Zakonne poistenie
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Likvidatori
Tak ma napadla jedna perlicka zo sucasneho poistovacieho systemu v SR. V minulom roku poistovne zrusili vlastnych likvidatorov a maju uz iba zmluvnych likvidatorov. Tito funguju na zmluvu a v nej je zakotvene, ze maju nejake percenta z toho, co usetria na poistnom plneni voci plnej vyske plnenia. Neviem, ci to je jasne, ale je to matematicky asi toto: (plne plnenie - skutone plneneie) * koeficient. Sranda, ze? A zakaznici na tom velmi "profituju". -
« Re: Re: Re: Re: Doporucujem precitat dnesne www.sme.sk - 16
Vec sa ma tak, ze vypovedat PZP musis do 15.11., inak automaticky predlzuju zmluvu. Neviem, ci je to mozne aj nejako inak v inom termine.
Ano, teraz cakam, kedy sa mi zacnu ozyvat makleri poistovni s ich ponukami. Resp. ocakavam, ze sa mi ozvu najprv z kooperativy a daju mi ponuku. A potom obvolam ostatne poistovne a popytam sa, co ponuknu oni. Tabulkove ceny su len orientacne, na tie sa spoliehat netreba. S cenou sa daju robit zazraky, ked nepodpises hned prvu ponuku ;-) -
modus ponens 16.11.04 14:51
« Re: Re: Re: Doporucujem precitat dnesne www.sme.sk - 16.11.2
to luf: ako to funguje? PZP mozem predsa zmenit kedykolvek, nie? Alebo su tam nejake vypovedne lehoty? Ak aj, tak len 1-mesacne, nie?
Ja som (zatial) v Ceskej poistovni, no ked to tak porovnavam, stale mi vychadza najlacnejsie. Ak by som ale mal 33+ rokov, idem do Generali.
Chces (osobne) vyjednavat s maklermi? ;-) -
« Re: Re: Doporucujem precitat dnesne www.sme.sk - 16.11.2004
Hreje ma pri srdci, ze mam na stole kopiu papieru, ktory som edavno poslal do Kooperativy - vypoved zmluvy >:-[] Som jeden z tych curakov, ktori teraz ocakavaju, kto im ponukne najvyhodnejsiu poistku. Platit zakonnu poistku je zbytocnost a keby som tie peniaze rozmenil na 50korunacky a vytieral si s nimi s prepacenim zadok, tak by urobili vacsiu sluzbu. Som zvedavy, kam sa tento system ruti. -
« Doporucujem precitat dnesne www.sme.sk - 16.11.2004
Toz tak. Allianz nas ojebabarava. Dokonca an nezverejnil cennik poistneho, zverejni ho az 2 dni pred deathlajnom. Ked CSOB vysla s cenami, Allianz ju zazaloval za zneuzivanie "monopolneho postavenia" co je * sama osebe.
1.9 D v Allianz stoji 16.000, v CSOB 10.000 - * rozdiel.
V CSOB je diferencovanie podla vykonu, nie podla objemu.
NEWS !!! Ked dnes prides do Allianz zrusit zakonnu poistku (rada na 2 hod) ponuknu ti uz cenu ako v CSOB. Na predtym poslanom seku je plna palka (vid vyssie)
konkretne - na mojho Megama 1.6 110k poslali sek na 8.100 Sk.
V CSOB ponukli 5.300 Sk. Samozrejme som sa isiel odhlasit - neuveritelne - Allianz ZRAZU ponukol 5.300
Su to skurveni * (ceski, spisovnesavyjadrujuci kolegovia prepacia, je to taka slovenska mentalita) -
Lubos.1 16.11.04 11:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spominate?
v AT by som zacinal na Stufe 09, co je 100%, uznali by mi bezskodovy priebeh z Allianz SR, takze mozno 07. Kym by som sa dostal na nulu, to by trvalo, myslim ze co rok, to jeden stupen nizsie. Stupen 0 je okolo 50% z povodneho.
