Zážitky z autoškoly
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
Mne sa niektore zazitky zacali zdat zabavne az s odstupom casu. Raz som mal jazdu s mladou instruktorkou. Na krizovatke som sa pohol, dvojka, trojka, ale koli pomalej premavke som sa nevedel rozhodnut dat tam stvorku. Tak som si zlahka polozil dlan/zapestie na radiacu paku a soferoval jednou rukou, aby slecna videla, aky som pohodak. Ked som sa po minute rozhodol predsa len tam dat tu stvorku (lebo uz som isiel tych 40-50kmh), nejako sa ta paka nechcela hybat. Dvakrat som sa snazil prstami tu paku pritiahnut do spravnej polohy kym mi v hlave nieco blilko, ze ta paka je nejaka cudna. Pozriem na nu a v ruke mam instruktorkine koleno (po cely ten cas som mal na nom polozenu ruku). Ona az vtedy zasiahla: "Pozerajte pred seba !". -
Mino21 28.07.04 21:44
« Bez nadpisu
Ja zazil spis hodne krusnych chvil s mymi autospoluzaky. Kamos se jednou na krizovatce rozjel do Favorita Pickup, instruktor dupnul na brzdu, odhadem tam zbyl snad 1cm, protože to vypadalo, že náma projel. Podruhe v lese kdyz svitilo slunko a nic nevidel, jej instruktor upozornil, ze je docela daleko od krajnice, zajel tedy k ni a v tu ranu se proti nam vyritila tatrovka, bylo to jen tak tak.
A uplne nejlepsi byla jedna holka, ktera dokazala jezdit na hranici vynechani zapalovani. Pripadalo mi to, ze ten motor musi tocit asi max. 400ot/min.
Nejlepsi zazitek byly asi krizovky, to jsem mohl konecne slapnout na plyn. A kupodivu ta 40kW neni zadny lenoch. Bohuzel jen do takovych 60km/h. Jel jsem totiz i pres 80km/h a na tech dovolenych 90 to nejelo ani kdyz jsem drzel plyn uplne na podlaze a to to bylo docela na rovine. -
"-- skrytý --" 27.07.04 10:16
« zazitek s vozidlem autoskoly
No dneska jsem si na tuhle Vasi mistnost musel vzpomenout :-) Vyjizdim z Berouna a za dolnima zavorama smerem na Prahu je odbocka mezi baraky doleva. Na hlavni, hned za prejezdem, stala autoskolacka Fabka. Zeshora z kopecka do Berouna bylo vic vozu, byva tam beznym zvykem, pokud nekdo mezi baraky do ulice odbocuje, ze mu ta snura aut od Prahy dava prednost, protoze prejezd pres tenhle prejezd je pro vuz snesitelny do 30km/h :-) Stejne tak dalo auto prednost i te autoskole, i jim ridic pokynul. Sleduju to stojic za prejezdem ... uteklo 5 vterin .. nic .. rikam si, asi tam hleda saltpaku. Uteklo 10 vterin .. nic .. no rikam si, kazdy jednou nejak zacina :-), ale uz si vduchu rikam, co asi dela ten instruktor, jestli vysvetluje svemu ucni, ze kdyz uz mu kolona dava prednost, ze by bylo na miste odbocit a nezdrzovat auta za sebou, proti sobe a sebe sama :-) Uteklo 15 vterin, uteklo 20 vterin a Fabka porad stala. Evidentne instruktor selhava a misto aby ucne neco naucil o slusnem chovani ridicu, tak ji tam mozna drzi na uzde a rika, at stoji. Slusnemu autu dosla trpelivost a volne projelo na prejezd. A hle, i dalsi vozidlo za nim je slusnak a rovnez ukazuje autoskole rukou, at odboci, ze je pousti. Tomu stacilo uz jen 10 vterin, aby pochopil, ze tohle je marny boj. Projel i on, projeli pak dalsi tri a az pak se Fabka dala do pohybu a odbocila. No ja teda nevim, nechci se nikomu michat do remesla, ale podle me byl ten instruktor totalni mamlas, slusne receno, kdyz nedal tomu svemu mladeti za volantem radu, ze by mel odbocit a ohleduplne zprujezdnit oba jizdni pruhy. Pak se clovek divi, ze jezdi po silnicich takovi bezdusi ridici bez prehledu, bez pohotoveho jednani.
No ja dneska vubec zasl, kdyz jsem potkal dva ridice, kterym naprosto chybel odhad situace, ale kardinalne. Jedu po hlavni, v jednom pripade v odbocovacim pruhu doleva proti mne, v jednom pripade cekajici vuz na vedlejsi, odbocujici doleva krizic drahu mne ... v obou pripadech by tam normalni ridic stacil odbocit 4-5krat, bez piskani gum, proste pohodove. Oni ne .. oni cekali, cekali, cekali, az se z dalky k nim priblizim. Sice porad lepsi, nez kdyz to cloveku strci pred auto mamlas, ktery se preceni, ale tohle je taky podle me nebezpecny extrem. :( -
"-- skrytý --" 26.07.04 15:46
« Re: Zážitky z autoškoly
Pár vlastních zážitků, i když už notně starých:
1/ Instruktorka, vypadala jako mladá kočka tak max. na 25, ale měla 5 dětí a za sebou 7 bouraček. Své žáky učila jezdit smykem zatáčky, nejlépe pod plným plynem (inu "kyvadlové" Škody 100 a generace 105/120, která tehdy teprve začínala). Nejvíce mne dostala, když jsem ji viděl dělat rozborku/sborku převodovky na dílně tehdy svazarmovské autoškoly. Opravdu holka šikovná! A nejvíce ji dostala moje spolužačka, která ne a ne dostat auto do smyku a po radě instruktorky, ať si pomůže ruční brzdou, tuto doslova vytrhla ze středového tunelu a podala ji i s kusem "bowdenového spojení" instruktorce.
