Laguna II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 08.06.04  08:34

« Re: Karta

hm, já zámek zpátečky bytostně nenávidím, radši jsem investoval do sherloga. Když jsem auto koupil, dal jsem si kartu do kabelky, kde mám papíry od auta, řidičák a další kraviny (a tudíž jí nosím pořád s sebou) a v podstatě jí vůbec nevyndavám. 100% spokojenost :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.06.04  08:21

« Karta

Já se s kartou sžívám teprve 2. měsíc.Stále mám pocit, že klíče jsou lepší.Pokud se zde psalo o kartě v kapse-zde bych viděl jednu drobnost:je-li to kapsa kalhot a ty jsou více těsné, tak to zavání poškozením karty.Ale třeba je to jenom můj subjektivní pocit.V saku je to bez problémů.Osobně ji beru jako daň za koupi Laguny.Nepraktické je, že člověk má samostatně kartu a zámek zpátečky.Mít oboje pohromadě, jako u klasiky, je lepší.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.04  23:01

« Re: Re: Re: Re: Zlatý klíčky

megan tak isto, uz som si myslel ze to bude nejaka detska choroba laguny, a on to bude randsov mimoriadny talet ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 07.06.04  22:56

« Re: Re: Re: Zlatý klíčky

Tak jsem to zkoušel - karta na volném prostranství účinkuje do 4 metrů. Na to je potřeba mimořádnej talent, nechat si vybrat káru, když sedíš 4 metry od ní :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.06.04  17:22

« Re: Re: Zlatý klíčky

Lagunu s kartou jsem mel. Jedina vyhoda je, ze je to fakt frajerina, nic vic pozitivniho na tom nevidim. Dost velkej problem je, ze kdyz sedis s kartou v kapse napr. v zahr. restauraci, tak ti auto pred ni muzou pohodlne otevrit a vybrat. Nekdy to otevirani reagovalo na dost velkou vzdalenost. Ted mam normalni sklopny klic s DO, zvykl jsem si hned a jsem vic v pohode.
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 30.05.04  09:32

« Re: Zlatý klíčky

Paměť na nastavení máš u klíčků taky - přes všechny "nevýhody" (samozřejmě jsou to banality, jen to tady tak probíráme) je podle mě největší výhodou to, že na kartu nemusíš vůbec sahat - auto se samo odemkne když vezmeš za kliku, pak stiskneš tlačítko a auto se nastartuje... komfortus maximus :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.05.04  21:39

« Zlatý klíčky

Teda jak to tak tady čtu, povím vám, zlatý klíčky. Ty neřvou, nikdo je neodnese, auto se samo nezamkne ... Snad jen pro jedno se mi ta renoltí karta zdá dobrá: že můžete (snad) mít různá nastavení sedadel, zrcátek a volantu pro různé řidiče podle jejich karty .
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 25.05.04  15:03

« Re: Re: Re: Otevírání

Renault (alespon Espace) má detské pojistky elektrické.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.04  14:52

« Re: Re: Otevírání

Este k tomu superzamykaniu - ono to je iste iba ojekabatene softom, pretoze detska poistka vzadu funguje na presne tom istom principe.
    Nemyslim, ze by to malo byt to iste. Neviem ako konkretne u renaultu, ale zvycajne sa takato funkcia riesi tak, ze sa mechanicky odpoja tiahla otvarajuce dvere - aby sa po rozbiti okna nedali dvere otvorit zvnutra. Detska poistka zabrani iba otvoreniu zvnutra, ale zvonka nie.
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 25.05.04  11:45

No to zamykání bez karty má své výhody i nevýhody - když si představím, že někde manželku vyložím i s kartou, pak odjedu někam jinam, tam vypnu motor, vylezu z auta a už se do něj nedostanu, tak myslím že ten opruz s tím mít kartu pořád u sebe za to stojí.
    Na druhé straně, aby se tohle nestalo, tak auto "zařve", jakmile kartu ztratí z dohledu, takže za skoro rok jsem s tím neměl problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.04  09:11

