Jakou největší "botu" vám provedli v servisu?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

10.09.04  13:14

« Re: Re: Temposervis Plzen

626BB: vim, ze je ted kazdy chytr, ale prece jen ja osobne bych takovem kvantum a takovou zavznost nedelal v pro mne neznamem servisu. Zkusil bych s 1 slozitejsi konkretni zavadou navstivit 1 servis a pokud by to probehlo na 100%, zkusil bych tam opravit zbytek. Ja jsem sice takovym postupem narazil az naposedme na jakztakz dobry servis, ale byl jsem s nim nakonce celkove spokojen. Ale par veci mi taky vadilo. Ted servisuji v uplne jinem servisu a jsem na 99% spokojen zatim po dvou vicemene jednoduchsich opravach.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.04  13:07

« Re: Temposervis Plzen

...a proto si vsechno delam sam...
    Kdyz predchozi majitel me magdy daval tuto do servisu mazda, taky mel takovy seznam, dopadlo to kupodivu o neco lepe... Mel vsechny |ND ssebou...
  • 00 Reagovat !

foto

09.09.04  12:03

« Temposervis Plzen

Zkusenosti s TEMPOSERVISEM PLZEN, aneb jak jsem dopadl.
    Domluvil jsem si termin a k objednavce jsem prilozil seznam pozadovanych
    ukonu:
    - vymenit prevodovy olej
    - vymenit motorovy olej + filtr (plna synt 5w-30,40)
    - vymenit manzetu na prave predni naprave, strana prevodovky
    - vymenit spojkovy valec (prohlidka ulozeni spojkoveho valce, pri zahratem motoru v nem loupe a
    pred 60 tis byl menen prave kvuli tomu loupani),
    - vymenit oblozeni spojky
    - ochrana podvozku pred korozi
    - vymena sroubu co drzi spodni ochranny kryt motoru
    - vymena klinovych remenu ( ne rozvodaku )
    - kontrola benzinoveho cerpadla (piska vysokym tonem)
    - celkova servisni kontrola
    - prava zadni brzda ma strzenou hlavu sroubu na povoleni celisti
    Objednavka probehla celkem s mensim zmatkem, nejdrive chteli zalohu na dily,
    o par dni pozdeji se jiny technik divil proc jim mam posilat zalohu, no mensi
    chaos. Ale to je celkem detail.
    Nakonec bylo vse domluveno a tak jsem se dostavil s autem ve ctvrtek kolem poledne
    s tim, ze si jej vyzvednu v nedeli vecer.
    Seznam ukonu jsem jeste pro jistotu prinesl vytisteny na papire.
    V sobotu odpoledne jsem volal, jestli vse OK a jestli bude zitra auto hotove,
    v servisu zadny problem nebyl, tak jsem si jeste doobjednal uklid auta suchou cestou.
    Jak to dopadlo ?
    -- Auto uklizene nebylo, proste se na to zapomelo, moje chyba, byla to ustni objednavka.
    - vymenit prevodovy olej
    -- snad v poradku, nekontroloval jsem

- vymenit motorovy olej + filtr (plna synt 5w-30,40)
    -- vymenen, filtr nedotazen - tekl, olej byl prelity (odhadem o 1/2 litru)
    - vymenit manzetu na prave predni naprave, strana prevodovky
    -- nikdo nic nevymenil, v seznamu oprav pro mechanika to nebylo, prej se musi
    objednat par dni predem atak, jako bych to neudelal
    - vymenit spojkovy valec (prohlidka ulozeni spojkoveho valce, pri zahratem motoru v nem loupe a
    pred 60 tis byl menen prave kvuli tomu loupani),
    -- spojku odvzdusnili a zkontrolovali, loupani se objevilo zpet po ujeti 3 tis km.

- vymenit oblozeni spojky
    -- prej neni potreba
    - ochrana podvozku pred korozi
    -- ochranna vrstva solidni, ale zapomeli na ramena a tahla naprav, nastrik provedli
    na neocisteny povrch

