Ford Mondeo 2.0TDCI + 2.0TDDI zkusenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.05  11:12

« honda

Ty mas Hondu shadow 1100 c2?Z jakeho roku?Ja ji mam taky 2002 r.v. a mondeo kombi tdci :-) .
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.05  16:58

« TDCi nebo TDDi

čus PitBulle, tak jsi mi to rozhodování pěkně zkomplikoval, :roll:
    už jsem se rozhodl pro TDCi ale zase jsi mě nahlodal,protože o odcházejících vstřikovacích rámpách po 80 000 km jsem už taky slyšel.
    Co se týká Focuse to byla moje první volba,ale po zjištění ceny ojetiny
    jsem se rozhodl že radši něco přidám a půjdu do Mondea.To už je ale pořádná kráva(combi) auto,ale z praktického hlediska super.
    Takže teď zas budu koukat po TDDi, aut je hodně , takže to nechci uspěchat.Jak jseš na tom s spotřebou a jaký je Tvůj celkový dojem z auta.
    Pokud mi můžeš napsat víc informací, budu jenom rád.
    Zatím ciao
    ........................................… /> Honda Shadow 1 100C2
  • « 00 Reagovat !

foto Outlander

Outlander 24.06.05  23:02

« Re: Re: 75 tis. km.

Čauec, koupil jsem před 14 dny Mondeo Combi Ghia, 2002, servisní knížka, 49000 km, 2.0 TDDi 85 kW. Co jsem se ptal, tak je v tomto ročníku podstatně lepší sáhnout po TDDi, protože u TDCi odcházely velice rády vstřikovací rampy - a to je investice pěkných pár desítek tisíc.
    TDDi je sice hlučnější, ale jinak velice fajn motor.
    Měl jsem před tím Focuse 1.8 TDCi 85 kW a kdybych si měl vybírat, tak sáhnu po tom 2.0 TDDi. Má jedinou nevýhodu - hluk. Jinak je po všech stránkách lepší. Když jsme dávali závody s dalším Focusem 1.8. TDCi 85 kW, tak jsem i s tou příšernou bednou za zády (combi), vyhrál.
    Pokud chceš podrobnosti, napiš.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.05  07:21

« Prohlídka

Nejvěrnější zdaleka ne, tady je mnohem víc šílenců...
    Domluv se s Ing. Šircem, spol. HALE, Dělnická 15, Praha 7, www.hale.cz .
    Také můžeš na příjem zakázek marecek@hale.cz nebo osoba zodpovědná za diesel polak@hale.cz .
    Další servisy: www.delphi-diesel.cz , všechny jsou vybaveny potřebnou technikou.
    Já budu teď chvilku mimo.
    Zdravím.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.05  23:24

« Re: 75 tis. km.

Dík za odpověd,pokud mužeš pošli kontakt na rychlou prohlídku.
    Vidím že jsi nejvěrnější čtenář tohoto fora a máš dosti přehled.Tak až půjdu to auto koupit tak Tě najmu jako poradce. :P
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.05  23:02

« 75 tis. km.

Laďo, po 75000 by mělo být v každém případě vše vychytané. Na mém autě byly mouchy do 40000, potom nic. Zdravím (poradím kam zajet na rychlou prohlídku)...
  • 00 Reagovat !

foto

16.06.05  09:27

« TDCi

Na sto procent jsem si jistý,servisku jsem viděl osobně,v inzerátu uváděl prodejce že je to r.v. 2002,ale při prohlídce servisky jsem zjistil,že je vyrobeno 12/2001.Zapomněl jsem říct ,že je to dovoz D,auto vypadá slušně,měl jsem možnost hodit to na zvedák,cena cca 340 000,-.
    Původně jsem chtěl koupit Mondeo TDDi kolem roku výroby 2002.Pak zas někdo tvrdil že TDCi je nesrovnatelně lepší.Pak zas jeden kámoš co dělá prodejce Peugeotů tvrdil že právě ty první TDCi by mě nedoporučoval,že to neměl Ford až tak vychytaný,takže když Mondeo r.v.2001-2002 tak jedině TDDi.Takže teď jsem z toho jelen.To je právě to řešení když člověk kupuje ojetinu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.05  07:27

« 12/2001

Jsi si jistý tím datem Laďo? To by musel být skutečně jeden z prvních TDCI...
  • 00 Reagovat !

foto

15.06.05  22:39

« Ford Mondeo TDCi nebo TDDi

Čau chlapi,
    tak co je lepší Ford Mondeo TDCi nebo TDDi.?Co člověk to jiný názor.
    Konkrétně mám nabídku na Ford Mondeo 2,0TDCi/96kW,r.v.12/2001 GHIA,podle servisky najeto cca 75.000 km.Slyšel jsem že se Fordu ty první TDCi moc nepovedli.Potřeboval bych poradit .Díky za Vaše info.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.05  13:35

« Re: Ford Mondeo 2.2 TDCi

je to dobrý auto (osobní zkušenost)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.05  19:30

