PIAA - žárovky
ty brďo dva tisíce za žárovky. To s dopravou atd vyjde dejme tomu ke třem tisícům. Není lepší si nechat zabudovat xenony? Finančně to vyjde nastejno a světelný tok je podstatně vyšší. A to neřeším životnost a cenu výbojky (+-500Kč)
(teď mám zabudované bixenony s čočkama za cca 4500Kč, předtím tam bylo 2xH4 100/80W a 2xH1 100W) -
« Re: PIIA
Joj, o PIAA SuperPlasma se tu toho napsalo strasne moc, zkus zapatrat v archivech diskuzi.
Obecne
- napr. PIAA SuperPlasma GT-X maji barevnou teplotu pres 5000 Kelvina, coz je velmi bile svetlo, blizke slunecnimu, je to temer stejna barevna teplota jako HID (xenony), [odkaz]
- napr. bezne nabizeny 2-pack pro H4 (PIAA H4 60/55W=135/120W) ma jak vidis bezny prikon se zvysenym svetelnym tokem, a zadne zvestene teploty se nemusis obavat, je to povrchovou teplotou bezna H4ka
- proc by Ti to melo spekat draty :shock: ?
- PIAA H4 60/55W=135/120W SUPER PLASMA GT-X BULB, 2-PACK # 15962 (viz [odkaz]%20Plasma%20G… tady to prijde na cca USD 73 za parek, zde jsem vzdy nakupoval, posilaji i do Evropy, ja to ale kupoval vetsinou ve Statech -
"-- skrytý --" 11.11.05 10:40
To: Omicron - Muzes mi poradit? Kdyz budu chtit koupit nejake lepsi zarovky (treba Tebou vychvalovane PIAA) jake parametry si mam pohlidat? Na co dat pozor ? Muzu treba ty SuperPlasmy dat i do sveho auta a nebat se, ze mi to "roztavi" plastovy kryt svetla, nebo nespece nekde draty ? Na kolik zhruba vyjde sada tech SuperPalsem vcetne dodani z USA ? Diky. -
« Re: Osram Silverstar
Ale to je úplně něco jiného, je to jako by jsi srovnával trabíka s jaguárem, bohužel i cenově, PIAA pár SuperPlasma stojí kolem USD75 (US cena, kde jsem je vždy kupoval, např. AutoSupermart), v Evropě jsou ještě dražší !
To skutečně srovnávat nejde, protože když se rozsvítí PIAA H4 SuperPlasma, budeš přesvědčen, že tam máš najednou xenony...
Proto také srovnávají srovnatelné, a PIAA tam ani nedávají >:D
A BlueVision, to jsem kdysi (před SuperPlasma) vyzkoušel, jen vyhozené peníze za trapné šidítko. Za téměř ty samé prachy jsem teď prodával párek (vč. náhradního "sirotka") těch PIAA SuperPlasma, protože mě již k ničemu nebyly, a jsou již pryč. Jsem sám zvědav, jak se budou novému a jistě nezaujatému majiteli líbit :shock: -
"-- skrytý --" 10.11.05 23:23
« Osram Silverstar
dopadají nejlépe v testech (PIAA tam nebyly, srovnání by mne hodně zajímalo). Sám si je chci koupit a vyzkoušet, v OBI jsem je našel po 350, na Internetu (já našel VAMOS, ADIP nebo SASA) jsou o dost levnější.
Nemají přebarvené žárovky, jsou z kategorie +50% svítivost při stejném příkonu. Srovnatelné s nimi jsou Philips BlueVision, ale ty jsem viděl za 1 000, tak to tedy ne. -
To PP :
"...PIAA jsou dost drahé,nemáte někdo tip na nějaké jiné s kterými máte dobrou zkušenost z nabídky třeba OSRAMu nebo jiných běžně dostupných značek?..."
Ano mám dobrou zkušenost s PIAA :lol: , vše ostatní jsou normální, nebo o něco lepší než normální halogenové žárovky, v tomto je bohužel Evropa dost zaostalá, i přes zdánlivě libozvučné značky jako Philips, či Osram, příp. některá noname "šidítka" s modrými krabičkami a modrými nápisy, se "zaručeným modrým světlem" >:D .