- vymena sroubu co drzi spodni ochranny kryt motoru
    -- toto taky neprovedli
    - vymena klinovych remenu ( ne rozvodaku )
    -- zatim OK
    - kontrola benzinoveho cerpadla (piska vysokym tonem)
    -- nenasel jsem zminku o kontrole, piska dal
    - celkova servisni kontrola
    -- nenasel jsem zminku o kontrole
    - prava zadni brzda ma strzenou hlavu sroubu na povoleni celisti
    -- nekontroloval jsem
    Co navic ?
    Mam strzenou el. antenu uz se nevysouva ani nezasouva, mozna nahoda, ale dela to
    od te doby.
    Bocni okynko bylo postrikane nejakym sajraitem asi voskem, co nesel umit, jen zeskrabat.
    Osobni dojem z firmy?
    Ve firme vladne totalni chaos a stres, v podstate uz nikdo nevi, co ma delat.
    Temposervis je dobry, tak akorat na vymenu toho oleje a to jeste kdovi jestli.
    Delaji vsechno rychle, ale spatne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.08.04  09:37

« Re: Antibota

r400: Pěkně prosím, hoď sem na ně kontakt.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.04  21:30

« Re: Re: Antibota

Jsem to nedopsal... to je vlastne taky antibota, jak mi ve SPEI sundavali botu z predchoziho servisu... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.04  21:29

« Re: Antibota

Mam Rover 200, ackoliv je to 5 let stare auto, jezdim ke kamaradovi co opravuje skody felicia a tak... Dela na ne repliky a repase kloubu i prevodek rizeni :-) a jine pekne veci...
    ...ne moment, ja nemyslim Filcku, tech co hnije na ulicich stovky, ja myslim klasickou skodu Felicia, co se delala snad pred 30 ti lety....
    ...Ale kvfjeci: Byl jsem pred tydnem v servisu SPEI na proseku, davali mi ladacek REMUS na Rovera. Nasli tam spoustu zajimavych veci: Silent block z Mercedesu, elektrikou svarovany vyfuk (jeste tam byla i struska)... ze si nekdo dal tu praci to sundat a varit na zemi bych pochopil, ale ze si nevsimli preskle ocazene pohyblive casti vyfuku jsem nepochopil, nehlede na to ze urvali z uchyceni kryt motoru pod vanou... By me zajimalo kam s tim chudak majitel prede mnou jezdil, asi k sikovnym chlapcum z mercedesu (dle servisni knizky) >:D
    Kdyz nejde o zivot, jde o *....
  • 00 Reagovat !

foto

30.08.04  21:15

« Antibota

aby se to tady neplnilo jenom stížnostma - poté co jsem nechal vyměnit manžetu na homokloubu (myslel jsem si naivka, že namazání je automatická záležitost) mi začal za čas homokloub naříkat (fušeři). Domluvil jsem návštěvu ve special servisu na homoklouby, kde je nenamazání vůbec nevyvedlo z míry. Kloub neměli (rover 400 - co kus to originál), starý kvalitně namazali, za to všechno si řekli 200,-Kč (měl jsem za to že v týhle branži je jednotka 1000 a násobky). Kloub je už skoro rok v pohodě. A ještě dovětek - kloub nenašli v cca 4 katalozích - příšernej hybrid. Nabídli mi, že když jim ho na 14 dní svěřím, nechají za 2000 - 2500,-Kč udělat repliku!!!!!! Byl jsem nadšen.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.08.04  09:04

« Re: Re: Re: Re: Re: vymena oleje

Promiň, teď ne, až budu mít více času (jestli vůbec někdy...).
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.04  06:59

« Re: Re: Re: Re: vymena oleje

Mitsi napiš, prosím, taky nějaké zážitky!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.04  18:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

WV? nikdy....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.04  18:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Fakt dobrý! Móóóc jsem se pobavil!!! Ještě že nepatřím mezi ty, kdož prahnou po VW...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.04  16:34

« Re: Re: Re: Re: Re:

Jak rekl Jezis: cesty pane jsou.... ruzne
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.04  16:15

« Re: Re: Re: Re:

*!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.04  16:04

« Re: Re: Re:

Jo jeste na zaver: Udelali presne co jsme rekli, se stocenym tachalem, opravou motoru za par klacku, natrzenym rozvodakem a upravou servisni knizky sel do sveta za pekne prachy jako "predvadeci vuz - model 12/2002" - hezky ho vylestili, vycistili interier - skoro jsme ho nepoznali...
    >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.04  16:01

« Re: Re:

