Laguna II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
ricz73 24.05.04 13:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otevírání
Aha - říkal jsi že máš Megana? Já mám Espace, co má pod klikama takový ty fotobuňky jako bejvaj na záchodech :-) A když zavřu všechny dveře, tak se auto cca za 3 s samo zamkne. Pak stačí zase vzít za kliku a odemkne se... Myslím že u Laguny by to mělo bejt taky tak... To mačkání tlačítka musí bejt blbý, ne? Vím, že stejně to řeší Volvo u nové S40... podle mě se tím ztrácí to kouzlo... -
ricz73 24.05.04 10:14
« Re: Re: Otevírání
No taky už jsem o tom přemejšlel - Renaultové - co kdybyste k autům dávali CD a USB kabel, aby si každej auto píchnul na počítač podobně jako mobil a nastavil si, jestli chce, aby mu světla svítily i za dne, kdy se maj zamykat dveře a nebo jak má auto zatroubit když se zamkne (případně si tam nahrát vlastní MIDI :-) To by byla prča! -
ricz73 24.05.04 01:02
« Otevírání
No podržel jsem na kartě tlačítko odemknutí auta na víc než 2 sekundy. Odemkly se dveře a otevřely se všechny okna + střecha. Budu se asi muset vydat do němec, aby mi to znova zprovoznili. Nechápu proč Renault dělá takový vylomeniny - třeba tzv. Dvojitý zamykání (tj. když ti někdo rozbije okno, aby dveře nešly otevřít kličkou zevnitř) prej je k dispozici jenom v Anglii... :-( Copak by byl takovej problém vyměnit v řídící jednotce 0 za 1 v čechách? -
ricz73 21.05.04 11:44
« Stahování oken
Ahoj, nevíte někdo, jak to je se stahováním a vytahováním oken pomocí tlačítek na kartě Keyless Entry? Mám auto z Německa a vloni mi to celý léto šlapalo (otevírání i zavírání). Teď mi v servisu šlehli novej software a už to jde jenom zavírat - na dálku okna neotevřu... Co s tim? -
"-- skrytý --" 12.05.04 16:28
« Bez nadpisu
To "matuS" : Díky za přání. Ropáka 1,9 dCi Sport Edition.S tím turbem asi budeme mít každý svůj=jiný názor, ale to je fuk. Já se nep...ru, když to hned netípnu.Dělám to tak roky, vždy turbo vydrželo a jiným občas odešlo(u stejné značky a modelu). Ale třeba to bylo naftou nebo olejem, co já vím. -
"-- skrytý --" 12.05.04 14:06
« Bez nadpisu
To "ricz" :Díky za názor, souhlasím. Mám ji teprve 5 týdnů a 4 tis. km.Takže nemám co hodnotit. Ale slýchám z okolí různé "zaručené" zprávy, jak odchází elektrika, klima, turbo, převodovka atd.Proto jsem zkusil založit, dofám, seriozní diskusi, takže uvidíme....Díky všem za poznatky. -
ricz73 12.05.04 13:24
« Re: Re: Laguna II
K te elektrice - nevim jak u Laguny, ale ja mam noveho Espace (da se predpokladat ze vetsina dilu bude spolecna) a zatim po vice nez 20 tisicich nebyl jediny problem. Dvere se oteviraji/zaviraji tak jak maji, okna stahuji, ridici jednotky ridi atd... max. spokojenost. Pokud bych si dnes koupil Lagunu, nevim, proc by tam mel byt rozdil. Pravda je, ze vzdycky zalezi na konkretnim aute. Predtim jsem mel Volvo a to se sralo furt :-(
Pokud jde o turbo, spis nez chlazeni pred vypnutim motoru povazuju za dulezite nevytacet prilis motor dokud neni zahraty - tj. se studenym motorem max. 3000 ot./min. a max. 3/4 seslapnuti plynu. To mi radil jeden clovek ktery se motory zabyva... -
"-- skrytý --" 11.05.04 16:55
« Re: Re: Re: Re: Laguna II
Auta s turbem mají nejen manažéři...ale vážně. Otázka zní, je-li turbo typický problém LagunyII(tj. konstrukce), nebo je to dáno způsobem užívání, a pak je to problém obecně, bez ohledu na značku. Pokud se auto s TD žene po dálnici a hned se vypne motor, pak ať se nikdo nediví, že TD odejde-a těch 50-100 tis km "+-" by tomu odpovídalo. Když to teď v nadsázce přeženu: pokud do meďoura naleju místo motorového oleje fritovací, také to nebude terno a motor se odporoučí. Takže otázka zní: je to konstrukční problém Renaultů nebo je to dáno způsobem užíván? To že se lidé domnívají a že tomu věří, že čím modernější auto, tím dokonalejší z pohledu spolehlivosti a poruch, tak to je fikce+ jejich problém... Kdysi dávno nás na strojárně jeden pan profesor ve stavbě strojů učil, že..."... je-li výrobek nekvalitní, jsou 2 možnosti: buď je * konstruktér, nebo uživatel a nejhorší je, jsou-li oba". No a já se snažím "zaškatulkovat" Lagunu II. Toť vše. -
matuS 11.05.04 15:44
« Re: Re: Re: Laguna II
neviem, ale chapem ze starostlivost o turbo ma urcite zakonitosti, ale ak je to take kriticke, mal by byt v aute seriovo turbotimer, pokial nieje, nech sa nikto necuduje, ze sa s autom zastavi a hned sa vypne. Chcem vidiet nejakeho manazera ako este 2 min po jazde na dialnici stoji a chladi turbo... :shock: -
"-- skrytý --" 11.05.04 14:42
« Re: Re: Laguna II
Byla to auta z počátku výroby? ( 2000-2001) K turbu:ono to chce hned nevypnout motor,1-2 min. chladit na volnoběh(olej z motoru) a také vliv kvality nafty(zapečení lopatek,např.). Ale i tak je možné že turbo odejde. Elektriku snad už vyřešili, nebo stále ne?