PIAA - žárovky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

11.11.05  16:41

« Bez nadpisu

jeste k tem PIAA - je to opravdu spice ve svy tride. Vse si vsak nechaji radne zapaltit a evropsky dovozce je jeste o 100% drazsi. Minuly rok jsem si jich objednaval asi 10 paru (ne samozrejme jen pro mne) a mel jsem moznost vse porovnat. Ja tedka jedu s klasickejma "modryma", coz je nejlepsi na silnice 1. tridy (znacene vodorovnymi znackami). Do deste nebo na neznacene silnice nic moc. Proste neco za neco. S obycejnyma to nejde srovnavat. Mam je asi 7 mesicu a predevcirem dokonce prezili i bouracku (chlapek vyjel z vedlejsi, nejspis bez rozhlidnuti na I - u letovic na morave - treba jste nekdo videli)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.05  16:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: zabudované bixenony

irij: pro tvoji informaci - u nezatíženého automobilu MÁ BÝT ono "kolečko vytočené co nejdál". Pokud v této poloze u nezatíženého automobilu světla oslňují, je problém v ustavení světel do karoserie nebo v seřízení parabol - to je obojí špatně. Ono kolečko slouží se sklopení paraboly pouze u zatíženého vozu, kdy dochází ke změně úhlu světelného toku vlivem snížení zádě. U správně seřízených světel by technik na STK neměl mít šanci poznat, že jsou paraboly osazeny např. žárovkami 100W. U xenonových světlometů se pracuje ale s vyššími příkony/výkony než jsou např. i 130W žárovky H4 v běžné parabole. Opět zde zákon měří každému jiným metrem a aby to nabylo alespoň trochu zdání spravedlnosti, je bezpodmínečnou součástí homologace xenonu montáž automatické výškové regulace světel (kvůli nerovnostem, ne jen kvůli zatížení jako u běžných parabol). Jestliže jsi toto obešel, jsi prase, které ohrožuje všechny kolem. V takovém případě je na místě okamžité odebrání OTP pro nezpůsobilost vozidla k provozu na pozemních komunikacích. Pokud bys na běžnou parabolu namontoval žárovku 130W, bylo by to mnohem menší zvěrstvo. Ale asi by ti shořela svorkovnice.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.05  16:28

« Re: zabudované bixenony

jo to je nepříjemný. Ale nejvíc lidí mě takhle sestřelilo spíš kvli naši silnicím ala horská dráha, je to jakoby se proti mě sunul stroboskop :-)
    a stím nějaká regulace sklonu stejně nic neudělá......
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.05  16:17

« Re: Re: Re: Re: Re: zabudované bixenony

Přesto myslím, že nemáš pravdu.
    Napálit to někomu do očí neseřízenými halogeny je přeci jen něco jiného, než někoho napálit do očí neregulovanými HID xenony. To je skutečně o nehodu, a proto to je také uzákoněno !
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.05  16:11

« Re: Re: Re: Re: zabudované bixenony

jo jasně já netvrdím už od začátku že je to jak má být. Ale ruku na srdce, sedum lidí z deseti má stejně světla zvednutá kam až to jde (tím kolečkem u volantu) Pokud je mám seřízené do normální polohy nejsem o nic větší zvíře nežli oni. Rozhodně nepotřebuji svítit pánu bohu do oken a aby na mě každé druhé auto co potkám poblikávalo
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.05  15:53

« Re: Re: Re: zabudované bixenony

Automatické řízení sklonu HID reflektroů ("xenonů") je uzákoněno, a je V KAŽDÉM AUTĚ, které má xenony instalované (jakékoliv cenové kategorie, např. i Fabie !). Mám je samozřejmě takto řízené i v O2.
    Měl by jsi si někdy vyzkoušet pozici řidiče, který takové auto s takovým bazmekem, jako máš Ty potkat (a to bez urážky) ! Ty sice vidiš pořádně, ale já když Tě potkám, tak nevidím NIC !
    To pak háže špínu na všechny majitele aut s HID...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.05  14:40

