Zakonne poistenie
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
modus ponens 18.11.04 08:05
« Re: zlava ?
to Miro:
v Ceskej je okrem bonusov za bezskodovy priebeh (do vysky 25%) len 10% dole, neskusal som "vyjednavat". Za rok 2005 mi to totiz vychadza menej ako za 2004...
Inak, tiez mohli tych 10% pocitat z povodnej sumy, a nie az po odratani bonusov... :'-( -
« Likvidatori
Tak ma napadla jedna perlicka zo sucasneho poistovacieho systemu v SR. V minulom roku poistovne zrusili vlastnych likvidatorov a maju uz iba zmluvnych likvidatorov. Tito funguju na zmluvu a v nej je zakotvene, ze maju nejake percenta z toho, co usetria na poistnom plneni voci plnej vyske plnenia. Neviem, ci to je jasne, ale je to matematicky asi toto: (plne plnenie - skutone plneneie) * koeficient. Sranda, ze? A zakaznici na tom velmi "profituju". -
« Re: Re: Re: Re: Doporucujem precitat dnesne www.sme.sk - 16
Vec sa ma tak, ze vypovedat PZP musis do 15.11., inak automaticky predlzuju zmluvu. Neviem, ci je to mozne aj nejako inak v inom termine.
Ano, teraz cakam, kedy sa mi zacnu ozyvat makleri poistovni s ich ponukami. Resp. ocakavam, ze sa mi ozvu najprv z kooperativy a daju mi ponuku. A potom obvolam ostatne poistovne a popytam sa, co ponuknu oni. Tabulkove ceny su len orientacne, na tie sa spoliehat netreba. S cenou sa daju robit zazraky, ked nepodpises hned prvu ponuku ;-) -
modus ponens 16.11.04 14:51
« Re: Re: Re: Doporucujem precitat dnesne www.sme.sk - 16.11.2
to luf: ako to funguje? PZP mozem predsa zmenit kedykolvek, nie? Alebo su tam nejake vypovedne lehoty? Ak aj, tak len 1-mesacne, nie?
Ja som (zatial) v Ceskej poistovni, no ked to tak porovnavam, stale mi vychadza najlacnejsie. Ak by som ale mal 33+ rokov, idem do Generali.
Chces (osobne) vyjednavat s maklermi? ;-) -
« Re: Re: Doporucujem precitat dnesne www.sme.sk - 16.11.2004
Hreje ma pri srdci, ze mam na stole kopiu papieru, ktory som edavno poslal do Kooperativy - vypoved zmluvy >:-[] Som jeden z tych curakov, ktori teraz ocakavaju, kto im ponukne najvyhodnejsiu poistku. Platit zakonnu poistku je zbytocnost a keby som tie peniaze rozmenil na 50korunacky a vytieral si s nimi s prepacenim zadok, tak by urobili vacsiu sluzbu. Som zvedavy, kam sa tento system ruti. -
« Doporucujem precitat dnesne www.sme.sk - 16.11.2004
Toz tak. Allianz nas ojebabarava. Dokonca an nezverejnil cennik poistneho, zverejni ho az 2 dni pred deathlajnom. Ked CSOB vysla s cenami, Allianz ju zazaloval za zneuzivanie "monopolneho postavenia" co je * sama osebe.
1.9 D v Allianz stoji 16.000, v CSOB 10.000 - * rozdiel.
V CSOB je diferencovanie podla vykonu, nie podla objemu.
NEWS !!! Ked dnes prides do Allianz zrusit zakonnu poistku (rada na 2 hod) ponuknu ti uz cenu ako v CSOB. Na predtym poslanom seku je plna palka (vid vyssie)
konkretne - na mojho Megama 1.6 110k poslali sek na 8.100 Sk.
V CSOB ponukli 5.300 Sk. Samozrejme som sa isiel odhlasit - neuveritelne - Allianz ZRAZU ponukol 5.300
Su to skurveni * (ceski, spisovnesavyjadrujuci kolegovia prepacia, je to taka slovenska mentalita) -
Lubos.1 16.11.04 11:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spominate?
v AT by som zacinal na Stufe 09, co je 100%, uznali by mi bezskodovy priebeh z Allianz SR, takze mozno 07. Kym by som sa dostal na nulu, to by trvalo, myslim ze co rok, to jeden stupen nizsie. Stupen 0 je okolo 50% z povodneho.
Ak sposobis nehodu, tak sa poskoci o 2-3 stupne vyssie az do Stufe 18, co je 200% poistky.
Ako som uz pisal, ak bude mozne sa za bezskodovy priebeh dat dostat na 50%, za predpokladu, ze PZP nebude rast takym zavratnym tempom, by som bol spokojny.
Ale suhlasim so SirAntonom, ze by sa mali poistovne sustredit na odhalovanie poistnych podvodov a neriesit to zvysovanim poistneho.
Neviete, ci su v ponukach Kooperativy, Komunalnej poistovne (prip. inych) nejake "chytaky"? Nieco v zmysle, ze ak sposobim nehodu, tak im musim doplatit vopred poskytnuty bonus a podobne.