« Re: Otevírání

Superzamykanie u Meganu nefunguje. V navode je, ze existuje iba pre urcite trhy a nas to evidentne nie je :-( Ked auto zamknes a skusis otvorit zvnutra, odomkne sa cele. Dost tazko sa to ale overuje, pretoze vzdy som mal so sebou vo vnutri aj kartu - chcelo by to zostat vo vnutri bez karty zamknuty, ze co sa stane. Jedno viem ale iste, auto sa bez karty ani neda znamknut a to ma stve (ked ma kartu aj s mojou penazenkou v kabelke manzelka, tak v garazi auto nezamknem, musim si ist pre kartu a zase naspat; este tale som si na to nezvykol, ze kartu si musim nechat so sebou :-))
    Este k tomu superzamykaniu - ono to je iste iba ojekabatene softom, pretoze detska poistka vzadu funguje na presne tom istom principe. Tak sa mi nejako nechce moc verit, ze by tuto "vymozenost" nemali aj predne dvere.
    BTW s tym otvorenym kufrom to este preverim, ale myslim, ze mne ide zamknut auto aj s otvorenym. Ale urcite sa da otvorit kufor aj na zamknutom aute ked mas so sebou kartu. Navyse po jeho zabuchnuti nemusis znovu zamykat.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.04  15:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Otevírání

tak ako je to u meganu neviem, ja som zamykanie vypol, ale myslim ze pri pokuse otvorit z nutra sa auto odomkne, ale neviem iste, mozno luf vyskusa
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 24.05.04  15:20

« Re: Re: Re: Re: Otevírání

yyyy - Když se auto zamkne a někdo je uvnitř, jdou dveře zevnitř normálně otevřít (otevřou se jen ty jedny, ne celé auto). Tomu brání právě to dvojité zamykání, které bych hrozně chtěl (hodí se třeba když parkuješ autem přes noc na ulici), ale prej nejde... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.04  15:14

« Re: Re: Re: Otevírání

ricz> ano, auto ma snimac ktory rozozna ci je karta vonku alebo dnu ... btw ... blbe je to samozamykanie ak niekoho nechas v aute a odides, napriklad na pumpe :-)
    luf> mne to zmknut nejde ani ked su bocne dvere zavrete a otvorene len tie zadne piate, len to tak skvrkne a zase sa to otvori, takze pri nedobuchnutom kufre tiez nezamknem. ... a nemylim sa ze to samo nezamyka ze? teraz som zase dva tyzdne mimo, tak nemozem vyskusat
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 24.05.04  14:42

To je přece blbost - pokud je motor nastartovaný, auto se zamkne až při 12 km/h. A pokud auto stojí a karta je uvnitř, nezamkne se vůbec... Ověř si to :-)
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 24.05.04  14:40

Jo, A8 vs Megane, to je dobrej ftip. A co se stane když zamkneš auto a kartu necháš v kufru - zůstává kufr otevřenej? Dá se pak dostat do auta? Případně i nastartovat?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.04  14:40

Ad automaticke zamykanie Espacu - stalo sa to osudnym mojmu strykovi. Mal pozicany Espace, prislo na neho, ze si musel odskocit a tak zastavil na kraji cesty, motor nechal bezat a kartu nechal vnutri. Ked sa ale vratil k autu, bolo zamknute a on iba v koseli v januari cakal cca. 1,5hod na majitela, aby prisiel s druhou kartou a pustil ho do auta :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.04  14:35

Nic. Proste to zmacknutie sa odignoruje.
    yyyyy - auto ide zamknut, ked je kufor otvoreny. Pripadne auto zamknes a kufor sa da stale otvorit, pokial mas kartu u seba. Ked ale vozis veci so sebou v aute a nie v kufri... :-) Ale som si vsimol inu vec - skoro kazdy, kto sa ide odviezt prvy krat, sa snazi otvorit auto zmacknutim toho tlacitka. A velmi sa divia, preco sa to neda >:D
    BTW obzeral mi auto kamarat a bol z tej karty uplne uchvateny (on ma A3 a tam nic take nie je, normalne musi otvarat dialkacom a startovat klucom, to je anachronizmus). A ked uz bol z toho uplne hotovy, tak to nevydrzala jeho frajerka a zahlasila, ze co sa divi, ved otvaranie na fotobunku ma aj A8 jej fotra. Tak to je fakt gol, porovnavat Megana s A8. Celkom mi to dobre padlo :-)
  • « 00 Reagovat !

foto ricz73

ricz73 24.05.04  14:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otevírání

No tak to asi bude nový řešení - já žádný tlačítko na klice nemám... Proč by tě to naštvalo? Já jsem s tím nadmíru spokojenej - kartu nosím v kapse a do auta se dostanu kdykoliv potřebuju... Pokud u něj nejsem, ať je radši zamčený. Pokud chci, aby zůstalo furt odemčený / zamčený, stačí zmáčknout tlačítko na kartě a automatika se vypne... Co se stane, když necháš kartu v autě a zmáčkneš tlačítko?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.04  13:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otevírání

fotobunky mam, aj otvara samo, ale pri zatvarani musim stlacit tlacitko na kluke, ale mozno som nieco prehliadol v navode ... tak ja si ho zase precitam :-) ... na druhej strane by ma nasralo keby sa to zamykalo samo od seba
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…