PIAA - žárovky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Re: Re: Spokojenost
O PIAA jsem tu psal jiz pred vice 3 roky, a prubezne porad, jen je treba najit nekde v archivu ty prislusne thready. JInak se nic nezmenilo (co napr. ? >:D ), PIAA je stale absolutni spicka, a v teto oblasti nema zadnou, zadnou konkurenci - myslim ve skutecnych halogenech, ktere maji barevnou teplotu posunutou do oblasti HID vybojek atd.. -
"-- skrytý --" 07.11.05 09:30
« Re: Re: Spokojenost
Cele sem to procet, ale psali jste tady o zkusenosti po zakoupeni... Od toho uz uplynul asi rok... Takze jestli se neco nezmenilo ;-)
Jinak jak je to s porizenim? Jeste sem v zahranici nic nekupoval... Je k tomu potreba MasterCard apod? A jak to funguje, myslim platba... Dikes za pripadne rady a navody. Jo jeste dotaz na prodej auta. Da se to tu uverejnit (mam link na stranku)? Prodavam Volvo a nechce se mi to cpat do bazaru, protoze sem se o nej dobre staral a kdo vi, co by s tim provedli... -
« Bez nadpisu
Zustala me po me O1 nahradni sada
H4 PIAA zarovek SuperPlasmaBlue (barevna teplota K4000) , v nove O2 mam xenony (HID), takze je me to k nicemu. Nemate nekdo o to zajem, nemam to jak vyuzit ?
Naopak shanim v H8 nejake kvalitni zlute zarovky do mlhovek, poradite nekdo ? Bohuzel famozni PIIA mlhove zarovky IonCrystal nejsou vyrabeny v H8 (zatim ?) -
"-- skrytý --" 11.04.05 09:34
« Bez nadpisu
www.piaa.co.uk a najdes tam aj v rade inych ako H3...
GT-X som kupil ako novinku a mali len 90days warranty, okrem toho nemam nikoho, kto na povel vie ist a reklamovat :(.
Nejak ma presla chut sponzorovat PIAA s tymito ziarovkami, coraz viac vidim ine a ovela lacnejsie, ktore svietia porovnatelne.
Vam sa nezda, ze PIAA maju vyrazne posilnene potkavaci svetla oproti dalkovym? -
« PIIA ION Crystal
555:
PIIA Ion Crystal (Ion Yeloow) jsou oranžovo-žluté žárovky (s patentovanou technologií PIIA) do mlhovek, dělají se jen v H3. V extrémní mlze, dešti, či sněžení jsou naprosto nepřekonatelné, a dá se říci, že na světě nemají konkurenci. Oproti Superplazmám a Plazmám (bíle svítící - okolo 5000 Kelvin a výše) také od PIIA mají vyšší životnost, kamarád je bez problémů má ve svém autě již přes 3 roky - je to také dáno tím, že se s nimi méně svítí.
Jednoznačně by se ale měly opravdu používat tehdy, kdy je mlhová světla používat dovoleno, či přikázáno, neboť jsou skutečně velmi "jedovatá", a za normálních povětrnostních podmínek by to byla těžká bezohlednost. Osobně používám léta (s různými přestávkami) Plasmy a Superplasmy, jejich nižší životnost musím potvrdit, nicméně v USA mají 1 rok záruku, která se dá skutečně využít. K Iom Crystalům jsme se konečně odhodlal nedávno, a jsem před jejích pořízením. V USA se dají on-line koupit kolem USD 40-50 bez dopravy za pár.
Viděl jsem je svítit, a je to opravdu "mlhový nářez" ! -
"-- skrytý --" 09.04.05 20:42
« Bez nadpisu
Chcem sa spytat na ten HUMUS ION :-) Roky som mal Spuperplasma H4. Prva sada odisla, ok, druha, ok, ale ked GT-X odisli za ok zase, uz ma prestava bavit davat prachy do ziaroviek, ktore nase derave cesty nemozu prezit a ked prse aj tak vidim velke kulove.
