Prevodovka DSG - mate ? jak to jezdi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

03.05.06  14:43

« Re: Re: Re: Spotřeba OII a DSG

to Kontik:
    DSG a MaxiDOT
    - to snad ani neni mozne, pokud vim, je MD povinna soucast vybavy v pripade DSGčka, ani to nejde (nebo nešlo jinak) objednat (MR2006) ! Pokud máš skutečně O2, DSG a nemáš tam MaxiDOT, troufl bych si prohlásit, že jde o nějakou výrobní (kompletační) chybu ...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.06  14:41

« Re: Re: Re: Spotřeba OII a DSG

Odpovim si sam :)
    Najel jsem na konfigurator skoda a opravdu se doobjednava za 5000 tis. zvlast.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.06  14:34

« Re: Re: Spotřeba OII a DSG

A jeste dotaz k Maxi Dotu, nekde jsem cetl ze se daval automaticky k DSG. Ja ho tam lae nemam. VYbavu mam Eleganc nebo jak se to jmenuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.06  14:31

« Re: Spotřeba OII a DSG

To Kontik :
    - se spotrebou souhlas, já dokonce jsem se dlouhodobe zatim pres 6.9 nedostal, a to dalnice jezdim pres tech 160, samozrejme pokud to jde
    - ja take o skubani nevim (jak jsem ocividne napsal), ale nekdo (asi z doslechu :-O ) tu pred casem napsal, ze mu to skube pri zpomalovani, kdyz to podrazuje (!?) - to je snad ale jasne, ze to pri podrazovani meni rychle otacky a dochazi k urcitym beznym jevum i u aut s manualem...
    - co se taky toho odpalu, to je presne ono, proc ji (DSG) tak miluju ! Skoda jen, ze jak se zda, funkce "Launch control" je u novejsich DSG nejak jiz "disable". Mela by prave pri "S" fungovat... Pravda, je, ze jsem ji u sve O2 jeste nezkousel, ale kdysi pri nejake zkusebni jizde (
    myslim, ze to byl Touran) to chodilo...
  • 00 Reagovat !

foto

03.05.06  14:23

« Spotřeba OII a DSG

Zdravim, jsem majitelem OII. Ujeto 15000 tis. pri dlouhodobém průměru 6,2 litru. Mam 16 kola.
    Jinak cesta z Pardubic do Berlina a zpet pri nedodrzovani nasich pravidel (jelo se vzdy v noci) rychlosti kde se dalo 160km/h spotreba 7,2 litru. Pri poklidne patecni jizde na chalupu v beznem provozu trasa Pardubice- Trutnov jde spotreba pod 6 litru. O nějakém škubaní nevím. Popisoval mi to pouze znamej ktery se rozjizdel pouze na spojky s malo slapnutym akceleratorem. Jinak odpal na semaforech se zarazenym S a seslapnutym pedalem plynu nema chybu :)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.06  14:03

« Re:

to Martin IV.:
    DSG - V cem to mas, ze mas padla pod volantem ? O2 bohuzel padla nema :-( Ale je to samozrejme auto, ktera je jinak cileno... Asi mas nejaky Golf, nebo Audi TT ?
  • 00 Reagovat !

foto

03.05.06  13:45

« Bez nadpisu

TAk jsem se stal také čerstvým majitelem převodovky DSG, a už teď mohu říct jedním slovem SUPER, ještě jsem nezkoušel pádla pod volantem na ruční řazení, ale moc krásně řadí!!!!!
    a že mám s čím porovnávat, automatů už jsem zkusil plno ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.06  12:34

« Re: Posledni dotaz

To lainen:
    Mam s DSG nyni najeto cca 20 kkm, zatim jsem neregistroval zadny problem, ktery by zde jeste nebyl zminen, a k mnoha zde zminenym problemum jsem se jiz vyjadril, at uz to bylo "udajne cukani pri podrazovani pri zpomalovani" (mimoch. zadne nepozoruji, proste to normalne podrazuje se vsim vsudy !), a napr. udajne "pomale podrazovani pri rucni predvolbe" - 90% ridicu, kteri si automat koupi, ho pouziva v automatice, a pri rucni predvolbe neni "pomale podrazovani" zdaleka tak pozorovatelne, jak se napriklad psalo v testu u konkurence.
    Zvysene vydaje jsou jiste pri porizeni (55-60 kKc), ale rozhodne se to vyplati, a za "kvedlacku" jiz bych v zadnem pripade nemenil ! Mozna spotreba mirne zvysena, ale to spise prisuzuji svemu stylu a rychlosti jizdy...
    Rozhodne si ji osobne vyzkousej na zkusebni jizde (i vicekrat), sbirej co nejvice info od dalsich majitelu (ja take tak postupoval, i kdyz v me dobe se o ni zde v CZ moc nevedelo), a rozhodne nedej na tech par "antirecenzentu", kteri ji zde zasvecene negativne kritizuji, aniz by ji kdy videlo (v tom spise vidim jejich jasnou antipatii ke vsemu, co je od Skoda) - nemusim ani jmenovat, ze ? >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.05.06  11:27

