PIAA - žárovky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

15.11.06  13:06

« Re: Re: Re:

Zdravím všechny,
    potřeboval bych poradit s žárovkami HB3, paticové provedení. Jsou to žárovky, které se používají v Subaru Outback. Mám tam originální které sice nesítí špatně, ale není to nic moc. Při hledání nějaké lepší (výkonější, ale v mezích zákona) možnosti narážím na skoro absolutní nerozšířenost tohoto druhu.
    Dík
    Marek
  • « 00 Reagovat !

foto Cico

Čičo 15.11.06  11:26

« Re: Re:

Kúp si PIAA a od Helly svetlá pre denné svietenie.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.06  10:08

Mam cca 8-9 letou zkusenost s PIAA (viz me prispevky nekde nize), a jedine v cem Te zklamu (jinak jsou opravdu vynikajici), je to, ze Ti temer jiste 2 roky nevydrzi, alespon pokud je mas do tlumenych, se kterymi prakticky svitis stale... :'-(
    Ja je menil cca tak jednou do roka, kdy (jeste v H4) me vzdy odeslo vlakno na potkavacim / tlumenem...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.06  00:33

« Re:

Mám jeden dotaz na toho, kdo má osobní zkušenost. Mám tu na stole H1 PIAA a Helly. Vím, že ty Helly svítí dobře a že vydrží několik let. Ale viděl jsem srovnání s PIAA a ty Helly nesvítily tak pěkně hlavně do šířky. Jako mínus ale všichni u PIAA uvádějí životnost a cenu, která mě zase tolik nezajímá. Jsem ale člověk, kterého vytáčí zvednutí haubny, už jen kvůli dolití vody do ostřikovačů. Navíc na mým autě výměna žárovky na levém světle znamená rozebrat půlku sání (vede tam hadice od intercooleru a přímo za žárovkou je uzel s BOV ventilem).
    Otázka na zkušené: mám namontovat osvědčené Helly, nebo dát PIAA? (Kdo napíše PIAA a ta žárovka do roka prdne, toho si podám... :-) Nejsem ochoten měnit žárovku dřív, než dejme tomu po 2 letech.
    Dík za odpovědi.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.11.05  07:58

« Bez nadpisu

Pred tyzdnom som v Rakusku videl nejake nove Philpis. Mali 3 farby, smerom vlavo svietili nazlto, rovno uz bol posun k bielej a pravy okraj cesty modra. Mate uz s nimi skusenosti? H4 bola okolo 14€, tak som sa nehrnul do experimentovania :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.05  11:08

« PIAA

PIAA žárovky jsem několik let na autě používal (80W H4 + 80W mlhovky), asi před 2 roky jsem přešel na OSRAM (60/55W H4 Silverstar + 55W Allseason do mlhovek). Jenom na upřesnění bych dodal že já jsem je nekupoval za účelem imitace xenonů ale proto abych dobře viděl, takže jsem měl ty co svítí čistě bíle (3800K). Když to teď po několika letech používání shrnu tak za PIAA to byly vyhozené peníze a můžu říct že ty OSRAMY svítí úplně stejně dobře jaky ty PIAA a navíc i životnost mají PIAA kratší než OSRAM (a to ještě ty PIAA měly větší příkon než ty OSRAMy). Dokonce jsem před těma 2 roky kdy jsem to měnil, tak jsem v noci na letišti zkoušel mezi nima jaký je rozdíl a můžu zodpovědně říct že žádný. S obojíma je vidět na silnici úplně stejně. Pouze když jsem měl ty PIAA tak jsem měl takový jakoby dobrý pocit že mám na autě něco super :-) Jen tak pro srovnání 1 pár PIAA mě stál tenkrát cca 4.500 Kč, 1 pár OSRAM stojí cca 300 Kč. "Namodralé" PIAA jsem nikdy nezkoušel takže v tom radit nemohu, jediné co vím že PIAA to dělá tak že v baňce je směs drahým plynů které to světlo zabarví podobně jako v xenonové výbojce a že většina ostatních výrobců to dělá tak že zabarví sklíčko baňky, takže v tomhle je PIAA určitě o krok vepředu před ostatníma. Podle mého názoru by PIAA nemuse být o mnoho dražší než je třeba PHILIPS, bohužel mají cenovou politiku takovou že se to u nás skoro nevyplatí kupovat.
  • « 00 Reagovat !