« Re: Re: zabudované bixenony

odkud jsou nevím, mám je z druhé ruky. S automatickou nivelací světel jsem se setkal jen u některých aut (většinou vyšší třídy) jinak seřizování sklonu servomotrkem mám (ruční). Světelnou houkačku jsem zrušil a klidně jí oželím, za 11 let jsem ji použil co by se na prstech jedné ruky spočítalo.
    Samozřejmě to řešení není naprosto košér, ale za ty peníze a to že konečně pořádně vidím to stojí.
    na technické by se asi divili 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.05  14:03

« Re: zabudované bixenony

to irij :
    ty brďo, to musí bejt něco, xenony za 4.5 tis. ! Pokud pominu variantu, že to máš z nějaké bouračky, troufám si pochybovat o kvalitě takového řešení, zvláště když naprosto jistě tam nemáš předepsanou automatickou regulaci sklonu HID světel, tak jak to ukládá zákon. Tvé bixenony mají pro světelnou houkačku i přídavný halogen ?
    Já sice dnes mám v autě xenony, ale pokud bych neměl, řešil bych to opět PIAA žárovkami.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.05  12:57

« Re: Re:

ty brďo dva tisíce za žárovky. To s dopravou atd vyjde dejme tomu ke třem tisícům. Není lepší si nechat zabudovat xenony? Finančně to vyjde nastejno a světelný tok je podstatně vyšší. A to neřeším životnost a cenu výbojky (+-500Kč)
    (teď mám zabudované bixenony s čočkama za cca 4500Kč, předtím tam bylo 2xH4 100/80W a 2xH1 100W)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.05  11:13

« Re:

Koukni se zde :
    [odkaz]
    Je tam prehled vsech PIAA zarovkovych technologii.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.05  10:59

« Re: PIIA

Joj, o PIAA SuperPlasma se tu toho napsalo strasne moc, zkus zapatrat v archivech diskuzi.
    Obecne
    - napr. PIAA SuperPlasma GT-X maji barevnou teplotu pres 5000 Kelvina, coz je velmi bile svetlo, blizke slunecnimu, je to temer stejna barevna teplota jako HID (xenony), [odkaz]
    - napr. bezne nabizeny 2-pack pro H4 (PIAA H4 60/55W=135/120W) ma jak vidis bezny prikon se zvysenym svetelnym tokem, a zadne zvestene teploty se nemusis obavat, je to povrchovou teplotou bezna H4ka
    - proc by Ti to melo spekat draty :shock: ?
    - PIAA H4 60/55W=135/120W SUPER PLASMA GT-X BULB, 2-PACK # 15962 (viz [odkaz]%20Plasma%20G… tady to prijde na cca USD 73 za parek, zde jsem vzdy nakupoval, posilaji i do Evropy, ja to ale kupoval vetsinou ve Statech
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.05  10:40

« Bez nadpisu

To: Omicron - Muzes mi poradit? Kdyz budu chtit koupit nejake lepsi zarovky (treba Tebou vychvalovane PIAA) jake parametry si mam pohlidat? Na co dat pozor ? Muzu treba ty SuperPlasmy dat i do sveho auta a nebat se, ze mi to "roztavi" plastovy kryt svetla, nebo nespece nekde draty ? Na kolik zhruba vyjde sada tech SuperPalsem vcetne dodani z USA ? Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.05  00:57

« Re: Osram Silverstar

Ale to je úplně něco jiného, je to jako by jsi srovnával trabíka s jaguárem, bohužel i cenově, PIAA pár SuperPlasma stojí kolem USD75 (US cena, kde jsem je vždy kupoval, např. AutoSupermart), v Evropě jsou ještě dražší !
    To skutečně srovnávat nejde, protože když se rozsvítí PIAA H4 SuperPlasma, budeš přesvědčen, že tam máš najednou xenony...
    Proto také srovnávají srovnatelné, a PIAA tam ani nedávají >:D
    A BlueVision, to jsem kdysi (před SuperPlasma) vyzkoušel, jen vyhozené peníze za trapné šidítko. Za téměř ty samé prachy jsem teď prodával párek (vč. náhradního "sirotka") těch PIAA SuperPlasma, protože mě již k ničemu nebyly, a jsou již pryč. Jsem sám zvědav, jak se budou novému a jistě nezaujatému majiteli líbit :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.05  23:23

