Zakonne poistenie
modus ponens 16.11.04 11:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Spominate?
Este sa tu nespomenula kvalita sluzieb PZP na Sk a napr. Haftpflichtversicherung v DE. Ak mate v DE nehodu sposobenu inym ucastnikom a vase auto je nepojazdne, je bezne, ze poistovna vinnika vam pozicia po dobu opravy nahradne auto tej istej triedy, prip. vyssej. Kamosovi na Octavke 1.9 TDI takto pozicali Passata so silnejsim 1.9 TDI motorom (na cestu na SK a spat). Radsej ani nezacnem rozoberat, ake "sluzby" cakaju na poskodeneho od poistovne na SK... >:-[] -
« Re: Re: Re: Spominate?
dabel: ale to mas nechutne "drahu" poistku. A este nech mi niekto nieco vravi. Chudackovia z poistovni musia pouzivat auta chudoby znaciek AUDI, BMW,MB ..... . Ja bych tu bandu statnu byl. To ani nam vybavili nieco taketo. Ich zakon urcuje/neurcuje pravidla okradania ludi. Blbe je, ze s tym nic neurobime. Dialnicnu si mozem nekupit a vyuzivat ine cesty ale PZP .... . -
« Re: Re: Spominate?
Jo jo, Allianz ma uz 2 mesiace fakturu za opravu (v auguste do mna napalilo auto a rozbilo mi zadok) odo mna a peniaze su (napriek viacerym urgenciam) stale v nedohladne. Cele je to sprevadzane trapnymi vyhovorkami a evidentnymi klamstvami pracovnikov poistovne (september: "mame vsetko, co potrebujeme, do 2 tyzdnov mate peniaze"... po mesiaci: "este nemame spravu od policie"... druhy den rano po tomto, ked sme chceli ist na policiu vyzdvihnut potvrdenie o zaslani spravy: "noooo, prave nam to prisloooo" atd.). Suhlasim s lufom, su to podvodnici!
Inak tu v Nemecku platim momentalne zakonnu poistku cca. 210EUR (som na 60% sadzbe, zaciatocnici su na 230%), cca. 40EUR Teilkasko so 150EUR spoluucastou (kradez, sklo, zivelne pohromy). Dan za auto tusim 160EUR (splna len Euro II). -
modus ponens 16.11.04 10:55
« Re: Spominate?
Jasne, ze spominame. Ved to nie je tak davno. :'-(
Suhlasim, ze poistovnictvo je podvod a zarobkova cinnost na klientoch. Staci len otvorit oci a sledovat, co sa deje ludom, ktori maju poistne udalosti. Finty s malym fontom na zmluve, pravnickymi kluckami pri plneni, neinformovanie klientov o algoritme amortizacie, a pod. - to vsetko musi rozumne uvazujuceho cloveka poriadne odradit. ;-) -
« Re: Re: S-120
tak ako si voda, priroda vzdy najde cestu, najdu si ju aj ludia. Jedna z nich su aj podvody s nehodami.
Na pokutu to je, aj jazda na cervenu a nejazdi sa tak ? Aj rychla jazda je na pokutu a jazdi sa rychlo. Len tam je rozdiel, ze kto nechce platit pokutu, moze jazdit dla pravidiel. Kdesto poistku MUSIS platit. Je to nieco ako pokuta dopredu :-)
Ono tu aj mne ide hlavne o to, ze uz nevedia co pytat -
« Spominate?
Ked pred nedavnom koncil monopol na povinne zakonne poistenie, ako vsetky poistovne nariekali, ze sa to odlozilo o jeden rok? Vsetky boli nadrzane na to, poskytovat PZP. A ked bol monopol prec, vsetky zacali akoze plakat, ake je to nevyhodne a ako musia zvysit poistky. Myslite, ze boli fakt taki tupci, ze nevedeli, ze idu do stratoveho podniku? IMHO uz pri povodnych sadzbach bolo PZP kruto ziskova zalezitost. A teraz ide len o nechutne sa nabalovanie poistovni. Pravdu ma SirAnton v tom, ze ceny by mali byt podlozene konkretnymi udajmi a mal by ich aspon ramcovo stanovovat stat. BTW vsetko, co ma v nazve poistovna je jeden velky podvod >:-[] -
modus ponens 16.11.04 10:28
« Re: S-120
To je uz ale na riadnu pokutu. Mozes mi verit, ze par takych pokut a ludia si trufnu takto jazdit akurat tak doma na dedine - po polnych cestach.
