Ford Mondeo 2.0TDCI + 2.0TDDI zkusenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.05  23:17

« Bez nadpisu

Já jsem jen (blbej) zákazník ,co je už je za ty roky zvyklý, že na něm automobilky experimentují.Že je to všeobecný problém s většínou závad jemně jasné.Dělám v elektronice a chápu, že prodejcí už jsou ve své podstatě mimo mísu co se týče elektorniky a většiny technologických částí aut. Když to už nezvládají výrobci, co teprve mohou dělát opraváři-výměny technologických bloků dle počítače a já mám tu smůlu, že v měsíci výroby mého auta byly technologické změny.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.05  20:20

« Bez nadpisu

To RAFI007: To není problém vstřikovačů Delphi. Ford mezitím upravil hlavu motoru a vstřikovače musely být štíhlejší. Pokud namontuješ takovéto štíhlejší vstřikovače do motoru před upgradem hlavy, musíš dát speciální těsnící kroužek. Když jsi blbej mechanik u dealera Ford (ostatní "autorizované" servisy nejsou v tomto ohledu lepší) bude ti to tam téct, jasný. Zdravím.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.05  13:15

« Re: Otacky

to genie:Co myslis tim TSI?T y jsi delal u Ford dealera?Dik
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.05  11:52

« Otacky

To, ze se rozblika kontrolka zhaveni se stavalo u docela velkeho mnozstvi motoru. Zajimave je, ze v nemecku to byla asi desetina pripadu co v CR a v CR zase desetina toho co v Polsku. Je to pry velice citlive na kvalitu nafty. Opravdu je problem se vstrikovaci, v zaruce se to resilo podle TSI vymenou.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.05  23:02

« Bez nadpisu

Snížení otáček se mně stalo 3xpři jízdě na dálníci do kopce na plný plyn.Tlumená rána-otáčky dolů-blikala kontrolka žhavení , která indikuje závadu.Na počítač v servisu vždy indik. chyba ve vstřikování.Následná výměna všech vstřků v záruce za cca 20-30.000.Už ani nevím.Pak tam střal z těch vyměněných dílů olej, protože cosi nepasovalo.Údajně toto byl problém vstřiků dodávaných 2002 - asi Delphi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.05  13:14

« Re:

to PetrT:Myslim, ze to vychytane mam.Motor je vzdycky teply a deje se tak kdyz zaradim z 5 na 4 a dam plnej nebo jedu na 5 motor ma dobre otacky(takze nemusim podrazovat) dam plnej a cvak a je to(ale rikam,ne pokazde,zatim 4x).Na jare jsem auto nemel, mam ho od srpna 2004, ale je fakt, ze poprve se to stalo zacatkem rijna.No uvidim,jestli na neco prijdou.Jeste jednou diky.Petr
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.05  12:52

« Bez nadpisu

Rádo se stalo. pozoruj podmínky, za kterých se Ti to děje (studený/teplý motor, jaro/zima, při přeřazení z 1 na 2 nebo ze 4 na 5) apod. zdraví, Petr.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.05  10:09

« Re: Prudké zrychlení

to PetrT:Moc ti dekuji.Je to presne tak jak to popisujes a jses prvni kdo mi odepsal, ze uz to taky mel(tech motoru tu asi moc nejezdi nebo tomu nikdo nezkusil dat podlahu).Na dalnici to nevadi, ale pri predjizdeni na klasicke okrsce to nebylo zrovna prijemne.Kdyz tam ta funkce je"podlaha" tak by mela fungovat a ne si zahaprovat kdy se ji umane.Pak je celej overboost na pendrek,kdyz se na nej nemohu spolehnout.Za ten tip na servis diky,jsem sice Litvinova, ale do te Prahy pojedu(nejblizsi mam Homolku v Usti 50km,tak to uz ta Praha neni takovej rozdil).Ahoj Petr
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.05  08:56

