Prevodovka DSG - mate ? jak to jezdi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« tyden
jsem jezdil s DSG a mohu rici ze pri rozjezdech je to super je to rychla prevodovka, ale pri zmene rezimu jizdy je to oproti klasickemu automatu naprosta katastrofa, takze jsem radil hlavne manualne. Muj zaver je pro nejakeho loudaveho starika dobra volba a pro normalniho ridice dle mych zkusenosti s jinymi automaty teda nikdy nebrat a povazuji to za vyhozene penize a zkazeny zazitek z jezdeni -
"-- skrytý --" 19.05.06 23:32
« Re: Prevodovka DSG - mate ? jak to jezdi
Take si vam pridam zkusenost
Mam OII 2.0 PDI DSG, najeto 30000 km. Je super, opakoval bych se tu, ale...
uz od zacatku mi vypadavala rychlost - proste pri rozjezdu a prerazeni na dvojku pri popojizdeni mi tam skocil neutral, coz bylo hodne nebezpecne pri vjezdu do krizovatky! 1: reklamace - upravili mechatronik - ridici jednotka prevodovky, po trch tis. km 2. reklamace - mechatronik vymenen, vzapeti 3. reklamace - obcas opet vypadla rychlost a pri razntnim rozjezdu na manual pri prerazeni z 1. na 2. stupen rana z prevodovky a skubanec, jako by vypadnul motor z auta! - opet serizen mechatronik. za par km 4. reklamace - auto na expertize v M. Boleslavy - tyden tam bylo - zavada se neobjevila - alespon to rekli! reklamace s definitivni platnosti vyrizena tak, ze vuz je bez zavad. 5. reklamace - majitel autosalonu, kde byl vuz zakoupen, byl svedkem projevovane zavady. Osobne vuz odvezl do Boleslavy s tim, ze zakaznik (ja) pozaduje zpet penize nebo nov vuz!!! Opet tyden vuz zustal ve Skodovce, ale opet na nic neprisli, nicmene, vymenili celou prevodovku, pozvali si me tam, abych jim osobne sdelil zkusenosti s DSG prevodovkou a vysvetlil presne, co to delalo. Ujistovali me, ze i po zarucni lhute me nenechaji na holickach, jestli se to bude opakovta - kdo vi, jak se zachovaj. Od te doby je to super. Asi jsem zrovna ja musel kapnout na vuz vyrobeny v patecni smene. -
« Re: Zámek řazení
ANO, spokojen, chtel jsem puvodne ten elektricky s chipem, ale (7/2005) v te dobe me od toho jeste zrazovali pro jeho nespolehlivost...
Takze mam klasicky mechanicky a spokojenost. Jen jsem jednou na nej totalne zapomel (uzamceny), a mohl jsem zesilet, proc se provodovka po nastartovani neodemkla (a bylo to v zahranici !), nez me zena poradila, jestli to nemam nahodou rucne uzamcene >:D -
« Bez nadpisu
no počkej ještě je otázka čemu říkáte Maxidot? Jsou dva palubáky, jeden ukazuje jen takovou tu půlku displeje a druhý ukazuje na celý displej, oba mají stejné vlastnosti, jen ten větší je přizpůsoben na navigaci a umí dva režimy pneumatik i pro zimní, aby se hodnoty nelišily po přezutí....
A k DSG dostanete standartně u VW ten poloviční, který má plně stejné vlastnosti až na ty dvě jak ten velký. Btw. jízdní režimy včetně aktuálního zařazeného stupně ukazuje taky ;-) -
« Zrychlovani na tempomat
Muj odhad chovani meho DSG je asi takovy: jedu nejakou rychlosti na 6 stupen, snizim rychlost ale 6 drzi. vyvolam z pameti puvodni rychlost a auto se bud 1) na rovince rozjede na 6 2) pokud ma od nceho vetsi odpor preradi na 5 3) celej den jsem ho honil po cestach akceleraci jde na 5 okamzite. Prevodovka je urcite adaptivni.
I kdyz je pravda ze kolikrat radsi v 1500 otackach podradim o stupen rucne protoze motor nejak duni :-) A to i mimo jizdu na tempomat. :)
Jinak hodne lidi je prekvapenych jak automat radi rychle po rozjezdu rychlosti nahoru. Kdyz je akcelerace plynula tak se divej kdy uz to auto jede na petku. Ukazuje se lenost manualniho razeni a zbytecny vytaceni pri nepotrebny akceleraci. To same si rikaji ve meste. Pojedu na trojku/ctyrku vzdyt tamhle je zase semafor.
MD je asi sikovny, prehlednejsi ale za beznych podminek si myslim ze vidim vse podstatny taky. -
« Re: Re:
to Kontik:
je to takovy "minimalizovany" MaxiDOT, je dobre, ze tam je videt rezim DSG, MaxiDOT ukaze navic i aktualne zarazeny stupen.
to Howard : zajimava zkusenost, ta prevodovka je ucenliva, takze asi v tomto pripade odrazi nejaky Tvuj predchozi jizdnui styl - totiz me se to chova zcela opacne (!), kdyz vyvolam pamet tempomatu, tak me auto nadherne plynule bez podrazeni zrychluje, a 6ka je tam zarazana co nejdrive, obvykle bez zbytecneho podrazeni. Prave pro to jsem pro "pianko" akceleraci zacal pouzivat prave pamet tempomatu :-)
Pri rucnim zrychleni pedalem plynu to naopak ma tendenci podradit, ale jen tehdy, kdyz jsem predtim take zrychloval razantneji.
Nemel jsi pri teto zkusenosti nahodou navoleno "S" ? Pak to skutecne akceleruje s maximalnimi otackami a podrezenim... -
Howard 04.05.06 16:19
« Re:
to Kontik: Tak to je OK - vlastne tam mas veskere potrebne informace... Ja, kdyz jedu dlouho v noci, tak si obcas MD uplne vypinam, by me nerusilo jeho svetlo (moznost serizeni nema dle meho dostatecny rozsah).
Jedine, co mi zatim na DSG vadi, je automaticke razeni pri znovuvyvolani rychlosti tempomatu. Bych dal priklad - tempomat mam na 160, zpomalim kvuli provozu na 120 a vyvolam rychlost zpet: auto nejdriv zrychluje na sestku, okolo 140 podradi na petku a pak zase zaradi na sestku (kvuli maximalnimu zrychleni, coz se mi moc nelibi). Jinak jsem s DSG naprosto spokojeny - najezdim dost kilaku a je to pohoda (ovsem bez tiptronicu a hlavne rezimu S bych to nechtel, jsou to pro me nezbytne funkce). -
« Re:
To Kontik a Martin IV. :
Hmm, to je divne, kdyz jsem kupoval svou O2 MR2006 (a platilo to jeste zcela nedavno), bylo pravidlem pri objednani DSG automaticke pridani MaxiDOTu.
Jinak si take ale myslim, ze u auta s takovou vybavou, jako je DSG, by mel MD byt naprostou samozrejmosti. Apropo, kde Vam to tedy ukazuje vsechny jizdni rezimy DSGcka, pokud tam tedy MD nemate ?