Zážitky z autoškoly

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

16.08.04  18:03

« Re: Re: Dvě historky

dost gut s tou pletynkou >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.08.04  10:27

« Re: Dvě historky

OPRAVA
    "Napsali" mělo být správně "napsaly" -- protože to dělaly jen ty ženský.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.08.04  10:26

« Dvě historky

Moc se mně líbily vaše historky. Nejlepší byla ta s tou utrženou ruční brzdou. :-)
    Když dělala řidičák moje žena, tak říkala, že většina ženskejch si pletla levou a pravou stranu. Takže když instruktor řekl, pojedeme doleva, většina řidiček to střihla doprava. :-) Aby k tomu nedošlo při závěrečných zkouškách, tak si před jízdou napsali na hřbety rukou velká písmena L a P. :P
    Já dělal řidičák ještě na Š125. První jízda, aniž bych kdy seděl v autě nebo trenažéru, byla přes celé centrum Prostějova v polední špičce. Na každé křižovatce mně to chcíplo. Tak jsme jeli mimo město na takovou klidnou okresku, kde nic nejezdilo. Instruktor si koupil čerstvou křupavou pletýnku, kterou začal pojídat. Velmi se snažil, aby nenadrobil, a tak si pod ní držel ruku. Řekl, ať si trénuji rozjezdy. Tak jsem se rozjel a -- prudce zabrzdil. Zkrátka jsem neměl cit. Instruktor si ťuknul čelem o sklo, rozsypal všechny drobinky a ještě mu upadl kus pletýnky. Řekl jen: "Trochu s citem". Tak si stáhnul okénko, vyklonil se a jedl tu pletýnku "venku". Tentokrát jsem při zastavování brzdil opatrně. Ale pro změnu jsem najel blízko ke krajnici a protáhnul vykloněného instruktora roštím u silnice. Poškrábaný instruktor pletýnku schoval do igelitky a řekl, že raději pojedeme dál. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

05.08.04  11:32

« Autoškola

Já jsem dělal autoškolu před rokem a něco ve Fabii a měl jsem instruktora neuvěřitelnýho pohodáře...
    např.
    1) Špatně jsme odbočili a jeli na jinou stranu, než jsme původně chtěli..
    Instruktor: Tady to otoč.
    Já: To se smí přes dvě plný čáry?
    Instruktor: Jo, ale nesmí nás nikdo vidět.
    2) Kamarád s ním jede po dálnici 160km/h
    Instruktor: Pavlíku, jestli nám to "elko" ulítne, tak ho zaplatíš!
    3) a do třetice všeho dobrého - intruktor mě vezl domů a řídila nějaká jeho žačka. Situace na křižovatce..
    Instruktor: Tady musíš bejt trochu drzá, pokud chceš vyjet.
    Dívka byla drzá a okamžitě vjela do křižovatky
    Instruktor úplně klidným hlasem: Hmmm, to bylo hodně odvážný...
    Příhod v z autoškoly mám mnoho, třeba jsem jednou platili v obci za rychlost (74 místo 50)- na příkaz instruktora jsem předjížděl náklaďák a bim ho - radar :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.08.04  09:31

« Re: Autoskola - skryta kamera

:shock: >:D >:D >:D >:D >:-[]
    No tohle videt v TV, tak ucuravam smichy >:D
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.04  16:22

