Opel Meriva - dojmy, zkusenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• 00 Reagovat !

foto

03.08.2004  12:39

Opel Meriva - dojmy, zkusenosti

Ve ctvrtek ráno 5.8. na me bude cekat novy vuz. Je tu nekdo, kdo s nim uz ma nejake zkusenosti? Jak to vypada s kvalitou, kolik mate spotrebu, zkusenosti se servisem atd atd.
  • 00 Reagovat !

foto

06.08.2004  13:21

Tak nikdo ji tady nema?

Privezl jsem si ji domu a zatim jsem s prostorem velice spokojeny, jeste uvidime, jak to bude se spotrebou, o vikendu jedeme s pritelkyni do Rakouska.
  • 00 Reagovat !

foto

06.08.2004  13:56

Bez nadpisu

Blahopreji!
  • 00 Reagovat !

foto

09.08.2004  21:39

Mam

Ji asi 3 mesice (1,6 16V), zatim spokojenost. Spotreba trosku klesla po 10 000km, ted cesta do Norska a zpet za 7,4l/100km se stresnim boxem, 4 lidmi. Rychlosti dle predpisu, asi pul napul dalnice/okresky.
    Pro Fik: Co mas za motor?
    • 00 Reagovat !

foto

10.08.2004  17:04

« Re: Mam

akze jsme za vikend ujeli asi 1200km, spotreba 7.2 - dodrzoval jsem predepsanou rychlost... nechci platit pokutu v euro:-) byla zapnuta klima a byli jsme i pod Dachsteinem, takze tak 500 km bylo najeto v horach. Motor mam 1.6 8v - nejak si porad nejsem schopen zvyknout na 16v motory. Kdyz jsem vybiral auto - tak jsem zkousel i japonce jako mazda 3, nebo civic, ale ty motory se musi desne tocit. Vyhovuje mi motor 1.6 co jsem mel predtim v astre, nebo v oktavce. zatim spokojenost, jediny problem je, ze pri pousteni spojky kdyz davam 2 nebo 3 se ozyva nejaky pazvuk a taky mi pri prejezdech nerovnosti obcas zadrnci palubni deska u spolujezdce. Zitra to vezu do servisu aby se na to koukli...
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.2004  17:24

A tady je moje merivka:-) v Hallstatu

• 00 Reagovat !

foto

11.08.2004  08:05

Meriva

Tak já taky něco přidám - tentokrát z Norska: [odkaz]
    Je fakt, že při běžnym provozu člověk spíš potřebuje pořádnej tah při nízkejch otáčkách než při vysokejch - tam je to zajímavý spíš pro sportovnější jízdu.
    Taky mi připadá že je 5 rychlost zbytečně zpřevodovaná do pomala když při 130 točí 4000 otáček.
    Jinak není tu někdo kdo by měl Merivu s dieselem? Za kolik se s ním dá reálně jezdit a jestli ten slabší na Merivu stačí?
    • 00 Reagovat !

foto

22.08.2004  13:57

« Re: Meriva

O norsku nebo vubec severu jsme uz taky uvazovali, ale nemam zadny plan kam a na co se podivat... Jaky jsi mel itinerar a co je mozne a vhodne navstivit?
  • 00 Reagovat !

foto

16.09.2004  09:56

Norsko

No Norsko je velky. My jeli pres Oslo, Lilehammer, NP Rondane, Jotunhaimen, Ottu, cestu Trolu, par fjordu do Bergenu a pres NP Hargandevida zpet. Cca 4500km. Spani v kempech i mimo v pohode, priroda nadherna, turistu malo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.2004  10:24

Meriva Cosmo 1.7CRDI

Tak jsem jel tímhle zázrakem. Motor příjemně překvapil. Příjěmně tichý na diesel (přišel mi asi tak stejně hlučný jako benzínový tříválec 1.0 v Corse C) a příjemně silný na objem 1.7. Ale interiér mě šíleně zklamal. Jsem asi konzerva, ale mně se ze všech interiérů nejvíc líbila moje "stará" Astra G. Ani Zafira nebo Vectra B nejsou tak vymakaný a tyhle futuristický pseudohranatý interiéry, co se teď začaly u Oplů dělat, mě vůbec neberou. U tý Merivy je snad nejstrašnější tvar té kapličky s displejem. Umístěná je sice líp než v Zafiře, necloní ji věnec volantu, ale na tu v Astře G teda nemá ani náhodou.
  • 00 Reagovat !

foto

05.01.2005  12:59

Meriva

Je fakt, že ta kaplička není moc designově povedená. Ale na zbytek se dá zvyknout a je fakt, že někdy je v jednoduchosti síla.
    Supr věc je prostřední sedadlo vzadu - po sklopení jsme měli z kufru prostrčený lyže, který končily za řadící pákou.
    Pro zajímavost - jel jsem teď do Rakouska a zpět na lyžovačku ve dvou lidech, jízda dle předpisů, celkem 900km za 6,8l/100km ( 1,6 16V).
  • 00 Reagovat !

foto

29.10.2005  11:00

Bez nadpisu

Kupuju testovačku MERIVA, ale nemůžu se rozhodnout, jestli jít do 1.6 nebo 1.8 16V-u té 1.8 se bojím spotřeby, zároveň mě láká jejích 92kW.Jezdíme ve 4 lidech s kolama Alpy, Dolomity, v zimě lyže. Není na to ta 1.6 málo? Měl jsem možnost se s 1.6 svézt asi 150 km, bylo to všK POPRÁZDNU A TEN VÝKON MĚ NĚJAK NENADCHNUL. tAK CO - 1.6 NEBO 1.8? dÍKY
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.2005  20:14

Bez nadpisu

Ak mieniš jazdiť v Alpách tak by som radil 1,8. Rozdiel v spotrebe vyrovnáš ekonomickejšou jazdou.
  • 00 Reagovat !

foto

01.11.2005  10:44

Bez nadpisu

Bez vahani bych bral 1.8 16V.
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.2005  21:34

Re:...jaký motor?