« Posledni dotaz

to omicron:
    jelikoz jste jako jeden z mala prispevatelu skutecnym vlastnikem octavie s DSG mam tento dotaz:byl s touto prevodovkou nejaky problem ktery zde jeste nebyl zminen a mohl by me odradit od pevneho rozhodnuti si toto auto poridit?byly nejake zvynese vydaje co se DSG tyce?Dekuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.06  12:24

« Re: Re: Ono to u automatu

Já jen že Brus se divil že u autoamtů většina lidí nevyřazuje. Bodejt jo, když drtivá většina automatů je tady HDM. To nemůže nikdo z vás popřít, vezmeme-li i veterány atd. a % zastoupení, HDM naprosto vede!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.06  17:10

« Re: Re: Ono to u automatu

Jak je u DSG vyřešen neutrál? Rozepnuté obě spojky, nebo rozepnutá cesta přes ozubená kola?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.06  16:30

« Re: Ono to u automatu

R.Barrichello :
    Možná by bylo dobré Ti připomenout, že zde byla řeč o DSG převodovce, která rozhodně (oproti HDM) netrpí zařazováním neutrálu. Takže proč stále ty Tvé poznámky o HDM ? :D
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.06  16:21

« Re: spotreba

Mám 2.0TDI DSG, na zimácích 15'' sem měl při rozumné jízdě - do 150 km/h spotřebu 6,1. Jinak na léto mám 17'', jezdím tak 160 km/h, vcelku svižně za 6,8-7l
  • 00 Reagovat !

foto

21.04.06  16:39

« Ono to u automatu

tedy klasického HDM nedává nikdo proto, že je to totální kravina. Vyřazovat za jízdy na neutrál = převodovka v tahu. A vyřazoat na křižovatce na semaforech = čím víc převodovka řadí, tím méně vydrží.....Logické že. To je tak dobrý na to když si potřebuješ vyběhnout ke stánku pro noviny a nechceš tam cpát P
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.06  16:39

« Re: Re: Re: Re:

omicron: to nemuzes s manualem srovnavat.. v manualu tam das neutral u automatu muzes taky ale vetsina lidi to nedela. a mne tohle skubani docela vadilo.. mozna jsem se na to moc soustredil :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.06  14:54

« Re: Re: Re:

To Brus:
    to cukani nijak zvlaste nepocituji, je jasne, ze kdyz jakkakoliv prevodovka podrazuje (ktera ma neco jako opravdicke "rychlostni stupne"), tak dochazi pri podrazovani k narustu otacek, a k efektu zpomaleni, ale ze by to u DSG nejak vyrazneji cukalo jsem nezaznamenal. Pri podrazovani s rucne razenou prevodovkou to je myslim znatelnejsi.
    To Vlasy :
    Ano, ta ikona je zelena, kdyz jsem prispevek psal, nesedel jsem v aute, takze jsem zelenou zamenil za zlutou, to ale asi podstane nebylo :'-( , jako to, ze tam takova kontrolka s pedalem je :D
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.06  12:45

« Re: Re:

jestli to bylo na me.. mel jsem tim na mysli, ze kdyz prijizdis treba ke krizovatce bez plynu, nebo lehce brzdis, tak prevodovka si podrazuje a pri tom to autem vzdy citelne skubne
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.06  12:19

« Re:

to cukani me zajima ,rekni vic pls.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.06  09:51

« Re:

Hihi, tak kdo zná HDM převodovky, tak ví, že když je volič v poloze P, lze startovat i bez sešlápntuí brzdového pedálu či zataž. ruč. brzdě (která na tohle nemá žádný vliv). Ta je určena k tomu, aby v kopcích nevisela váha vozu jen na kolíku v převodovce. To pro ní neí to pravé ořechové, že :o)
    Když je volič v poloze D (např), nelze vůz s HDM nastarovat. Bezp. ochrana aby se to samo nerozjelo...... To sou novinky což :o)))))))))))
    No jo, kdo měl dřív fofrklacek tak se diví no :o)
  • 00 Reagovat !

foto

13.04.06  22:45

« Bez nadpisu

vlasy:no tak v te O2 co jsem jezdil ja byl temer urcite zluty,
    omicron: ten zamek neni citit trochu ale docela dost
    lainen: ostra jizda nekolik tisic km 8.5-9, 2.0tdi na delsich trasach se z toho vic prakticky dostat neda
    par tisic jsem s tim najezdil a co mi na tom nejvic vadilo bylo, jak to skubalo autem pri dobrzdovani pred zastavenim. A pak jeste rozjezdy z mista... to byla primo tragedie.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…