Laguna II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 24.05.04  13:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otevírání

Aha - říkal jsi že máš Megana? Já mám Espace, co má pod klikama takový ty fotobuňky jako bejvaj na záchodech :-) A když zavřu všechny dveře, tak se auto cca za 3 s samo zamkne. Pak stačí zase vzít za kliku a odemkne se... Myslím že u Laguny by to mělo bejt taky tak... To mačkání tlačítka musí bejt blbý, ne? Vím, že stejně to řeší Volvo u nové S40... podle mě se tím ztrácí to kouzlo...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.04  13:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Otevírání

tak o tom nic neviem ... ja musim stlacit tlacitko na dverach
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 24.05.04  13:15

« Re: Re: Re: Re: Otevírání

Tomu nerozumim - jak to myslis? S Keyless Entry se auto zamkne samo když zavřeš všechny dveře a odejdeš od něj...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.04  13:00

« Re: Re: Re: Otevírání

no to s tymi dverami je tiez pekne, predpokladam ze ani na lagune sa neda zamknut ked su niektore otvorene, tak to si musi clovek vylozit batozinu na zem, zavret dvere, zamknut a potom zase vsetko zdvihnut :?
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 24.05.04  10:14

« Re: Re: Otevírání

No taky už jsem o tom přemejšlel - Renaultové - co kdybyste k autům dávali CD a USB kabel, aby si každej auto píchnul na počítač podobně jako mobil a nastavil si, jestli chce, aby mu světla svítily i za dne, kdy se maj zamykat dveře a nebo jak má auto zatroubit když se zamkne (případně si tam nahrát vlastní MIDI :-) To by byla prča!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.04  01:11

« Re: Otevírání

tak ja to skusim az sa za dva tyzdne vratim domov :-) ... ak nezabudnem ... :roll:
    btw, to by chcelo zdrojaky, ja by som si to trochu povylepsoval :mrgreen: ... par napadov uz mam
  • 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 24.05.04  01:02

« Otevírání

No podržel jsem na kartě tlačítko odemknutí auta na víc než 2 sekundy. Odemkly se dveře a otevřely se všechny okna + střecha. Budu se asi muset vydat do němec, aby mi to znova zprovoznili. Nechápu proč Renault dělá takový vylomeniny - třeba tzv. Dvojitý zamykání (tj. když ti někdo rozbije okno, aby dveře nešly otevřít kličkou zevnitř) prej je k dispozici jenom v Anglii... :-( Copak by byl takovej problém vyměnit v řídící jednotce 0 za 1 v čechách?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.04  22:06

« Re: Stahování oken

no ja mam megana, ale tiez sa mi nezda ze by som cital nieco o otvarani okien na dialku, videl a skusal som iba zatvaranie ... btw, ako sa ti otvarali? .. ze by som to skusil ...
  • 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 21.05.04  11:44

« Stahování oken

Ahoj, nevíte někdo, jak to je se stahováním a vytahováním oken pomocí tlačítek na kartě Keyless Entry? Mám auto z Německa a vloni mi to celý léto šlapalo (otevírání i zavírání). Teď mi v servisu šlehli novej software a už to jde jenom zavírat - na dálku okna neotevřu... Co s tim?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.04  16:28

« Bez nadpisu

To "matuS" : Díky za přání. Ropáka 1,9 dCi Sport Edition.S tím turbem asi budeme mít každý svůj=jiný názor, ale to je fuk. Já se nep...ru, když to hned netípnu.Dělám to tak roky, vždy turbo vydrželo a jiným občas odešlo(u stejné značky a modelu). Ale třeba to bylo naftou nebo olejem, co já vím.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.04  15:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laguna II

matuS: stejnou logikou by se dalo říct, že 5000 otáček studenýmu dieselu při -10 stupních neškodí, když má omezovač až na 5.350, ale selskej rozum říká něco jinýho ...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 12.05.04  14:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Laguna II