« Prudké zrychlení

Jo vím očem mluvíš, stalo se mi to jednou, princip overboostu je stejný u všech motorů TDCI vyjma 1,4 a slabého 1,6 (ty máš silný 1,6). Já podezřívám funkci overboost - stalo se mi to před týdnem v jednom momentu, když jsem na to prudce šlápnul. Tam se nějak spíná turbo ke krátkodobému zvýšení plnícího tlaku, a pokud tam něco v tu chvíli nestíhá... Po restartu zase OK. Až budeš mět jet zase na pravidelnou prohlídku, nejeď do svého servisu pokud je to možné, ale do servisu HALE, Praha 7, Dělnická 15. Ti mají od nás úplné a nejmodernější zařízení na diagnostiku CommonRailu a jsou zároveň oficiálním Ford servisem, což je optimální kombinace. Když by to nešlo, nech si udělat výpis z diagnostiky a já se Ti pokusím interpretovat data. Obvykle dnes také u Fordu postupně vylepšují palivovou mapu řídící jednotky, přeptej se jich, jestli nemají novou verzi a nech si přehrát svá původní data. Zdravím.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.05  08:00

« Re: 307

to PetrT:Jak na to prisel fakt nevim,schvalne kolegovi reknu az pojede na garancku tak at se zepta.Prosim te mam dva dotazy:Me se stalo, ze mi pri prudkem pridani plynu(predjizdeni) na jednou jako cvaklo a na palubce se rozsvitilo"engine system fault" motor sel na max.3000rpm.Volal jsem na assistenci a tam mi rekli"vypnete motor,nastartujte a pokud nic nesviti je vse o.k."To sice bylo, ale stalo se mi to pak jeste 3x(behem pul roku).Ted jedu poprve na servis, tak bych chtel mit nejake informace, aby to oni nebagatelizovali(doufam,ze neco v pameti najdou).
    Da se na tom vstrikovani nekde vycist Made in ....?Docela by me to zajimalo,co tam mam.Dekuji
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.05  22:13

« 307

To Petr Blaha: Ale s tou 307 mne tp prekvapuje, ve vozech Peugeot do teto chvile nejezdil zadny system Delphi, tak jak na to ten zatracenej chlap prisel? Ja pouze vim, ze puvodne na 1,6 TDCI/HDI melo byt Delphi, ale potom jim to nejak vyfouk Bosch. A na 2,0 TDCI/HDI 100kW bude Delphi od podzimu (Euro 4, zatimco Siemens je Euro3, s DPF filtrem take Euro 4).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.05  22:04

« Bez nadpisu

Siemens má s dieselem nejmenší zkušenosti, ale je to čistokrevný Němec. Delphi je Francouz, Bosch je Čech/Němec, Denso je Japonec a Maďar. Japonec je jasně nejlepší, po něm Maďar, po něm Němec, po něm Francouz a nakonec Čech. Díky českému commonrailu má teď Bosch prekérní problémy s Mercedesem. Ale buď v klidu, nic není tak horké jak to vypadá, možná máš Bosche z Německa. Pokud to počítáme na procenta, v garanční době bude mít problémy 0,5% vozů s japonským systémem a 0,5-1,0% vozů s ostatními systémy. Ford se rozhodl většinu budoucích motorů osazovat Densem a Siemensem, Bosche nemá rád, trpí ho tam kvůli PSA. Kvůli Fordu postavili Japoci v Evropě továrnu (Madarsko) a vývojářské centrum (Něměcko). Zdravím.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.05  21:39

« Re:

to PetrT:Tak jsme mimo oba, nebo mechanik zvedne kapotu "zamachruje" a rekne Delphi, mi laici to zbastime a on je namachrovanej, pritom vi ho..o!No jak vidim, tak pan je od fochu.Muzes mi prosim te rict kterej system je asi nejspolehlivejsi(nejlepsi).Na ten Siemens, jsem slysel kritiku vicekrat.Diky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.05  21:14