« vstřiky

Zdělejte plastový kryt motoru a pokud to teče, tak to poznáte hned.
    Ford TDCi má ještě jednu zvláštnost a to zrychlený volnoběh.Otáčky motoru jsou na volnoběhu při jízdě cca 1000 a jsou schopné vás na tu 3 pěkně potahat, když podřadíte např. při vjíždění do křižovatky - auto místo aby bez plynu zpomalovalo ,začne naráz zrychlovat.Na 900 ot. padá teprve pokud použijete při zpomalování brzdu.Reklamoval jsem totiž těch 1000 otáček - v zimě je to nepříjemné - a servis zjistil, že je to SW otázka - další nesmyslná specialita Mondea.
    A co říkáte na spojku - kopanec a nastavení brzdového pedálu.Při max. brzdění se pedál propadá až na podlahu.Asi je to dáno brzd. asistentem.Nástup je taky víc jak vlažný.To jsem ale zjistil i u druhého auta.Pokud člověk používá i druhé auto od jiné značky, tak po přesednutí do Mondea má nepřijemný pocit z brzd.
  • 00 Reagovat !

foto

03.03.05  17:09

« Vtřiky

A když to teče po té výměně , tak kde nebo jak to poznám ?? mám to vyměněno pár týdnů - teda zatím dva - 2. a 3. S tím chladnutím je to naprosto běžné, teď v zimě to je vůbec problém rozehřát a když se jede zvolna, tak to zase klesá ...... ale topit to přesto topí a to docela rychle. Kolísání otáček je v zimě ztaky pravidlem. Myslím si, že jakmile se auto trochu zahřeje, začne se pohybovat na hranici běžné provozní teploty a nedostatečné provozní teploty a že se tam přepínají nějaké režimy pro ten studenější a zahřátější motor a nemůžou se domluvit. Někdy jede auto na trojku třeba 70km/h několik dlouhých sekund samo........ A to jsem ještě z ložiska seškrábnul gumový kroužek i s se segmenty pro ABS, výměnou celé ložisko, údajně předpokládaná životnost 50 - 70 tis. km. Je to normální ??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.05  13:37

« Re: Re: Re: Ford Mondeo 2.2 TDCi

to TopGun:No vis, oni jsou Belgicani naftovej narod(dle statistiky je zde 84% z prodanych vozu, prave naftaku).Takze oni vychvaluji vse co je citit naftou.Osobne s tim motorem nemam zkusenost, nejel jsem s nim.Jen prodavam, jak jsem koupil. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.05  11:02

« Re: Re: Ford Mondeo 2.2 TDCi

Nechcem tu kritizovat ani belgicke casopisy (lisia sa vobec od nasich?) ani ten motor, ale spotreba je nic moc a moment ma spicaty priebeh, takze ten vykon vyuzijes len v uzkom spektre otacok. Ved preto to ma 6-stupnovu prevodovku..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.05  08:49

« Re: Ford Mondeo 2.2 TDCi

to jarda.suchy:Nevim, zda ho nakdo ma jiz v CR, ale dle Belgickych motoristickych casopisu(testy)je to spicka!Hlavne pochvalovali vykon/spotreba.Cus
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.05  21:09

« Ford Mondeo 2.2 TDCi

A jak je na tom tento motor (2.2 TDCi) - jsou s nim uz nejake zkusenosti at pozitivni nebo negativni? Uvazujeme o jeho koupi.
  • 00 Reagovat !

foto

02.03.05  16:07

« Bez nadpisu

Pro: petr Blaha - ano, neco malo s nima mam spolecneho. Ostrava.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.05  19:39

« Re: Re:

to RAFI007:Presne tak, pred C-maxem, jsem mel novou Hondu Civic 5D, asi po 20000km mi pri zataceni na miste neco preskakovalo nad tlumicem.V zaruce jsem to reklamoval a mel jsem moznost nahlednout do databaze Hondy(sbirali veskere hlaseni zavad na tomto modelu).Muj problem tam nenasli, tak se zacalo experimentovat(nejdriv pruziny,pak dorazy a nakonec to bylo lozisko nad tlumicem), takze jsem poslouzil jako pokusnej kralik a oni muj problem poslali do fabriky aby dalsi vozy ten problem jiz nemeli.Jak rika kamos,je lepsi koupit model tak 3 roky po predstaveni trhu.Za tu dobu tomu vychytaj mouchy a je mene starosti.Takze neexperimentuje jenom Ford.......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.05  19:24

« Re:

To RAFI007: Oběžníky se bohužel řeší krizové problémy, vím o tom své. Např. Toyota nepustí nic, co by neměla dobře zmáknuté. Slyšeli jste někdy o přehrávání SW u Toyoty? Jinak s tím experimentováním máš 100% pravdu, nevztahujme to ale pouze na Forda.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.05  19:21

« Re: Servis

to PetrT:Diky, verim, ze budu spokojen.Pak dam vedet.Zdarec
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…