:P Co jsem si zjistil u prodejce, tak přesné označení motorů v Merivě je Z16XE - pro 1.6i Ecotec Twinport
    Z18XE - pro 1.8i Ecotec
    Nevíte někdo, kde by se dalo o těchto mototech něco zjistit (každý motor není navzdory blahořečení výrobce povedený-např. dříve 1.6i u Tigry-humus, auta s tímto motorem šla údajně od jednoho majitele k druhému jako horký brambor). Určitě budou konstrukčně shodné (kromě naladěného výkonu) i u ostatních modelů Opel. Nemáte někdo jakéhokoliv Opla s těmito motory?
    Když se zeptám v salonu, určitě budou jeden lepší než druhý a na celém světě nebude existovat lepší.....
    Dík
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.2005  22:35

Motory Opel

Být na tvém místě, šel bych jedině do Z18XE. Na Merivu je 1,6 pozor Z16SE! Nezaměňovat s Astrou s motory Z16XE, nebo s motory staršímy X16XE. Častěji odchází ventily AGR (recirkulace plynů).Výrobce si je vědom vyšší hmotnosti a vetšího čelního odporu a proto jsou i převody zkráceny, aby měl řidič dojem dynamiky. Ve skutečnosti je motor v porovnání třeba s Astrou G při stejné rychlosti hlučnější, celkově línější a hlavně žravější! Z benzínových motorů tak Opel problémy nemá 1.8. Ten je bezproblémový a spolehlivý. Jen ta vyšší spotřeba! Meriva je zajímavý vůz, ale leda s dieslem 1,7. Jinak se dost prodraží.
    • 00 Reagovat !

foto

03.11.2005  12:57

« Re: Motory Opel

Z16SE je 8ventil, Z16XE je 16ventil. Nevím jak v ČR, ale v některých zemích je možnost mít v Merivě ten i ten.
  • 00 Reagovat !

foto RRAAFF1

RRAAFF1 03.11.2005  09:08

Bez nadpisu

Já mám ve Vectře X18XE a najeto 131tkm a v podstatě žádný problém,jen 2 čidla-3000Kč,auto je z roku 97.Po modernizaci má X18XE1 kámoš(předchůdce Z...,ale již velmi podobný)a jezdí za 6,5litru.U Merivy sice má spotřebu vyšší,ale ne zase tak rapidně a dá se to držet na skvělých číslech,hodně to závisí na stylu jízdy.Poku jezdíš Alpy,bral bych určitě 1,8 16V.Nikdy s nima nebyly problémy jako s 1,6 16v.
  • 00 Reagovat !

foto

11.07.2006  22:41

Re: 1,6 X 1,8

Zdarec, já mám 1,6 starší typ (ne Twinport - pouze Ecotec). Zatím spokojenost - dlouhodobá spotřeba (35000km) - 7,3. Tak ve 20% jízd vezu kola či lyže.
    Faktem je, že když jedeš na pohodu bez věcí na střeše tak se dá jet za 6,5l/100km. Ale když se daj na střechu kola a jede se po dálnici stotřicítkou tak to odhadem žere okolo 8-9 litrů - stejně jako každej jinej benzínovej neturbomotor.
    Takže budeš-li často vozit něco na střeše a často jezdit po dálnicích tak opravdu popřemýšlej o nějakým silnějším dieselu. Ale je mi jasný, že ten bude za podstatně víc $$$.
  • 00 Reagovat !

foto explorer

explorer 07.02.2008  10:08

Žlutá kontrolka - Opel Meriva 1.6/16V , benzin

Zdravím všechny. Nevíte někdo jak se dá vynulovat řídící jednotka, která hlásí problém s emisemi ( žlutá kontrolka)? U Oplů to standardně stojí v rámci testování motoru cca 500,- Czk s tím, že jejich analýza příčin je od pouhého vynulování až po výměnu motoru :-)
    • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 07.02.2008  20:16

« Re: Žlutá kontrolka - Opel Meriva 1.6/16V , benzin

No jestliže neodstraníš důvod , pro který kontrolka svítí tak jí budeš zhasínat pořád dokola. Naopak když najdeš příčinu a opravíš to tak by měla řídící jednotka zhasnout po několika bezproblémových startech.
      Jak jsi přišel na to že je problém s emisemi ? Ta diagnostika ti většinou poradí kde hledat chybu a už dávno to není výhradně věc autorizáku. Diagnostiku má dneska každej slušnej servis.
    • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.2008  00:26

« Re: Žlutá kontrolka - Opel Meriva 1.6/16V , benzin

Cau,
      Mal som 1x podobny problem na Merive 1,6 (8v). V servise to pozreli (asi 10 sek robota, cena 0 Sk) a technik mi povedal, ze bola evidovana chyba pri spalovani tretieho valca.
      Technik zresetoval riadiacu jednotku a uz sa to neopakovalo...

Pri najblizsej servisnej prehliadke som nechal skontrolovat sviecky a problem sa uz neobjavil.

R.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.2008  20:56

Merivu 1,6benzín, nebo 1,7CDTI?

Zdravím všechny majitele těchto vozů. Přemýšlím už delší dobu o tomto voze. Najedu tak kolem 15tis. km ročně. Chci se zeptat na vlastnosti, pružnost a hlavně spotřebu těchto motorů. Díky
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…