« Autoskola - skryta kamera

Asi pred rokom u nas vysielala TV Markiza na pokracovanie jednu skrytu kameru s totalne uletenym humoristom Jozom Prockom. V tomto konkretnom diele nabonzovala kocka Prockovi svojho frajera - pomerne znameho rozhlasoveho moderatora, ze prave robi autoskolu, tvari sa jako majster sveta a ohovara svojich spoluziakov, ze oproti nemu vobec nevedia jazdit. Procko nanho usil brutalnu, ale fakt brutalnu budu.
    V autoskolackej Felde sa zisla takato posadka:
    dotycny moderator
    instruktor autoskoly - fakt ucitel autoskoly
    hystericka (az neskor) ziacka - komparzistka
    zaostaly polodementny ziak autoskoly - 40 rocny cesky automobilovy kaskader
    Prvy soferoval dotycny moderator (DM), jazda v pohode - islo mu to O.K. Potom za volant presadla ta kocka. "Mylila" si spojku s brzdou, . DM krutil hlavou, ako sa len ta krava moze niekedy vobec naucit jazdit...
    Ako treti sadol za volant ten polodement s ksiltovkou dozadu.
    Tvaril sa evidentne velmi nervoznea, vytacal motor - DM uz nekruti hlavou, radsej sa priputava. Kaskader (K) pozna len dve rychlosti, jazda strasna, prevodovka a spojka dostavaju zabrat. Autoskolu zastavuje "policajna hliadka". K. panikari zraza policajta, ktory leti cez kapotu a strechu saltom niekam dozadu. K uz spanikaril, na dvojke za strasneho revu motora "unika". Ziacka hystericky reve a skrti instruktora. Ten bije K. po hlave. DM nema daleko k infarktu, evidentne meni farbu az do hraskovozeleneho odtiena. Hlada cim by sa este priputal. Policajti ich prenasleduju. K. vyuziva celu sirku cesty, vykon motora a adheziu pneumatik na 100 percent. Autoskola sa dostala k hangaru pred ktorym je velka kopa kartonov, auto ju rozraza, DM uz dobre nesluzia zvierace niektorych otvorov. Auto sa zastavuje v hangari, K. vyskakuje a uteka, instruktor ho "prenasleduje", baba este nedoskriekala. Prichadza policia, vytahuje DM z auta a obvinuje ho z vrazdy verejneho cinitela a pokusu o emigraciu s cudzim vozidlom do Rakuska. DM je uplne na sracky, na pokraji nervoveho zrutenia. Prichystana zachranka ho z neznamych dovodov obvazuje, DM nekomunikuje. Potom sa objavi Procko v policajnej uniforme a oznamuje DM, ze to bola Skryta kamera. DM nekomunikuje, nevnima...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.04  17:47

« Re:

To je dost dobre!!!!
    Ja mel instruktory jen chlapy. Nejlepsi byla ale autoskola ne na B, ale na C. Jezdil jsem T-815 VVN. Byla to nutnost si udelat ridicak, protoze bylo uz dost blbe jezdit 2 roky s nakladakem a v kapse jenom B. Po splneni ne nezajimavych jizd (serpentiny a uzke ulicky do kopce s Tatrou miluju) jsem se potkal dva dny pred skouskama s instruktorem (54 let).Byl jsem tam i s kamarady. Pred vsema rekl ze jsem ten nejhorsi student ktereho mel, protoze jsem jen zbytecne palil naftu. Zacal jsem na nej vejrat, co to jako ma znamenat. Rekl znovu, ze jsem jen zbytecne palil naftu a podle nekterych jizd mam i pres 100km najetych za 1.5 hodiny. Pak to vysvetlil tim, ze me prakticky nic nenaucil a ze jsem si delal autoskolu jen proto abych si zajezdil.....
    Tedka jsem si vspomel, jednou jsem v brne (tam jsem delal autoskolu) na moravskem namesti odbocoval vlevo smerem na ceskou a videl jsem ze tramvaj stoji v zastavce a vedle ni je cervene auto poustejici lidi utikajici na tramvaj. Kazdy normalni clovek dokonci krizovatku. Ja na to slapl at nezdrzuju a mlady floutek 25 roku mi to zatipl pred tim autem, ktere uz se pomalu rozjizdelo. Tak jsem mu v klidu a to dost hlasite sdelil, ze dnesni jizda skoncila a ze jeho jako instruktora nechci, protoze zasahl spatne v krizove situaci. A uz jsem s nim taky nejezdil. navic strasne rad radil jak radit, takze stylem, dame tam jednicku rozjedeme se... ja uz tam mel 30 davam automaticky dvojku a on ze jeste ne az rekne... *...
  • 00 Reagovat !

foto

30.07.04  12:07

« Bez nadpisu

Mne sa niektore zazitky zacali zdat zabavne az s odstupom casu. Raz som mal jazdu s mladou instruktorkou. Na krizovatke som sa pohol, dvojka, trojka, ale koli pomalej premavke som sa nevedel rozhodnut dat tam stvorku. Tak som si zlahka polozil dlan/zapestie na radiacu paku a soferoval jednou rukou, aby slecna videla, aky som pohodak. Ked som sa po minute rozhodol predsa len tam dat tu stvorku (lebo uz som isiel tych 40-50kmh), nejako sa ta paka nechcela hybat. Dvakrat som sa snazil prstami tu paku pritiahnut do spravnej polohy kym mi v hlave nieco blilko, ze ta paka je nejaka cudna. Pozriem na nu a v ruke mam instruktorkine koleno (po cely ten cas som mal na nom polozenu ruku). Ona az vtedy zasiahla: "Pozerajte pred seba !".
  • 00 Reagovat !

