafta

Cuká mi to někdy když to ještě není úplně zahřáté. a to je teď v zimě skoro pořád. Ten stěrač je poněkud zvláštní, ale to už jsem si zvykl. Kdyby se odstranil aerodynamický sykot ve větších rychlostech, přidali by kontrolky mlhovek na palubku a vyřešili by mlžení předních oken přesně v rožku před zrcátky, tak už by to šlo :-) Neprodávají se na zimu nějaké dečky před chladič ?? :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.05  22:59

« nafta

Pří použítí adit. nafty Aral, Shell..je při akceleraci znát cukání.Nyní beru Agip a akcelerace OK bez cukání.
    Další úlet Fordu je zvýšený volnoběh, v zimě Vás to může na sněhu potahat.Dále u stěračů po ostříknutí oken po určité době stěrač ještě jednou přejede a rozmázne špínu po okně.To by měli mit možnost u Fordu na přání zákazníka vypnout.
    Najeto mám 90tkm
  • 00 Reagovat !

foto

17.02.05  13:54

« Bez nadpisu

Stačí ?? A nebo to chcete ještě jednou ? :-)
  • 00 Reagovat !

foto

17.02.05  13:53

« Citlivost na naftu !

Mě argument citlivosti na naftu ale nestačí. Motor by měl být schopen jezdit na to, co u pumpy dostane. Podle mě je to jen "neprůstřelná" výmluva . Mě u TDCI docela vadí hluk, nepravidelnost chodu......v zimě se to nemůže pořádně zahřát .Na druhou stranu jízdní vlastnosti skvělé.......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.02.05  08:27

« Re: co je to V-power Diesel?To:Petrs

V Nemecku je tato nafta bezne,jsou to nove produkty od roku 2004.Ta nafta ma vysoke cetanove cislo,barvu jako voda-je cira,vubec nepeni.Je to neco ,jako mezi benziny ten V-power.Aral ji oznacuje Ultimate Schell ji ma jako V-power diesel.Oproti klas.nafte je v SRN o 10centu(3kc)drazsi,a prave proto nebude u nas v prodeji(psal jsem dotaz na obe spolecnosti,navic Aral v CR konci).Fakt to jede super a motor je jeste tissi.Cus
  • 00 Reagovat !

foto

15.02.05  18:20

« co je to V-power Diesel?

on to shell nekde nabizi?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.02.05  16:08

« Re:Diesel Aral Ultimate,Schell V-power Diesel

Tankuji do sveho C-maxe Ultimate od Aralu nebo v-power diesel od Schellu a je to hodne znat(mam motor 1,6TDCI).Bohuzel u nas tyto produkty nejsou(a nebudou)na trhu.Ale i tak je nafta od Aralu(ten bude bohuzel koncit v CR) a Schellu nejlepsi!!!!U tdcicek nesetrit a davat kvalitu,ten motor vam to vrati(spotrebou atd.)Cus
  • 00 Reagovat !

foto

15.02.05  12:08

« Bez nadpisu

to Patrikos: Jak to "zustalo stat"? Chciplo to za jizdy nebo to neslo nastartovat nebo ...?
    to Rafi007: Kolik mas najeto?
    dik
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.02.05  16:54

« Bez nadpisu

Mám Mondeo Kombi od 11/03, TDCi, 115k, model už ale 2004. Zatím jediná závada, odešlo nějaký čidlo na vačce a zůstal jsem stát. Najeto teď 48000km, tankuju jen Shell a Aral, v servisu mě upozornili, že je motor citlivý na kvalitu nafty a nemá cenu kuli desetníku pokoušet problémy. Závěr: Maximální spokojenost ! >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.05  13:10

« Bez nadpisu

ZÁVADY NA TDCi 2.0:VÝMĚNA KOMPLETNÍHO VTŘIKOVÁNÍ (SIEMENS)-PO VÝMĚNĚ TO PROSAKOVALO OKOLO VSTŘÍKŮ-DALŠÍ OPRAVA,BRZDOVÝ VÁLEC-VÝMĚNA,ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA-VÝMĚNA,2xSPADLÁ HADICE TURBA-ODTAH DO SERVISU,ROZPADLÝ SILENBLOK-VÝMĚNA,MOTOREK SEDÁKU-VÝMĚNA,TEKOUCÍ NÁDRŽ,LANOVODY A PŘEVOD RUČNÍ BRZDY-VÝMĚNA,PŘEHRÁVÁNÍ SW xKRÁT.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.05  00:45

« Re:

Dobre, dekuju za odpoved.
  • 00 Reagovat !

foto

04.02.05  11:19

« Bez nadpisu

TDCi je urcite lepsi. Prece jenom je to uz common rail. Problemy muzou byt akorat z nekvalitni nafty. Je to hodne citlive na kvalitu, takze to chce jenom dobre znackove pumpy a neriskovat nekde v JZD na dvore.
    Pokud muzu doporucit, zkus sehnat 2.0 TDCi s 6° prevodovkou.
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.05  14:48

« Ford Mondeo 2.0TDCI + 2.0TDDI zkusenosti

Jake mate zkusenosti?
    Mam nabidku na Mondeo Combi 2.0 TDCI nebo na Mondeo Combi 2.0TDDI. Jaky si mam vybrat. Rok vyroby 2002.
    Slysel jsem ze tyto vozy maji problemy s motory. Co je na tom pravdy?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…