PIAA - žárovky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.04  11:44

« Bez nadpisu

To
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.04  18:22

« Bez nadpisu

Nie je, PIAA ma povoleny vykon vo W, len svietivost na urovni 130-150W.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.04  11:23

« Světla

A co riziko, že si s těmy výkonnými žárovkami člověk vypálí paraboly nebo přední plexisklo?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.04  10:07

« Re:

Aky dosvit maju zlte nie je moc vidno na fotke, treba pozerat napravo schodiste a to Cierne Polo a porovant s 002.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.04  10:05

« Bez nadpisu

Nemam vela casu sa takym veciam venovat. Nejake provizorne foto su tu:
    [odkaz] a 003 a 004 Stretavacky, stret + hmlovky a dilakove
  • 00 Reagovat !

foto

16.11.04  10:12

« omyl

www.autosupermart.com
  • 00 Reagovat !

foto

16.11.04  10:11

« nesmis koukat na piaa.com

to je jen ofic. zastoupení - musis koukat na¨pr. na www.autosupermart.cz - na piaa.com ukazuji jen technologie
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.04  08:55

« Příkon?

Když už tady padají údaje o příkonu, tak bych rád zmínil, že maximum pro "legální" homologaci např. H4 je 60/55W. Ostatně i slavný vynález xenonů (těch "pravých") byl kdysi motivován snahou firmy Hella poskytnout uživatelům lepší osvětlení a přitom neporušit limity příkonu zakotvené v předpisech EHK OSN. Současně ale došlo ke konfliktu s dalšími ustanoveními norem EHK, takže se stejně musel vytvořit nový předpis "šitý" speciálně na xenony.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.04  19:28

« Re: nákup v USA

To Omicron:
    Nechtěl jsem tím příspěvkem nikoho dráždit, psal jsem jen to co jsem si myslel protože mě přišlo že se začínáme trochu všichni rozcházet v názorech a dobře vím že o těch věcech tady už někdo přede mnou psal (nedošlo mě žes to byl ty). O tom 80/80W=150/150W taky vím a nemyslím si že by 80W mělo dělat problémy jak lampě tak ani elektrice. U 100W už bych měl strach.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.04  19:13

« Re: Re: nákup v USA

Cituji Entík : Nejenon z tohohle článku, ale i z dalších skutečností co jsem se dozvěděl, vyplývá, že s xenony a PIAA žárovkama s větší barevnou teplotou není dobře vidět za zhoršených podmínek (třeba déšť). A je to opravdu kvůli té barvě do modra. Sice se mnou asi nebude Omicron souhlasit, ale podle mě čím víc Kelvinů tím víc se to blíží nádechu do modra, takže to není jenom o bílé...
    Kdyby si Entík přečetl mé předchozí přípěvky, věděl by to již předtím. Například o horší viditelnosti s vyššími barevnými teplotami jsem psal naprosto jasně 14.11. ve 13:46. I s doporučením žlutých ION Crystal pro tyto podmínky atdd...
    Souhlasím samozřejmě s tím, že čím vyšší barevná teplota, tím se dostávám do modrého odstínu. Ale v těch hodnotách, o kterých se jedná u PIAA jde stále o bílé světlo, s více či méně modrým nebo purple nádechem. Ty barevné artefakty jsou viditelné zejména pro vnějšího pozorovatele.
    Žárovky PIAA jsem si vždy kupoval kvůli dobrému osvětlení s nimi, i za cenu, že při horších povětrnostních podmínkách použiji i mlhovky (to asi každý).
    Sparky se v US neprodávají, ani jsem je ještě neviděl svítit (K7000 !), je to úplná novinka.
    GT-X je také Super Plasma (PIAA Super Plasma GT-X), má obě vlákna na 5000K. Ta SUperPlasma 150/150 má ale příkon 80/80, takže Ti to nemusí vydržet lampa. Super Plasma GT-X 135/120 má příkon 60/55. Asi jsi to přehlédl...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.04  18:58

« Re: Anglie asi ne

Jasně,
    nevím proč Entík udělal nyní takový "objev Ameriky", když o pár příspěvků dole jasně píšu pravdu o cenách v Evropě a v USA, také je to možná v diskuzi "Zenony"... Kupovat to kdekoliv v Evropě je absurdní nesmysl (se zárukou :-)... Bohužel
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.04  18:53

