potřeboval bych poradit se spotřebou některých aut
taky 2. auto astra 97, 1,4 16v, a bud si jestej, ze pod 8 litru ( kdyz bylo novy tak to bylo vyrazne lepsi ) se nedostanu ani nahodou, ale zas na druhou stranu ho mam uz od 97 a ma nalitano 220 000 km a je bez jedineho vazneho problemu, jen samy blbosti jako je podstviceni csech tech cudliku a tak -
"-- skrytý --" 16.11.04 10:17
« mazda 323 '98 BJ 2.0DiTD
motor 2.0 primy vstrik nafty, el. rizene cerpadlo, neni to common rail, prumer 5.3l nejlepsi spotreba CB-Zeneva a zpet za 4.67 s prumernou rychlosti 102 km/h. Mazda 323F 5 dver. hatchback 98 90HP 230Nm.
mel jsem jeste 323F BA '96 s motorem 1.5i Z5 to zralo tak okolo 7 litru a nejlepsi spotrebu jsem nameril cca 5.8l/100km. -
"-- skrytý --" 16.11.04 08:24
Pokud by u mne byla na prvním místě ve výběru auta spotřeba paliva, tak bych se asi ještě jednou zamyslel nad předloženými vozy. Z hlediska spotřeby paliva při zachování určitého jízdního komfortu je jednoznačně nejlepší volbou přímovstřikový turbodiesel. V roce 1996 jej nabízel snad pouze VW/Audi u svých motorů TDI se sdruženými vstřikovači. V roce 98 už byla nabídka širší, díky systému Common-Rail společností Fiat/MB. U r.v. 98 už máš na výběr z koncernu Fiat (Fiat/Alfa/Lancia) motory značené JTD, PSA (Peugeot/Citroen) HDi, MB motory CDI, u Oplů začínaly na některých modelech DTi. Hovořím pouze o spotřebě paliva, je snad obecně známo, že ostatní náklady spojené s provozem naftového automobilu jsou o něco vyšší než u benzinového, a tudíž se nafta vyplácí lidem, kteří najedou ročně min. 25.000 km. Záleží samozřejmě na daném kuse a jeho spolkehlivosti (občas se stane, člověk místo 5.000/měs za benzin dá pouze 3.500 Kč za naftu, ale dalších 5.000/měs dá za opravy :-( ). Někdy je ale právě ta spolehlivost vyšší u dieselů než u benzinů (třeba AR 156 2.4 JTD versus 156 2.0 TS). -
Mám jako 2 auto mazdu 323 f 1,8 gle, 85 kw.
Když jsem jezdil hodně s lehkou nohou, tak kombinovaný průměr 6,7 litru (bylo to v anglii a k zešílení). V čechách se pohybuje nejvíce mezi 8,8 až 9,2 l./100, párkrát jsem dosáhl průměr v zimě okolo 11 litrů, to stejné v DE na dálnici, kde jsem jel stabilně 180 - 190. Spotřebu jsem sledoval při doplňování nádrže do plné. Jinak jezdím dost rychle a auto nešetřím a nejezdím na spotřebu. -
« potřeboval bych poradit se spotřebou některých aut
Chtěl bych si koupit auto a jelikož dost najezdim budu se rozhodovat na základě spotřeby jednotlivých tipů, jenže se k údajům o spotřebě nikde nemůžu dostat, tak pokud by někdo z Vás měl jakoukoli připomínku či znal nějaké technické parametry těchto aut budu mu vděčný.
JEDNÁ SE O TYTO TIPY: rok výroby vždy 96-98
OPEL ASTRA
RENAULT MEGANE
RENAULT 19
FORD PROBE
MAZDA 323
HYUNDAI LANTRA
HONDA CIVIC
Opravdu bych byl vděčný za jakoukoli pomoc! ;)
prosím pište na libacufis@post.cz