Tak mam otazku na ION, nikdy som ich nejazdil. Mam dost zlte H3 a ludia to zvladaju, no H4 je cosi ine a chcem vediet, ci ma s tym zastavy prvy policajt, alebo sposobim niekomu nehodu oslnenim? -
« Bez nadpisu
No já vystřídal už opravdu dost běžných žárovek ať už H1 nebo H4,někdo na svém výrobku uvádí 30-50% světla navíc,jedny sou do modra druhý do bíla...ale nevidim v tom zase takovej velkej rozdíl,zatim sem ještě neměl žárovky který by mi opravdu vyhovovali. Také sem měl H1 100W v BMW 3 a tam mi pěkně zašli paraboly. >:D -
« Re:
to entik: je jasny, ze kazdy si muze kupovat co chce, ale za 4 500,- se daji sehnat do auta jiz xenony, ktere jen tak opravdu neprasknou a sviti jeste lepe. Jinak muj vuz sviti prave pri startovani, jako vetsina japonskych vozu, takze treba mne by ty zarovky moc dlouho nevydrzely. -
"-- skrytý --" 30.03.05 17:21
« Bez nadpisu
Samozřejmě je to každého věc, kolik za co dá peněz. Ohledně té záruky je to tak že když do roka odejde tak dají náhradou jinou a neřeší to. A mohou si to dovolit právě proto že tyhle žárovky oproti jiným dlouho vydrží, proto i ta větší cena. A na tom, že ty světla svítí automaticky hned po nastartování tak na tom nevidím nic divného, já taky hned po nastartování pouštím světla. Akorát nesnášej když jsou zaplý světla a potom se startuje, to by asi odešly brzo. Těžko ale PIAA žárovky srovnávat s těma kolem 300 Kč/ks natož s obyčejnými, ten rozdíl za ty peníze opravdu stojí. -
« Re:
nechci vypadat jako pripad pro socialku, ale dat za dve zarovky cca 3 500,- se mi zda trosku divne, pokud za dva mesice odejde, tak ti nikdo neda ani korunu. Moje auto sviti automaticky po nastartovani a tyhle zarovky by asi dele jak rok neprezili. Taky jsem kdysi experimentoval s nejakymi supercool a xenon cosi, ale nikdy nevydrzely dele nez pul roku. Ted jsem do auta vratl ty co tam byly od zacatku a zatim zadny problem. -
"-- skrytý --" 29.03.05 13:17
« Bez nadpisu
Jeden kolega když ty PIAA žárovky viděl, tak to chce do auta taky. Takže budeme zase něco objednávat. Nebude to ale přes USA, takže cena bude oproti USA asi o něco vyšší ale bude na ně záruka 1 rok, s tím že ta případná záruka jde vyřídit bez problémů v ČR. On bude brát PIAA H4 super white SX 80/80 W = 135/115 W a budou za 1800 Kč/ks. Takže kdyby jste někdo něco chtěl tak je teď příležitost to mít za zhruba o 30% menší cenu než se dají PIAA v ČR sehnat. Kdyžtak mě stačí poslat "soukromou zprávu". Během pár dnů to budeme objednávat a dodaný by to mělo být za cca 10 dní. -
« PIAA
no vlastnosti PIAA jsou tedy vskutku velice vyjimecne.
Zatim jsem zkusil dva typy a muzu rict, ze PIAA GT-X (neco kolem 5000K)je spise vhodna pro lidi, kteri jezdi sluzebni cesty po CR nebo i mimo a tedy i po "lepsich" silnicich (tim myslim silnice I. radu). Tam vytahnou veskere znaceni opravdu daleko (zvlaste na dalkovy), ze pak ani jizda vysoko nad povolenou hranici neni az tak nebezpecna - proste je videt dokonale. Horsi vlastnosti jsou pri prechodu na neznacene okresky, ale i tak je svetelny tok vyrazne vetsi oproti standartnim zarovkam. Jsou dobre i na efekt (teda mne tohle moc nezajima ale nekteri tuzeri proste chteji mit xenony a tyto zarovky tak vypadaji, protoze maji temer shodnou teplotu svetla)
Dalsim typem co jsem zkusil po delsi dobu je Super Extreme white - ta je vyborna na vsech povrsich - svetlo je bile, veskere predmety jsou dobre citelne a nezavisi tak na aktualnim povrchu.
Zkouseli jsme to s Entikem i s porovnani s obyc. H4 a rozdil byl opravdu markantni - kdybych mel srovnat nejakou intenzitu a vzdalenost kam to sviti tak to jde do nasobku. Ale je to velice komplikovany subjektivne hodnotit. Bohuzel i srovnani na fotkach nic nevyresi, protoze soucasne digitaly (i levne) jsou na takove urovni, ze se snazi kazdou fotku zoptimalizovat, resp. upravy jasy pod vlastnosti a vyjde z toho prumerna fotka. Trosku jsem si na to u kamosu stezoval, ale bylo mi receno ze jsem asi jeden clovek z 10.000.000 ktery foti zarovky. Na tom bylo asi trochu pravdy. Pomohli by mozna profi pristroje - nevim. Zatim znacka PIAA u me zabodovala a rozhodne se vyplati investovat i tuto nemalou castku (cca 2000Kc + za sadu) do bezpecnosti a komfortu pri cestovani.
Co se tyce H3 Ion Crystalu tak to je humus - nechtel bych nikoho s tim potkat na silnici kdyz jede proti mne a neni mlha. Bohuzel jsou takovy co si to neuvedomuji. Zatim, kdyztak se ptejte, rad odpovim

ahoj lidi, jsem blb (to přiznám na rovinu) a zatekla mě voda do budiče xenonů, takže modul odešel. Nemáte někdo kontakt na člověka co by měl jeden na prodej? Je mě jedno z čeho to je, potřebuju modul i s paticí
Všude mě nabízejí obě jednotky, to se mě nechce kupovat....