PIAA - žárovky
"-- skrytý --" 05.12.06 18:25
« 2 MV
mám v dálkových na Outbacku HB3 PIAA a jsou super, ale přiznávám, že jsem tam měl originály rozsvícený tak 2x.
Každopádně do dálky to s nima svítí sqěle, naopak H7 od PIAA jsou vyhozený peníze, ale úplně. Troufnu si říci, že nepoznáš rozdíl od origo H7 Phillips. -
Odpověď na HB 3, Outback
Když jsem se díval do manuálu jaké žárovky se mají použít do potkávacích světel, tak bylo uvedeno v jednom případě HB3 a v druhém H7. Takže jsem se na to podíval a mám v potkávačkách H7. Ty jsem si chtěl koupit PIAA, ale bylo mi řečeno v zastoupení pro ČR, že někdy vydrží i 3 měsíce. Takže jsem tal dal Osram Silverstar a je to výrazně lepší. Myslíš, že je rozumné investovat do dálkových světel HB3 PIAA? -
"-- skrytý --" 27.11.06 22:04
tehac: problém je, že jsem právě na základě takovýchto fotografií ty žárovky koupil. Jak jsem uvedl, vysoká cena za vysokou kvalitu je pro mne samozřejmostí, na to neskuhrám. Bohužel u konkrétních "čočkových" světlech Bosch na mojí AR 155 je rozdíl mezi žárovkami H1 Hella kupovanými u Charouze za 320 Kč/pár a PIAA XTerme White Plus za 2340 Kč/pár nepatrný (je-li nějaký). Přitom přestupem z orig. Philipse na Hellu se dostavilo viditelné zlepšení, ale na PIAA už ne (nejlépe na tom byly 100W Helly, jenže se při neustálém stání brzy utaví). Je pravda, že ty fotografie jsou na principiálně jiných světlech (H7), ale neznám toho, kdo je dělal, takže nevím, zda jsou autentické nebo kouzlil Photoshop. Každopádně moje osobní zkušenost je, že na AR 155 jsou PIAA vyhozený peníze. -
"-- skrytý --" 26.11.06 00:20
Lenze teraz neriesime svetlu vysku vozidla, ale dosvit svetlometu. A pri nom je srdecne jedno, ci mas, alebo nemas samostel na zadku. Tam si to takto vymysleli, aby svetlo svietilo vzdy do rovnakej vzdialenosti a nezavisle od svetlej vysky vozidla.Akurat, ze to funguje len na cestach smerom na zapad a u nas to nestiha kompenzovat 10-30mm vysoke nerovnosti na ceste. -
"-- skrytý --" 25.11.06 14:47
555: no tvrdim si říct ze na zadku ma sve opodstatneni! Kdyz dam dozadu 4 metraky uhli, auto si vzadu "prifoukne" a je stále ve stejné rovině :idea:
U Volva sem měl jeden senzor v kufru, vepředu nevím. Ovšem, jak píšeš 1s reakční doba je směšná. Schválně sem si to kdysi zkoušel - vlezl sem do kufru a světlomety se hnuly přesně za 4s (+/- :-))! Takže nějaký vysvětlení, aby to neoslňovalo je k smíchu :-D Tenhle princip pak funguje uplně stejně jako když se mi zvedne zadek u Outbacku :-D
Co se týče ostřikovačů, spíš bych se přiklonil k pohodářovi, přece jen ta špína nění miniaturní hranolek aby odklonil paprsek. Budťo to přece přes "stínítko" alias špínu svítí, nebo ne... Něco jineho asi budou kapičky vody :roll: -
"-- skrytý --" 25.11.06 14:13
2 MV - do HB3 v Outbacku jsem koupil PIAA a jsem nadmíru spokojen, svítí to jako ďas
naproti tomu do projektorové H7 v tomtéž Outbacku je PIAA vyhozeným penízem - vydržely 6 měsíců - obě prdly v rozmezí 5 dnů.
Subjektivně jsem nezpozoroval vůbec, ale vůbec žádný pokrok s PIAA H7.
Jinak ten ostřikovač u HID světel je tam kvůli tomu, protože zašpiněním takového světla klesá jeho svítivost výrazně více než u běžného halogenu. -
"-- skrytý --" 25.11.06 12:48
Ta na zadku je v tomto pripade nanic :)
Pri narhu HID sa zistilo, ze svetlomet ma tendenciu oslnovat, ak je zaspineny. Preto tam dali povinne ostrekovac, ktory sa spusti pri kazdom ostreknuti celneho skla. Nivel je povinna na samotnom tele svetlometu, opat aby si na nerovnosti neoslnoval. Paradoxne nepocitali, s tankodromom vo vychodnej casti EU a tak reaguju s cca 1s oneskorenim a oslnuje jedna radost... Nicmene to nic nemeni na povinnej montazi. -
"-- skrytý --" 25.11.06 11:07
555: ostrikovac fakt nemam :-( Ale nivelizaci vzadu Outback ma, takze ani celkem nechapu, proc jeste davaji do kabiny rucni naklon svetel. Asi kvuli privesu :roll:
Jinak s temi strikovaci nechapu na co to tam je. U Volva sem to mel a akorato to ubiralo kapalinu. Moc to necistilo a to tam byly sterace...
Vi nekdo, proc tam musi byt i ten ostrikovac?!? -
"-- skrytý --" 25.11.06 02:11
Tie 3 farebne Philpis, co som pred rokm o par prispevkov nizsie spominal, prave nahodil. Su fajn, nevnimam rozdiel medzi PIAA a tymto, az na cenu.
HID do H7 je odvazny cin. Na trhu som nasiel len Autostyle s E-Mark a aj ten je z Belgicka a len na HID. Cize policajt moze pokutovat, ak svetlomet nema ostrekovac a automaticku nivelizaciu, co na 99% mat nebude. -
"-- skrytý --" 22.11.06 17:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re:
magic: ja o nich taky uvažoval, ale ta cena! Tak sem zkusil Osram Silverstar a vysledek jako u Tebe 0 0 nic >:D
Ono hodn? záleží na celé optice, žárovka, pokud to není xenon (tedy výbojka) moc nevy?eší! Ale pozor, dávat xenon do klasických parabol je myslím blbost, nejsou tomu uzp?sobeny - na 99% budou OSL?OVAT!, u ?o?kových projektor? už je to o n??em jiném. -
"-- skrytý --" 22.11.06 17:10
« Re: Re: Re: Re: Re:
Tak jsem namontoval žárovky PIAA do AR 155 a musím up?ímn? ?íct, že subjektivn? nulová zm?na. Je možné, že kdybych objektivn? ud?lal n?jaké srovnání, že by t?eba n?jaké zlepšení patrné bylo - to nemohu ani pop?ít, ani potvrdit. Ale sednu-li do toho auta, nepoznám, jestli tam jsou ty Helly nebo PIAA. Jedin? faktura mne upozorní, že PIAA stály p?tinásobek.
Takže nevím jak na kterém aut?, ale na AR 155 (projek?ní "?o?ky" H1) jsou to skoro vyhozený peníze. Uvidíme, jak na tom budou s životností.