OCTAVIA II a XENONY
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Bez nadpisu
ciza - takych, ako ty milujem. Oni su happy, ale proti sebe este nikdy nesli. Az to niekto posle priamo do teba preto, lebo neuvidi proti tvojim zdvihnutym xenonom nic, tak dufam, ze bude mat velmi velke a tazke auto, aby si si to particne uzil a on vyviazol v pohode.
Lucky - vies preco ta nikto nepreblikol? Pretoze sa boji, ze mu odbliknes dialkovymi a on bude musiet ist 200m naslepo, kym sa mu oci zase trosku skonsoliduju. -
Kolík80 24.11.04 16:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OCTAVIA II a XENONY
Nechapu proc by me mel nekdo srazet?? Jak jsem psal, nikdo na me nikdy neblikl, ze bych oslnoval... Zkousel jsem divat do svetel zepredu a zvedle svetlo me neoslnilo o nic vic, nez svetlo ,se kterym jsem nehybal... Presto vidim o par metru dal... -
Kolík80 24.11.04 12:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OCTAVIA II a XENONY
Ja na normy kaslu, protoze az srazim srnu, nebo prorazim vanu o kamen na silnici, tak mi jsou vsechny normy k *, pokud mohl Saab pri splnovani norem osvitit i na potkavacky dostatecny kus silnice prede mnou, nevim proc nemuze Octavie, kdyz uz to holt ve Skodovce zmrsili, tak si musime pomoct samy... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OCTAVIA II a XENONY
Proc porad lamentujete nad tim jak to nesviti daleko? Nevim jestli to je jen vysada meho auta, ale ja mam nalevo od volantu takovou packu a tou se mi zapnou takovy svetla, ktery svitej hooodne daleko. K tomu nastavovani... proc byti solidarni? Hlavne ze vidim ja, kdyz na mne ostatni neblikaj tak je vse prece ok, hlavne ze splnuju patricne normy :-/ -
Kolík80 23.11.04 15:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OCTAVIA II a XENONY
Octavie na potkavacky opravdu sviti mizerne stejne jako Feldy, ja to vyresil prizvednutim leveho svetlometu, je to mnohem lepsi a jelikoz me zatim nikdo neproblikl, tak predpokladam, ze to ostatnim zase tolik nevadi. Mam Octavii I s cirou optikou... Nechapu jak mohl muj SAAB se stejnyma zarovkama svitit o 200% lip a jeste plnit vsechny limity, kde asi soudruzi z NDR udelali chybu... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OCTAVIA II a XENONY
Ano, na boku světlometů jsou seřizovací šroubky......nicméně problém je jinde. Rozptyl světla klasických žárovek je na různých hranách, zaobleních a pod. mnohem intenzivnější a hlavně není tak ostře sledován, jako u xenonů - protože není tak nebezpečný. Já mám xenony na Mondeu, - to je stejný výrobce - a problém nevnímám. Ostrá hrana je ale mnohem patrnější, protože je celý ten světlomet " přesnější" a preciznější. Já bych do seřízení nesahal, je to velmi citlivá záležitost a nakonec to může někdo napálit naslepo i do tebe...... -
"-- skrytý --" 08.11.04 19:53
« Re: Re: Re: Re: OCTAVIA II a XENONY
Tak to je jiná! Prima, jenže i tak by to chtělo ještě o chloupek výš. Jenže to pak oslňuješ protijedoucí, což oni speciálně u xenonů těžko tráví. A já se jim nedivím...
PS: Jen tak mimochodem. Seřizovat nutno s "kontrolní zátěží" na palubě vozu. Kdo to ale takhle dělá?! -
"-- skrytý --" 08.11.04 08:54
« Re: Re: OCTAVIA II a XENONY
Pro cizu: Přečti si moji debatu s andree_cz v tématu "ZENONY" v rámci hlavní části diskuse. Těší mne (a přiznávám, že z toho mám dokonce poněkud jízlivé potěšení), že nejsem sám, kdo má podobné problémy - tj. jsme minimálně dva: ciza a Mitsi! -
« Re: OCTAVIA II a XENONY
zajimave... . Xenony se normalni cestou stelovat nedaji, leda, ze bys chtel delat opravdu prasarny, navic je to zakazane. Jedine co muzes udelat zkusit jiny druh vybojky, ale to je dost mastna zalezitost. Dosti lidem dela prechod z halogenu na xenon problem, obzvlast jestli jsi pouzival PIAA. Dej tomu cas a sam poznas co je pro tebe dobre ;-) ... samozrejme, ze xenony.
P.S.: pockej si na mlhu nebo na hustej dest, pak uz v zivote nebudes chtit nic jineho ne vybojky / alespon muj pripad -
« OCTAVIA II a XENONY
Ahojte, od září mám novou octavku s xenonama, až ted jsem zacal jezdit i v noci. Zdá se mi ze jsem vyhodil 23 000 kc. Kdyz prsi tak vidim prd, sice to sviti ostre ale jenom kousek od auta. Pred oktavkou jsem jezdil s toledem II a to melo uzke svtlomety, ale s PIAA zarovkama to svitilo výborne a rekl bych ze podstatne dal nez xenony na OII. Daji se ty xenony s automatikou nejak lip nastelovat, aby to svitilo kousek dal po ceste a ne nekam na krovi v pravo mimo cestu ?