potřeboval bych poradit se spotřebou některých aut

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

16.11.04  12:04

« Bez nadpisu

taky 2. auto astra 97, 1,4 16v, a bud si jestej, ze pod 8 litru ( kdyz bylo novy tak to bylo vyrazne lepsi ) se nedostanu ani nahodou, ale zas na druhou stranu ho mam uz od 97 a ma nalitano 220 000 km a je bez jedineho vazneho problemu, jen samy blbosti jako je podstviceni csech tech cudliku a tak
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.04  10:17

« mazda 323 '98 BJ 2.0DiTD

motor 2.0 primy vstrik nafty, el. rizene cerpadlo, neni to common rail, prumer 5.3l nejlepsi spotreba CB-Zeneva a zpet za 4.67 s prumernou rychlosti 102 km/h. Mazda 323F 5 dver. hatchback 98 90HP 230Nm.
    mel jsem jeste 323F BA '96 s motorem 1.5i Z5 to zralo tak okolo 7 litru a nejlepsi spotrebu jsem nameril cca 5.8l/100km.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.04  08:24

« Bez nadpisu

Pokud by u mne byla na prvním místě ve výběru auta spotřeba paliva, tak bych se asi ještě jednou zamyslel nad předloženými vozy. Z hlediska spotřeby paliva při zachování určitého jízdního komfortu je jednoznačně nejlepší volbou přímovstřikový turbodiesel. V roce 1996 jej nabízel snad pouze VW/Audi u svých motorů TDI se sdruženými vstřikovači. V roce 98 už byla nabídka širší, díky systému Common-Rail společností Fiat/MB. U r.v. 98 už máš na výběr z koncernu Fiat (Fiat/Alfa/Lancia) motory značené JTD, PSA (Peugeot/Citroen) HDi, MB motory CDI, u Oplů začínaly na některých modelech DTi. Hovořím pouze o spotřebě paliva, je snad obecně známo, že ostatní náklady spojené s provozem naftového automobilu jsou o něco vyšší než u benzinového, a tudíž se nafta vyplácí lidem, kteří najedou ročně min. 25.000 km. Záleží samozřejmě na daném kuse a jeho spolkehlivosti (občas se stane, člověk místo 5.000/měs za benzin dá pouze 3.500 Kč za naftu, ale dalších 5.000/měs dá za opravy :-( ). Někdy je ale právě ta spolehlivost vyšší u dieselů než u benzinů (třeba AR 156 2.4 JTD versus 156 2.0 TS).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.04  13:03

« Re: potřeboval bych poradit se spotřebou některých aut

a jaký motory ????
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.04  11:50

« Bez nadpisu

empire: sice to neni auto z vyberu, ale mel jsem Fiat Brava 1.8 16V ELX, s lehkou nohou jsem mel po 4 letech prumer 6.4 l/100 km. S tezkou nohou jsem moc nejezdil.
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.04  11:37

« Bez nadpisu

Mám jako 2 auto mazdu 323 f 1,8 gle, 85 kw.
    Když jsem jezdil hodně s lehkou nohou, tak kombinovaný průměr 6,7 litru (bylo to v anglii a k zešílení). V čechách se pohybuje nejvíce mezi 8,8 až 9,2 l./100, párkrát jsem dosáhl průměr v zimě okolo 11 litrů, to stejné v DE na dálnici, kde jsem jel stabilně 180 - 190. Spotřebu jsem sledoval při doplňování nádrže do plné. Jinak jezdím dost rychle a auto nešetřím a nejezdím na spotřebu.
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.04  15:41

« potřeboval bych poradit se spotřebou některých aut

Chtěl bych si koupit auto a jelikož dost najezdim budu se rozhodovat na základě spotřeby jednotlivých tipů, jenže se k údajům o spotřebě nikde nemůžu dostat, tak pokud by někdo z Vás měl jakoukoli připomínku či znal nějaké technické parametry těchto aut budu mu vděčný.
    JEDNÁ SE O TYTO TIPY: rok výroby vždy 96-98
    OPEL ASTRA
    RENAULT MEGANE
    RENAULT 19
    FORD PROBE
    MAZDA 323
    HYUNDAI LANTRA
    HONDA CIVIC
    Opravdu bych byl vděčný za jakoukoli pomoc! ;)
    prosím pište na libacufis@post.cz
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…