Na PIAA.UK mají na výběr cca 10 druhů H4, na PIAA.COM asi 3 druhy H4. Ale zrovna ty GT-X asi v nabídce nejsou ale daleko lepší by měly být podle mě Super Plasmy 80/80W (=150/150W). Jak totiž napsal LUF, ona by neměla být priorita hnát se za žárovkou s co největší barevnou teplotou ale hledat žárovku s co největší svítivostí, nebo světelným tokem (nejsem fyzik, takže možná míchám dokupy svítivost a sv. tok ...). Samozřejmě v přijatelných mezích, aby mě neshořelo světlo a nebo abych neoslňoval protijedoucí řidiče 300W žárovkou :-) Ale když si můžu vybrat mezi výstupem 135/125W GT-X a 150/150W Super Plasma, radši bych volil to druhé. Mimochodem pokud se chce někdo hnát za co nejvyšší barevnou teplotou, může si koupit PIAA Spark - 8000K :-) Viz: [odkaz]
    Přiznám se že těch cen jsem si nevšiml, takže je jasný že jestli je to v Anglii 2x dražší, že to tam objednávat nebudem. Potom ale nevím proč mi to ten člověk říkal, že to bylo výhodnější koupit tam. Ale to je jedno, koukal jsem že i v Kanadě maj docela slušnej výběr (ceny jsem nezkoumal): [odkaz]
    ----------------------------------------… /> Doporučuju přečíst:
    What is the difference between a bulb that is 3800K or 5000K?
    ( [odkaz]%20between%20… )
    The differences between these bulbs is the colour temperature rated in K (Kelvin). This rating system is not rated by the brighter the bulb the higher the Kelvin rating.
    Think of the colour rating scale as a rainbow instead. A standard incandescent bulb in the traditional shape that is common to the old style reading and coffee table lamps is rated at about 2400K to 2600K. A standard halogen headlamp bulb is rated at about 3000K to 3200K. Early generation HID systems where rated at about 4300K to 4500K and current generation HID systems are rated at about 4000K to 4250K. Just as a reference point, sun light at high noon on a clear day is rated at about 5000K to 5500K depending on the season, level of pollution in the air and your location on the planet. A cloudy day at high noon can be rated at about 6000K to 7200K.
    Now that you have all those figures, let's think of the rainbow concept that we mentioned earlier beginning with the red side which is the incandescent bulb rated at 2400K to 2600K. As you move through the spectrum you will go through orange, yellow, white and then start to go into the blue and finally ultra violet. As the human eye sees light we all note that blue is actually the hardest to see with. This of course is due to the fact that blue light has the shortest wave length and is not recommended for good vision. Hence the reason that most current generation of HID systems have gone to a lower Kelvin rating. Rainy weather is the worst to be using bluish light in because the wet surfaces actually absorb the blue light and give you little return of information on what is actually there, sight wise.
    The other factor into why something is brighter is a simple one, output wattage or intensity. Just because the sun is the brightest thing around doesn't mean it has the highest Kelvin rating. Cloudy days are dimmer than sunny days yet the cloudy days have a higher Kelvin rating. Confused enough? We hope after you read this a few times you will understand, most usually understand it the second time around.
    So to summarize the answer to the question, a higher Kelvin rating has nothing to do with brightness as far as headlamp bulbs are concerned. Wattage and design of the headlamp bulbs and housings have everything to do with brightness and output. Also keep in mind that all higher wattage versions of any stock wattage bulbs tend to last a shorter time.
    ----------------------------------------… /> Nejenon z tohohle článku, ale i z dalších skutečností co jsem se dozvěděl, vyplývá, že s xenony a PIAA žárovkama s větší barevnou teplotou není dobře vidět za zhoršených podmínek (třeba déšť). A je to opravdu kvůli té barvě do modra. Sice se mnou asi nebude Omicron souhlasit, ale podle mě čím víc Kelvinů tím víc se to blíží nádechu do modra, takže to není jenom o bílé... Proto se nechci nikoho dotknout ale přijde mi že většina lidí si chce koupit ty žárovky kvůli xenonovému efektu a až na druhé místo staví dobrou viditelnost. Sám v tom nemám ještě úplně jasno kterou bych chtěl, ale asi se spíš potom rozhodnu podle toho jakou bude mít ten obchod odkud to budeme objednávat nabídku. Ale zatím se mi asi nejvíc líbí Platinum Competition 80/80W = 150/150W - 3800/3800K.
    Je opravdu škoda že se člověk nikde nedočte o světelném toku/svítivosti.
  • 00 Reagovat !

foto

15.11.04  17:20

« Anglie asi ne

Co koukam na piaa.co.uk tak tam nejsou napr super plasmy GTX v H4 a ceny jsou uplne nekde jinde - v USA 73 dolaru v GB 72 liber - tj. v anglii je to zhruba o 90% (slovy devadesat) drazsi. Tady v evrope to bude asi vsude srovnatelny - piaa ma asi jinou politiku pro evropsky trh.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.04  17:08

« Re: Re: nákup v USA

No entiku az se nejak rozhodnes tak vem dve sady i pro me, protoze bez mlhovek (mam sti se zaslepkama :-) vidim uplnou kulovku.
  • 00 Reagovat !

