Jak se správně rozjíždět do kopce?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re:
AEndy: s tim stanim na brze na krizovatce... uplny souzneni dusi. Obzvlaste nektere nove modely aut, maji resene brzove svetla pomoci tisicu diod, coz je opravdu pozitek sledovat ze 3metru v noci v zacpe
ROKBA: chtel bych videt, jak by se takhle nekdo rozjel v benzinaku :-/ -
« Bez nadpisu
Tak to byla VELMI špatná autoškola, já totiž rozjezd do kopce bez ruční brzdy učím žáky již od první jízdy... Nejjednodušší technika jak to natrénovat: stát na brzdě; pustit spojku do záběru, ale ne moc, aby se motor nezačal trápit - tím vlastně motor odlehčí brzdě; pustit brzdu a přidat rozjezdový plyn; spojku u milimetr povolit a voilá - už to jede.
Po troše praxe jde přikročit ke klasickému přeěšlápnutá bez toho trápení spojky...:) -
« Bez nadpisu
heh - no asi som divny, ale rucku pouzivam celkom rad na brzdenie. Niekedy mam pcit, ze sa mi ani nexce nohami preslapovat z brzdy na plyn, tak by mi vyhovovla brzda pomocou ruky :D.
Ale je pravda, co tu tvrdia ludia - zacni s ruckou, a potom neskor sa dostavia aj ine pokusy - chce to len ziskat cvik, resp. cit.
Ja neznasam napr. ked niekto predomnou stoji na krizovatke a stale stoji na brzde. Zvacsa tretie brzd. svetlo neprijemne svieti do xichtu, mimo letneho slnecneho dna. Nemam to rad, takze to nerobim inym a tak na 50% krizovatiek si zatiahnem rucku, aby som nemusel stat na brzde.
Tak isto su experti (najma zeny - cim sa im ospravedlnujem), ze im skape motor a nevsimnu si, ze cuvaju - resp. nezabrzdia. Uz sa mi to par krat stalo :) -
« Re: Jak se správně rozjíždět do kopce?
V zásadě jsou tři možnosti: 1) ručka, 2) s brzdou 3) jako na rovině (chce to cvik a rychlost) neřeš to... po pár tisících rozjezdech to přijde samo :-)
Začal bych v klidu s ruční, je to lepší než bourat. Fakt je, že pravačka není vždy k dispozici (mobil, pizza, spolujezdkyně...)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!