foto Mino21

Mino21 28.07.04  21:44

« Bez nadpisu

Ja zazil spis hodne krusnych chvil s mymi autospoluzaky. Kamos se jednou na krizovatce rozjel do Favorita Pickup, instruktor dupnul na brzdu, odhadem tam zbyl snad 1cm, protože to vypadalo, že náma projel. Podruhe v lese kdyz svitilo slunko a nic nevidel, jej instruktor upozornil, ze je docela daleko od krajnice, zajel tedy k ni a v tu ranu se proti nam vyritila tatrovka, bylo to jen tak tak.
    A uplne nejlepsi byla jedna holka, ktera dokazala jezdit na hranici vynechani zapalovani. Pripadalo mi to, ze ten motor musi tocit asi max. 400ot/min.
    Nejlepsi zazitek byly asi krizovky, to jsem mohl konecne slapnout na plyn. A kupodivu ta 40kW neni zadny lenoch. Bohuzel jen do takovych 60km/h. Jel jsem totiz i pres 80km/h a na tech dovolenych 90 to nejelo ani kdyz jsem drzel plyn uplne na podlaze a to to bylo docela na rovine.
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.04  19:38

« Bez svetel

Ja jsem musel jednu jizdu odjezdit za deste a sera bez svetel. Nastartoval jsem a hned rozsvitil. Instruktor rek' neco ve smyslu "Ne, ne, nebudeme takhle blbnout, zhasni to." Nepochopil jsem to dodnes.
    Nerikal jsem to uz?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.07.04  10:16

« zazitek s vozidlem autoskoly

No dneska jsem si na tuhle Vasi mistnost musel vzpomenout :-) Vyjizdim z Berouna a za dolnima zavorama smerem na Prahu je odbocka mezi baraky doleva. Na hlavni, hned za prejezdem, stala autoskolacka Fabka. Zeshora z kopecka do Berouna bylo vic vozu, byva tam beznym zvykem, pokud nekdo mezi baraky do ulice odbocuje, ze mu ta snura aut od Prahy dava prednost, protoze prejezd pres tenhle prejezd je pro vuz snesitelny do 30km/h :-) Stejne tak dalo auto prednost i te autoskole, i jim ridic pokynul. Sleduju to stojic za prejezdem ... uteklo 5 vterin .. nic .. rikam si, asi tam hleda saltpaku. Uteklo 10 vterin .. nic .. no rikam si, kazdy jednou nejak zacina :-), ale uz si vduchu rikam, co asi dela ten instruktor, jestli vysvetluje svemu ucni, ze kdyz uz mu kolona dava prednost, ze by bylo na miste odbocit a nezdrzovat auta za sebou, proti sobe a sebe sama :-) Uteklo 15 vterin, uteklo 20 vterin a Fabka porad stala. Evidentne instruktor selhava a misto aby ucne neco naucil o slusnem chovani ridicu, tak ji tam mozna drzi na uzde a rika, at stoji. Slusnemu autu dosla trpelivost a volne projelo na prejezd. A hle, i dalsi vozidlo za nim je slusnak a rovnez ukazuje autoskole rukou, at odboci, ze je pousti. Tomu stacilo uz jen 10 vterin, aby pochopil, ze tohle je marny boj. Projel i on, projeli pak dalsi tri a az pak se Fabka dala do pohybu a odbocila. No ja teda nevim, nechci se nikomu michat do remesla, ale podle me byl ten instruktor totalni mamlas, slusne receno, kdyz nedal tomu svemu mladeti za volantem radu, ze by mel odbocit a ohleduplne zprujezdnit oba jizdni pruhy. Pak se clovek divi, ze jezdi po silnicich takovi bezdusi ridici bez prehledu, bez pohotoveho jednani.
    No ja dneska vubec zasl, kdyz jsem potkal dva ridice, kterym naprosto chybel odhad situace, ale kardinalne. Jedu po hlavni, v jednom pripade v odbocovacim pruhu doleva proti mne, v jednom pripade cekajici vuz na vedlejsi, odbocujici doleva krizic drahu mne ... v obou pripadech by tam normalni ridic stacil odbocit 4-5krat, bez piskani gum, proste pohodove. Oni ne .. oni cekali, cekali, cekali, az se z dalky k nim priblizim. Sice porad lepsi, nez kdyz to cloveku strci pred auto mamlas, ktery se preceni, ale tohle je taky podle me nebezpecny extrem. :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.07.04  15:46