To je akoby si tvrdil, ze zmena cestneho zakona (za jazdu na cervenu, nezastavenie na STOP-ke = odobratie vodicaku) bude nanic, pretoze ludia budu jazdit bez vodicaku. -
modus ponens 16.11.04 08:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
to Lubos1:
to zvysovanie ma aj pozitivny vedlajsi efekt: ludom sa prestane vyplacat drzat doma stare S120 a pod., ktore ked idu 80 km/h, tak sa idu rozpadnut. Vidim to na cestach, kde sa da ist bez problemov 90 km/h (t.j. bezne sa jazdi 100-110), no takito "ucastnici" si to hasia svojou 70-kou a este si drzia capicu na hlave, aby im ju dovnutra prenikajuci napor vzduchu neodfukol. A to nevravim na setreni na pneumatikach a pod.
50% bonusy budu, ale obavam sa, ze az o dalsie 2-3 roky, ked sa po postupnom zvysovani dostaneme na hranicu vyssiu (odo dneska) nez tych 50% bonusu. :'-( -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
bol som na allianz.at a vyslo mi to ale dost menej.
zakonne krytie do 3 000 000,- EUR = 550,- EUR !!!! nieje to zdaleka 1000,-
buracka 230,- EUR Su v tom krytia smrti 100.000m- EUR
keby som dal vollkasko vyslo do 1200,-. To je zase skoro ako u nas.
a este toto, ale neviem presne co to je, cestna dan ?: Motorbezogene Versicherungssteuer 390,- EUR
Takze nebude to take tazke. Cenu auta som mal 17500,- vykon 83kW. Skuste to niekto kto vie nemecky.
Lubos1: ja neviem co si zadaval Ty , ale mne to vyslo lepsie a nie take hrozne cisla ako u teba -
Lubos.1 16.11.04 08:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Servisne naklady su celkovo vyssie v AT/DE, ale len kvoli cene prace. Ceny dielov su o cca 20 % nizsie ako na Slovensku. Ako pise SirAnton o slov. podnikateloch ... :)
Teorwticky by sa oplatilo kupovat diely v AT/DE a davat ich vymienat na Slovesnku.
Napr. montaz nezavislehjo kurenia ma na Slovensku vyjde na cca 3000 Sk a v Rakusku na 9500 Sk, ale samotne diely su v Rakusku zhruba o 1500 lacnejsie.
Sir Anton
Este raz, ja nie som rad, ze sa stale zvysuju ceny poistiek, ale kedze sa s tym neda nic robit a platit to clovek musi, tak v porovnani s AT/DE sme na tom stale dobre.Lacnejsie to tak ci tak nebude, ale mohol by sa zlepsit system bonusov, kde by sa dalo ist napr. na 50% povodnej sumy. Bolo by to spravodlivejsie. -
modus ponens 16.11.04 08:32
to Miro, Lubos1:
V DE sa zvykne vracat zo zdravotneho poistenia (privatneho), pokial si nemal "zdravotnu udalost" ;-) , ide vsak o mensie ciastky ako 50% (radovo 1/12 rocnej sadzby) a zavisi to od Krankenkasse.
ad cestna dan: tak tomuto som rad, ze na SK nie je... ;-) -
modus ponens 16.11.04 08:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
dodatok: aby som to dokoncil/upresnil, s priemernou mzdou to priamo nesuvisi. Ak by naozaj bural kazdy druhy, tak je logicke, ze sa musi PZP drasticky zvysit. Ibaze tento druh udajov tu chyba. A tak vznika dojem (a to je este slabe slovo), ze sa niekto strasne nabaluje - ostatne ako aj vselikde inde. :'-( -
modus ponens 16.11.04 08:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re:
to Miro:
na priemernu mzdu to prevadzat nemozes, pretoze rovnake auto stoji (+/-) rovnako v AT, DE a aj na SK (tym myslim, ze tam nie su radove rozdiely). Z toho sa teda odvija aj cast servisnych nakladov (nahradne diely). Potialto je vlastne jedno, kolko zaraba priemerny obcan daneho statu. V com je rozdiel, je cena prace + vyska marze v celom tomto biznise. Ta by mala byt citelne nizsia u nas (kedze je vyrazne mensia priemerna mzda ako napr. v DE). Ibaze slovensky podnikatel/obchodnik (ja ho nazyvam inak :x ) je vykvetom nasej spolocnosti a este asi potrva, kym sa spamata, alebo uplne vymrie. :?
No ved ano, taketo sluzby su ale umoznene vyssimi sadzbami poistneho. Ak mam platit 6x vyssie PZP, tak taketo sluzbe vazne ozeliem.
Kedze ja poistovnam vobec nedoverujem, tak som si este uzavrel poistenie (proti poistovnam) v DASke, ktore by v krizovych situaciach mohla pomoct.