Ford Mondeo 2.0TDCI + 2.0TDDI zkusenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Citlivost na naftu !
Mě argument citlivosti na naftu ale nestačí. Motor by měl být schopen jezdit na to, co u pumpy dostane. Podle mě je to jen "neprůstřelná" výmluva . Mě u TDCI docela vadí hluk, nepravidelnost chodu......v zimě se to nemůže pořádně zahřát .Na druhou stranu jízdní vlastnosti skvělé....... -
"-- skrytý --" 16.02.05 08:27
« Re: co je to V-power Diesel?To:Petrs
V Nemecku je tato nafta bezne,jsou to nove produkty od roku 2004.Ta nafta ma vysoke cetanove cislo,barvu jako voda-je cira,vubec nepeni.Je to neco ,jako mezi benziny ten V-power.Aral ji oznacuje Ultimate Schell ji ma jako V-power diesel.Oproti klas.nafte je v SRN o 10centu(3kc)drazsi,a prave proto nebude u nas v prodeji(psal jsem dotaz na obe spolecnosti,navic Aral v CR konci).Fakt to jede super a motor je jeste tissi.Cus -
"-- skrytý --" 15.02.05 16:08
« Re:Diesel Aral Ultimate,Schell V-power Diesel
Tankuji do sveho C-maxe Ultimate od Aralu nebo v-power diesel od Schellu a je to hodne znat(mam motor 1,6TDCI).Bohuzel u nas tyto produkty nejsou(a nebudou)na trhu.Ale i tak je nafta od Aralu(ten bude bohuzel koncit v CR) a Schellu nejlepsi!!!!U tdcicek nesetrit a davat kvalitu,ten motor vam to vrati(spotrebou atd.)Cus -
"-- skrytý --" 14.02.05 16:54
« Bez nadpisu
Mám Mondeo Kombi od 11/03, TDCi, 115k, model už ale 2004. Zatím jediná závada, odešlo nějaký čidlo na vačce a zůstal jsem stát. Najeto teď 48000km, tankuju jen Shell a Aral, v servisu mě upozornili, že je motor citlivý na kvalitu nafty a nemá cenu kuli desetníku pokoušet problémy. Závěr: Maximální spokojenost ! >:D -
"-- skrytý --" 12.02.05 13:10
« Bez nadpisu
ZÁVADY NA TDCi 2.0:VÝMĚNA KOMPLETNÍHO VTŘIKOVÁNÍ (SIEMENS)-PO VÝMĚNĚ TO PROSAKOVALO OKOLO VSTŘÍKŮ-DALŠÍ OPRAVA,BRZDOVÝ VÁLEC-VÝMĚNA,ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA-VÝMĚNA,2xSPADLÁ HADICE TURBA-ODTAH DO SERVISU,ROZPADLÝ SILENBLOK-VÝMĚNA,MOTOREK SEDÁKU-VÝMĚNA,TEKOUCÍ NÁDRŽ,LANOVODY A PŘEVOD RUČNÍ BRZDY-VÝMĚNA,PŘEHRÁVÁNÍ SW xKRÁT. -
« Bez nadpisu
TDCi je urcite lepsi. Prece jenom je to uz common rail. Problemy muzou byt akorat z nekvalitni nafty. Je to hodne citlive na kvalitu, takze to chce jenom dobre znackove pumpy a neriskovat nekde v JZD na dvore.
Pokud muzu doporucit, zkus sehnat 2.0 TDCi s 6° prevodovkou.
Další úlet Fordu je zvýšený volnoběh, v zimě Vás to může na sněhu potahat.Dále u stěračů po ostříknutí oken po určité době stěrač ještě jednou přejede a rozmázne špínu po okně.To by měli mit možnost u Fordu na přání zákazníka vypnout.
Najeto mám 90tkm