PIAA - žárovky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

27.11.05  14:35

« Re: Dobastlené xenony

no ruku na srdce, pokud si tam narvete žárovky se zvýšeným světelným tokem tak nejste o nic horší prasata než já. Když s tím šlehnete někomu do oka tak neuvidí taky nic. Je to celkem pokrytectví......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.05  21:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Osram Silverstar

Další jsou www.adip.cz a www.sasa.cz. Člověk chvíli pohledá a fůru peněz ušetří.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.05  20:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Osram Silverstar

Silverstary jsou OK, mam je rok a nepraskla zadna. Daj se objednat tady za dobrou cenu
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.05  20:13

« Re: Re: Re: Re: Osram Silverstar

Vyšla mne jedna žárovka Silverstar na necelé dvě stovky, to je budu kupovat, i když mi odejdou po půl roce. Byly daleko levnější než Philips BlueVision, které byly druhá volba.
    Byla tu někde zmínka, že žárovkám hodně škodí, když se zapnou před startováním. Nastartovat a až potom rozsvítit. Tak jsi to dělal a přesto ruply už po půl roce? Tak to jsem na životnost sám zvědavý. Svítím pořád, i v létě.
  • 00 Reagovat !

foto

16.11.05  12:24

« Dobastlené xenony

Na tyhle mamlasy, co maj na autech dobastlené xenony, platí jen náklaďák se světelnou rampou ... ... a zase o jednoho bastlíře míň; řidič náklaďáku si pak jen nechá srovnat nárazník.
  • « 00 Reagovat !

foto RonJeremy

RonJeremy 15.11.05  23:18

« Re: Re: Re: Osram Silverstar

Měl jsem Silverstary, ale vybodnul jsem se na ně. Svítí sice skvěle a navíc jsou od různých paskvilů homologované, ale vydrží hrozně málo - odešly mi cca. po 6 měsících. Hledám náhradu, podmínkou je homologace, světlo jako Silverstar (nechci namodralé) a vyšší výdrž.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.05  20:53

« Bez nadpisu

AUTO E.LECLERC Bois de Arcy France aby si to mal lahsie je to asi 5 km od Versailles.Ale vahal som lebo tam mali aj komplet sadu xenonov H.I.D PIAA za 599 eur.Made in Japan.Ak ma naseru tak si ich kupim >:D
    Ta cena je za 2 kusy.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.05  20:00

« Re:

No pokud je to cena za par, tak je moc dobra, v US stoji SuperPlasma GTX par kolem USD 75. Kde jsi to za tuto cenu koupil ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.05  19:15

« Bez nadpisu

Dnes som kupil SPARK PLASMA BLUE H7 prvy dojem vyborny zaruka 6 mesiacov.Cena 69 euro.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.05  12:56

« Re: Re:

Jo, lidi jsou zvířata...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.05  17:32

« Re:

he to je dobrý, já je mám právě z Cayenna
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.05  00:45

« Bez nadpisu

Magic, prid sem, tu zozeneis kradnute HID kity z Cayenne za 4000Sk. Dnes tu ma kazdy blbec na Golf I, II, III, Favo, Felda az po najnovsie Fabie HID a je im uplne jedno, ako pekne to svieti, ked sa im auto na seriovych tlmicoch a znizenych pruzinach hupe na ceste.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.05  21:30

« Re: Re: Osram Silverstar

2 omicron: Zkusíme to? Dnes jsem Osramy Silverstar koupil a namontoval. Fakt mne to zajímá, pojďme vymyslet porovnání a udělat ho. Můžete nám někdo pomoci nápadem?
    Jinak Osramy Silverstar (3x H1 a 4x H7) mne stály dohromady 1 253,-. Vím, za bezpečnou jízdu dám také hodně a nemělo by to být zejména o penězích, tohle skutečně svítí o dost lépe než to, co jsem v autě měl (Osramy H7 a Tungsramy H1 bez dalšího označení) a cena je za to světlo super.
  • 00 Reagovat !

