Ford Mondeo 2.0TDCI + 2.0TDDI zkusenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 03.03.05 19:30
« vstřiky
Zdělejte plastový kryt motoru a pokud to teče, tak to poznáte hned.
Ford TDCi má ještě jednu zvláštnost a to zrychlený volnoběh.Otáčky motoru jsou na volnoběhu při jízdě cca 1000 a jsou schopné vás na tu 3 pěkně potahat, když podřadíte např. při vjíždění do křižovatky - auto místo aby bez plynu zpomalovalo ,začne naráz zrychlovat.Na 900 ot. padá teprve pokud použijete při zpomalování brzdu.Reklamoval jsem totiž těch 1000 otáček - v zimě je to nepříjemné - a servis zjistil, že je to SW otázka - další nesmyslná specialita Mondea.
A co říkáte na spojku - kopanec a nastavení brzdového pedálu.Při max. brzdění se pedál propadá až na podlahu.Asi je to dáno brzd. asistentem.Nástup je taky víc jak vlažný.To jsem ale zjistil i u druhého auta.Pokud člověk používá i druhé auto od jiné značky, tak po přesednutí do Mondea má nepřijemný pocit z brzd. -
« Vtřiky
A když to teče po té výměně , tak kde nebo jak to poznám ?? mám to vyměněno pár týdnů - teda zatím dva - 2. a 3. S tím chladnutím je to naprosto běžné, teď v zimě to je vůbec problém rozehřát a když se jede zvolna, tak to zase klesá ...... ale topit to přesto topí a to docela rychle. Kolísání otáček je v zimě ztaky pravidlem. Myslím si, že jakmile se auto trochu zahřeje, začne se pohybovat na hranici běžné provozní teploty a nedostatečné provozní teploty a že se tam přepínají nějaké režimy pro ten studenější a zahřátější motor a nemůžou se domluvit. Někdy jede auto na trojku třeba 70km/h několik dlouhých sekund samo........ A to jsem ještě z ložiska seškrábnul gumový kroužek i s se segmenty pro ABS, výměnou celé ložisko, údajně předpokládaná životnost 50 - 70 tis. km. Je to normální ?? -
"-- skrytý --" 03.03.05 13:37
« Re: Re: Re: Ford Mondeo 2.2 TDCi
to TopGun:No vis, oni jsou Belgicani naftovej narod(dle statistiky je zde 84% z prodanych vozu, prave naftaku).Takze oni vychvaluji vse co je citit naftou.Osobne s tim motorem nemam zkusenost, nejel jsem s nim.Jen prodavam, jak jsem koupil. ;-) -
"-- skrytý --" 01.03.05 19:39
« Re: Re:
to RAFI007:Presne tak, pred C-maxem, jsem mel novou Hondu Civic 5D, asi po 20000km mi pri zataceni na miste neco preskakovalo nad tlumicem.V zaruce jsem to reklamoval a mel jsem moznost nahlednout do databaze Hondy(sbirali veskere hlaseni zavad na tomto modelu).Muj problem tam nenasli, tak se zacalo experimentovat(nejdriv pruziny,pak dorazy a nakonec to bylo lozisko nad tlumicem), takze jsem poslouzil jako pokusnej kralik a oni muj problem poslali do fabriky aby dalsi vozy ten problem jiz nemeli.Jak rika kamos,je lepsi koupit model tak 3 roky po predstaveni trhu.Za tu dobu tomu vychytaj mouchy a je mene starosti.Takze neexperimentuje jenom Ford....... -
"-- skrytý --" 01.03.05 19:24
« Re:
To RAFI007: Oběžníky se bohužel řeší krizové problémy, vím o tom své. Např. Toyota nepustí nic, co by neměla dobře zmáknuté. Slyšeli jste někdy o přehrávání SW u Toyoty? Jinak s tím experimentováním máš 100% pravdu, nevztahujme to ale pouze na Forda. -
"-- skrytý --" 01.03.05 19:20
« Re: ostatní problémy
To Driverr: S klimatizací Ti nepomůžu ale to zahřívání v zimě je normální. Dieselové motory mají vyskou účinnost (a malou spotřebu) tudíž mají malé odpadní teplo. To nestačí na rychlé vyhřátí kabiny. Třeba by Tě mohlo "zahřát" vědomí, že máš nízkou spotřebu. A co sedačku, nemáš vyhřívanou? -
"-- skrytý --" 01.03.05 16:24
« Bez nadpisu
Pro Petr T.Příspěvek byl myšlen všeobecně s tím, že se mnohdy v servisech stávají pouhými vyměnovateli dílů, bez toho, aby věděli proč to dělají.Navíc už si s tím neví rady ani experti od Fordu. Při problémech se většinou začnou měnit tech. celky a experimentuje se.Chyba EDB byla u mne řešena výměnou brzd. válce, přehráváním SW, byla navržena výměna relátek, ale to nepomohlo na souběžně spravovaném autě,Nakonec pomohla po víc jak roce experimentování výměna říd. jednotky - asi nestíhala s EDB a tempomatem.Závada se projevovala tak, že náhodně při brzdění vypadlo EDB+ABS a naskočilo to třeba po pár hodinách jízdy.Na zasněžené dálnici je to pak úžasný zážitek.