« Osram Silverstar

dopadají nejlépe v testech (PIAA tam nebyly, srovnání by mne hodně zajímalo). Sám si je chci koupit a vyzkoušet, v OBI jsem je našel po 350, na Internetu (já našel VAMOS, ADIP nebo SASA) jsou o dost levnější.
    Nemají přebarvené žárovky, jsou z kategorie +50% svítivost při stejném příkonu. Srovnatelné s nimi jsou Philips BlueVision, ale ty jsem viděl za 1 000, tak to tedy ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.05  23:12

« Re:

To PP :
    "...PIAA jsou dost drahé,nemáte někdo tip na nějaké jiné s kterými máte dobrou zkušenost z nabídky třeba OSRAMu nebo jiných běžně dostupných značek?..."
    Ano mám dobrou zkušenost s PIAA :lol: , vše ostatní jsou normální, nebo o něco lepší než normální halogenové žárovky, v tomto je bohužel Evropa dost zaostalá, i přes zdánlivě libozvučné značky jako Philips, či Osram, příp. některá noname "šidítka" s modrými krabičkami a modrými nápisy, se "zaručeným modrým světlem" >:D .
    Abych to vysvětlil, vše už to mám za sebou, je to jakási má slabost mít dobré světlo, a dobře vidět (být viděn), a tak jsem několik let zkoušel vše možné, než jsem po dalších letech zaparkoval i přes tu drahotu u PIAA SuperPlasma. Než jsem si pořídil káru se skutečnými HID (xenony), se kterými se ale může PIAA směle poměřovat (až na intezitu a ostrost), o čemž se ostatním výrobcům různých "modrých žárovek" ani nemůže zdát v tom nejbujněším snu.
    Jde o skutečnou barevnou teplotu emitovaného světla, která u PIAA SuperPlasma je vysoko přes K5000 (spíše K6000), což je blízko HID, ale např. VisionBlue, nebo ty Osramy mají jen přebarvenou baňku, což je jaksi jen trapná náhražka. Navíc mají PIAA silně zvednutou svítivost (nebo intezitu ?), se stejným příkonem.
    Pravdou je to, že PIAA za svou super technologii HID na klasických halogenových žárovkách platí sníženou životností, což si ale každý může dopředu promyslet...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.05  22:16

« Bez nadpisu

Ziarovky ktore boli v miere dobre pre mna su Phillips vision blue.Ani nie su velmi drahe.
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 10.11.05  21:11

« Bez nadpisu

PIAA jsou dost drahé,nemáte někdo tip na nějaké jiné s kterými máte dobrou zkušenost z nabídky třeba OSRAMu nebo jiných běžně dostupných značek?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.05  20:40

« Bez nadpisu

Miro84:Akurat tieto ziarovky mam namontovane na aute.Som osobne z tych ziaroviek sklamany,ocakaval som od nich viac. >:-[] Su o malicko silnejsie ako klasicke H4 a svietia o nieco viac do biela ,skor do zltobiela.A neocakavaj modry efekt kvoli tej hlave ziarovky ten tam vobec nie je.Ak ich chces kupit tak ti radim nekupuj budes sklamany.Tu mas stranku co ich predavaju:www.autodoplnky.cz dalej klikni :sortiment tuningu dalej:Light,zarovky,xenony.Je tam aj slovenska verzia.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.05  18:56

« Bez nadpisu

Máte někdo zkušenosti se žárovkami PHILIPS Power2night.
    Popřípadě nějakou www stránku, kde je nabízejí.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.05  17:12

« Bez nadpisu

Dnes som videl v obchode ziarovky PIAA cristal blue 7300Kelvin H7.Nemate niekto skusenosti s tymito ziarovkami?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…