Ak sposobis nehodu, tak sa poskoci o 2-3 stupne vyssie az do Stufe 18, co je 200% poistky.
Ako som uz pisal, ak bude mozne sa za bezskodovy priebeh dat dostat na 50%, za predpokladu, ze PZP nebude rast takym zavratnym tempom, by som bol spokojny.
Ale suhlasim so SirAntonom, ze by sa mali poistovne sustredit na odhalovanie poistnych podvodov a neriesit to zvysovanim poistneho. -
Lubos.1 16.11.04 11:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spominate?
SirAnton
No ved ano, taketo sluzby su ale umoznene vyssimi sadzbami poistneho. Ak mam platit 6x vyssie PZP, tak taketo sluzbe vazne ozeliem.
Kedze ja poistovnam vobec nedoverujem, tak som si este uzavrel poistenie (proti poistovnam) v DASke, ktore by v krizovych situaciach mohla pomoct. -
modus ponens 16.11.04 11:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Spominate?
Este sa tu nespomenula kvalita sluzieb PZP na Sk a napr. Haftpflichtversicherung v DE. Ak mate v DE nehodu sposobenu inym ucastnikom a vase auto je nepojazdne, je bezne, ze poistovna vinnika vam pozicia po dobu opravy nahradne auto tej istej triedy, prip. vyssej. Kamosovi na Octavke 1.9 TDI takto pozicali Passata so silnejsim 1.9 TDI motorom (na cestu na SK a spat). Radsej ani nezacnem rozoberat, ake "sluzby" cakaju na poskodeneho od poistovne na SK... >:-[] -
« Re: Re: Re: Spominate?
dabel: ale to mas nechutne "drahu" poistku. A este nech mi niekto nieco vravi. Chudackovia z poistovni musia pouzivat auta chudoby znaciek AUDI, BMW,MB ..... . Ja bych tu bandu statnu byl. To ani nam vybavili nieco taketo. Ich zakon urcuje/neurcuje pravidla okradania ludi. Blbe je, ze s tym nic neurobime. Dialnicnu si mozem nekupit a vyuzivat ine cesty ale PZP .... . -
« Re: Re: Spominate?
Jo jo, Allianz ma uz 2 mesiace fakturu za opravu (v auguste do mna napalilo auto a rozbilo mi zadok) odo mna a peniaze su (napriek viacerym urgenciam) stale v nedohladne. Cele je to sprevadzane trapnymi vyhovorkami a evidentnymi klamstvami pracovnikov poistovne (september: "mame vsetko, co potrebujeme, do 2 tyzdnov mate peniaze"... po mesiaci: "este nemame spravu od policie"... druhy den rano po tomto, ked sme chceli ist na policiu vyzdvihnut potvrdenie o zaslani spravy: "noooo, prave nam to prisloooo" atd.). Suhlasim s lufom, su to podvodnici!
Inak tu v Nemecku platim momentalne zakonnu poistku cca. 210EUR (som na 60% sadzbe, zaciatocnici su na 230%), cca. 40EUR Teilkasko so 150EUR spoluucastou (kradez, sklo, zivelne pohromy). Dan za auto tusim 160EUR (splna len Euro II). -
modus ponens 16.11.04 10:55
« Re: Spominate?
Jasne, ze spominame. Ved to nie je tak davno. :'-(
Suhlasim, ze poistovnictvo je podvod a zarobkova cinnost na klientoch. Staci len otvorit oci a sledovat, co sa deje ludom, ktori maju poistne udalosti. Finty s malym fontom na zmluve, pravnickymi kluckami pri plneni, neinformovanie klientov o algoritme amortizacie, a pod. - to vsetko musi rozumne uvazujuceho cloveka poriadne odradit. ;-)
Ale ludia chcu stale rusit poistky, tak neviem...