« Bez nadpisu

Co ja vim, ani v 307 neni Delphi.
    1,4 TDCI / 1,4 HDI - Siemens/Bosch
    1,4 HDI 16V - Delphi - používáno v Citroenu a Suzuki
    1,6 TDCI / 1,6 HDI - Bosch
    1,8 TDCI - Delphi - motory Lynx Ford (Focus 1/ Focus 2)
    2,0 TDCI / 2,0 HDI - Siemens (motory PSA/FORD)
    2,0 TDCI - Delphi - motory Puma Duratorq Ford
    2,2 TDCI - Delphi - motory Puma Duratorq Ford
    2,4 TDCI - Delphi - (motory Ford/PSA) - Transit
    2,7 TDCI / 2,7 HDI - Siemens (zatím 607/Discovery/Range Rover Sport/Jaguar S-type)
    Další ještě větší motory Ford budou následovat, hlavně pro Volvo a Land Rover. Mluví se o 4,5 lirových motorech. Úplně nová generace motorů Duratorq 2,2/2,4 s japonským systémem Denso přijde na podzim a bude se montovat i do PSA.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.05  20:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Citlivost na naftu !

to PetrT:Myslel jsem, ze mam Delphi.Kolega ma 307SW se stejnym motorem a mel nejaky problem a rikal, ze se v servisu bavili o tom, ze je tam Delphi.Tak jsem myslel, ze kdyz jsou identicke tak to musi byt stejne.Jak vidim, tak asi ne.Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.05  20:32

« Re: Re: Re: Re: Citlivost na naftu !

To teda zjistim (jestli to nebude "JZD"). Protoze jsem od fochu, tak uvazuji o tom, ze zacneme vytvaret "cernou" listinu spatnych pump, protoze kazi vybornou reputaci VSECH dieselovych aut. Dam vedet. Pokud jezdis k Shellu, nemas se ceho bat. POKUD JSTE PRED TIM MELI BENZINOVA AUTA, DEJET SI VSICHNI POZOR, ABYSTE SI TAM NEDALI ZE ZVYKU BENZIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… (Meli jsme 3 pripady za posledni 3 tydny). Kdyby jste meli mit jakykoli problem se vstrikovanim, rad pomohu. Zastupujeme 3 vyrobce vstrikovani - Delphi/Siemens/Denso. Zdravim.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.05  20:25

« Bez nadpisu

Ahoj, jestli mas 1,6 TDCI, tak mas vstrikovani Bosch. Nevim o tom, ze by tam bylo Delphi. Ale C-Max a Focus 2 jsou fajn auta. Musim konstatovat, ze Mondeo v kombi ma taky skvely podvozek.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.05  16:29

« Re: Re: Re: Citlivost na naftu !

to PetrT:Muzes mi rict, u jaky pumpy tankoval tu Kiu?Nerad bych zazil neco podobneho(tankuji jedineSchell nebo Aral) zatim o.k.Cus
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.05  16:07

« Re: Re: Citlivost na naftu !

to Petr T:Ja mam C-MAXE 1,6TDCI, jak rikas je to motor ve spolupraci s PSA.Ale auto mam Made in Germany/Saarllouis.Vstrikovani Delphy.Jsem spokojen lepsi auto a motor jsem nemel(zatim 6ojetych a toto je 3nove).Jezdim mezi 5,6-6,7l(leto/zima a hlavne styl).Momentalne bydlim v Bruselu, takze jezdim hlavne dalnice SRN/Belgie.Cus
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.05  15:06

« Re: Citlivost na naftu !

Problemy s naftou: Kdyz nafta bude podle normy, tak problem neni. Ale!!!! Co cerpacka to jina nafta - s naftou se musi zachazet jak s pivem. Prede 2 dny jsem videl Carnival 2,9 CRDI, najela 60km po natankovani - a vstrikovaci system za cca 70000 Kc totalne v haji. Videl jsem vzorek nafty z filtru a videl jsem do nadrze (to u Kii jde! je tam dekl mezi zadnimi sedackami a vidis do nadrze). 1/10 vzorku i paliva v nadrzi CISTA VODA. Na to se fakt neda jezdit, to nezchrousta proste VUBEC ZADNE AUTO!!!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…