foto RonJeremy

RonJeremy 27.11.05  16:13

« Re: Re: Dobastlené xenony

Kdyby oslňovaly, nebo měly jiné problémy, nedostaly by atest. Což např. zmíněné Silverstary mají, a nikdo kvůli nim tudíž nemůže říct ani prd.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.05  14:35

« Re: Dobastlené xenony

no ruku na srdce, pokud si tam narvete žárovky se zvýšeným světelným tokem tak nejste o nic horší prasata než já. Když s tím šlehnete někomu do oka tak neuvidí taky nic. Je to celkem pokrytectví......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.05  21:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Osram Silverstar

Další jsou www.adip.cz a www.sasa.cz. Člověk chvíli pohledá a fůru peněz ušetří.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.05  20:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Osram Silverstar

Silverstary jsou OK, mam je rok a nepraskla zadna. Daj se objednat tady za dobrou cenu
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.05  20:13

« Re: Re: Re: Re: Osram Silverstar

Vyšla mne jedna žárovka Silverstar na necelé dvě stovky, to je budu kupovat, i když mi odejdou po půl roce. Byly daleko levnější než Philips BlueVision, které byly druhá volba.
    Byla tu někde zmínka, že žárovkám hodně škodí, když se zapnou před startováním. Nastartovat a až potom rozsvítit. Tak jsi to dělal a přesto ruply už po půl roce? Tak to jsem na životnost sám zvědavý. Svítím pořád, i v létě.
  • 00 Reagovat !

foto

16.11.05  12:24

« Dobastlené xenony

Na tyhle mamlasy, co maj na autech dobastlené xenony, platí jen náklaďák se světelnou rampou ... ... a zase o jednoho bastlíře míň; řidič náklaďáku si pak jen nechá srovnat nárazník.
  • « 00 Reagovat !

foto RonJeremy

RonJeremy 15.11.05  23:18

« Re: Re: Re: Osram Silverstar

Měl jsem Silverstary, ale vybodnul jsem se na ně. Svítí sice skvěle a navíc jsou od různých paskvilů homologované, ale vydrží hrozně málo - odešly mi cca. po 6 měsících. Hledám náhradu, podmínkou je homologace, světlo jako Silverstar (nechci namodralé) a vyšší výdrž.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.05  20:53

« Bez nadpisu

AUTO E.LECLERC Bois de Arcy France aby si to mal lahsie je to asi 5 km od Versailles.Ale vahal som lebo tam mali aj komplet sadu xenonov H.I.D PIAA za 599 eur.Made in Japan.Ak ma naseru tak si ich kupim >:D
    Ta cena je za 2 kusy.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.05  20:00

« Re:

No pokud je to cena za par, tak je moc dobra, v US stoji SuperPlasma GTX par kolem USD 75. Kde jsi to za tuto cenu koupil ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.05  19:15

« Bez nadpisu

Dnes som kupil SPARK PLASMA BLUE H7 prvy dojem vyborny zaruka 6 mesiacov.Cena 69 euro.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.05  12:56

Jo, lidi jsou zvířata...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.05  17:32

« Re:

he to je dobrý, já je mám právě z Cayenna
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.05  00:45

« Bez nadpisu

Magic, prid sem, tu zozeneis kradnute HID kity z Cayenne za 4000Sk. Dnes tu ma kazdy blbec na Golf I, II, III, Favo, Felda az po najnovsie Fabie HID a je im uplne jedno, ako pekne to svieti, ked sa im auto na seriovych tlmicoch a znizenych pruzinach hupe na ceste.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.05  21:30

« Re: Re: Osram Silverstar

2 omicron: Zkusíme to? Dnes jsem Osramy Silverstar koupil a namontoval. Fakt mne to zajímá, pojďme vymyslet porovnání a udělat ho. Můžete nám někdo pomoci nápadem?
    Jinak Osramy Silverstar (3x H1 a 4x H7) mne stály dohromady 1 253,-. Vím, za bezpečnou jízdu dám také hodně a nemělo by to být zejména o penězích, tohle skutečně svítí o dost lépe než to, co jsem v autě měl (Osramy H7 a Tungsramy H1 bez dalšího označení) a cena je za to světlo super.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…