PIAA - žárovky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 16.11.05 20:13
« Re: Re: Re: Re: Osram Silverstar
Vyšla mne jedna žárovka Silverstar na necelé dvě stovky, to je budu kupovat, i když mi odejdou po půl roce. Byly daleko levnější než Philips BlueVision, které byly druhá volba.
Byla tu někde zmínka, že žárovkám hodně škodí, když se zapnou před startováním. Nastartovat a až potom rozsvítit. Tak jsi to dělal a přesto ruply už po půl roce? Tak to jsem na životnost sám zvědavý. Svítím pořád, i v létě. -
RonJeremy 15.11.05 23:18
« Re: Re: Re: Osram Silverstar
Měl jsem Silverstary, ale vybodnul jsem se na ně. Svítí sice skvěle a navíc jsou od různých paskvilů homologované, ale vydrží hrozně málo - odešly mi cca. po 6 měsících. Hledám náhradu, podmínkou je homologace, světlo jako Silverstar (nechci namodralé) a vyšší výdrž. -
"-- skrytý --" 12.11.05 00:45
« Bez nadpisu
Magic, prid sem, tu zozeneis kradnute HID kity z Cayenne za 4000Sk. Dnes tu ma kazdy blbec na Golf I, II, III, Favo, Felda az po najnovsie Fabie HID a je im uplne jedno, ako pekne to svieti, ked sa im auto na seriovych tlmicoch a znizenych pruzinach hupe na ceste. -
"-- skrytý --" 11.11.05 21:30
« Re: Re: Osram Silverstar
2 omicron: Zkusíme to? Dnes jsem Osramy Silverstar koupil a namontoval. Fakt mne to zajímá, pojďme vymyslet porovnání a udělat ho. Můžete nám někdo pomoci nápadem?
Jinak Osramy Silverstar (3x H1 a 4x H7) mne stály dohromady 1 253,-. Vím, za bezpečnou jízdu dám také hodně a nemělo by to být zejména o penězích, tohle skutečně svítí o dost lépe než to, co jsem v autě měl (Osramy H7 a Tungsramy H1 bez dalšího označení) a cena je za to světlo super. -
« Bez nadpisu
jeste k tem PIAA - je to opravdu spice ve svy tride. Vse si vsak nechaji radne zapaltit a evropsky dovozce je jeste o 100% drazsi. Minuly rok jsem si jich objednaval asi 10 paru (ne samozrejme jen pro mne) a mel jsem moznost vse porovnat. Ja tedka jedu s klasickejma "modryma", coz je nejlepsi na silnice 1. tridy (znacene vodorovnymi znackami). Do deste nebo na neznacene silnice nic moc. Proste neco za neco. S obycejnyma to nejde srovnavat. Mam je asi 7 mesicu a predevcirem dokonce prezili i bouracku (chlapek vyjel z vedlejsi, nejspis bez rozhlidnuti na I - u letovic na morave - treba jste nekdo videli) -
"-- skrytý --" 11.11.05 16:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: zabudované bixenony
irij: pro tvoji informaci - u nezatíženého automobilu MÁ BÝT ono "kolečko vytočené co nejdál". Pokud v této poloze u nezatíženého automobilu světla oslňují, je problém v ustavení světel do karoserie nebo v seřízení parabol - to je obojí špatně. Ono kolečko slouží se sklopení paraboly pouze u zatíženého vozu, kdy dochází ke změně úhlu světelného toku vlivem snížení zádě. U správně seřízených světel by technik na STK neměl mít šanci poznat, že jsou paraboly osazeny např. žárovkami 100W. U xenonových světlometů se pracuje ale s vyššími příkony/výkony než jsou např. i 130W žárovky H4 v běžné parabole. Opět zde zákon měří každému jiným metrem a aby to nabylo alespoň trochu zdání spravedlnosti, je bezpodmínečnou součástí homologace xenonu montáž automatické výškové regulace světel (kvůli nerovnostem, ne jen kvůli zatížení jako u běžných parabol). Jestliže jsi toto obešel, jsi prase, které ohrožuje všechny kolem. V takovém případě je na místě okamžité odebrání OTP pro nezpůsobilost vozidla k provozu na pozemních komunikacích. Pokud bys na běžnou parabolu namontoval žárovku 130W, bylo by to mnohem menší zvěrstvo. Ale asi by ti shořela svorkovnice. -
« Re: Re: Re: Re: zabudované bixenony
jo jasně já netvrdím už od začátku že je to jak má být. Ale ruku na srdce, sedum lidí z deseti má stejně světla zvednutá kam až to jde (tím kolečkem u volantu) Pokud je mám seřízené do normální polohy nejsem o nic větší zvíře nežli oni. Rozhodně nepotřebuji svítit pánu bohu do oken a aby na mě každé druhé auto co potkám poblikávalo -
« Re: Re: Re: zabudované bixenony
Automatické řízení sklonu HID reflektroů ("xenonů") je uzákoněno, a je V KAŽDÉM AUTĚ, které má xenony instalované (jakékoliv cenové kategorie, např. i Fabie !). Mám je samozřejmě takto řízené i v O2.
Měl by jsi si někdy vyzkoušet pozici řidiče, který takové auto s takovým bazmekem, jako máš Ty potkat (a to bez urážky) ! Ty sice vidiš pořádně, ale já když Tě potkám, tak nevidím NIC !
To pak háže špínu na všechny majitele aut s HID... -
« Re: Re: zabudované bixenony
odkud jsou nevím, mám je z druhé ruky. S automatickou nivelací světel jsem se setkal jen u některých aut (většinou vyšší třídy) jinak seřizování sklonu servomotrkem mám (ruční). Světelnou houkačku jsem zrušil a klidně jí oželím, za 11 let jsem ji použil co by se na prstech jedné ruky spočítalo.
Samozřejmě to řešení není naprosto košér, ale za ty peníze a to že konečně pořádně vidím to stojí.
na technické by se asi divili 8)