PIAA - žárovky
« Re: Re: Re: Spokojenost
O PIAA jsem tu psal jiz pred vice 3 roky, a prubezne porad, jen je treba najit nekde v archivu ty prislusne thready. JInak se nic nezmenilo (co napr. ? >:D ), PIAA je stale absolutni spicka, a v teto oblasti nema zadnou, zadnou konkurenci - myslim ve skutecnych halogenech, ktere maji barevnou teplotu posunutou do oblasti HID vybojek atd.. -
"-- skrytý --" 07.11.05 09:30
« Re: Re: Spokojenost
Cele sem to procet, ale psali jste tady o zkusenosti po zakoupeni... Od toho uz uplynul asi rok... Takze jestli se neco nezmenilo ;-)
Jinak jak je to s porizenim? Jeste sem v zahranici nic nekupoval... Je k tomu potreba MasterCard apod? A jak to funguje, myslim platba... Dikes za pripadne rady a navody. Jo jeste dotaz na prodej auta. Da se to tu uverejnit (mam link na stranku)? Prodavam Volvo a nechce se mi to cpat do bazaru, protoze sem se o nej dobre staral a kdo vi, co by s tim provedli... -
Zustala me po me O1 nahradni sada
H4 PIAA zarovek SuperPlasmaBlue (barevna teplota K4000) , v nove O2 mam xenony (HID), takze je me to k nicemu. Nemate nekdo o to zajem, nemam to jak vyuzit ?
Naopak shanim v H8 nejake kvalitni zlute zarovky do mlhovek, poradite nekdo ? Bohuzel famozni PIIA mlhove zarovky IonCrystal nejsou vyrabeny v H8 (zatim ?) -
"-- skrytý --" 11.04.05 09:34
www.piaa.co.uk a najdes tam aj v rade inych ako H3...
GT-X som kupil ako novinku a mali len 90days warranty, okrem toho nemam nikoho, kto na povel vie ist a reklamovat :(.
Nejak ma presla chut sponzorovat PIAA s tymito ziarovkami, coraz viac vidim ine a ovela lacnejsie, ktore svietia porovnatelne.
Vam sa nezda, ze PIAA maju vyrazne posilnene potkavaci svetla oproti dalkovym? -
« PIIA ION Crystal
555:
PIIA Ion Crystal (Ion Yeloow) jsou oranžovo-žluté žárovky (s patentovanou technologií PIIA) do mlhovek, dělají se jen v H3. V extrémní mlze, dešti, či sněžení jsou naprosto nepřekonatelné, a dá se říci, že na světě nemají konkurenci. Oproti Superplazmám a Plazmám (bíle svítící - okolo 5000 Kelvin a výše) také od PIIA mají vyšší životnost, kamarád je bez problémů má ve svém autě již přes 3 roky - je to také dáno tím, že se s nimi méně svítí.
Jednoznačně by se ale měly opravdu používat tehdy, kdy je mlhová světla používat dovoleno, či přikázáno, neboť jsou skutečně velmi "jedovatá", a za normálních povětrnostních podmínek by to byla těžká bezohlednost. Osobně používám léta (s různými přestávkami) Plasmy a Superplasmy, jejich nižší životnost musím potvrdit, nicméně v USA mají 1 rok záruku, která se dá skutečně využít. K Iom Crystalům jsme se konečně odhodlal nedávno, a jsem před jejích pořízením. V USA se dají on-line koupit kolem USD 40-50 bez dopravy za pár.
Viděl jsem je svítit, a je to opravdu "mlhový nářez" ! -
"-- skrytý --" 09.04.05 20:42
Chcem sa spytat na ten HUMUS ION :-) Roky som mal Spuperplasma H4. Prva sada odisla, ok, druha, ok, ale ked GT-X odisli za ok zase, uz ma prestava bavit davat prachy do ziaroviek, ktore nase derave cesty nemozu prezit a ked prse aj tak vidim velke kulove.