IT ak turbo potrebuje, aby po rychlej jazde bolo este dodatocne chladene, ma tam byt turbo timer. ked tam nieje, automaticky beriem ze to nieje treba.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 12.05.04  14:16

« Re:

tak ti prajeme, aby si nemal ziadne problemy a len same krasne zazitky.
    a aky mas motor a prevedenie?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.04  14:06

« Bez nadpisu

To "ricz" :Díky za názor, souhlasím. Mám ji teprve 5 týdnů a 4 tis. km.Takže nemám co hodnotit. Ale slýchám z okolí různé "zaručené" zprávy, jak odchází elektrika, klima, turbo, převodovka atd.Proto jsem zkusil založit, dofám, seriozní diskusi, takže uvidíme....Díky všem za poznatky.
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 12.05.04  13:24

« Re: Re: Laguna II

K te elektrice - nevim jak u Laguny, ale ja mam noveho Espace (da se predpokladat ze vetsina dilu bude spolecna) a zatim po vice nez 20 tisicich nebyl jediny problem. Dvere se oteviraji/zaviraji tak jak maji, okna stahuji, ridici jednotky ridi atd... max. spokojenost. Pokud bych si dnes koupil Lagunu, nevim, proc by tam mel byt rozdil. Pravda je, ze vzdycky zalezi na konkretnim aute. Predtim jsem mel Volvo a to se sralo furt :-(
    Pokud jde o turbo, spis nez chlazeni pred vypnutim motoru povazuju za dulezite nevytacet prilis motor dokud neni zahraty - tj. se studenym motorem max. 3000 ot./min. a max. 3/4 seslapnuti plynu. To mi radil jeden clovek ktery se motory zabyva...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.04  16:55

« Re: Re: Re: Re: Laguna II

Auta s turbem mají nejen manažéři...ale vážně. Otázka zní, je-li turbo typický problém LagunyII(tj. konstrukce), nebo je to dáno způsobem užívání, a pak je to problém obecně, bez ohledu na značku. Pokud se auto s TD žene po dálnici a hned se vypne motor, pak ať se nikdo nediví, že TD odejde-a těch 50-100 tis km "+-" by tomu odpovídalo. Když to teď v nadsázce přeženu: pokud do meďoura naleju místo motorového oleje fritovací, také to nebude terno a motor se odporoučí. Takže otázka zní: je to konstrukční problém Renaultů nebo je to dáno způsobem užíván? To že se lidé domnívají a že tomu věří, že čím modernější auto, tím dokonalejší z pohledu spolehlivosti a poruch, tak to je fikce+ jejich problém... Kdysi dávno nás na strojárně jeden pan profesor ve stavbě strojů učil, že..."... je-li výrobek nekvalitní, jsou 2 možnosti: buď je * konstruktér, nebo uživatel a nejhorší je, jsou-li oba". No a já se snažím "zaškatulkovat" Lagunu II. Toť vše.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 11.05.04  15:44

« Re: Re: Re: Laguna II

neviem, ale chapem ze starostlivost o turbo ma urcite zakonitosti, ale ak je to take kriticke, mal by byt v aute seriovo turbotimer, pokial nieje, nech sa nikto necuduje, ze sa s autom zastavi a hned sa vypne. Chcem vidiet nejakeho manazera ako este 2 min po jazde na dialnici stoji a chladi turbo... :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.04  14:42

« Re: Re: Laguna II

Byla to auta z počátku výroby? ( 2000-2001) K turbu:ono to chce hned nevypnout motor,1-2 min. chladit na volnoběh(olej z motoru) a také vliv kvality nafty(zapečení lopatek,např.). Ale i tak je možné že turbo odejde. Elektriku snad už vyřešili, nebo stále ne?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 11.05.04  14:29

« Re: Laguna II

skusenosti otca kolegine - motor dci, odfajcene turbo po 2 rokoch (50.000km), problemy s elektrikou.
    skusenosti otcovho kamarata - neustale problemy s elektrikou.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.04  14:21

« Laguna II

Jaké s ní máte zkušenosti?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…