foto

11.11.05  16:41

« Bez nadpisu

jeste k tem PIAA - je to opravdu spice ve svy tride. Vse si vsak nechaji radne zapaltit a evropsky dovozce je jeste o 100% drazsi. Minuly rok jsem si jich objednaval asi 10 paru (ne samozrejme jen pro mne) a mel jsem moznost vse porovnat. Ja tedka jedu s klasickejma "modryma", coz je nejlepsi na silnice 1. tridy (znacene vodorovnymi znackami). Do deste nebo na neznacene silnice nic moc. Proste neco za neco. S obycejnyma to nejde srovnavat. Mam je asi 7 mesicu a predevcirem dokonce prezili i bouracku (chlapek vyjel z vedlejsi, nejspis bez rozhlidnuti na I - u letovic na morave - treba jste nekdo videli)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.05  16:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: zabudované bixenony

irij: pro tvoji informaci - u nezatíženého automobilu MÁ BÝT ono "kolečko vytočené co nejdál". Pokud v této poloze u nezatíženého automobilu světla oslňují, je problém v ustavení světel do karoserie nebo v seřízení parabol - to je obojí špatně. Ono kolečko slouží se sklopení paraboly pouze u zatíženého vozu, kdy dochází ke změně úhlu světelného toku vlivem snížení zádě. U správně seřízených světel by technik na STK neměl mít šanci poznat, že jsou paraboly osazeny např. žárovkami 100W. U xenonových světlometů se pracuje ale s vyššími příkony/výkony než jsou např. i 130W žárovky H4 v běžné parabole. Opět zde zákon měří každému jiným metrem a aby to nabylo alespoň trochu zdání spravedlnosti, je bezpodmínečnou součástí homologace xenonu montáž automatické výškové regulace světel (kvůli nerovnostem, ne jen kvůli zatížení jako u běžných parabol). Jestliže jsi toto obešel, jsi prase, které ohrožuje všechny kolem. V takovém případě je na místě okamžité odebrání OTP pro nezpůsobilost vozidla k provozu na pozemních komunikacích. Pokud bys na běžnou parabolu namontoval žárovku 130W, bylo by to mnohem menší zvěrstvo. Ale asi by ti shořela svorkovnice.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.05  16:28

« Re: zabudované bixenony

jo to je nepříjemný. Ale nejvíc lidí mě takhle sestřelilo spíš kvli naši silnicím ala horská dráha, je to jakoby se proti mě sunul stroboskop :-)
    a stím nějaká regulace sklonu stejně nic neudělá......
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.05  16:17

« Re: Re: Re: Re: Re: zabudované bixenony

Přesto myslím, že nemáš pravdu.
    Napálit to někomu do očí neseřízenými halogeny je přeci jen něco jiného, než někoho napálit do očí neregulovanými HID xenony. To je skutečně o nehodu, a proto to je také uzákoněno !
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.05  16:11

« Re: Re: Re: Re: zabudované bixenony

jo jasně já netvrdím už od začátku že je to jak má být. Ale ruku na srdce, sedum lidí z deseti má stejně světla zvednutá kam až to jde (tím kolečkem u volantu) Pokud je mám seřízené do normální polohy nejsem o nic větší zvíře nežli oni. Rozhodně nepotřebuji svítit pánu bohu do oken a aby na mě každé druhé auto co potkám poblikávalo
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.05  15:53

« Re: Re: Re: zabudované bixenony

Automatické řízení sklonu HID reflektroů ("xenonů") je uzákoněno, a je V KAŽDÉM AUTĚ, které má xenony instalované (jakékoliv cenové kategorie, např. i Fabie !). Mám je samozřejmě takto řízené i v O2.
    Měl by jsi si někdy vyzkoušet pozici řidiče, který takové auto s takovým bazmekem, jako máš Ty potkat (a to bez urážky) ! Ty sice vidiš pořádně, ale já když Tě potkám, tak nevidím NIC !
    To pak háže špínu na všechny majitele aut s HID...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.05  14:40

« Re: Re: zabudované bixenony

odkud jsou nevím, mám je z druhé ruky. S automatickou nivelací světel jsem se setkal jen u některých aut (většinou vyšší třídy) jinak seřizování sklonu servomotrkem mám (ruční). Světelnou houkačku jsem zrušil a klidně jí oželím, za 11 let jsem ji použil co by se na prstech jedné ruky spočítalo.
    Samozřejmě to řešení není naprosto košér, ale za ty peníze a to že konečně pořádně vidím to stojí.
    na technické by se asi divili 8)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…