Prevodovka DSG - mate ? jak to jezdi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Spotřeba OII a DSG
To Kontik :
- se spotrebou souhlas, já dokonce jsem se dlouhodobe zatim pres 6.9 nedostal, a to dalnice jezdim pres tech 160, samozrejme pokud to jde
- ja take o skubani nevim (jak jsem ocividne napsal), ale nekdo (asi z doslechu :-O ) tu pred casem napsal, ze mu to skube pri zpomalovani, kdyz to podrazuje (!?) - to je snad ale jasne, ze to pri podrazovani meni rychle otacky a dochazi k urcitym beznym jevum i u aut s manualem...
- co se taky toho odpalu, to je presne ono, proc ji (DSG) tak miluju ! Skoda jen, ze jak se zda, funkce "Launch control" je u novejsich DSG nejak jiz "disable". Mela by prave pri "S" fungovat... Pravda, je, ze jsem ji u sve O2 jeste nezkousel, ale kdysi pri nejake zkusebni jizde (
myslim, ze to byl Touran) to chodilo... -
« Spotřeba OII a DSG
Zdravim, jsem majitelem OII. Ujeto 15000 tis. pri dlouhodobém průměru 6,2 litru. Mam 16 kola.
Jinak cesta z Pardubic do Berlina a zpet pri nedodrzovani nasich pravidel (jelo se vzdy v noci) rychlosti kde se dalo 160km/h spotreba 7,2 litru. Pri poklidne patecni jizde na chalupu v beznem provozu trasa Pardubice- Trutnov jde spotreba pod 6 litru. O nějakém škubaní nevím. Popisoval mi to pouze znamej ktery se rozjizdel pouze na spojky s malo slapnutym akceleratorem. Jinak odpal na semaforech se zarazenym S a seslapnutym pedalem plynu nema chybu :) -
« Re: Posledni dotaz
To lainen:
Mam s DSG nyni najeto cca 20 kkm, zatim jsem neregistroval zadny problem, ktery by zde jeste nebyl zminen, a k mnoha zde zminenym problemum jsem se jiz vyjadril, at uz to bylo "udajne cukani pri podrazovani pri zpomalovani" (mimoch. zadne nepozoruji, proste to normalne podrazuje se vsim vsudy !), a napr. udajne "pomale podrazovani pri rucni predvolbe" - 90% ridicu, kteri si automat koupi, ho pouziva v automatice, a pri rucni predvolbe neni "pomale podrazovani" zdaleka tak pozorovatelne, jak se napriklad psalo v testu u konkurence.
Zvysene vydaje jsou jiste pri porizeni (55-60 kKc), ale rozhodne se to vyplati, a za "kvedlacku" jiz bych v zadnem pripade nemenil ! Mozna spotreba mirne zvysena, ale to spise prisuzuji svemu stylu a rychlosti jizdy...
Rozhodne si ji osobne vyzkousej na zkusebni jizde (i vicekrat), sbirej co nejvice info od dalsich majitelu (ja take tak postupoval, i kdyz v me dobe se o ni zde v CZ moc nevedelo), a rozhodne nedej na tech par "antirecenzentu", kteri ji zde zasvecene negativne kritizuji, aniz by ji kdy videlo (v tom spise vidim jejich jasnou antipatii ke vsemu, co je od Skoda) - nemusim ani jmenovat, ze ? >:D -
"-- skrytý --" 03.05.06 11:27
« Posledni dotaz
to omicron:
jelikoz jste jako jeden z mala prispevatelu skutecnym vlastnikem octavie s DSG mam tento dotaz:byl s touto prevodovkou nejaky problem ktery zde jeste nebyl zminen a mohl by me odradit od pevneho rozhodnuti si toto auto poridit?byly nejake zvynese vydaje co se DSG tyce?Dekuji. -
« Ono to u automatu
tedy klasického HDM nedává nikdo proto, že je to totální kravina. Vyřazovat za jízdy na neutrál = převodovka v tahu. A vyřazoat na křižovatce na semaforech = čím víc převodovka řadí, tím méně vydrží.....Logické že. To je tak dobrý na to když si potřebuješ vyběhnout ke stánku pro noviny a nechceš tam cpát P -
« Re: Re: Re:
To Brus:
to cukani nijak zvlaste nepocituji, je jasne, ze kdyz jakkakoliv prevodovka podrazuje (ktera ma neco jako opravdicke "rychlostni stupne"), tak dochazi pri podrazovani k narustu otacek, a k efektu zpomaleni, ale ze by to u DSG nejak vyrazneji cukalo jsem nezaznamenal. Pri podrazovani s rucne razenou prevodovkou to je myslim znatelnejsi.
To Vlasy :
Ano, ta ikona je zelena, kdyz jsem prispevek psal, nesedel jsem v aute, takze jsem zelenou zamenil za zlutou, to ale asi podstane nebylo :'-( , jako to, ze tam takova kontrolka s pedalem je :D -
« Re:
Hihi, tak kdo zná HDM převodovky, tak ví, že když je volič v poloze P, lze startovat i bez sešlápntuí brzdového pedálu či zataž. ruč. brzdě (která na tohle nemá žádný vliv). Ta je určena k tomu, aby v kopcích nevisela váha vozu jen na kolíku v převodovce. To pro ní neí to pravé ořechové, že :o)
Když je volič v poloze D (např), nelze vůz s HDM nastarovat. Bezp. ochrana aby se to samo nerozjelo...... To sou novinky což :o)))))))))))
No jo, kdo měl dřív fofrklacek tak se diví no :o) -
« Bez nadpisu
vlasy:no tak v te O2 co jsem jezdil ja byl temer urcite zluty,
omicron: ten zamek neni citit trochu ale docela dost
lainen: ostra jizda nekolik tisic km 8.5-9, 2.0tdi na delsich trasach se z toho vic prakticky dostat neda
par tisic jsem s tim najezdil a co mi na tom nejvic vadilo bylo, jak to skubalo autem pri dobrzdovani pred zastavenim. A pak jeste rozjezdy z mista... to byla primo tragedie.
DSG a MaxiDOT - to snad ani neni mozne, pokud vim, je MD povinna soucast vybavy v pripade DSGčka, ani to nejde (nebo nešlo jinak) objednat (MR2006) ! Pokud máš skutečně O2, DSG a nemáš tam MaxiDOT, troufl bych si prohlásit, že jde o nějakou výrobní (kompletační) chybu ...