foto

15.11.04  15:48

« Re: Re: 3 veci

omicron - neskac, akoby som ti stupil na otlak ;-) . Nebolo to o ohovarani ziaroviek PIAA (nemam s nimi ziadne skusenosti), ale o tom, ze je dost zbytocne hnat sa za co najvyssou farebnou teplotou svetla. Tu najdolezitejsiu velicinu - svetelny tok - vyrobca pre svoje ziarovky neuvadza. Ktovie preco... Pripadne vies najst porovnanie PIAA/Osram/Philips?
    BTW nieco, co by ta mohlo zaujimat o ziarovkach SOLARIS: "Sold only for off road use." = nie su schvalene (IMHO schvalene nie su preto, lebo zrejme nevyhovuje ich geometria)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.04  13:56

Nevíte někdo proč u většiny H4 dělaj kombinaci potkávací s velkou teplotou světla (třeba 5000 K) a dálkový s malou teplotou (třeba 3800 K)? Je to pro něco dobrý? Vždyť by mohli dělat tu "větší teplotu" i na dálkový.
    Při zjišťování informací mě mimo jiné bylo řečeno, že to nemáme objednávat v USA ale radši v Anglii. Anglie si prý dováží daleko širší sortiment než USA a vyjde to prý i levněji. Asi na tom něco bude protože co jsem koukal na internet tak existuje kupa žárovek který jsou v nabídce jen pro Anglii. Třeba zrovna H4 Super Plasma 80/80W která svítí jako 150/150W je v nabídce jen na UK stránkách. Na tlumený je to 5000K, na dálkový 3800K. Kdo chce "xenon" tak je to podle mě jejich nejlepší H4. Já ale stejně ještě váhám nad touhle a nad H4 Platinum Competition taky 80/80W = 150/150W ale se stálými 3800K. A bylo mi řečeno že s těma 3800K na potkávačkách budu vidět líp než s 5000K (pouze interpretuju co jsem se dozvěděl). No a u dálkových je to stejné.
    Mrkněte schválně na tyhle stránky, dá se z toho lecos usoudit (hlavně ohledně té teploty světla):
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.04  13:16

« Re: 3 veci

Ano, lidské oko je samozřejmě citlivější na teplejší barvy.
    Zde se ale přeci vůbec (u PIAA) žárovek nejde o tom, že žárovky jsou modré (je to furt dokola, a někteří opravdu asi neumí číst). U těchto žárovek je podstatné, že mají mj. markantně vyšší světelný tok extrémně bílého světla, které je lidskému oku nejbližší a nejpříjemnější.
    Žluté světlo není spasitelné, také od toho frantíci odstoupili, je dobré jen a jen pro zhoršené povětrnostní podmínky. Pro běžné podmínky je vždy lepší světlo bílé, a čím více, tím lépe. Veškeré reflexní značky, vodorovné značení a další objekty na silnici jsou vždy lépe viditelné pod bílým světlem osobně ověřeno.
    Pro ty, kteří si to stále nemohou představit, mrkněte na link :[odkaz]
    kde je pěkné (a musím potvrdit z osobní praxe, že pravdivé) srovnání klasických "teplých" halogenů se žárovkami kolem K 4300. Je to sice Solaris, ale měl jsem Solaris i PIAA, a je to stejné. PIAA jsou na tom lépe se životností.
  • 00 Reagovat !

foto

15.11.04  11:20

« 3 veci

1, Ako bude cesta vyzerat pri pouziti ziaroviek roznych teplot vam celkom dobre nasimuluje kazdy monitor. Zobrazte si obrazok cesty osvetlenej svetlami auta a prepinajte si farebnu teplotu monitora. ;-)
    2, Ludske oko je nacitlivejsie na zlte svetlo, najmenej citlive je na modre svetlo, preto ziarovky s vysokou farebnou teplotou moc vyznam nemaju. Navyse oko je schopne sa farebnej teplote prisposobovat vo velmi velkom rozsahu, preto po chvili nebudete vediet, ci svietite mordymi alebo zltymi ziarovkami. Alebo vy vidite biely papier pod neonkami zeleny?
    3, 555 - vyvazenie bielej nastav manualne na sunny (alebo 5600K) a odfot to, tak to uvidime v realnej farbe, aku tie svetla davaju. BTW ty si tie ziarovky kupoval kdesi v rakusku, nie? Mozes nas trosku nasmerovat?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.04  22:01

« Bez nadpisu

Aj by som to odfotil, ale v case digitalov by vivazenie bielej mohlo vysledok upravit.
    Plasma ma kovovy nadych, nie je to modry nastrek na ziarovke. Ked postavis vedla seba ine blue ziarovky a toto, tak ostatne budu svietit do zlta a toto bielo.
    Zlte hmlovky a Plasmy zatial nepresvietilo nic v protismere. Ani xenony.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.04  18:28

« PIAA

to tradaja: dostals můj e-mail ohledně stěračů? Chtěl bych se podílet na akci a koupit si od PIAA silikonové stěrače 600 mm. Už jsem je měl na jiném autě. Byly super.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…