Laguna II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.06  19:32

« Laguna ,spojkový válec

Přišel dopis,že je svolávačka na výměnu spojkového válce + další vratná pružina u Laguny2.
    Spojka sice nepatrně šustí,když se vypne.Téměř neznatelně,ale cosi je při sešlápnutí slyšet.
    Mění se hlavní válec,ne ve spojce,to by musela ven převodovka a pak by auto už asi nikdy nejelo. :'-(
    Představa,že tam dám auto mi moc náladu nezlepšila. Ono totiž jezdí!!! V pohodě. ;-)
    Mělo by to trvat 1,5 hod. Teď byli u rencla zaskočeni,když jsem jim volal, že když mění válec, šustí spojka.Že ano a jak to vím? Protože to slyším. Aha...vidím,že si dobře pokecáme ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 01.09.05  23:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laguna r.v. 2005

koupeno u dealera, auto v naprosto plné výbavě včetně xenonů, navigace, kůže, měniče atd atd atd. + fungl nové gumy za 420
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.08.05  10:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laguna r.v. 2005

A kolik stala?
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 31.08.05  10:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laguna r.v. 2005

No co se týče tolik zpochybňované kvality renaultů (konkrétně lagun), můžu napsat asi tohle: přezbrojil jsem z Espace IV na Lagunu 2,2 dci, je 3 roky stará (m.r.2002). má najeto 100k a je NAPROSTO bez problémů. Je jasný, že u takovýho auta je třeba vyměnit pár dílů, který podléhají mechanickýmu opotřebení, ale vzhledem k tomu kolik stála to fakt neřešim.
    Jinak jsem koukal i do servisní historie auta - nic než pravidelný prohlídky.
    Maximální spokojenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.08.05  15:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laguna r.v. 2005

tommi_d: abych nebyl tak strohý "viz. archív", tak ti jej sem háži. Mně to zatím jezdí a od doby, co tam nemám olej ELF 5W40 long-life, ale Castrol Magnatec 5W40 se stejnou specifikací, tak tišeji a spotřeba oleje klesla na nulu, resp. na měrce se nedá poznat úbytek. Nafta od Shell. Motor 1,9 dCi, elektronika v pohodě. Normální obyčejné auto, tiché a pohodlné, víc nepotřebuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.05  14:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laguna r.v. 2005

A nebo ho najde v clanku tady na auto.cz :)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.05  09:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laguna r.v. 2005

Kdo chce vidět inteiér faceliftu Laguny,tak ho najde v téhle diskuzi:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 02.02.05  15:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Laguna r.v. 2005

>yyyyy: Máš recht 8)
    když to jednou zkusíš, lovit cokoliv kdekoliv je hroznej vopruz
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.05  12:51

« Re: Re: Re: Re: Laguna r.v. 2005

>az tak moc nevadi <
    keby si si zvykol ze to staci mat v penazenke a vidiet to iba pri predaji auta tak by ti to uz vadilo :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.05  12:36

« Re: Re: Re: Laguna r.v. 2005

No, mne to popravde zas az tak moc nevadi :)
    Hlavne ze nemusim lovit klicky kvuli otvirani auta, kdyz mam plny ruce tasek nebo neceho :)
    Jinak Lagunam zdar ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.05  12:04

« Re: Re: Laguna r.v. 2005

Tak jsem to snad napodruhe pochopil. >:D Dekuji moc, ale neposil jstemne, ani ja vas nepotesim.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.05  11:59

« Re: Laguna r.v. 2005

Uz jsem potvrzoval, ale pro tebe to udelam jeste jednou :)
  • 00 Reagovat !