« Re: Zážitky z autoškoly

Pár vlastních zážitků, i když už notně starých:
    1/ Instruktorka, vypadala jako mladá kočka tak max. na 25, ale měla 5 dětí a za sebou 7 bouraček. Své žáky učila jezdit smykem zatáčky, nejlépe pod plným plynem (inu "kyvadlové" Škody 100 a generace 105/120, která tehdy teprve začínala). Nejvíce mne dostala, když jsem ji viděl dělat rozborku/sborku převodovky na dílně tehdy svazarmovské autoškoly. Opravdu holka šikovná! A nejvíce ji dostala moje spolužačka, která ne a ne dostat auto do smyku a po radě instruktorky, ať si pomůže ruční brzdou, tuto doslova vytrhla ze středového tunelu a podala ji i s kusem "bowdenového spojení" instruktorce.
    2/ Instruktor, automobilový závodník, přes zimu připravoval auťák na sezonu, při prvním závodě ho rozbil, učení v atoškole měl jako zdroj příjmů a hlavně "pro razítko v občance" (pro mladší - tehdy musel být každý někde zaměstnán). Úplný flegmatik: za celou jízdu nezvedl oči od novin, v polovině jízdy seznal, že by se mohl připoutat a koncem jízdy pronesl něco v tom smyslu, že s tou cedulí na střeše (AUTOŠKOLA) bych neměl až tak moc provokovat. Jen pro pořádek podotýkám, že v té době ještě nebyla mimo obec omezená rychlost, že z fungl nové Š105 se mi podařilo vymáčknout přes 140 km/h, že jsme předjeli několik desítek aut, aniž by někdo předjel nás, a onu památnou větu ohledně cedule (mimochodem - vůbec poprvé umístěné pěkně aerodynamicky "na šikmo") pronesl v momentě, kdy jsem ve městě předjížděl několik aut nahromadivších se za upachtěným kloubovým Ikarusem...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.04  18:49

« Re: cvut

no, vzhledem k tomu, ze braly, kdo mel min. 15 bodu a ja mel 14, takze....... :-( :-( grrrr
    no aspon sem ted v Liberci, kam sem chtel, akze si nestezuji, sem zvedav, jak se mi podari :-) :)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.04  18:19

« bethe

ja a casty navstevnik? Rekl bych, ze tu spis chcip pes... . Tak mi ty 3 navstevy po 5minutach v tejdnu stacej
  • 00 Reagovat !

foto

19.07.04  18:16

« cvut

marlin: ani nevis jak jsem rad, ze jsi se zeptal, a ze se tady muzu verejne vytahovat. Kdyz jsem ty testy psal, tak jsem vedel rovnou, ze je to v haji a hodil jsem flintu do zita. No ale u vyhlasovani vysledku mi rekli, ze jsem mel jeden z nejlepsich testu ;-). Co bude teprv sranda az v zari neudelam tu maturitu z Cj:-(((( Co ty, kolik jsi nasbiral bodu?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.04  09:57

« Re: Re: Re: .

andree_CZ kdyz uz te tady vidim, jak si dopadl na tom CVUT???
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.04  13:47

« .

V pohode, nemyslel jsem to zle:) Baseballova cepice samozrejme ;-) Ja jsem se v posledni dobe nejak rozdiskutoval, tak jsem videl, ze jsi tu casty navstevnik. Clovek si udela trochu predstavu a ta je pak treba mylna. Jinak k te autoskole: Muj instruktor byl starsi chlapik a mel cervenej nos a tvare 24 hodin denne, takze si asi domyslis. On me ale naopak nutil jezdit pomalu, porad mi rikal: "Nedivoc!" - Bylo to k vzteku. Petku jsem tam nesmel zaradit ani jednou. Mozna se nam diky te pomalosti nic nestalo, kdyz mi ta vosa vlitla do gati.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.04  12:51

« Re: Re: .

bethe. jeste dotaz. Co je to basallova cepice?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.04  12:49

« Re: .

bethe: no, chvili... . Jak se to vezme... od 18 a ted uz mi tahne na 20, takze chvili, ale mne uz to prijde celkem dlouho. Alespon ted, kdy v aute kvuli cestovani travim dny a noci.
  • 00 Reagovat !

foto

16.07.04  19:27

« .

Tak to mas ridicak teprve chvili, ne? Podle prispevku tady, jsem te otypoval na ostrilenyho starsiho chlapika s basallovou cepici :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…