Tak mam otazku na ION, nikdy som ich nejazdil. Mam dost zlte H3 a ludia to zvladaju, no H4 je cosi ine a chcem vediet, ci ma s tym zastavy prvy policajt, alebo sposobim niekomu nehodu oslnenim? -
No já vystřídal už opravdu dost běžných žárovek ať už H1 nebo H4,někdo na svém výrobku uvádí 30-50% světla navíc,jedny sou do modra druhý do bíla...ale nevidim v tom zase takovej velkej rozdíl,zatim sem ještě neměl žárovky který by mi opravdu vyhovovali. Také sem měl H1 100W v BMW 3 a tam mi pěkně zašli paraboly. >:D -
to entik: je jasny, ze kazdy si muze kupovat co chce, ale za 4 500,- se daji sehnat do auta jiz xenony, ktere jen tak opravdu neprasknou a sviti jeste lepe. Jinak muj vuz sviti prave pri startovani, jako vetsina japonskych vozu, takze treba mne by ty zarovky moc dlouho nevydrzely. -
"-- skrytý --" 30.03.05 17:21
Samozřejmě je to každého věc, kolik za co dá peněz. Ohledně té záruky je to tak že když do roka odejde tak dají náhradou jinou a neřeší to. A mohou si to dovolit právě proto že tyhle žárovky oproti jiným dlouho vydrží, proto i ta větší cena. A na tom, že ty světla svítí automaticky hned po nastartování tak na tom nevidím nic divného, já taky hned po nastartování pouštím světla. Akorát nesnášej když jsou zaplý světla a potom se startuje, to by asi odešly brzo. Těžko ale PIAA žárovky srovnávat s těma kolem 300 Kč/ks natož s obyčejnými, ten rozdíl za ty peníze opravdu stojí. -
nechci vypadat jako pripad pro socialku, ale dat za dve zarovky cca 3 500,- se mi zda trosku divne, pokud za dva mesice odejde, tak ti nikdo neda ani korunu. Moje auto sviti automaticky po nastartovani a tyhle zarovky by asi dele jak rok neprezili. Taky jsem kdysi experimentoval s nejakymi supercool a xenon cosi, ale nikdy nevydrzely dele nez pul roku. Ted jsem do auta vratl ty co tam byly od zacatku a zatim zadny problem. -
"-- skrytý --" 29.03.05 13:17
Jeden kolega když ty PIAA žárovky viděl, tak to chce do auta taky. Takže budeme zase něco objednávat. Nebude to ale přes USA, takže cena bude oproti USA asi o něco vyšší ale bude na ně záruka 1 rok, s tím že ta případná záruka jde vyřídit bez problémů v ČR. On bude brát PIAA H4 super white SX 80/80 W = 135/115 W a budou za 1800 Kč/ks. Takže kdyby jste někdo něco chtěl tak je teď příležitost to mít za zhruba o 30% menší cenu než se dají PIAA v ČR sehnat. Kdyžtak mě stačí poslat "soukromou zprávu". Během pár dnů to budeme objednávat a dodaný by to mělo být za cca 10 dní. -
« PIAA
no vlastnosti PIAA jsou tedy vskutku velice vyjimecne.
Zatim jsem zkusil dva typy a muzu rict, ze PIAA GT-X (neco kolem 5000K)je spise vhodna pro lidi, kteri jezdi sluzebni cesty po CR nebo i mimo a tedy i po "lepsich" silnicich (tim myslim silnice I. radu). Tam vytahnou veskere znaceni opravdu daleko (zvlaste na dalkovy), ze pak ani jizda vysoko nad povolenou hranici neni az tak nebezpecna - proste je videt dokonale. Horsi vlastnosti jsou pri prechodu na neznacene okresky, ale i tak je svetelny tok vyrazne vetsi oproti standartnim zarovkam. Jsou dobre i na efekt (teda mne tohle moc nezajima ale nekteri tuzeri proste chteji mit xenony a tyto zarovky tak vypadaji, protoze maji temer shodnou teplotu svetla)
Dalsim typem co jsem zkusil po delsi dobu je Super Extreme white - ta je vyborna na vsech povrsich - svetlo je bile, veskere predmety jsou dobre citelne a nezavisi tak na aktualnim povrchu.
Zkouseli jsme to s Entikem i s porovnani s obyc. H4 a rozdil byl opravdu markantni - kdybych mel srovnat nejakou intenzitu a vzdalenost kam to sviti tak to jde do nasobku. Ale je to velice komplikovany subjektivne hodnotit. Bohuzel i srovnani na fotkach nic nevyresi, protoze soucasne digitaly (i levne) jsou na takove urovni, ze se snazi kazdou fotku zoptimalizovat, resp. upravy jasy pod vlastnosti a vyjde z toho prumerna fotka. Trosku jsem si na to u kamosu stezoval, ale bylo mi receno ze jsem asi jeden clovek z 10.000.000 ktery foti zarovky. Na tom bylo asi trochu pravdy. Pomohli by mozna profi pristroje - nevim. Zatim znacka PIAA u me zabodovala a rozhodne se vyplati investovat i tuto nemalou castku (cca 2000Kc + za sadu) do bezpecnosti a komfortu pri cestovani.
Co se tyce H3 Ion Crystalu tak to je humus - nechtel bych nikoho s tim potkat na silnici kdyz jede proti mne a neni mlha. Bohuzel jsou takovy co si to neuvedomuji. Zatim, kdyztak se ptejte, rad odpovim

ahoj lidi, jsem blb (to přiznám na rovinu) a zatekla mě voda do budiče xenonů, takže modul odešel. Nemáte někdo kontakt na člověka co by měl jeden na prodej? Je mě jedno z čeho to je, potřebuju modul i s paticí
Všude mě nabízejí obě jednotky, to se mě nechce kupovat....