2/ Instruktor, automobilový závodník, přes zimu připravoval auťák na sezonu, při prvním závodě ho rozbil, učení v atoškole měl jako zdroj příjmů a hlavně "pro razítko v občance" (pro mladší - tehdy musel být každý někde zaměstnán). Úplný flegmatik: za celou jízdu nezvedl oči od novin, v polovině jízdy seznal, že by se mohl připoutat a koncem jízdy pronesl něco v tom smyslu, že s tou cedulí na střeše (AUTOŠKOLA) bych neměl až tak moc provokovat. Jen pro pořádek podotýkám, že v té době ještě nebyla mimo obec omezená rychlost, že z fungl nové Š105 se mi podařilo vymáčknout přes 140 km/h, že jsme předjeli několik desítek aut, aniž by někdo předjel nás, a onu památnou větu ohledně cedule (mimochodem - vůbec poprvé umístěné pěkně aerodynamicky "na šikmo") pronesl v momentě, kdy jsem ve městě předjížděl několik aut nahromadivších se za upachtěným kloubovým Ikarusem... -
« cvut
marlin: ani nevis jak jsem rad, ze jsi se zeptal, a ze se tady muzu verejne vytahovat. Kdyz jsem ty testy psal, tak jsem vedel rovnou, ze je to v haji a hodil jsem flintu do zita. No ale u vyhlasovani vysledku mi rekli, ze jsem mel jeden z nejlepsich testu ;-). Co bude teprv sranda az v zari neudelam tu maturitu z Cj:-(((( Co ty, kolik jsi nasbiral bodu? -
« .
V pohode, nemyslel jsem to zle:) Baseballova cepice samozrejme ;-) Ja jsem se v posledni dobe nejak rozdiskutoval, tak jsem videl, ze jsi tu casty navstevnik. Clovek si udela trochu predstavu a ta je pak treba mylna. Jinak k te autoskole: Muj instruktor byl starsi chlapik a mel cervenej nos a tvare 24 hodin denne, takze si asi domyslis. On me ale naopak nutil jezdit pomalu, porad mi rikal: "Nedivoc!" - Bylo to k vzteku. Petku jsem tam nesmel zaradit ani jednou. Mozna se nam diky te pomalosti nic nestalo, kdyz mi ta vosa vlitla do gati. -
« Bez nadpisu
No tak to me zazitky z autoskoly jsou opravdu nezapomenutelne -> Instrutor 30letej floutek. Misto nejakeho uceni jsme jezdili jenom po testovacich jizdach a zavodili s ruznejma novinkama typu Vectra GTS, Mazda 6... . Jednou PRIJEL na sraz celkem slusne nalitej, no a kdyz jsem ridil tak to byla fakt divocina- nutil me jezdit Prahou pod plnym plynem atd. A nejezdil jsem v zadnym pripo... favoritu, ale v Golfu Tdi -
« .
No, me vletela vosa do trenek, to bylo zuuuuzo :shock: Jezdil jsem ve favoritu a za jizdy proletela ventilaci. Takova velka a tucna. Zacal jsem vyvadet a instruktor nevedel proc. Nastesti me nepichla. Nebo si se mnou moc rad objizdel, to co potreboval. Hned na prvni jizdu me vzal nekam na vesnici, kam si jel ke znamymu pro nejaky barvy. Bylo tak 30 stupnu on v tom Favoritu nemel vevnitr kryt nad kufrem a ty barvy se tam pekne rozvonely. Bylo mi blbe jeste dva dny. Kamarad zase delal ridicak na traktor a rikal, ze kdyz predjizdel cyklistu, tak absolutne nevedel, jestli ho zajel nebo ne. Ze ty velky kola nejak nezvladal :? -
Kolík80 14.07.04 09:22
« Re:
Nas v autoskole instruktor mlatil... Ale jelikoz jsem jezdil v nakladaku, tak na me nedosahl a mel na to takovou knizku. Jednou se po me ohnal a ja ve snaze uhnout jsem si ji dal peknou hlavou o okynko... Ale netrefil me...:o)) A kdyz jsem delal malou motorku, tak mi instruktor pri kazdy chybe dal ranu do helmy a posleze kdyz jsem se chytil za hlavu, tak pridal jeste jednu do zeber... -
« Re: Zážitky z autoškoly
Mě se v autoškole stal jeden zážitek.Jel jsem s instruktorem do kopce a na tom kopci byla křižovatka a já tam měl zastavit,tehdy tam ještě nebyli semafory a měl jsem auto držet na spojce a brzdě.Když jsem se rozjížděl,tak za mnou byl dým jak z nákladního automobilu,viděl jsem to ve vnitřním zpětném zrcátku,ale instruktor neříkal nic,tak jsem pokračoval v cestě.Ještě pak byl alergický na to,když jste si vnitří zpětné zrcátko seřizovali za jídy.Auto bylo Škoda Favorit.