*... to se nam to tady plni - tak ja pridam:
    WV Golf IV Edition, 102 000km, 1,6i - 2002 - pujcene od kamose. Pravidelny servis, najednou bum - a nejede - konzultace - odtah - znackovy service WV,
    Mechanik: Podivame se na to
    Ja: Dobra
    3 hodiny
    Mechanik (prichazi): vy mate tady toho modreho golfa?
    Ja (vstavam ze spocene sedacky a jdu k nemu): Vy uz to mate hotove? no to je super!
    Mechanik: Nemame :-(
    Ja: A co tomu je ze se v tom 3 hodiny hrabete?
    Mechanik: Nevim
    Ja: A co po me chcete?
    Mechanik: Pojdte se na to podivat
    Ja (Vybuch smichu - fakt jsem to nevydrzel): To si delate *, ne? Vzdyt je 8 hodin vecer!
    Mechanik (snazi se skusene divat do motoru): Bali jsme se sundat hlavu (?)
    Ja (divam se co vlastne sundali): Vzdyt mate za tri hodiny dole jenom kryt rozvodaku!
    Mechanik: Asi se to potkalo
    Ja: No jo, znackovy servis - zjevne spatne provedena instalace napinaci kladky (dle serv. knizky 90 000), rozvodak sjel jako by byl namazany maslem...
    Mechanik: Urcite jste nejak prudce podradil
    Ja: Ne. Jel jsem v kolone po rovne dalnici na 5RS rychlosti 110 km/h
    Mechanik: A co budeme s tim delat dal?
    Ja (opet vybuch smichu): No kdyz uz to tady je tak to dejte do kupy a co nejlip prodejte :-) ----to jsme prokonzultovali s kamosem na zaklade jeho skusenosti s vozy WV
    Mechanik: Tak jo, dame vam nahradni vuz
    Ja: To je dobre ze DATE! Jeste abych za to platil...
    Mechanik (brumla si pod fousy): Asi jsme meli prvni zmerit tlaky
    Ja: Cim ze se to tady vlastne zivite? Opravujete nebo vymenujete?
    Mechanik: Jak jste to myslel?
    Ja: Aleee to je jedno....
    OPRAVDU, to nema chybu....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.04  21:14

« Re:

jo a sorry za chybicky :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.04  21:13

« Bez nadpisu

pkod:
    kdepak, samozrejme, ze zredeny elektrolit po doliti destilky se dobijenim za tech par dni "zhustil" na spravnou koncentraci, cili bylo tam vice elektrolytu.
    Tim ze jsem odsal prebytecny elektrolyt (ktery mel jmenovitou provozni hustotu, tusim 1.28 B) jsem s koncentraci nehnul, cili na zivotnost baterie to nema vliv.
    Asi jsem to mel vice popsat...
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 09.08.04  14:10

« Re: Tak uz muzu taky prispet

no pokud jsi odsal "vodu" tak se s baterkou pomalu rozluc. Kyselina ma mit urcitou koncentraci!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.04  11:41

« Tak uz muzu taky prispet

Tak se v servise do ktereho take chodim neco povedlo :x Chtel jsem o vikendu umyt karu, kouknu do motoru (doplnit vodu do ostr.) a koukam nejake kapky "oleje" na hadici od serva, myslel jsem ze tece nekde hadice.
    Ale ne, chlapsi v servisu na rocni prohlidce provadeli udrzbu akumulatoru, a aby se nereklo, ze jsou lakomi, tak tam dolili trochu vic destilky. Oblemcanej celej akumulator + par veci okolo. Super prace >:-[] , ostrikat, sundat baterku, umejt, zbavit se soli (hmm, spray na alu disky to vycistil dobre :P). Nakonec jsem jeste odsal elektrolyt, aby to bylo jen po "mustky", tj. na uroven MAX
    Vycucnul jsem zhruba 1/4 litru (!!!) z 44 Ah baterky. Jeste ze ta barva je asi vcelku kvalitni, takze zadne velke skody, ale docela to nastve, jak rikam: chutovka.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.08.04  21:31

« Chladící kapalina

Je to už dávno, co mi dělali GO na motoru Š 120. Byl jsem asi 200m za servisem, když teplota kapaliny najednou prudce stoupala. Bylo jí tam velmi málo. U tohoto auta, když se rychle nalévá chlad. kapalina, tak se systém nedaří odvzdušnit. A to se stalo. Dělal to nějaký učeň. Vedoucí servisu vzal učně, ten kbelík kapaliny a šli jsme k autu. Celou cestu vedoucí toho učně v jednom kuse pohlavkoval. Dnes je z toho učně dávno mechanik (pokud u toho zůstal), ale zajisté už nikdy nezapoměl řádně dolít kapalinu. Tento systém by v mnoha případech byl účinější, než nějaké stížnosti.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…