Abych to vysvětlil, vše už to mám za sebou, je to jakási má slabost mít dobré světlo, a dobře vidět (být viděn), a tak jsem několik let zkoušel vše možné, než jsem po dalších letech zaparkoval i přes tu drahotu u PIAA SuperPlasma. Než jsem si pořídil káru se skutečnými HID (xenony), se kterými se ale může PIAA směle poměřovat (až na intezitu a ostrost), o čemž se ostatním výrobcům různých "modrých žárovek" ani nemůže zdát v tom nejbujněším snu.
Jde o skutečnou barevnou teplotu emitovaného světla, která u PIAA SuperPlasma je vysoko přes K5000 (spíše K6000), což je blízko HID, ale např. VisionBlue, nebo ty Osramy mají jen přebarvenou baňku, což je jaksi jen trapná náhražka. Navíc mají PIAA silně zvednutou svítivost (nebo intezitu ?), se stejným příkonem.
Pravdou je to, že PIAA za svou super technologii HID na klasických halogenových žárovkách platí sníženou životností, což si ale každý může dopředu promyslet... -
"-- skrytý --" 10.11.05 20:40
Miro84:Akurat tieto ziarovky mam namontovane na aute.Som osobne z tych ziaroviek sklamany,ocakaval som od nich viac. >:-[] Su o malicko silnejsie ako klasicke H4 a svietia o nieco viac do biela ,skor do zltobiela.A neocakavaj modry efekt kvoli tej hlave ziarovky ten tam vobec nie je.Ak ich chces kupit tak ti radim nekupuj budes sklamany.Tu mas stranku co ich predavaju:www.autodoplnky.cz dalej klikni :sortiment tuningu dalej:Light,zarovky,xenony.Je tam aj slovenska verzia. -
« Re: Re: zkusenosti se Subaru, treba i Outbackem?
je to trochu offtopic.... ale
ahoj lidi, jsem blb (to přiznám na rovinu) a zatekla mě voda do budiče xenonů, takže modul odešel. Nemáte někdo kontakt na člověka co by měl jeden na prodej? Je mě jedno z čeho to je, potřebuju modul i s paticí
Všude mě nabízejí obě jednotky, to se mě nechce kupovat.... -
« Re: Re: Re: Spokojenost
O PIAA jsem tu psal jiz pred vice 3 roky, a prubezne porad, jen je treba najit nekde v archivu ty prislusne thready. JInak se nic nezmenilo (co napr. ? >:D ), PIAA je stale absolutni spicka, a v teto oblasti nema zadnou, zadnou konkurenci - myslim ve skutecnych halogenech, ktere maji barevnou teplotu posunutou do oblasti HID vybojek atd.. -
"-- skrytý --" 07.11.05 09:30
« Re: Re: Spokojenost
Cele sem to procet, ale psali jste tady o zkusenosti po zakoupeni... Od toho uz uplynul asi rok... Takze jestli se neco nezmenilo ;-)
Jinak jak je to s porizenim? Jeste sem v zahranici nic nekupoval... Je k tomu potreba MasterCard apod? A jak to funguje, myslim platba... Dikes za pripadne rady a navody. Jo jeste dotaz na prodej auta. Da se to tu uverejnit (mam link na stranku)? Prodavam Volvo a nechce se mi to cpat do bazaru, protoze sem se o nej dobre staral a kdo vi, co by s tim provedli...

ty brďo, to musí bejt něco, xenony za 4.5 tis. ! Pokud pominu variantu, že to máš z nějaké bouračky, troufám si pochybovat o kvalitě takového řešení, zvláště když naprosto jistě tam nemáš předepsanou automatickou regulaci sklonu HID světel, tak jak to ukládá zákon. Tvé bixenony mají pro světelnou houkačku i přídavný halogen ?
Já sice dnes mám v autě xenony, ale pokud bych neměl, řešil bych to opět PIAA žárovkami.