Konvexní zrcátko

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

16.08.04  15:08

« Re: Re:

No jo, to je asi tim ze mam auto made in USA. Ale sere me zrcatko na mem druhem vozu u spolujezdce, protoze v nem vidim mene nez na te americe.
    Nevite nekdo jestli se da vymenit jenom sklo za lepsi?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.04  23:13

« Re:

Mám za to, že minimálně u Astry G jsou obě zrcátka lehce vypouklá a na zrcátku u řidiče je ta ryska, jak píšeš, a vlevo od ní je vypouklé víc (asi 1/5 plochy). Rovné ale není ani jedno vnější, protože přesně jak varují Amíci, objekty jsou blíže, než se může zdát. Stačí porovnání vhodného "objektu" se zpětným zrcátkem, které rovné je. Mám x-krát ověřeno, že mrtvý úhel nemám. Co už nevidím v zrcátku, vidím periferním viděním vedle sebe - okénkem mým nebo spolujezdce. Už jsem si na to zvykl a občasná jízda Felicií mě irituje, protože tam jsou vnější fakt rovná a mají mrtvé úhly.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.04  23:09

« Re:

"Spolujezdcovo se většinou dělá jenom rovné, ale rád se z omylu nechám vyvést...."
    - Půjč si od manželky kosmetické zrcátko zhruba stejné velikosti, jako máš to pravé na autě, a požádej ji, ať Ti ho tam (na místě toho pravého bočního zrcátka) chvilku podrží. Rychle pochopíš, jak moc jsi se mýlil!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.04  22:08

« Bez nadpisu

"Objects in mirror are closer, than they appear"....
    To je hláška, kterou musí mít v USA každý auto, protože ty blbci by jinak mohli automobilku žalovat, za to, že nevěděli, že zrcadlo trochu zkresluje.... U nich je to stejnej případ jako to, že na kelímku od café od Mc.D... je hláška o vysoké teplotě a možnostech spálení, protože se v historii opravdu někdo polil a vysoudil X$ za to, že to tam nebylo napsáno...
    Dneska v podstatě všechny auta mají zrcátko řidiče na vnějším okraji trochu vypouklé, aby byl vidět i "mrtvý úhel". Jde to lehce poznat, protože na tom zrcátku je tenká ryska, která naznačuje přechod rovného zrcátka do konvexního.
    Spolujezdcovo se většinou dělá jenom rovné, ale rád se z omylu nechám vyvést....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.08.04  15:08

« ???

A já měl za to že rovná boční zrcátka se už léta nemontují ... Jaké auto nemá (lehce) vypouklá? To by mě zajímalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.04  21:09

« Re: Re: Re: Konvexní zrcátko

Myslim, ze hovoris o klasickych zrkadlach, ktore su dnes uz asi vsetky trochu vypukle. Ale zrkadlo na "slepy uhol" je take male extra zrkadlo, ktore sa nalepi do rohu klasickeho bocneho zrkadla a je nasmerovane prave tam, kde uz normalne zrkadlo nevidi.
    Moje skusenosti su take, ze po pol roku som to vyhodil, lebo koli jeho (ne)velkosti som musel dlho zaostrovat na obraz v nom a vlastne mi tym pribudlo dalsie zrkadlo, do ktoreho som musel pozriet pred kazdou zmenou jazdneho pruhu, co ma dost zdrziavalo pri uz aj tak nebezpecnej jazde..
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.04  18:13

« Re: Re: Konvexní zrcátko

Jo ahaaaaa tak to mam v aute, je tam tusim napsane OBJECT IN MIRROR neco v tom smyslu ze se zda dale nez skutecne je? nebo obracene? Jo je to skvele, lepsi nez obycejne zrcatko, v tom vidis prd...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.07.04  15:36

« Re: Konvexní zrcátko

Zmenšuje ti slepý úhel, ale zase zkresluje vzdálenosti. Pokud je dobře udělané, tak je to super věc, jen si člověk musí zvyknout na zkreslené vzdálenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.04  12:22

« Re: Re: Konvexní zrcátko

vypouklé
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.04  11:40

« Re: Konvexní zrcátko

Co to je???
  • 00 Reagovat !

foto

19.07.04  10:28

« Konvexní zrcátko

Používáte ho? Je to praktická věc?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…