Ve své podstatě to mebyla náhodná chyba 1 auta, ale více aut a výrobce to řešil experimentováním.
K těm oběžníkům.Ve své podstatě pokud je dokumentace, auto má nějaké svoje číslo a podle toho by se měl dodat díl.Takto by se to dalo očekávat u neznačkového servisu bez přístupu k dokumentaci, ale orig. servis by měl vycházet z čísel a né oběžníků. -
« ostatní problémy
Čau "závodníci". Já mám Mondeo 2.0TDCi 96kw 2002. Co se týče motoru,sem měl problém dvakrát ...nepravidelné otáčky na volnoběh. V servisu prej přehráli SW a chvíli to bylo dobrý a asi po 2 měsícich to zace začlo. Pak sem začal tankovat jen značkovou naftu (Shell,Aral,...) a problém je vyřešenej. Pak taky problém s ohříváním motoru. Teď v zimě zvlášť. Někdy trvá třeba i 15 km než se ručička teploměru dostane doprostřed a když pak jedu zkopce, teplota zase začne klesat. ještě v záruce sem to reklamoval a v servisu nejdřív říkali že to je normální a pak tam teda vyměnili nějaký čidlo. Jenže to stejně nepomohlo. Nevim na co to tam teda je, když to pořádně nefunguje. Asi největší problém je s klimatizací (s topením). Někdy si prostě z ničeho nic začne topit, nebo chladit. Třeba 100km v kuse jedu a funguje perfektně a najednou topí...nepomůže nic...jen to vypnout. V servisu nahráli novej SW, vyčistili nějaký čidla a stejně to blbne...u auta za ty peníze docela blbý. O tom, že po 2 letech přestali fungovat vzpěry přední kapoty, radši ani nemluvim. Chápu, že ty auta nemůžou bejt dokonalý, ale kdyby nebylo pitomýho servisu a přístupu k zákazníkovi, byl bych s Mondeem hodně spokojenej, ale takhle si to u Fordu hodně kazej. -
"-- skrytý --" 01.03.05 07:25
« Bez nadpisu
To RAFI007: že jsem z oboru, tak zrovna v tomhle nejsem mimo mísu. Jinak jsem na tom ale úplně stejně jako (blbej) zákazník. Můj servis co do něj jezdím je ale lepší právě proto, že nemá autorizaci pouze od Fordu, ale je i členem autorizovaných sítí výrobců naftového vstřikování Siemens, Delphi a Denso. Mne pouze udivuje, jak snadno lidi od Fordu (a dalších dealerů) zapomínaj na všechny ty oběžníky, co jim chodí. A v tom to je!!! Hodně problémů - hodně oběžníků - furt se školí a nakonec všechno stejně zapomenou...Protože děláme také servis pro Toyotu, mám srovnání - ti se tam tlučou čepicema z nudy a spravujou auta po bouračkách - a to tam ještě mají 3 letou záruku. Až přijde v létě Toyota se 130kW/400 Nm naftovým Avensisem, budu mít vážné obavy o všechny ty Passaty, Mondea (sám ho mám) a další "manažerské" vozy...
tak co je lepší Ford Mondeo TDCi nebo TDDi.?Co člověk to jiný názor.
Konkrétně mám nabídku na Ford Mondeo 2,0TDCi/96kW,r.v.12/2001 GHIA,podle servisky najeto cca 75.000 km.Slyšel jsem že se Fordu ty první TDCi moc nepovedli.Potřeboval bych poradit .Díky za Vaše info.