PIAA - žárovky
"-- skrytý --" 23.03.05 09:31
Já jen tak možná mimo mísu - leta v autech Alfa/Lancia (žárovky H1) používám v dálkových výhradně 100 W a nikdy jsem s tím nezažil problém. Ve většině těchto aut je budík na kontrolu dobíjení a ani při rozsvícení všeho najednou žádný podstatný úbytek napětí. Do potkávaček je na obyč. autech nedávám jen proto, že bydlím ve věčně rozkopaným městě a nechci na "hupech" někoho oslňovat. Ale na Integrale jsem měl H1/100 W trvale i v potkávačkách a taky nebyl žádný problém. Nemusí to platit univerzálně na všechny značky, to jen pro majitele Špageťáckých aut. Žárovky byly buď Philips nebo Hella. -
"-- skrytý --" 23.12.04 15:40
« to shi:
Kup OSRAM Silverstar,
mam je ve verzi H4 v Otine, jezdim temer porad v noci a opravdu super, neni problem s tim jet rozumnou rychlosti i na tlumena. Vydrzely mi tak cca 15 - 20 tisic, coz je relativne malo, navic je fakt, ze jsou drazsi, ale pokud jezdis v noci, nebudes litovat. Konecne vyrobce upozornuje na kratsi interval vymeny. Obcas jezdim s Otinou s "beznyma" zarovkama a je to nesrovnatelne - BLUDICKY.
Jinak mel jsem i COOL BLUE, pisou na webu, ze se to priblizuje svetlum z xenonu, ale nerekl bych, spis je to hodne studene ostre svetlo, dopravni znaceni uplne "pali" do oci.
Ale pokud porovnam Silverstar x COOL BLUE, taky Silverstar subjektivne jsou na jezdeni vhodnejsi, ale ne zas o tolik. -
« Re: HMMM
Je tedy pravda, že jsem musel koupit po čase kvalitní konektory k žárovkám. Ty stránky fungují, teď se na ně zrovna dívám.
H4 100/80W je za 70Kč
H4 130/90W je za 98Kč
H4 160/90W je za 138Kč
jen nevím, jestli je to s DPH nebo ne. ale i tak je to slušný
Měl jsem je na Renaultu19 z roku 1990. Máma je má na Peugeotu 205, sestra na WV Passat z roku 1996 a kamarád na Favoritu. - vše no problem -
« ELTA
Možná mírnš odbočím, slyšeli jste někdy o žárovkách ELTA? Já je měl na bývalém autě a byly fakt super. Měl jsem tam mírně modrý 100/80W. Koukal jsem i na stránky distributora a nabízejí i vcelku zvěrstva jako 160/90W. Měl jsem je na autě asi dva roky a naprosto bez problémů. Hlavní je, že jsou i za nádherný ceny. viz: www.torioplus.cz -
Autosupermart je jeden z nejlevnějších, ten link na něj se sem původně dával já, nakupuji u něj asi již od r.98, a neměl jsem nikdy žádný problém. V US jsme dělali dokonce nějakou reklamaci na SuperWhite žárovky, nebyl žádný problém, mají myslím 90 dní garanci na vrácení bez udání důvodů. Toto ale bohužel pro Česko asi nevyužijem.
Jsou možná o něco i levnější kšefty, ale většinou maj ale šíleně drahou dopravu do zemí "na východ od Německa", viděl jsem i 100 USD (!).
Autosupermart chce, jestli se nemýlím kolem USD 60. -
to martin toyota : jo plati
to entik : asi v tom www.autosupermart.com je asi o 10 usd na sade levnejsi oproti jinym, znamyho teprve budu kontaktovat - treba sezene neco levneji - dela tam totiz moderni repliky veteranu pro prachace - tak by mozna mohl mit nejaky kontakty lepsi -
« TAK SI TO ROZMYSLETE
tak to budu asi za tyden objednavat tak dejte zavazne vedet co budete chtit a poslete me to na mail MikesO@seznam.cz - ale pak si to opravdu vezmete - a napiste me do zpravy cislo na mobil ci tak (ja to nikam preposilat nebudu). Necham si to tam koupit pres znamyho a on me to posle (snad) - autum rozumi tak by nemel byt problem
Zatim zdar