PIAA - žárovky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Re: nákup v USA
Pokud nechceš Plasma Blue GT-X, tak potom určitě EXTREME SUPER WHITE.
Jinak žárovky Plasma Blue mají vlastně dvojí funkci, ta skutečná Plasma Blue je (u H4) jen na potkávacím vláknu, na dálku je tam Extreme White. Třeba Ti to pomůže v rozhodnutí. Nové Sparky ale mají mít těch 6000-7000 Kelvinů (!) na obou vláknech.
O žlutejch PLASMA ION YELLOW uvažuju osobně již několik let (!), ale dosud jsem se nějak pořád neodvážil za to ty prachy dát... Naposledy to bylo asi před 4 lety, kdy jsem "přezbrojil" na Octavii Combi, a chtěl jsem je v H3 dát do mlhovek v Oktávce. Jenže když jsem viděl na vlastní oči, jak se mlhovky u jiné Oktávky doslova vevnitř "roztekly" (odpar nějakého vnitřního černého plastu, jehož páry se usazovaly na reflektoru) po výměně originálních H3, za jiné H3, které byly normálně zakoupeny jako "dobré" mlhové žárovky (včetně homologace !). Myslel jsem si tehdy něco o nějaké vadné konstrukci Okt. mlhovek, resp. jejich přecitlivělost na vyšší teplo, a právě u ION CRYSTAL (jak se správně jmenují) jsem si nebyl jist jak to s jejich teplem je. Jinak to jsou asi nejlepší mlhové žárovky na světě (do Evropy se oficiálně nedovážejí, bůhví proč, asi málo mlhy)...
Ale stále o nich uvažuji, s nimi osobní zkušenost nemám (na rozdíl od Plasma Blue), cokoliv bych o nich přivítal...
Na ten byznys se ozvi mikeso@seznam.cz, on to organizuje. -
"-- skrytý --" 12.11.04 17:26
« Re: nákup v USA
Taky o nich delší dobu uvažuju takže jestli byste je objednávali tak se taky přidám, ať to máme levnější. Potřebuju H4 do Imprezy. Ale ještě mám pár otázek:
Nechci to kvůli "efektu" xenonů, ale kvůli tomu abych dobře viděl a to hlavně třeba ve tmě za deště když člověk musí jet kvůli autům v protisměru na tlumený - to fakt "nic" nevidím.
A jestli jsem to dobře pochopil tak by pro mě nebyly vhodný ty namodralý (řada Plasma) - s něma je prý právě za deště blbě vidět. Asi bych teda potřeboval něco z řady White. Dle katalogu mě přišli "nejsvítivější" PLATINUM COMPETITION 80/80W, ale rád si nechám poradit, ptotože tam jsou ještě SUPER WHITE, PLATINUM WHITE, EXTREME WHITE.
Nevíte taky jestli by mě pro výše zmíněný případ pomohlo dát do mlhovek PLASMA ION YELLOW? Je mi jasný že by mi to markantně pomohlo v mlze (oproti "bílým" originálům) ale pomůže ta žlutá barva i ve tmě když prší a do protisměru jezdí auta? Já totiž v mlze zase tak často nejezdím, takže ta mě netrápí, ale kdyby to mělo pomoct při dešti tak bych je tam koupil. Kdyby né tak bych místo mlhovek dal Driving lights jako doplňkový k dálkovým světlům. -
« 2 omicron
diky moc - nechce jeste nekdo neco objednat at se rozdelime o dobirku??
Ale seriozni - at me to nezustane doma.
na piaa zarovce H4 super plasma gtx 55/60 -> 135/120w je mozno vydelat pri objednani
pri 1 sade cca 400Kc na zarovce (a to je uz s postovnym)
2 sad (4zar.) pres 800Kc na zarovce s post
a pri 3 sadach uz 950 Kc na zar. s post.
samotna sada teda tam stoji cca 73 usd - t.j. 1790 Kc (895 Kc zarovka) - oproti tomu v CR 4230Kc - t.j. o vece nez 58% mene - vse ostatni je postovny (cca 65 usd)
Tak se rozmyslete -
« PIAA Super Plasmy - zkušenosti
Mám s nimi více jak 6-ti letou zkušenost, postupně jsem od r.98 pořizoval ty, které PIAA uváděla na trh a měly nejvyšší barevnou teplotu. Dnes jsou to Super Plasmy (GT-X, Spark...). Zkušenosti :
- extrémní citlivost na výkyvy palubního napětí při startování motoru, dobré je rozvítit vždy až po startu
- výborná viditelnost za dobrých povětr. podmínek, v dešti je to horší, dobré doplnit do mlhovek PIAA Plasma Ion Crystal, které jsou ostře žluté
- životnost tak 1-1,5 roku, jak kdy...