foto

02.02.05  11:40

« Laguna r.v. 2005

Laguna 2005 jeste pred Faceliftem. Mame proste tu drazsi kartu, omlouvam se vsem koho jsem zmatl s nazvy. Mame jednu kartu se 3 tlacitky (prijdu k autu vezmu za kliku a auto se samo odemkne, ale pro start musim zasunout). Pak mame 2. kartu s 2 tlacitky musim odemknout stiskem tlacitka na karte a zasunout. takze
    Nastartovat bez zasunute Karty nelze !!?? Prosim potvrdte u LAGUNA ll.
    Odemknout samozrejme lze jen stiskem kliky.
    Preji hezky den. Jinak je laguna perfektni auto
    1.9 dCi 88 kW, 300Nm
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 01.02.05  14:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Espace IV to má takhle:
    Karta I (KEYLESS DRIVE): 2 tlačítka, odemknout/zamknout je třeba zmáčknout čudlík, startuje se s kartou ve slotu.
    Karta II (KEYLESS ENTRY) 3 tlačítka, stačí ji mít v tašce, když se vezme za kliku, auto se odemkne, startuje se bez karty stiskem tlačítka. Pokud karta při nastartovaném motoru opustí auto, motor samozřejmě nechcípne a volant se nezamkne :roll: Auto začne řvát a na informačním displeji se objeví hlášení "CARD OUT OF VEHICLE" nebotakněco.
    Čet sem že u laguny ani velsatise se bez karty ve slotu startovat nedá, zdálo se mi to divný. Dyk se tim úplně ztrácí to kouzlo automatickýho odemykání dveří, když musíte kartu vzít stejně do ruky. To co píšete to ale potvrzuje. Že by byl espace výjimka? Každopádně s tímhle systémem jsem moc spokojenej :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.05  13:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

ano je to tak ... staci stiahnut booklety z renault.cz
    laguna to potrebuje mat zapichnute, megan nie.
    megan ma aj keyles drive aj entry trojtlacitkove (na pohlad rovnake ako keyles entry u laguny) ... megan to ma proste inak ako laguna aj logika "co sa kedy stane ked" je premakanejsia
    .... mohol by niekto hodit ako je to u novej laguny nech sme v obraze
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.05  12:54

« Re: Re: Re: Re: Re:

Ste me normalne tak zvyklali, ze jsem se pro jistotu tedka oblik a sel to dolu do auta zkusit..
    Ne, fakt to bez karty ve slotu nestartuje (Laguna II r.v.2002).
    Jak je to u faceliftu to netusim, ale spis bych tipl, ze to bude stejne..
    Nerikal tu totiz taky nekdo o tom, ze Espacy a Megany maji jine karty? Mensi? Ta od Laguny je velka cca jako kreditka, akorat tlustsi..
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.05  12:31

« Re: Re: Re: Re:

tak to je teda este divnejsie, u megana je to uplne inak ... kartu mam nafurt vo vacku a aj ked s nou vystupim, nic sa nezamkne - vypnut motor a zamknut musim rucne tlacitkami ... RJ vie rozoznat ci som vovnutri alebo vonku a podla toho aj reaguje ... kukam ze sa od laguny uz poucili ... btw je to tak isto aj u fejsliftnutej laguny?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.05  12:22

« Re: Re: Re:

A jinak, jak pise yyyy:
    keyless-drive = 2 tlacitka = odemyka se normalne rucne tlacitkem
    keyless-entry = 3 tlacitka = odemyka to samo pri sahnuti na kliku
    ohledne startovani je to (aspon u Laguny a AFAIK) stejny, oboje se musi strcit do slotu.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.05  12:20

« Re: Re: Re: Re:

Mno, ja mam Lagunu s keyless-entry (senzory pod klikama, 3 tlacitka) a pro nastartovani taky musim davat do slotu.
    A i podle navodu jsem pochopil, ze to jinak nejde... IMHO je to kvuli tomu, aby ti nemohla treba karta za jizdy vypadnout z auta a pak by to ve 150 na dalnici chciplo a zamklo volant, ne? :)
    Ostatne, pro to nasvedcuje i fakt, ze kdyz se nastartuje, tak je karta ve slotu "zamcena" (proto je na ni ta dirka) a nejde vytahnout.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.05  22:33

« Re: Re: Re:

Je to tak jak píšeš :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…