PIAA - žárovky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Re:
Mam cca 8-9 letou zkusenost s PIAA (viz me prispevky nekde nize), a jedine v cem Te zklamu (jinak jsou opravdu vynikajici), je to, ze Ti temer jiste 2 roky nevydrzi, alespon pokud je mas do tlumenych, se kterymi prakticky svitis stale... :'-(
Ja je menil cca tak jednou do roka, kdy (jeste v H4) me vzdy odeslo vlakno na potkavacim / tlumenem... -
"-- skrytý --" 15.11.06 00:33
« Re:
Mám jeden dotaz na toho, kdo má osobní zkušenost. Mám tu na stole H1 PIAA a Helly. Vím, že ty Helly svítí dobře a že vydrží několik let. Ale viděl jsem srovnání s PIAA a ty Helly nesvítily tak pěkně hlavně do šířky. Jako mínus ale všichni u PIAA uvádějí životnost a cenu, která mě zase tolik nezajímá. Jsem ale člověk, kterého vytáčí zvednutí haubny, už jen kvůli dolití vody do ostřikovačů. Navíc na mým autě výměna žárovky na levém světle znamená rozebrat půlku sání (vede tam hadice od intercooleru a přímo za žárovkou je uzel s BOV ventilem).
Otázka na zkušené: mám namontovat osvědčené Helly, nebo dát PIAA? (Kdo napíše PIAA a ta žárovka do roka prdne, toho si podám... :-) Nejsem ochoten měnit žárovku dřív, než dejme tomu po 2 letech.
Dík za odpovědi. -
"-- skrytý --" 29.11.05 11:08
« PIAA
PIAA žárovky jsem několik let na autě používal (80W H4 + 80W mlhovky), asi před 2 roky jsem přešel na OSRAM (60/55W H4 Silverstar + 55W Allseason do mlhovek). Jenom na upřesnění bych dodal že já jsem je nekupoval za účelem imitace xenonů ale proto abych dobře viděl, takže jsem měl ty co svítí čistě bíle (3800K). Když to teď po několika letech používání shrnu tak za PIAA to byly vyhozené peníze a můžu říct že ty OSRAMY svítí úplně stejně dobře jaky ty PIAA a navíc i životnost mají PIAA kratší než OSRAM (a to ještě ty PIAA měly větší příkon než ty OSRAMy). Dokonce jsem před těma 2 roky kdy jsem to měnil, tak jsem v noci na letišti zkoušel mezi nima jaký je rozdíl a můžu zodpovědně říct že žádný. S obojíma je vidět na silnici úplně stejně. Pouze když jsem měl ty PIAA tak jsem měl takový jakoby dobrý pocit že mám na autě něco super :-) Jen tak pro srovnání 1 pár PIAA mě stál tenkrát cca 4.500 Kč, 1 pár OSRAM stojí cca 300 Kč. "Namodralé" PIAA jsem nikdy nezkoušel takže v tom radit nemohu, jediné co vím že PIAA to dělá tak že v baňce je směs drahým plynů které to světlo zabarví podobně jako v xenonové výbojce a že většina ostatních výrobců to dělá tak že zabarví sklíčko baňky, takže v tomhle je PIAA určitě o krok vepředu před ostatníma. Podle mého názoru by PIAA nemuse být o mnoho dražší než je třeba PHILIPS, bohužel mají cenovou politiku takovou že se to u nás skoro nevyplatí kupovat. -
"-- skrytý --" 16.11.05 20:13
« Re: Re: Re: Re: Osram Silverstar
Vyšla mne jedna žárovka Silverstar na necelé dvě stovky, to je budu kupovat, i když mi odejdou po půl roce. Byly daleko levnější než Philips BlueVision, které byly druhá volba.
Byla tu někde zmínka, že žárovkám hodně škodí, když se zapnou před startováním. Nastartovat a až potom rozsvítit. Tak jsi to dělal a přesto ruply už po půl roce? Tak to jsem na životnost sám zvědavý. Svítím pořád, i v létě. -
RonJeremy 15.11.05 23:18
« Re: Re: Re: Osram Silverstar
Měl jsem Silverstary, ale vybodnul jsem se na ně. Svítí sice skvěle a navíc jsou od různých paskvilů homologované, ale vydrží hrozně málo - odešly mi cca. po 6 měsících. Hledám náhradu, podmínkou je homologace, světlo jako Silverstar (nechci namodralé) a vyšší výdrž. -
"-- skrytý --" 12.11.05 00:45
« Bez nadpisu
Magic, prid sem, tu zozeneis kradnute HID kity z Cayenne za 4000Sk. Dnes tu ma kazdy blbec na Golf I, II, III, Favo, Felda az po najnovsie Fabie HID a je im uplne jedno, ako pekne to svieti, ked sa im auto na seriovych tlmicoch a znizenych pruzinach hupe na ceste. -
"-- skrytý --" 11.11.05 21:30
« Re: Re: Osram Silverstar
2 omicron: Zkusíme to? Dnes jsem Osramy Silverstar koupil a namontoval. Fakt mne to zajímá, pojďme vymyslet porovnání a udělat ho. Můžete nám někdo pomoci nápadem?
Jinak Osramy Silverstar (3x H1 a 4x H7) mne stály dohromady 1 253,-. Vím, za bezpečnou jízdu dám také hodně a nemělo by to být zejména o penězích, tohle skutečně svítí o dost lépe než to, co jsem v autě měl (Osramy H7 a Tungsramy H1 bez dalšího označení) a cena je za to světlo super.

potřeboval bych poradit s žárovkami HB3, paticové provedení. Jsou to žárovky, které se používají v Subaru Outback. Mám tam originální které sice nesítí špatně, ale není to nic moc. Při hledání nějaké lepší (výkonější, ale v mezích zákona) možnosti narážím na skoro absolutní nerozšířenost tohoto druhu.
Dík
Marek