- při "přesedlání" na normální evropské žárovky (náhražky jako Osram Cool Blue, Philips BlueVision) "dočasná slepota" - dobře se na ně zvyká
- jak již někdo psal, při jízdě po dálnici, uhýbají "trotlové" usazení v levém pruhu rychleji, světlo je asi plaší :-)))
Rozhodně bych nekupoval v Česku (byla zde jmenovaná jedna CZ firma), cenová politika PIAA pro Evropu je více než podivná, párek žárovek, které v USA vyjdou na cca USD 70, stojí u této firmy cca 4.500,- Kč (!). Takže i když připočtete dopravu z USA kolem 40-60 USD, pořád se to vyplatí. -
« Bez nadpisu
docela by me zajimalo, kdyz mam na aute dost velkej dosvit (nevim jak je to mozne, ale je to tak) a kdyz si koupim ty PIAA zarovky, bude to jeste lepsi, ze to bude svitit dal? nez ted
Kdyz jedu treba s Lagunou nebo 206koum nebo jinym novym autem, tak se mi docela zda, ze malo svitej orpoti mymu... -
« PIAA zkusenosti
Ahoj najezdim za rok asi 50 tkm, ve tme vidim uplne hov..( jsem seroslepy) tak jsem byl nucen koupit do auta PIAA zarovky
s PIAA zarovkama jsem najezdil asi 150 tKm - zalezi na typu - ja jsem pouzival H7
- nejdriv super white - dobre ale nevydrzi dlouho asi tak 20 tKm( u me 6 mesicu )
- pak PLASMA FX - modre - uplne na hov.. v desti neni videt nic, kdyz jsou bile pruhy na ceste tak super, pruhy jsou videt hooodne daleko, ale takovych cest u nas bohuzel moc neni
- pak Platinum white - ty byly asi nejlepsi vydrzely asi rok svitily vyborne
kamosi meli H4 super plasmy a ty jim vydrzely cca 2 roky a maximalni spokojenost sviti daleko bilim svetlem jako xenony a vydrzi dlouho
ted jsem presel na nove auto Skodna O II s xenonama a - je to tragedie sviti to sice ostre ale jenom kousek od auta a za deste na neoznacene ceste je to na rozbiti nosu :-( , po meste za deste jakobych nesvitil vubec, za sucha to jeste jde , na dalnic kde jsou pruhy je to super.
ma to jeste 1 vyhodu skodne - loudali zdrzovaci a klobukovi vam drive uhnou z leveho pruhu :-)
Porovnani xenony / PIAA
cena/vykon xenonu absolutne neodpovida , piaa i kdybych je menil kazdy rok tak mi za 23 000 kc vydrzi na 5 let a to uz bude moje skodna nekde v duchodu :-) -
« CO SE STANE
se zarovkama, kdyz je pres leto, kdy jezdim prevazne ve dne ci moc nejezdim, vymontuju a uschovam, dam tam nejaky obyc. H4 a pred zimou je zase vymenim.
Vse jen z toho duvodu, abysem v "ostrym" provozu v zime mel poradny a pres den v lete ,kdy svitim by stacili nejaky bludicky.
Ta zivotnost , jestli chapu je spis udana v hodinach sviceni, nez starim zarovky (myslim ti od pocatku uzivani do jejiho skonu).
Co byste z tech co RSM 4x4 doporucili v H4, aby benga nemeli kecy a abych nikoho neoslnoval apod, ale abych zase za ty prachy dobre videl. Jezdim rad v noci, jelikoz na silnicich nejezdi cepicari, TIRaci te poustej a celkove to dobre odsejpa.
My svetla nemaj cirou optiku. -
"-- skrytý --" 05.11.04 20:11
« Bez nadpisu
Dobre 3 roky s nimi jazdim. TIe obycajne ma nezaujali, sobral som, co sa to predava ako Superplasma v prevedeni H4. Vydrzalo 1,5 roka pri nie uplne narocnom pouzivani. Nesvetil som cely rok a vsade.
Ukazalo sa, ze su naozaj citlive na pokles napatia pri startovani a oplati sa zapnuti ich, az ked motor bezi.
Dialkove neboli tak silne ako napriklad pri Philips Turbo, ako keby sa rozptylovali do zbytocne velkeho kuzela.
Stretavacky sa blizia svetlu vybojky, farebnostou su naozaj rovnake, ale vydatnost osvetelenia nie je az tak silna, ale velmi vyrazne prekonava vsetky konvencne ziarovky na trhu. Skok z PIAA na Philips +30% s tym zltym nadychom sa skoro skoncil katastrofou. Nevidel som....
V USA maju od jari novinku ktora ma cca 6000K a pri 55/60W vykon 150/150. Jazdim to a vsetci ma z dialky rozoznaju, je to ine svetlo, ako bezne.
Policajti zatial nekomentovali, E-Mark to nema,vyko je predpisany.
Otazkou ostava, ci sa mi oplati kupit kazdy rok jednu sadu za cca 100USD, ak mam moznost (inak je to riadne vyse 100€), alebo kupit HID sadu pre H4 s prehadzovanim tienitka za cenu do 500USD, pretoze za tie roky by sa mi uz skoro zaplatila.